logo
11 EKİM 2025


Muhalefet aklını başına almalı!

14.01.2023 00:00:00

AKP iktidarının 20 yıllık yanlışlarını müdellel bir şekilde sürekli dile getiren Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, muhalefetin de yaptığı yanlışları anlatmaktan geri durmuyor. Çünkü; neticede iktidar da muhalefet de millete hizmet etmek için yarışmalı; milletin lehine olmayan bir adımı iktidarın ya da muhalefetin atması arasında hiçbir fark yok; yanlış yanlıştır.

İktidarın yanlışlarını millet her yönüyle yaşıyor. Vatandaşlar pazara, markete gittiklerinde durmadan artan fiyatlardan oldukça rahatsız, kiralarını, faturalarını ödeyemiyor, alım gücünün sürekli erimesinden şikayetçi, iktidarın politikalarından memnun değiller ve çözüm arıyorlar. İktidarı değiştirecek güçlü ve güvenebilir bir muhalefet arıyor ama bu muhalefet tablosunu da bir türlü göremiyor.

Altılı Masa, normal şartlar altında bu güçlü muhalefeti oluşturmak için kuruldu ama şu ana kadar iktidarı sarsabilecek bir varlık ortaya koyamadı. Üstelik Altılı Masa'da bulunan bazı partilerin liderlerinin son zamanlarda iktidarın ekmeğine yağ süren, iktidara gollük pas atan açıklamaları, var olan umutları da daha söndürüyor.

Altılı Masa'daki bazı liderlerin koltuk ve makam peşinde koşmaları ve bu uğurda muhalefeti zayıflatacak hamleler ortaya koymaları BTP lideri Hüseyin Baş'ın gündemindeydi. Sosyal medya hesabından, "Bu seçim Türkiye'nin kader seçimi. Herkes aklını başına almalı" notuyla paylaşım yapan Hüseyin Baş, "Normalde bu iktidar, bu seçimi kaybeder ama bu muhalefet iktidara seçimi altın tepside sunabilir. Bu muhalefetin tercihi olur iktidarın değil" dedi.

Hatırlarsanız Sayın Baş daha önce bir konuşmasında da, bu seçimin sonucunu muhalefetin tavrının belirleyeceğini ifade etmiş ve eğer mevcut iktidar yine kazanırsa bu iktidarın bir başarısı değil, muhalefetin başarısızlığı olacağını belirtmişti.

Altılı Masa'da bulunan bazı partilerin yetkililerin "istifa" tehditleri sebebiyle 14 Kasım'da "genişlememe" kararı alınarak Masa'dan dışlanan BTP lideri Baş, buna rağmen Masa'yı dağıtacak bir söylem kullanmamış, liderlerin kararını mantıklı bulmamakla beraber saygı duyduğunu ifade etmişti.

Hatta Altılı Masa'nın ret kararı sonrası ilk sosyal medya paylaşımında, "Gençleri iyi tanıyın, kafalarına bir şey koyduklarında yaparlar. Biz yine de iktidarın seçimi kazanamaması için elimizden geleni yapacağız" (14 Kasım 2022) demişti.

Bir tarafta Altılı Masa'ya alınmamasına rağmen, Masa'ya tavır almayan bir lider, diğer tarafta Masa'da olmasına rağmen daha seçim olmadan Masa'yı dağıtırım, ülkeyi tekrar seçime götürürüm diye tehditler savuran liderler…

Altılı Masa'nın ana bileşenleri, kimi, kimler için dışladığını fark etmeli.

BTP lideri yaptığı güncel değerlendirmede bu konuda da şunları söyledi:

"Bu kadar yaşanmışlığa rağmen benim tavrımı biliyorsunuz: Bu iktidarı değişmemiz lazım. 5 aylık süreçte dişinizi sıkıp bir şey yapacaksınız. Ama sizin koltuk sevdanızdan ötürü, sizin kayıkçı kavganızdan ötürü, koskoca 84 milyon, 5 ayda bunu yapamadınız diye, bir seçim atlatamadınız diye önündeki 20 yılı, 50 yılı, 100 yılı bir tane adamın emrine ipotek etmek zorunda mı? Elbette ki kimse kimseye muhalefet etmesin, biz de bundan yanayız ama bu hamlelerle, bu adımlarla bizim önümüzdeki 50 yıl gidebilir."

Evet, bir siyaset adamı, milletinin çıkarlarını her zaman kendi şahsi çıkarlarının üstünde tutar. Kendi koltuk sevdası uğruna 84 milyonun çıkarlarını heba eden adama siyaset adamı denmez. Muhalefet büyük bir iktidar fırsatı yakaladı, millet de bu değişimi istiyor ama koltuk sevdaları uğruna bu fırsat kaçarsa, ülkemizin ve milletimizin gerçekten bırakın 20 yılı 5 yıl daha tahammülü yok.

