logo
22 EYLÜL 2025


Marmara Denizi'nde batan geminin su altından görüntüleri paylaşıldı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Akın gemisinde görevli dalgıçlar tarafından geminin enkazında yapılan aramalara ilişkin görüntüler çekildi. Cesedine ulaşılan aşçı Zeynep Kılınç ise memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

18.02.2024 13:22:00 / Güncelleme: 18.02.2024 13:37:39
Anadolu Ajansı
Marmara Denizi'nde batan geminin su altından görüntüleri paylaşıldı
Marmara Denizi'nde batan geminin su altından görüntüleri paylaşıldı

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan ve dün bir kişinin cansız bedenine ulaşılan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin su altındaki enkazından dalgıçlar tarafından çekilen görüntüler paylaşıldı.

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan hareket ettikten sonra kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta saat 06.20'de Karacabey ilçesi açıklarında batan geminin enkazında 5 mürettebatı arama çalışması devam ediyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Akın gemisinde görevli dalgıçlar, denizin tabanına oturan kargo gemisinin enkazına bugün de dalış gerçekleştirdi.

Dalgıçlar tarafından geminin enkazının içinden görüntüler çekildi.

Görüntülerde, geminin sevk ve idaresinin yapıldığı "köprü üstü" diye bilinen kaptan köşkünün sular altındaki durumu yer alıyor. Bu bölümdeki klima, araç gereç ve diğer eşyaların da sular altında tamamen yerlerinden oynadığı ve dağıldığı görülüyor.

Paylaşılan görüntüde, gemideki mürettebatın kaldığı kamaralarda dalgıçlar tarafından yapılan inceleme de yer alıyor.

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan 14 Şubat saat 20.30'da Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı'na gitmek üzere 6 kişilik mürettebat ve 1250 ton mermer tozu yüküyle hareket eden 69 metre uzunluktaki "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta saat 06.20'de Karacabey ilçesi açıklarında kıyıdan 4 mil açıkta batmıştı. Görüntüleme cihazlarıyla yapılan çalışmalarda geminin enkazının 51 metre derinlikte denizin tabanına oturduğu belirlenmişti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 17 Şubat'ta gerçekleştirdiği 2 dalışta, gemide aşçı olarak çalışan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'ın cansız bedenine ulaşılmıştı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan ve dün bir kişinin cansız bedenine ulaşılan "Batuhan A" adlı kargo gemisindeki arama çalışmalarına ilişkin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı.

Bursa'nın Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi'nde kıyıdan 4 mil açıkta 51 metre derinlikte denizin tabanına oturduğu görüntüleme cihazlarıyla belirlenen gemideki 5 kişi için arama kurtarma çalışmaları, 4. gününde 852 personelle sürüyor.

TCG Akın gemisinde görevli dalgıçlar tarafından 51 metre derinlikte yeri tespit edilen kargo gemisinin enkazının bulunduğu bölgeye beşinci kez dalış gerçekleştirildi.

Havadan ve karadan devam eden arama kurtarma çalışmalarına ilişkin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, gemide bulunan 6 mürettebattan biri olan Zeynep Kılınç'ın cenazesinin, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildiği aktarıldı.

Kayıp 5 mürettebat için arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Soruşturmanın, Bursa Cumhuriyet Başsavcıvekili koordinesinde Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı ve 2 Cumhuriyet Savcısı tarafından titizlikle yürütüldüğü, olayın aydınlatılması ve varsa sorumluların tespit edilebilmesi için deniz kaza kırımında yetkin bilirkişi görevlendirildiği, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."



Gemide ölen aşçının cenazesi Adana'da defnedildi

Marmara Denizi'nde su alarak batan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin enkazına yapılan dalışta cesedine ulaşılan aşçı Zeynep Kılınç, memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Akın gemisinde görevli dalgıçlar tarafından dün çıkarılan 33 yaşındaki Kılınç'ın naaşı, hava yoluyla Adana'ya getirildi.

Kılınç için Kabasakal Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazına, annesi Nilüfer Kılınç, ailesi ve yakınları katıldı.

