logo
15 ŞUBAT 2026


Malatyaspor'da Rize mesaisi sürüyor

Süper Lig'de son 2 haftaya girilirken averajla küme düşme hattının 1 basamak üzerinde bulunan Yeni Malatyaspor, ligin 33. haftasında deplasmanda Rizespor ile oynayacağı kritik müsabakanın hazırlıklarını sürdürüyor

15.07.2020 14:00:00
Malatyaspor'da Rize mesaisi sürüyor
Malatyaspor'da Rize mesaisi sürüyor
Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetiminde Nurettin Soykan Tesislerinde tam kadro yapılan antrenmanda morallerin bozuk olduğu gözlendi. Geçen hafta Beşiktaş karşısında oldukça kritik bir yenilgin alan Malatya temsilcisi, Rizespor ile olmak ya da olmamak anlamı taşıyan zorlu bir 90 dakikaya çıkacak. Antrenman öncesi futbolcularıyla bir toplantı yapan Hikmet Karaman, önlerinde bulunan final niteliğindeki 2 maçı da kazanmaktan başka yollarının bulunmadığını ifade etti.

Yeni Malatyaspor yarın yapacağı antrenmanla Ç.Rizespor maçının hazırlıklarına devam edecek.

Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı üst üste 5 maçı kazandı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında karşılaştığı Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek rakibine karşı 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı

15.02.2026 00:56:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı üst üste 5 maçı kazandı
Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı üst üste 5 maçı kazandı
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında karşılaştığı Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek rakibine karşı 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, konuk olduğu Trabzonspor'u 3-2 yendi. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 15. dakikada Talisca, 34. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 48. dakikada Marco Asensio kaydetti. Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan müsabakayı 1-0 kazanan Fenerbahçe, Trabzon'da da 3 puanı hanesine yazdırdı.

Kanarya, ezeli rakibiyle ligde oynadığı son maçlarda üstünlük kurdu. 4 Kasım 2023'te oynanan lig maçını Trabzonspor 3-2'lik skorla kazanırken, sonrasında 3'ü Trabzon'da, 2'si İstanbul'da olmak üzere 5 maçta Fenerbahçe sahadan galip ayrıldı.

Taraflar 139. kez karşı karşıya gelirken, sarı-lacivertliler 56. galibiyetini elde etti. Fenerbahçe, lig maçlarında ise rekabette 45. galibiyetini aldı.

Trabzon'da 3-2'lik skorlar



İki tarafın mücadelesinde Trabzon'da oynanan son 3 sezona aynı skorlar tabelaya yansıdı. Sarı-lacivertliler, 17 Mart 2024 ve 3 Kasım 2024 tarihlerinden sonra bugün de 3 puanı 3-2'lik skorla kazandı. Fenerbahçe, 2005-2006 sezonunda da rakibini deplasmanda 3-2 mağlup etmeyi başarmıştı.

Gençlerbirliği, Metin Diyadin'in sözleşmesini feshetti

Başkent ekibi, tecrübeli teknik adamın sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedildiğini duyurdu

15.02.2026 00:47:00
İhlas Haber Ajansı
Gençlerbirliği, Metin Diyadin'in sözleşmesini feshetti
Gençlerbirliği, Metin Diyadin'in sözleşmesini feshetti
22. haftada Çaykur Rizespor'u konuk eden ve sahadan 2-2 beraberlikle ayrılan Gençlerbirliği'nde teknik direktör Metin Diyadin ile yollar ayrıldı.

Başkent ekibi, tecrübeli teknik adamın sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedildiğini duyurdu.



Kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Teknik Direktörümüz Metin Diyadin ile olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmiştir. Görev yaptığı süre boyunca Gençlerbirliği için göstermiş olduğu emek ve katkılarından dolayı kendisine teşekkür ederiz. Sayın Diyadin'e bundan sonraki teknik direktörlük kariyerinde başarılar dileriz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız" ifadelerine yer verildi.

Diyadin gelişi sonrası toparlanan Gençlerbirliği, son haftalarda ise inişli çıkışlı bir performans sergiliyor. Başkent ekibinin 22 puanı bulunuyor.

Gençlerbirliği, Diyadin'in kırmızı-siyahlı ekipteki 3. döneminde, ligde 6 maçta 2'şer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet yaşadı.

