Organik tavuğun farkı
Orvital Organik Gıda Kurucu Ortağı ve Gıda Mühendisi Muharrem Doğan, organik tavuk ile diğer tavuk arasındaki farkı Yeni Mesaj'a anlattı
28.04.2015 00:00:00
Konvansiyonel tavuk olarak bilinen büyük çiftliklerde kapalı ortamda yetiştirilen tavukların üretiminde dünyada 4 markanın ürettiği 'broiler damızlık civcivlerin' kullanıldığına işaret eden Doğan, şunları söyledi: "Biz broiler damızlık kullanmıyoruz, broileri konvansiyonel üreticiler kullanıyor. Biz bir günlük kırmızı civcivi kümeslerimize koyup organik olarak beslemeye başlıyoruz. Türkiye'de üretim şekli açısından sadece 2 çeşit tavuk vardır; biri konvansiyonel dediğimiz standart tavuk, diğeri de organik tavuk. Başına doğal ve gurme kelimesi konulan her ürünün sağlıklı olduğuna duyulan bir inanç var ki bu özellikle tavuk konusunda son derece yanlış bir yönlendirmedir. Tüketiciler yalan, dolanla maalesef kandırılmaktır. Doğal ifadesinin resmi, geçerli bir tanımı bile bulunmamaktadır, Herkes istediği her ürüne doğal ifadesi koyabilir. Organik üretimin temeli denetim, kitabı bakanlığın yayınladığı Organik Tarım Kanunu ve İlgili Yönetmeliğidir. Organik üreticilerin attığı her adım denetlenmektedir." Organik tavuk normal tavuğa göre yaklaşık 4 kat fiyatla satılıyor. EKONOMİ SERVİSİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.