Rusya, yine Lviv'i vurdu
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Donbas’taki Ukrayna askeri birliklerine ABD ve Avrupa ülkelerinde üretilen silahların sevkiyatının yapıldığı Lviv başta olmak üzere bazı tren istasyonlarındaki 6 trafo merkezinin vurulduğunu bildirdi. Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'daki Azov (Azak) taburunda İsrailli paralı savaşçıların Rusya'ya karşı savaştığını vurguladı.





Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'daki savaşta Rus askeri birliklerin eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ukrayna'da Rus ordusunun taarruzlarının devam ettiğini belirten Konaşenkov, "Havadan fırlatılan uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla Donbas'taki Ukrayna askeri birliklerine ABD ve Avrupa ülkelerinde üretilen silah ve mühimmat sevkiyatının yapıldığı Lviv, Podbortsı, Volonets, Timkovo ve Pyatihatka tren istasyonları bölgesindeki 6 çekiş trafo merkezi vuruldu" dedi. Konaşenkov, Rus hava kuvvetlerinin havadan yüksek hassasiyetli füzelerle Novoya Dmitrovka'da Toçka-U füze sistemi, Sanceyka, Krısino ve Volnoyansk'ta 3 adet S-300 hava savunma füze sistemi yönlendiricisi ve Novoaleksandrovki'de de cephanelik ile askeri teknik araç ve birliklerin toplandığı 9 alanın imha edildiğini aktardı. Sözcü Konaşenkov, "Ukrayna ordusuna ait bugüne kadar 146 uçak, 112 helikopter, 706 insansız hava aracı, 287 hava savunma füze sistemi, 2 bin 807 tank ve zırhlı araç, 321 çok namlulu roketatar, 1279 obüs ve havan topu, 2 bin 609 özel askeri araç yok edildi" ifadelerini kullandı.
Azak savaşçıları Moskova'nın gündeminde
Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'daki Azov (Azak) taburunda İsrailli paralı savaşçıların Rusya'ya karşı savaştığını söyledi.
Zaharova, Sputnik radyosunda katıldığı bir programda yaptığı konuşmada, son günlerdeki İsrail ile olan gerilime yönelik açıklamalarda bulundu. İsrailli politikacıların enformasyon kampanyasını şişirdiğini belirten Zaharova, "Onların duymak istemeyeceği bir şeyi söyleyeceğim. Belki ilgilenirler. Ukrayna'da İsrailli paralı savaşçılar, Azov militanlarıyla omuz omuza bulunuyor" diye konuştu. İsrail'in bundan habersiz olamayacağını vurgulayan Zaharova, bu konuyla ilgili şahsen video görüntülerini ve diğer materyalleri gördüğünü ifade etti.
Ukrayna bilanço açıklandı
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı da 4 Mayıs'ta yaptığı açıklamada Rus ordusunun yaklaşık 24 bin 500 asker, 194 uçak, 155 helikopter ve 1077 tankını kaybettiğini öne sürdü. Bu arada Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürerken, Mariupol'den tahliye edilen Ukraynalılar Zaporijya kentine getirildi. HABER MERKEZİ














































































