logo
05 KASIM 2025


Pidenin bu kez elmalısını yaptılar

Karadeniz'le özdeşleşmiş Trabzon pidesi elma ile buluşunca ortaya çok farklı bir lezzet çıktı

05.11.2025 14:27:00 / Güncelleme: 05.11.2025 14:31:19
İHA
Pidenin bu kez elmalısını yaptılar
Pidenin bu kez elmalısını yaptılar
Pide ustası Abdulkadir Bektaş, daha önce bölgenin simge lezzetlerinden hamsiyi, kuymağı pideyle buluşturduklarını hatırlatarak şimdi de sıra dışı bir projeye imza atarak Trabzon'un coğrafi işaretli Yomra elması ile pide yaptıklarını söyledi.

Yaklaşık 40 yıldır baba mesleğini sürdüren Bektaş, Yomra Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesine destek vererek yöresel bir lezzeti yeniden yorumladı.



Sürekli yenilik içerisinde olduklarını kaydeden Bektaş, "1984 yılından beri baba mesleğini sürdürüyoruz. Biz pideciyiz ancak sürekli araştırma ve yenilik içindeyiz. Daha önce hamsiyi pideyle buluşturmuştuk. Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık, çok güzel bir sosyal proje başlattı. Normalde Yomra'nın kendine özgü bir elması vardır; tarihsel bir öneme sahip olmasına rağmen bugüne kadar çok ön plana çıkmamıştı. Şimdi bu elma coğrafi işaret aldı. İnsanları teşvik etmek için belediyemiz hem Yomra elmasının fidesini yetiştirip vatandaşlara dağıtıyor hem de üretilen elmayı para karşılığında geri alıyor. Biz de bu sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunmak istedik.



Önce elmalardan komposto yaptık, müşterilerimize ikram ettik. Sonrasında ise elmayı pideyle buluşturduk. Bizim eskiden 'fış fış' dediğimiz, yokluk zamanlarının bir tatlısı vardır. Elma ve armutları toplar, kuzine sobalarda ya da ev fırınlarında pişirirdik; o lezzet bambaşka olurdu. Biz de bu geleneği yaşatmak istedik ve elmayı üç farklı şekilde müşterilerimize sunduk. Çok güzel geri dönüşler aldık, şu anda da elma kompostomuzu ikram etmeye devam ediyoruz" dedi.



İlk kez biz yaptık ortaya çok farklı lezzet çıktı

Elmayı ilk kez pideyle buluşturduklarını belirten Bektaş, "Elmadan yapılan pideyi ilk kez biz yaptık ve ortaya gerçekten çok farklı, çok lezzetli bir ürün çıktı. Bana göre böyle bir lezzet yok; insanlar bunu tatmadan tahmin edemez. Pidede elmanın tadı harika bir şekilde ortaya çıkıyor. Artık bu ürünü menümüze ekleyeceğiz; müşterilerimiz isterse onlara da sunacağız. Bu çalışmayla bir farkındalık oluşturmak istedik. Örneğin, masada beş kişi oturduğunda bir kişi merak edip 'Ben bir tane elmalı pide denemek istiyorum' dediğinde, onu da sunabileceğiz inşallah. Bu lezzetin geleceği olduğuna inanıyorum; araştırılması, tanıtılması gerekiyor. Çünkü bu bizim kültürümüz ve biz bu kültürü yaşatmak zorundayız" diye konuştu.



Daha önce bölgenin yöresel tatlarından kuymak, hamsiyi pideyle buluşturduklarını hatırlatan Bektaş, "Bizim için pazar günleri pide kültürdür, amacımız da bu kültürü yaşatmak. Günümüzde çocuklar fast food alışkanlığıyla büyüyor; hazır gıdalara yöneldiler, evlerde artık tencere kaynamıyor. Biz bu değerleri yeniden hatırlatmak istiyoruz. Ben araştırmacı bir pideciyim. 15 yıl önce kuymağı pideye koydum, ardından hamsiyi pideyle buluşturdum. Şimdi de elmayı pideye ekledim. Bundan sonra da yeni projeler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Jet soruşturma
Özel Ümraniye'de konuşmuştu
Aziz İhsan Aktaş iddianamesi kabul edildi
7 belediye başkanı 193 kişiyi kapsıyor
New York'a Müslüman başkan
Mamdani seçimi kazandı
Bakan Uraloğlu sessizliğini bozdu
'Metro inşaatı biteli iki yıl oldu'
Erdoğan'dan Demirtaş açıklaması
'Yargı ne derse ona uyarız'
Dervişoğlu'ndan Bahçeliye tepki
'Bu ısrar niye?'
Selim İmamoğlu'nun emniyet ifadesi ortaya çıktı
"Ben kendini bilime adamış bir Türk genciyim"
Özgür Özel'den Selahattin Demirtaş açıklaması
'Bir çiçek açtı diye bahar gelmez'
Çeteler, İstanbul'u parsellemiş!
Vali Davut Gül: '10 ayda 145 suç çetesi çökertildi'
İstinaf, CHP'nin itirazını reddetti
Kayyum görevine devam edecek
8 kişi gözaltına alındı
Antalya'ya yeni operasyon
ABD’deki uçak kazasında ölü sayısı artıyor
Alev topuna dönen uçağın görüntüleri
İki holdinge el konuldu
Hat Holding ve Investco Holdinge kayyum atandı
New York'ta Demokrat Başkan Adayı zafer elde etti
Kentin ilk Müslüman belediye başkanı
İsrail'in Haaretz gazetesi yazdı:
"İsrail Gazze'ye yardım ulaştırılmasını engelleyen sıkı şartlar uyguluyor"
Jet soruşturma
Özel Ümraniye'de konuşmuştu
Aziz İhsan Aktaş iddianamesi kabul edildi
7 belediye başkanı 193 kişiyi kapsıyor
New York'a Müslüman başkan
Mamdani seçimi kazandı
Bakan Uraloğlu sessizliğini bozdu
'Metro inşaatı biteli iki yıl oldu'
Erdoğan'dan Demirtaş açıklaması
'Yargı ne derse ona uyarız'
Dervişoğlu'ndan Bahçeliye tepki
'Bu ısrar niye?'
Selim İmamoğlu'nun emniyet ifadesi ortaya çıktı
"Ben kendini bilime adamış bir Türk genciyim"
Özgür Özel'den Selahattin Demirtaş açıklaması
'Bir çiçek açtı diye bahar gelmez'
Çeteler, İstanbul'u parsellemiş!
Vali Davut Gül: '10 ayda 145 suç çetesi çökertildi'
İstinaf, CHP'nin itirazını reddetti
Kayyum görevine devam edecek
8 kişi gözaltına alındı
Antalya'ya yeni operasyon
ABD’deki uçak kazasında ölü sayısı artıyor
Alev topuna dönen uçağın görüntüleri
İki holdinge el konuldu
Hat Holding ve Investco Holdinge kayyum atandı
New York'ta Demokrat Başkan Adayı zafer elde etti
Kentin ilk Müslüman belediye başkanı
İsrail'in Haaretz gazetesi yazdı:
"İsrail Gazze'ye yardım ulaştırılmasını engelleyen sıkı şartlar uyguluyor"
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.