Başkent ekibinde 2025-2026 sezonunda 3. teknik adam ayrılığı

Bu sezon Gençlerbirliği'nde Diyadin'in dışında teknik direktörler Hüseyin Eroğlu ve Volkan Demirel görev yaptı.

Joao Pereira: 'Bugün iyi bir iş çıkardık''

Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Konyaspor galibiyetinin ardından, "Gol beklentimiz daha fazlaydı. Bugün hakkettiğimizi düşünüyorum. Bugün iyi bir iş çıkardık'' dedi

15.02.2026 00:45:00
İhlas Haber Ajansı
Joao Pereira: 'Bugün iyi bir iş çıkardık''
Joao Pereira: 'Bugün iyi bir iş çıkardık''
Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Konyaspor galibiyetinin ardından, "Gol beklentimiz daha fazlaydı. Bugün hakkettiğimizi düşünüyorum. Bugün iyi bir iş çıkardık'' dedi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Alanyaspor, sahasında Konyaspor'u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, "Bizim için önemli bir galibiyet oldu. Çok ihtiyacımız olan bir 3 puandı. Maç iyi başladık. Pozisyonlara girdik. Maçın hakimiyeti bizim elimizdeydi. Golü de attık.

Daha fazla da şans yakaladık. İkinci golü atmak için ikinci devrede oyunculara bir şeyler söyledim. 'Maç 0-0'mış gibi, kazanmamız gerekiyormuş gibi oynayın' dedim. Bunu yaptık. Gol yemedik, golü bulduk. Konya ilk başta maça 3'lü oyun kurarak başlamıştı.

İkinci yarıda 4'lü oyun kurdular. Buna adapte olmamız gerekti. İkinci golü bulduktan hemen sonra golü yedik ve 2-1 oldu. Ondan sonra geçişler bulduk. Gol atabileceğiz pozisyonlar bulduk. Daha fazla gol atmayı hak ettik.

Ama galibiyetten dolayı mutluyum. Kaleye çok fazla şut çektik. Daha net pozisyona girdik. Gol beklentimiz daha fazlaydı. Bugün hak ettiğimizi düşünüyorum. Bugün iyi bir iş çıkardık'' diye konuştu.

Fatih Tekke: 'İyi oynadık, hak ettik ama kaybettik'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası, iyi oynadıkları karşılaşmadan hiç hak etmedikleri şekilde mağlup ayrıldıklarını söyledi

15.02.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke: 'İyi oynadık, hak ettik ama kaybettik'
Fatih Tekke: 'İyi oynadık, hak ettik ama kaybettik'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası, iyi oynadıkları karşılaşmadan hiç hak etmedikleri şekilde mağlup ayrıldıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor, Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup oldu. Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, müsabaka sonrası üzgün olduklarını belirterek, "Hiç haketmediğimiz şekilde mağlup olduk. Taraftarımızı mutlu etmek için buradaydık. İlk 10-15 dakikada baskımız istediğimiz seviyede değildi. Golü bulduk ancak karambolden yediğimiz bir pozisyon hatası var. İkinci yarıda istek ve arzu üst düzeydi fakat yine top kayıpları yaptık. Bazen ne yaparsanız yapın olmaz. Böyle güçlü bir kadroya karşı basmaya ve oynamaya çalışan bir Trabzonspor vardı. Rakibin 3 şutu 3 gol oldu ve mağlup olduk" ifadelerini kullandı.

Oyunun büyük bölümünden memnun olduğunu dile getiren Tekke, "Maçın ilk 15 dakikası hariç bitimine kadar oyundan memnunum. Ligin başı olmuş olsaydı bu oyun herkesi memnun ederdi. 3 puan istiyorduk ama olmadı. Bazen kaybederken de birçok şeyi deneyimlemek zorundasınız. Güçlü bir Trabzonspor var ancak özellikle 'anlar' konusunda deneyime ihtiyacımız var. Hata yaparak, ağır bir bedelle öğreniyoruz. Trabzonspor iyi yolda. Tekrar kalkıp bir sonraki maça hazırlanmak zorundayız" diye konuştu.