BTP lideri Baş, Davutoğlu'nun son günlerde yaptığı garip açıklamaları da şu sözlerle eleştirdi: "Ben yüzde bir alacağım sonra istediğim gibi har vurup harman savuracağım, istediğim gibi yöneteceğim. Bu gerçekten hukuk dünyasında olamayacak, demokratik yöntemlerin asla kabullenemeyeceği bir durum, enteresan bir teklif."

Hatırlarsanız Davutoğlu bir TV programında, "Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı, bir konuda kendi kararını uygulayacağını söylemesi halinde kriz çıkar. Çok açık söyleyeyim. O cumhurbaşkanı Meclis desteğini kaybeder. Ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır" ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca "Altılı Masa'da olanların hepsi cumhurbaşkanı yardımcısı ve en az 1 bakanlık alacak", "Eşitlik stratejik kararlarda. Mesela önemli atamalar…" gibi cümleler sarf etmişti.

Altılı Masa liderlerinin 'bakanlık paylaşımı' ile ilgili açıklamalarına da değinen BTP lideri bu konuda da şu eleştirileri yöneltti:

"Biz parlamenter sistem için anlaşacağız ama bakanlık dağıtıyoruz. Bir de üstüne bakanlığı dağıtırken kavga ediyoruz ve oradaki uyumsuzluğu 'koalisyonlarla bu iş olmaz'ı 10-15 sene boyunca söyleyen insanlar çıkarıyor. Bu da ayrı bir kader! Yani biz size muhalefet etmeyeceğiz. Niye? Siz ahir ömrünüzde bir koltuk sahibi daha olun diye! Bütün bir ülkenin geleceğini tehlikeye atacaksınız!"

Muhalefet bu sese mutlaka kulak vermeli, yoksa gerçekten genelde muhalefet, özelde ise Altılı Masa, kendi eliyle iktidarı yine AKP'ye teslim etmiş olacak.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Murat Çabas / diğer yazıları
İsrail bir yere saldırmadan duramıyor!
Gazze'de ateşkes, Lübnan'a saldırı
ABD'de federal çalışanların işten çıkarılması
Trump: 'Demokrat odaklı' olacak
Trump: Ateşkesin devam edeceğini düşünüyorum
"Herkes savaştan yoruldu"
Bu haberi okuyan, sigarayı hemen bırakır!
Sigara içen her 10 kişiden 9’u tehlike altında!
İlk sıradaki ülke dikkat çekti!
Avrupa’da evsiz sayısı artıyor!
Machado, Trump ve Netanyahu hayranı
Nobel Barış Ödülü adrese teslim
ABD Çin'e yüzde 100 ek tarife uygulayacak
1 Kasım itibarıyla başlıyor
Uzun yaşamda Çin öne geçecek
İnsan ömrü gerçekten 150 yıla çıkabilir mi?
Gazze'de can kaybı yükseliyor
Katledilen insan sayısı 67 bin 211'e, yaralananların sayısı 169 bin 961'e yükseldi
Kerem Öktem suikastında 9 tutuklama kararı
Tutuklananlardan ikisi 18 yaşından küçük
Bayrampaşa Belediye seçimi iptal edildi
Mahkeme AKP'nin itirazını kabul etti
Gazze'de deri dönüş
Binlerce insan yola düştü
Emekli Albay Özeller hakkında iddianame
6 yıl 6 aya kadar hapsi istendi
'Hamas silahsızlandırılmazsa...'
Netahyahu'dan tehdit
Otoyol üzerindeki köprüde feci kaza
Göreve giden 2 jandarma şehit oldu
İsrail bir yere saldırmadan duramıyor!
Gazze'de ateşkes, Lübnan'a saldırı
ABD'de federal çalışanların işten çıkarılması
Trump: 'Demokrat odaklı' olacak
Trump: Ateşkesin devam edeceğini düşünüyorum
"Herkes savaştan yoruldu"
Bu haberi okuyan, sigarayı hemen bırakır!
Sigara içen her 10 kişiden 9’u tehlike altında!
İlk sıradaki ülke dikkat çekti!
Avrupa’da evsiz sayısı artıyor!
Machado, Trump ve Netanyahu hayranı
Nobel Barış Ödülü adrese teslim
ABD Çin'e yüzde 100 ek tarife uygulayacak
1 Kasım itibarıyla başlıyor
Uzun yaşamda Çin öne geçecek
İnsan ömrü gerçekten 150 yıla çıkabilir mi?
Gazze'de can kaybı yükseliyor
Katledilen insan sayısı 67 bin 211'e, yaralananların sayısı 169 bin 961'e yükseldi
Kerem Öktem suikastında 9 tutuklama kararı
Tutuklananlardan ikisi 18 yaşından küçük
Bayrampaşa Belediye seçimi iptal edildi
Mahkeme AKP'nin itirazını kabul etti
Gazze'de deri dönüş
Binlerce insan yola düştü
Emekli Albay Özeller hakkında iddianame
6 yıl 6 aya kadar hapsi istendi
'Hamas silahsızlandırılmazsa...'
Netahyahu'dan tehdit
Otoyol üzerindeki köprüde feci kaza
Göreve giden 2 jandarma şehit oldu
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.