logo
04 EYLÜL 2025


Kupa Kara Kartal'ın

03.05.2006 00:00:00
SON HABER 44. Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe'yi uzatmaların ikinci yarısında attığı golle 3-2 yenen Beşiktaş kazandı. Siyah beyazlılar'ın 8 yıllık özlemi de sona erdi.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Türkiye Kupası Final maçının normal süresi 2-2 berabere tamamlandı.Beşiktaş'ın gollerini, Tümer Metin ve Gökhan Güleç atarken, Fenerbahçe'nin golleri ise Alex ve Mehmet Yozgatlı'dan geldi.Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında gol olmayınca, maç uzatmaya gitti.Uzatma dakikalarında Aurelio'nun ikinci sarı kartı görmesinin ardından kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla Beşiktaş baskısını artırdı ve bu baskılardan Tümer'le bir gol buldu.İlerleyen dakikalarda gol olmayınca Beşiktaş, kupanın galibi olurken, Fenerbahçe'nin 23 yıllık özlemi, 24. yıla kaldı.

MAÇIN KARNESİStat: İzmir Atatürk Hakemler: Bülent Demirlek xx, Erhan Sönmez xx, Alper Ulusoy xx Fenerbahçe: Volkan xx, Luciano xxx, Önder xx, Deniz xx, Ümit xxx, Aurelio xxx, Selçuk x (Dk. Semih xx), Appiah xxx, Alex xxx (Dk. 101 Serkan x), Tuncay x (Dk. 46 Mehmet Yozgatlı xxx), Anelka xx Beşiktaş: Cordoba xx, Gökhan Zan xxx, Koray xxx, İbrahim Toraman xx (Dk. 86 Sergen xx), Mehmet Sedef xx (Dk. 80 Ali Tandoğan xx), İbrahim Üzülmez xx, Kleberson xx, Okan xx (Dk. 72 Ali Güneş xx), Tümer xxx, Gökhan Güleç xxx, Bobo xx Goller: Dk. 32 ve 113 Tümer, Dk. 36 Gökhan Güleç (Beşiktaş), Dk. 56 Alex, Dk. 79 Mehmet Yozgatlı (Fenerbahçe) Sarı kartlar: Dk. 34 Aurelio, Dk. 101 Luciano, Dk. 118 Serkan (Fenerbahçe), Dk. 40 Okan, Dk. 70 İbrahim Üzülmez, Dk. 114 Tümer, Dk. 120 Sergen (Beşiktaş) Kırmızı kart: Dk. 111 Aurelio (Fenerbahçe) İLK YARIFenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılan Fortis Türkiye Kupası final maçının ilk yarısı, Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmaya her iki takım da kontrollü başladı. İlk on dakikalık bölümde Fenerbahçe, peş peşe kazandığı üç köşe vuruşundan yararlanamazken, 14. dakikada Kleberson'un yaklaşık 30 metreden kullandığı serbest vuruşta top kaleci Volkan'da kaldı. 32. dakikada, Fenerbahçe ceza alanının hemen önünden kazanılan serbest vuruşta, Tümer güzel bir vuruşla topu ağlara yolladı: 0-1. 36. dakikada, Tuncay'ın orta alanda kaptırdığı topu alan Tümer, uygun durumdaki Gökhan Güleç'i gördü. Bu futbolcunun yaptığı sert vuruşta top ikinci kez Fenerbahçe ağlarına gitti: 0-2. Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARI55. dakikada, Mehmet Yozgatlı'nın sağdan yaptığı ortada, Beşiktaş savunmasının uzaklaştıramadığı topla arka direkte buluşan Alex, sert bir vuruşla farkı bire indirdi: 1-2. 79. dakikada, Mehmet Yozgatlı yaklaşık 35 metreden yaptığı mükemmel vuruşla topu ağlara yolladı ve skorda eşitliği 2-2 sağladı. Karşılaşmanın 90 dakikalık bölümünde başka gol olmayınca maçın normal süresi 2-2 eşitlikle sona erdi ve maçta uzatma dakikalarına geçildi.

UZATMALAR98. dakikada Semih'in ara pasıyla ceza alanına giren Alex, kaleci Cordoba'yı çalımladıktan sonra açısını kaybedince, topu kale önüne gönderdi. Ancak Beşiktaşlı savunma oyuncuları tehlikeyi önledi. 110. dakikada, Fenerbahçe 3. gole çok yaklaştı. Mehmet Yozgatlı'nın korner atışına gerilerden gelen Luciano kafayı vurdu. Beşiktaşlı savunma oyuncuları, topu kale çizgisinden çıkardı. 113. dakikada, çalımlarla rakip ceza alanına giren Tümer, düzgün bir vuruşla takımını uzatma dakikalarında yeniden öne geçirdi: 2-3. Karşılaşma bu skorla tamamlandı ve Beşiktaş 44. Türkiye Kupası'nı kazandı.