Taraftara teşekkür eden Tekke, "Atmosfer çok güzeldi, taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu desteği hep görmek istiyoruz. Oyuncularımızın hepsi genç. Anları daha iyi oynamak için tekrar ve denetime ihtiyaç var. Genel problemlerimiz var ama çalışarak düzelteceğiz. Oyuncularımın elinden gelenin en iyisini yaptığını düşünüyorum" dedi.

Hakem yönetimi ve Türk futbolundaki genel tabloya da değinen Tekke, "Bu maç özelinde hakemle ilgili çok konuşmak istemiyorum. Ancak ülke futbolunda hakem etkisi üzerine konuşulması gereken konular var. Büyük bütçeli takımların olduğu bir yarışta bazı hissiyatlar oluşabiliyor. Pozisyonlara bakıyoruz, farklı farklı yorumlar çıkıyor. Oyunun, ismine göre değil kurallarına göre yönetilmesini istiyoruz. Şeffaflık önemli. Hakemler de milyonlarca insanın sevincini ve üzüntüsünü etkilediklerini bilmeli" şeklinde konuştu.

Oyun kimliğini geliştirmeye devam edeceklerini belirten Tekke, "İlk 10 dakika bire bir baskıda istediğimizi yapamadık, ardından ikinci planımıza geçtik ve o bölümde daha iyiydik. Oyunu devam ettirip hataları azalttığımızda daha rahat maçlar oynayacağız. Bu hatalar olmasaydı rahat kazanabileceğimiz maçlardan biri olabilirdi. Kazansak çok şey konuşulacaktı ama olmadı. İyi yoldayız, çalışmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Tekke, "Oyuncularımı ve Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Güzel ve sert bir rekabet vardı. Oyuncularım büyük emek verdi. Üzgünüz ama mücadelemiz sürecek" diyerek sözlerini tamamladı.

Sadettin Saran: 'Trabzon halkına teşekkür ederim'

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, Trabzonspor galibiyetiyle mutlu olduklarını belirterek, "12 haftamız ve 12 maçımız var. Önümüze bakıyoruz" dedi

15.02.2026 00:02:00
İhlas Haber Ajansı
Sadettin Saran: 'Trabzon halkına teşekkür ederim'
Sadettin Saran: 'Trabzon halkına teşekkür ederim'
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, Trabzonspor galibiyetiyle mutlu olduklarını belirterek, "12 haftamız ve 12 maçımız var. Önümüze bakıyoruz" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, "Sadece şunu söylemek istiyorum. Ben, ekibim ve takımımız Trabzon'a indiğimiz andan itibaren başta Trabzon halkı, Valimiz, emniyet güçleri, kulüp başkanı Ertuğrul bey bizi çok çok güzel ağırladı. Çok güzel ilgilenildik.

Umudumuz bundan sonar deplasman maçlarına taraftarlarında gelmesi ve aramızdaki olan bu gerginliğin bitmesidir. Yönetim olarak en büyük umudumuz budur. Tekrar kendilerine teşekkür ediyoruz. Mutluyuz. 12 haftamız ve 12 maçımız var. Önümüze bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tedesco: 'Şampiyonluk yarışıyla ilgili hiçbir şey söylemem'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, performans olarak iyi seviyede olduklarını söyledi. Tedesco, Trabzonspor'a karşı 60. dakikadan sonra taktik değişikliğine gittiklerini belirterek, "Bu akşam önemli olan taktikten çok oyuncuların performansı ve yetenekleriydi" dedi

15.02.2026 00:01:00
İhlas Haber Ajansı
Tedesco: 'Şampiyonluk yarışıyla ilgili hiçbir şey söylemem'
Tedesco: 'Şampiyonluk yarışıyla ilgili hiçbir şey söylemem'
Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, performans olarak iyi seviyede olduklarını söyledi. Tedesco, Trabzonspor'a karşı 60. dakikadan sonra taktik değişikliğine gittiklerini belirterek, "Bu akşam önemli olan taktikten çok oyuncuların performansı ve yetenekleriydi" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, hiçbir maçın kolay olmadığını belirterek, "Şampiyonluk yarışıyla ilgili hiçbir şey söylemem. Her maç zor. Kasımpaşa maçını 11'e 10 oynamamıza rağmen kazanamamıştık. Hiçbir maç kolay değil. Kimse bize 3 puan hediye etmeyecek. Çok zorlu bir lig ve inanılmaz takımlar var. Hepsini tebrik etmem lazım. Kocaeli'de nefes kesen bir atmosfer vardı, bugün de Trabzon'da aynı şekildeydi. Çok fazla tutku var. Türk futbolu adına gurur duyabiliriz" dedi.

