Sandığa ilgi büyük
Türk hallkı bu kez 'yerel yöneticiler'i seçmek için sandık başına gitti. Çok sayıda hasta ambulanslarla oy verme mahalline taşınırken, engelli ve yatağa bağımlılar seyyar sandıklarda oy kullandı. Köylerde yaşayan vatandaşlarımız ise sadece muhtar seçimlerine katıldı





Yerel seçime 12 siyasi parti katıldı. Bu partiler içinde sadece Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) tüm seçim bölgelerinde aday gösterdi. Sandıklar kapandıktan sonra oy sayım işlemine geçildi. Büyükşehirlerde sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlık oyları sayıldı.
Çok rahatsızım ama bu uygulama ile oyumu kullanabildiğim için çok mutluyum, hayırlı olsun" diye konuştu. Multipl Skleroz (MS) hastası olduğu için yatağa bağımlı olan 42 yaşındaki Deniz Arıkan da seyyar sandık uygulaması ile oyunu kullandı.
Elektrik mühendisi olan ancak yaklaşık on yıldır MS hastalığı nedeniyle işini yapamayan Arıkan'a, oy kullanırken ağabeyi Oğuz Arıkan yardımcı oldu. Güzel bir seçim geçmesi temennisinde bulunan Arıkan, "İlk kez seyyar sandıkta oy kullanıyorum. Ben de herkes gibi oyumu kullanabildiğim için mutluyum, herkese hayırlı olsun" dedi.














































