MAÇTAN NOTLARKapalı tribündeki Beşiktaş taraftarları, karşılaşmanın başlamasından önce Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve oyuncu Tuncay Şanlı'ya yönelik küfürlü tezahüratta bulundu.İstiklal Marşı okunmasının ardından Beşiktaşlı taraftarların Aziz Yıldırım'a yönelik küfürlü tezahürat girişimini Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ayağa kalkarak önledi.

FİNALE İLGİ BÜYÜKTÜHer iki takımın taraftarlarının da yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada çok sayıda kişi stat dışında kaldı. Taraftarlar, takımlarına maç öncesi karşılıklı tezahüratlarla destek verdi. Polis, maçın başlamasına yaklaşık 1,5 saat kala Beşiktaş taraftarlarına ayrılan kale arkası tribünden bir grup taraftarın kapalı tribüne zorla geçmesine müdahale etti.Her iki takımın teknik direktörleri Christoph Daum ve Jean Tigana karşılaşma öncesi birbirlerine sarılarak, başarılar diledi.Karşılaşmayı izleyenler arasında Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da yer aldı.

TARAFTARLARA ÇİÇEK DA?ITILDIÇiçekçilik sektörünün sorunlarına çözüm bulmak amacıyla İzmir, Ankara, İstanbul, Konya, Antalya ve Gebze Ticaret Odaları ile çiçekçi esnaf odaları ve derneklerinin girişimiyle kurulan "Çiçek Tanıtım Grubu" tarafından, sahalarda şiddetin önlenmesi için maç öncesinde "Sahaya Koltuk Atma, Çiçek At" sloganıyla 70 bin çiçek dağıtıldı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Husiler İsrail hedefini hipersonik füzeyle vurdu
"Operasyon başarıyla sonuçlandı"
ABD'de kayıp Türk bilim insanı hapse atılmış
Bakanlığa ait laboratuvarda radyoaktif riskler tespit etmişti
Öldürülen Savcı Kayhan'ın cenazesi Adli Tıp'ta
Katil daha önce o restoranda garsonmuş
Trump-Harvard kavgasına ABD yargısı el koydu
"Fonların dondurulması anayasaya aykırı"
Halit Yukay'ın naaşı denizden çıkarıldı
4 Ağustos'tan bu yana aranıyordu
'Bu yetki gaspını tanımıyoruz'
Özel'den İstanbul resti
'Doğruları anlatmaya devam edeceğiz'
BTP lideri Hüseyin Baş hakim karşısına çıkıyor
Dikkat çeken görüşme gerçekleşti
Putin, Kim'le ne görüştü?
AB'ye içeriden sert eleştiri
'AB İsrail'e karşı başarısız'
CHP İstanbul'dan kayyuma karşı hamle
İl delegeleri 'olağanüstü kongre' talep etti
1100 Filistinliyi daha katledildi
İsrail terörü sınır tanımıyor
İsrail'in Gazze'deki soykırımı devam ediyor
Son 24 saatte 113 Filistinli daha katledildi
Bakan Tunç'tan, Özel'in 'Tanımıyoruz' açıklamasına cevap
'Hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmaz'
Ağustosta en çok havayolu ile yolcu taşımacılığı pahalandı
Aylık artış yüzde 36.43
Ticaret Bakanlığı dış ticaret verilerini açıkladı
İhracat %0.9, ithalat ise %3.9 azaldı
Husiler İsrail hedefini hipersonik füzeyle vurdu
"Operasyon başarıyla sonuçlandı"
ABD'de kayıp Türk bilim insanı hapse atılmış
Bakanlığa ait laboratuvarda radyoaktif riskler tespit etmişti
Öldürülen Savcı Kayhan'ın cenazesi Adli Tıp'ta
Katil daha önce o restoranda garsonmuş
Trump-Harvard kavgasına ABD yargısı el koydu
"Fonların dondurulması anayasaya aykırı"
Halit Yukay'ın naaşı denizden çıkarıldı
4 Ağustos'tan bu yana aranıyordu
'Bu yetki gaspını tanımıyoruz'
Özel'den İstanbul resti
'Doğruları anlatmaya devam edeceğiz'
BTP lideri Hüseyin Baş hakim karşısına çıkıyor
Dikkat çeken görüşme gerçekleşti
Putin, Kim'le ne görüştü?
AB'ye içeriden sert eleştiri
'AB İsrail'e karşı başarısız'
CHP İstanbul'dan kayyuma karşı hamle
İl delegeleri 'olağanüstü kongre' talep etti
1100 Filistinliyi daha katledildi
İsrail terörü sınır tanımıyor
İsrail'in Gazze'deki soykırımı devam ediyor
Son 24 saatte 113 Filistinli daha katledildi
Bakan Tunç'tan, Özel'in 'Tanımıyoruz' açıklamasına cevap
'Hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmaz'
Ağustosta en çok havayolu ile yolcu taşımacılığı pahalandı
Aylık artış yüzde 36.43
Ticaret Bakanlığı dış ticaret verilerini açıkladı
İhracat %0.9, ithalat ise %3.9 azaldı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.