Maça iyi başladıklarını ancak geriye düştüklerini ifade eden Tedesco, "Performans olarak iyi seviyedeyiz. Odağımız yüksekti ve maça da iyi başlangıç yaptık. Ancak uzun bir topta Muçi pozisyonu iyi değerlendirdi ve 1-0 geriye düştük. Kolay değil. İyi oynarken gol yedik. Buna rağmen odağımızı kaybetmedik. Bu akşam sadece bu maçı kazandık, başka bir şey yapmadık. Önümüzde iki önemli maç var, şimdi onlara odaklanacağız" diye konuştu.

Orta saha tercihine ilişkin değerlendirmede bulunan Tedesco, "Bugün aslında 4 orta saha ile başladık. Amacımız önde daha fazla baskı yapmaktı. Merkezde elmas şeklinde pozisyon aldık. İlk 25 dakika iyiydik çünkü rakibimiz çok fazla yön değiştirdi ve biz de çok fazla koşu yapmak zorunda kaldık. 60. dakikadan sonra oyuncular yoruldu ve taktik değişikliğe gittik. Alvarez'in yokluğunu çok hissettik. Kazandığımızda bunu söylemem gerekiyor çünkü kaybettiğimizde mazeret gibi algılanabilirdi. Kerem de iyi oynadı, temposu yüksekti. Bu akşam önemli olan taktikten çok oyuncuların performansı ve yetenekleriydi" ifadelerini kullandı.

İlhan Palut: 'Hep beraber taşın altına elimizi koymamız gerekiyor''

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Alanyaspor maçının ardından, "Bir şekilde hep beraber taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Başta ben, ekibim ve oyuncu grubumuz. Hem takımımızı hem de camiamızı hem moral olarak bu durumdan yukarı çekmemiz lazım'' dedi

14.02.2026 22:46:00
İhlas Haber Ajansı
İlhan Palut: 'Hep beraber taşın altına elimizi koymamız gerekiyor''
İlhan Palut: 'Hep beraber taşın altına elimizi koymamız gerekiyor''
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Alanyaspor maçının ardından, "Bir şekilde hep beraber taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Başta ben, ekibim ve oyuncu grubumuz. Hem takımımızı hem de camiamızı hem moral olarak bu durumdan yukarı çekmemiz lazım'' dedi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Konyaspor deplasmanda karşılaştığı Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, "Özetleyerek başlarsam kötü. Özellikle ilk yarı önde baskıya çalışmıştık. Tabii ki önde baskıyla götüremezdik. Kompakt savunmada da bir duruş planımız vardı. Organizasyon olarak zaman zaman doğru eşleşmeler bulduk ama burada ikili mücadele kazanma seviyemiz yeterli değildi.

İkinci yarı sistemde değişiklik oldu. İkinci yarı daha kabul edilebilir bir başlangıç vardı. İkinci topları alan bir Konyaspor takımın rakip gol pozisyonu bulmakta zorlandık. 1-0 rakibimiz önde biz maçın sonun kadar golü arayacağız. Ama bu arada kontrataklara dikkat etmemiz gereken bir görüntü devam ederken basit bir hata sonucu oluşan penaltı 2-0. Ama 1 fark geride olduk sonra 2-1. Ondan sonra da 10-12 dakika bir zamanımız kaldı. Denedik etkili olamadık. Berabere de bitebilirdi. Ama bugün totalinde Alanyaspor bizden daha iyiydi" diye konuştu.

"Gecemizi gündüzümüze katmamız lazım"

Takımın tecrübeli oyunculardan kurulu olduğunu ifade eden Palut, "Ligin bütün seviyelerindeki mücadelenin içerisinde bulunmuş oyuncu grubu. Burada taşın altına elimizi sokacağız. Bende takımı tanıyorum. Belki tam net hamleleri istediğim zaman istediğim doğrulukta belki yapamıyorum. Bunu sahada gösterdiğimiz performans doğruluyor veya eksiye götürüyor. Bir şekilde hep beraber taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Başta ben, ekibim ve oyuncu grubumuz.

