




Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, makarnanın kolayca hazırlanması ve ekonomik bir gıda maddesi olması nedeniyle dünyada ve ülkemizde tüketiminin günden güne arttığını söyledi. Külahçıoğlu, 25 Ekim Dünya Makarna Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu günün, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği'nin girişimiyle 1998 yılından beri kutlandığını belirtti.
Birçok ankette Amerika kıtasından Afrika'ya kadar her ülkede en sevilen yemeğin makarna olduğunun ortaya çıktığını aktaran Külahçıoğlu, makarnanın, her kesimin erişebileceği sağlıklı bir seçim olduğunu vurguladı. Ürünün tüketiminin de günden güne arttığını belirten Külahçıoğlu, "2017 yılında kişi başı makarna tüketimimiz 8.5 kilogram iken 2018 yılında 8.7 kilograma çıkmıştır" dedi.
EKONOMİ SERVİSİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.