Namazın ardından Zeynep Kılınç'ın cenazesi toprağa verildi.

Kargo gemisindeki diğer 5 kişiye yönelik arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kayıp 6 kişiden Kılınç'ın cesedi bulunmuştu

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan 14 Şubat saat 20.30'da Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı'na gitmek üzere 6 kişilik mürettebat ve 1250 ton mermer tozu yüküyle hareket eden 69 metre uzunluktaki "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta saat 06.20'de Karacabey ilçesi açıklarında kıyıdan 4 mil açıkta batmıştı.

TCG Akın gemisinde görevli dalgıçlar, 51 metre derinlikte denizin tabanına oturan kargo gemisinin enkazına yaptıkları dalışta Kılınç'ın cesedine ulaşmıştı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
'Kimliksiz bir toplum oluşuyor'
BTP sinsi tehdide karşı harekete geçti
44 ülkeden 50'den fazla gemi Gazze’ye hareket etti
Küresel Sumud Filosu üzerinde dron hareketliliği
5 büyüklüğündeki deprem kamerada
Balıkesir gece yarısı yine sallandı
Erdoğan: ‘Sanki Türkiye manda fakiri bir ülke’
TÜİK: 'Manda sayısı son 5 yılda yüzde 16 azaldı'
ABD'ye vergi jesti
Görüşme öncesi kritik adım
Gözler bu davada
Kartalkaya davasının 2'nci celsesi başlıyor
Avrupalı yetkililerden İsrail'e Batı Şeria uyarısı
"İlhak kararından vazgeçmeli"
Ömer Muhtar gemisi Gazze'ye doğru yola çıktı
Yoğun bakım ünitesi bulunuyor
Balıkesir'de 4,9 büyüklüğünde deprem
Merkez üssü Sındırgı ilçesi
Yeni başkana Kasımpaşa şoku
Fenerbahçe'de puan kaybı sürüyor
Fenerbahçe'de Ali Koç dönemi bitti
Fenerbahçe'nin 38. başkanı Sadettin Saran
Kura ile CHP'de kaldı
Bayrampaşa Belediyesinde gergin oylama
Özgür Özel yeniden Genel Başkan
Geçerli oyların tamamını aldı
İsrail katletmeye devam ediyor
Gazze'de can kaybı 65 bin 283'e çıktı
CHP'de kongre günü
Özel'den Erdoğan'a Trump çıkışı
'Kimliksiz bir toplum oluşuyor'
BTP sinsi tehdide karşı harekete geçti
44 ülkeden 50'den fazla gemi Gazze’ye hareket etti
Küresel Sumud Filosu üzerinde dron hareketliliği
5 büyüklüğündeki deprem kamerada
Balıkesir gece yarısı yine sallandı
Erdoğan: ‘Sanki Türkiye manda fakiri bir ülke’
TÜİK: 'Manda sayısı son 5 yılda yüzde 16 azaldı'
ABD'ye vergi jesti
Görüşme öncesi kritik adım
Gözler bu davada
Kartalkaya davasının 2'nci celsesi başlıyor
Avrupalı yetkililerden İsrail'e Batı Şeria uyarısı
"İlhak kararından vazgeçmeli"
Ömer Muhtar gemisi Gazze'ye doğru yola çıktı
Yoğun bakım ünitesi bulunuyor
Balıkesir'de 4,9 büyüklüğünde deprem
Merkez üssü Sındırgı ilçesi
Yeni başkana Kasımpaşa şoku
Fenerbahçe'de puan kaybı sürüyor
Fenerbahçe'de Ali Koç dönemi bitti
Fenerbahçe'nin 38. başkanı Sadettin Saran
Kura ile CHP'de kaldı
Bayrampaşa Belediyesinde gergin oylama
Özgür Özel yeniden Genel Başkan
Geçerli oyların tamamını aldı
İsrail katletmeye devam ediyor
Gazze'de can kaybı 65 bin 283'e çıktı
CHP'de kongre günü
Özel'den Erdoğan'a Trump çıkışı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.