Gecemizi gündüzümüze katmamız lazım. Hem takımımızı hem de camiamızı moral olarak bu durumdan yukarı çekmemiz lazım. Bu durum puan olarak istemediğimiz durumdan daha yukarıya alacaktır. İlk yarıdaki Konyaspor takımı bugün sorumluluk benimdir.

Bir önceki görmediğim kadar dağınık bir görüntü vardı. Bu beni açıkçası üzdü. Göztepe maçına dönersek daha istekli daha iyi elinden geleni yapan bir takımken bugünkü performansımız üzücüydü. Ama öyle bir durumdayız ki ben bugün oyuncularımız ile konuştum. Artık yarından itibaren hatalarımdan ders almaktan başka buraya takılı kalamam. Hatalarımdan ders alacağım. Oyuncularımıza daha iyi neleri yapabileceğimizi göstereceğim. Yolumuza yılmadan devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Trabzonspor, derbilerde galibiyet hasretini dindiremedi


Trendyol Süper Lig'de Fenerbahçe'ye sahasında 3-2 yenilen Trabzonspor'un, İstanbul'un üç büyükleri karşısında 833 günlük galibiyet hasreti sona ermedi. Karadeniz ekibi, büyük rakipleri önünde Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'da olmak üzere son 16 karşılaşmada 3 beraberlik ve 13 mağlubiyet yaşadı.

14.02.2026 22:28:00
AA
Trabzonspor, derbilerde galibiyet hasretini dindiremedi
Trabzonspor, derbilerde galibiyet hasretini dindiremedi

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup olan Trabzonspor, üç büyük rakibi karşısında 833 günlük galibiyet hasretini sonlandıramadı. İstanbul'un üç büyük ekibi Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlarda son galibiyetini, 4 Kasım 2023'te sarı-lacivertli takımı deplasmanda 3-2 mağlup ederek alan Karadeniz ekibi, daha sonra galibiyet sevinci yaşayamadı. Bordo-mavililer, söz konusu rakipleri karşısında çıktığı son 13 lig müsabakasında 3 beraberlik ve 10 yenilgiyle galibiyet göremedi.

Ligde üç büyükler önündeki son 13 karşılaşma

Trabzonspor, Fenerbahçe maçının ardından 2023-2024 sezonunda Galatasaray'a 5-1, deplasmanda Beşiktaş'a 2-0, evinde Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup oldu. Bordo-mavililer, geçen sezon ise Beşiktaş ile 1-1 berabere kalırken Fenerbahçe'ye evinde 3-2, İstanbul'da oynadığı maçlarda ise Galatasaray'a 4-3, Beşiktaş'a 2-1, Fenerbahçe'ye 4-1, iç sahada sarı-kırmızılı takıma 2-0 yenilerek 11 sezon sonra bu maçları galibiyetsiz kapadı.
Trabzonspor, bu sezon oynadığı ilk büyük karşılaşmasında ise İstanbul'da Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu, Galatasaray ile deplasmanda 0-0, Beşiktaş ile kendi evinde 3-3 berabere kaldı. Karadeniz ekibi, bu akşam Fenerbahçe'ye de 3-2 kaybederek söz konusu maçlardaki kötü gidişatını sürdürdü.

Son galibiyet Avcı ile

Trabzonspor, büyük maçlarda son galibiyetini teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde aldı. Bordo-mavililer, 2023-2024 sezonunun 11. haftasında İstanbul'da Fenerbahçe karşısında 3-2 galip gelerek son büyük galibiyetini yaşadı. Karadeniz ekibi, daha sonra görev yapan Şenol Güneş ve Fatih Tekke yönetiminde büyük maçlarda galibiyet elde edemedi.

İki kupa finalini de kaybetti

Ligde bu rakiplerine karşı son 12 karşılaşmasını kazanamayan Trabzonspor, bu süreçte iki kez Ziraat Türkiye Kupası finalini kaybetti.
Bordo-mavililer, 2023-2024 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'a 3-2, geçen sezon da Galatasaray'a Gaziantep'te 3-0 mağlup olarak kupa sevinci yaşayamadı.

