Meyvelerin kabuklarında hazine saklı
Meyve kabukları, genellikle çöpe atılan ancak besin değeri açısından zengin olan kısımlardır. Meyve kabuklarını değerlendirerek hem israfı azaltabilir hem de beslenmenize ekstra vitamin ve mineraller katabilirsiniz
03.06.2024 18:28:00
Yenal Arman
Yenal Arman





Meyve kabukları, genellikle çöpe atılan ancak besin değeri açısından zengin olan kısımlardır. Meyve kabuklarını değerlendirerek hem israfı azaltabilir hem de beslenmenize ekstra vitamin ve mineraller katabilirsiniz. Unutmayın, doğru temizlendiğinde ve güvenli bir şekilde tüketildiğinde, bu kabuklar sağlığınıza katkıda bulunabilir.
Patates
Patates kabuğu, C ve B6 vitaminleri, fosfor, magnezyum, potasyum ve lif bakımından zengindir. Patatesi kabuğuyla birlikte tüketmek, bu besin değerlerini korumanıza yardımcı olur.
Salatalık
Salatalık kabuğu, kansere ve tehlikeli iltihaplara karşı koruma sağlar. Ayrıca, salatalık kabuğu lif bakımından zengindir ve düşük kalorilidir.
Kivi
Kivi kabuğu, meyvenin kendisinden üç kat daha fazla antioksidan içerir ve kalp sağlığı için faydalıdır. Yenilebilir olduğunu unutmayın ve potasyum seviyenizi artırmak için kivi kabuğunu da tüketebilirsiniz.
Elma
Elma kabuğu, akciğer fonksiyonunu artırır, kan şekerini düzenler ve kanser hücrelerini yok eder. Ayrıca, elma kabuğu antioksidanlar ve C vitamini açısından zengindir.
Muz
Muz kabuğu, antioksidan açısından muhteşem bir kaynaktır. Muz kabuğunu tüketmek, ekstra besin alımı sağlar.
Karpuz
Karpuz kabuğu, kan dolaşımını düzenler ve hipertansiyon tedavisini destekler. İçeriğindeki sitrülin ile sağlık faydaları sunar.
Narenciye
Portakal ve limon kabukları, reçel yapımında veya aroma verici olarak kullanılabilir. Ayrıca, bu kabuklar flavonoidler ve A vitamini ile doludur ve yemeklerinize ekstra aroma katmak için kullanılabilir
Patates
Patates kabuğu, C ve B6 vitaminleri, fosfor, magnezyum, potasyum ve lif bakımından zengindir. Patatesi kabuğuyla birlikte tüketmek, bu besin değerlerini korumanıza yardımcı olur.
Salatalık
Salatalık kabuğu, kansere ve tehlikeli iltihaplara karşı koruma sağlar. Ayrıca, salatalık kabuğu lif bakımından zengindir ve düşük kalorilidir.
Kivi
Kivi kabuğu, meyvenin kendisinden üç kat daha fazla antioksidan içerir ve kalp sağlığı için faydalıdır. Yenilebilir olduğunu unutmayın ve potasyum seviyenizi artırmak için kivi kabuğunu da tüketebilirsiniz.
Elma
Elma kabuğu, akciğer fonksiyonunu artırır, kan şekerini düzenler ve kanser hücrelerini yok eder. Ayrıca, elma kabuğu antioksidanlar ve C vitamini açısından zengindir.
Muz
Muz kabuğu, antioksidan açısından muhteşem bir kaynaktır. Muz kabuğunu tüketmek, ekstra besin alımı sağlar.
Karpuz
Karpuz kabuğu, kan dolaşımını düzenler ve hipertansiyon tedavisini destekler. İçeriğindeki sitrülin ile sağlık faydaları sunar.
Narenciye
Portakal ve limon kabukları, reçel yapımında veya aroma verici olarak kullanılabilir. Ayrıca, bu kabuklar flavonoidler ve A vitamini ile doludur ve yemeklerinize ekstra aroma katmak için kullanılabilir
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.