Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından yapılan bir araştırmada, Aydın ilinin iklim koşullarının kayısı yetiştirmeye çok elverişli olduğu belirlendi. ADÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Güner Seferoğlu, araştırmadaki amacın Aydın'ın kayısı potansiyelini değerlendirmek olduğunu bildirdi. Aydın ilinin kayısı yetiştiriciliği bakımından son derece uygun iklim koşullarına sahip olmasına rağmen, ön planda incir, zeytin, pamuk, narenciye ve tarla ürünlerinin bulunması nedeniyle bölgede kayısı yetiştiriciliğinin fazla yaygınlaşmadığını belirten Seferoğlu, Kuşadası ve Söke ilçelerinde çok az miktarda kayısı üretildiğini söyledi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.