Süper Kupa yarı finalinde de kaybetti

Trabzonspor, bu sezon Turkcell Süper Kupa yarı finalinde de Galatasaray karşısında kaybetti. Gaziantep'te oynanan karşılaşmasında bordo-mavililer, sahadan 4-1'lik yenilgi ile ayrılarak finale yükselemedi.
Trabzonspor, üç büyük rakibine karşı Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa'da olmak üzere son 16 resmi karşılaşmada 3 beraberlik ve 13 yenilgi yaşadı.

Başakşehir 7, Beşiktaş 8 kez kazandı

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'de yarın karşılaşacağı Başakşehir ile 24. kez rakip olacak

14.02.2026 10:55:00
İhlas Haber Ajansı
Başakşehir 7, Beşiktaş 8 kez kazandı
Başakşehir 7, Beşiktaş 8 kez kazandı
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'de yarın karşılaşacağı Başakşehir ile 24. kez rakip olacak.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Başakşehir ile Beşiktaş, yarın saat 20.00'de Fatih Terim Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Ligde siyah-beyazlılar, 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyetle aldığı 37 puanla 5. sırada yer alıyor. Turuncu-lacivertliler ise 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyetle topladığı 33 puanla 6. sırada bulunuyor.

24. randevu



Başakşehir ile Beşiktaş, Süper Lig'de bugüne kadar 23 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlarda siyah-beyazlılar, 8 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, turuncu-lacivertliler de 7 defa kazandı. 8 müsabaka ise berabere sona erdi. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş 28 kez rakip fileleri havalandırırken, Başakşehir ise 27 defa gol sevinci yaşadı.

Sezonun ilk yarısında Dolmabahçe'de oynanan müsabakayı Beşiktaş, geri düşmesine rağmen 2-1'lik skorla kazandı.

El Bilal Toure ile Kristjan Asllani dönüyor

Siyah-beyazlılarda El Bilal Toure sarı kart, Kristjan Asllani de kırmızı kart cezasından dolayı Corendon Alanyaspor maçında oynamamıştı. Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın görev vermesi durumunda iki futbolcu da Başakşehir deplasmanında forma giyebilecek.

Orkun Kökçü'nün performansı dikkat çekiyor

Kara Kartal'ın Başakşehir karşısında sahadaki en büyük kozlarından biri Kaptan Orkun Kökçü olacak. Sezon başında siyah-beyazlılara transfer olan Orkun, oynadığı son 4 mücadelede 4 gol kaydetti. Beşiktaş formasıyla bu sezon 26 müsabakaya çıkan 25 yaşındaki futbolcu, 4 gol, 5 asistlik performans sergiledi.

Ligde son 10 maçta mağlup olmadı



Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı son 10 maçta yenilmedi. Bu süreçte Antalyaspor, Fatih Karagümrük, Çaykur Rizespor, Kayserispor ve Konyaspor'u yenen Sergen Yalçın'ın öğrencileri; Samsunspor, Gaziantep FK, Trabzonspor, Eyüpspor ve Alanyaspor ile de berabere kaldı. Puan sıralamasında hemen altında yer alan Başakşehir'e karşı deplasmanda zorlu bir müsabakaya çıkacak Beşiktaş, yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor.

Vasquez ile Yasin forma bekleyecek

Beşiktaş'ın bu transfer döneminde kadrosuna kattığı Kolombiyalı kaleci Devis Vasquez, Sergen Yalçın'ın görev vermesi halinde ilk kez siyah-beyazlı formayı giyecek. Ziraat Türkiye Kupası'nda Kocaelispor ile oynadıkları maçta görev yapan Yasin Özcan ise müsabakada süre alması durumunda Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de ilk kez mücadele edecek

3 futbolcu sarı kart sınırında

Beşiktaş'ta, Başakşehir maçı öncesinde 3 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Siyah-beyazlılarda Orkun Kökçü, Emirhan Topçu ve Salih Uçan, Başakşehir karşısında sarı kart görmeleri durumunda 23. haftadaki Göztepe müsabakasında cezalı olacak.

