logo
03 MAYIS 2025

Kurban etini 1 gün bekletin

Kurban Bayramı'nda kesilen etlerin sıcağı sıcağına tüketilmesinin, ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebileceğini ifade eden Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, "Et, en az 1 gün dondurucuda bekletilmeli. Dondurucudan çıkarıldıktan sonra doğrudan tezgahta değil, buzdolabının alt rafına alınıp burada çözdürülmeli" dedi.

14.07.2021 10:12:00
Kurban etini 1 gün bekletin
Kurban etini 1 gün bekletin
Kurban Bayramı'nda kesilen etlerin sıcağı sıcağına tüketilmesinin, ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebileceğini ifade eden Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, "Et, en az 1 gün dondurucuda bekletilmeli. Dondurucudan çıkarıldıktan sonra doğrudan tezgahta değil, buzdolabının alt rafına alınıp burada çözdürülmeli" dedi.

Özellikle ziyaretler sebebiyle öğün saatlerinde oynamalar olabileceğine dikkat çeken Medicana Bursa Hastanesi Uzman Diyetisyeni Veysel Ciğerli, 'Beslenme düzenimizdeki değişikliklere karşın tedbir alınmazsa, bazı sağlık problemleri yaşanabilir. Bu problemlerin başlıcaları sindirim güçlüğü, kabızlık, mide rahatsızlıkları, tansiyon yükselmesi, kalp çarpıntısı gibi sağlık sorunlarıdır. Kurban Bayramı'nın en önemli özellikleri arasında kavurma, tatlı ve çikolata ikram edilmesi vardır. Et, vücudumuzun yapı taşı olan proteinlerin en önemli kaynağıdır. İçerdiği iyi kalitedeki proteinlerin yanı sıra yağ, minerallerden demir, magnezyum, çinko ve vitaminlerden B12, B6, B1 ve A vitaminlerini içerir. Fakat kırmızı et, C ve E vitaminini içermez. Bu sebeple etin sebzelerle pişirilmesi veya yanında sebzelerin de tüketilmesi, sağlıklı beslenme için gereklidir ve önemlidir' diye konuştu.

Diyetisyen Ciğerli, ızgara veya haşlamanın sağlıklı pişirme yöntemleri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu iki teknikle yapılan et yemeklerinin yanında bol yeşillikli ve limon soslu, az yağlı salatalar veya etli sebze yemekleriyle birlikte tercih edilmesi gerekir. Kavurma ve kızartma yöntemiyle pişirilen et yemeklerini mümkün olduğunca az tüketmek sağlık açısından daha doğrudur. Çünkü bu iki yöntemle hazırlanan yemekler hem sindirim açısından zorluklara yol açar hem de vücudumuzda vitamin ve mineral kaybına yol açarlar. Kesilen etler de, derin dondurucuda 1 gün bekletilmelidir. Etler, küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılarak buzdolabının buzluk bölümünde eksi 2 derecede 5 gün veya derin dondurucuda eksi 18 derecede 3 ay saklanabilir. Et potansiyel riskli besin olduğu için çözdürüldükten sonra hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır. Çözdürülecek etin kolaylıkla bozularak zararlı hale gelmesini önlemek için oda ısısında açıkta değil, derin dondurucudan çıkartıldıktan sonra buzdolabında alt raflarda çözdürülmesi sağlanmalıdır."İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'ye gitti
Rumlar ziyareti böyle değerlendirdi
Sırrı Sürreyya Önder hayatını kaybetti
Kalp krizi sonrası tedavi görüyordu
İran’dan ABD’nin yeni yaptırım kararına tepki
'Yaptırımlar güvensizliği derinleştiriyor'
Rusya, Harkov kentini dronlarla vurdu
Zelenskiy'den 'hava savunma' talebi
Gazze'de 2 Mart'tan bu yana 57 kişi açlıktan öldü
İsrail, açlığı silah olarak kullanıyor!
Sistemin kaymağını onlar yiyor
Bankalar kârdan dört köşe
Aralarında CIA da bulunuyor
Trump, istihbaratı da hedef aldı
Gazze'de soykırım
Can kaybı 52 bin 495'e yükseldi
3,7'lik deprem Tekirdağ'da
Çöken balkonlar İstanbul'da
Tekirdağ Marmara Ereğlisi'nde deprem
Deprem İstanbul'da da hissedildi
5 haftada 30 milyar dolar buharlaştı
Merkez Bankası rezervlerini yedi bitirdi
Özellikle o yaş grubunu etkiliyor
Koronavirüs kalp krizi sayısını patlattı
10 dolarlık ihracata karşılık 16 dolarlık ithalat yapılıyor
İthalat uçuşa geçti
Sarıyer'de yol çöktü: Doğalgaz sıkıştı, patlama oldu
Eski Büyükdere Caddesi trafiğe kapatıldı
Tekstil işçileri ölümden döndü
Minibüs kontrolden çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'ye gitti
Rumlar ziyareti böyle değerlendirdi
Sırrı Sürreyya Önder hayatını kaybetti
Kalp krizi sonrası tedavi görüyordu
İran’dan ABD’nin yeni yaptırım kararına tepki
'Yaptırımlar güvensizliği derinleştiriyor'
Rusya, Harkov kentini dronlarla vurdu
Zelenskiy'den 'hava savunma' talebi
Gazze'de 2 Mart'tan bu yana 57 kişi açlıktan öldü
İsrail, açlığı silah olarak kullanıyor!
Sistemin kaymağını onlar yiyor
Bankalar kârdan dört köşe
Aralarında CIA da bulunuyor
Trump, istihbaratı da hedef aldı
Gazze'de soykırım
Can kaybı 52 bin 495'e yükseldi
3,7'lik deprem Tekirdağ'da
Çöken balkonlar İstanbul'da
Tekirdağ Marmara Ereğlisi'nde deprem
Deprem İstanbul'da da hissedildi
5 haftada 30 milyar dolar buharlaştı
Merkez Bankası rezervlerini yedi bitirdi
Özellikle o yaş grubunu etkiliyor
Koronavirüs kalp krizi sayısını patlattı
10 dolarlık ihracata karşılık 16 dolarlık ithalat yapılıyor
İthalat uçuşa geçti
Sarıyer'de yol çöktü: Doğalgaz sıkıştı, patlama oldu
Eski Büyükdere Caddesi trafiğe kapatıldı
Tekstil işçileri ölümden döndü
Minibüs kontrolden çıktı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.