Mehmet Türkmen düdük çalacak

Başakşehir ile Beşiktaş arasında oynanacak mücadeleyi hakem Mehmet Türkmen yönetecek. Türkmen'in yardımcılıklarını Esat Sancaktar ile Mustafa Savranlar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Muhammet Ali Metoğlu olacak.

Okan Buruk: ‘Bizim için moral oldu’

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda farklı skorla aldıkları galibiyetlerin oyun felsefelerini ve morallerini yukarı çektiğini söyledi

14.02.2026 10:11:00
AA
Okan Buruk: ‘Bizim için moral oldu’
Okan Buruk: ‘Bizim için moral oldu’
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda farklı skorla aldıkları galibiyetlerin oyun felsefelerini ve morallerini yukarı çektiğini söyledi.

Buruk, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında RAMS Park'ta ikas Eyüpspor'u 5-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ligde kötü zamanlar geçirse de Eyüpspor'un zorlu bir rakip olduğuna değinen Buruk, "Son maçlarda kadrosu değişti ama rakipleri zorlayan, Alanyaspor'u deplasmanda yenen, Beşiktaş ile sahasında berabere kalan, iyi futbol oynayan ve hiçbir şekilde hafife alınmayacak bir takımla karşılaştık.

Eyüpspor 10 kişi kaldıktan ve 2-0'ı bulduktan sonra çok farklı bir maç oldu. Bence Juventus maçı öncesi güzel bir gece oldu. Skorun dışında uzun süredir oynamayan oyuncuların süre aldığı, rotasyon yaptığımız ve bazı oyuncuları dinlendirdiğimiz bir maçtı. Icardi'nin attığı goller çok önemliydi. Icardi ile Osimhen bir arada oynadı. Osimhen'in yaptığı 2 asist çok değerli.

Sacha Boey'un uzun süredir maç eksiği vardı. Onu görmüş olduk. Singo uzun süre sonra 45 dakika oynadı. Nhaga ilk kez seyircinin önüne çıktı. Bizim için moralli ve güzel bir gece oldu. Bugün buraya gelen taraftarımızı sevindirdiğimiz için biz de mutlu ayrılıyoruz. Son haftalarda yüksek gollü maçlar bizim oyun felsefemizi yukarı çekmemizi ve mutlu olmamızı sağlıyor." diye konuştu.

Alternatifli bir kadroya sahip olduğunun hatırlatılarak Roland Sallai'yi oyuna almama nedeninin sorulması üzerine Buruk, "Salı günü Şampiyonlar Ligi'nde çok önemli bir maç oynayacağız. Bazı oyuncularımızı kullanmadık. Sallai de onlardan biriydi." dedi.

"Nhaga'nın performansını beğendim"

Okan Buruk, yeni transfer Renato Nhaga'nın gelecek için ışık verdiğini söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosuna bildirilmeyen oyuncunun tecrübe kazanması gerektiğini vurgulayan 52 yaşındaki teknik adam, şunları kaydetti:

"Nhaga, çok genç bir oyuncu. Oyun içinde isteğini net bir şekilde gördük. Bu bizi ve taraftarımızı mutlu etti. Ancak 11'e 10 olan oyuna girdi. Genel olarak performansını beğendim. Baskılara doğru gitti, topla çok rahattı, oyun içinde hiç sırıtmadı.

Taraftarımızın büyük bir desteği oldu. Orta sahada pozisyon alma konusunda çalışmalarımız olacak. Gelişmesi gereken bir oyuncu. Potansiyelini gösterdi. İleriye dönük iyi bir oyuncu olacağı izlenimini verdi. Ancak Şampiyonlar Ligi sert bir organizasyon.

Tecrübenin olması çok önemli. Renato'yu almama nedenimiz buydu. Sacha Boey geldikten sonra daha hazır oyuncuları tercih etmek istedik. Devam eden maçlarda alacağı süreler ve vereceğimiz şanslar önemli olacak. Kendi adıma zorlu bir döneme gireceğim.

Çok şükür kadromuz çok geniş. Sakatlıktan dönen oyuncular, yaptığımız transferler takıma önemli bir derinlik ve rekabet kattı. Bu da Galatasaray'ın başarısını artıracak ama benim işim oynayan oynamayan ve giren çıkan oyuncu konusunda biraz daha zorlaşacak."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.