logo
27 HAZİRAN 2026

Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi

A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda bulunan santrfor Semih Kılıçsoy, Ümit Milli Takım kadrosuna alındı

28.03.2026 11:33:00
AA
Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi
Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi
A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda bulunan santrfor Semih Kılıçsoy, Ümit Milli Takım kadrosuna alındı.

Türkiye Futbol Federasyonunun açıklamasına göre 2026 FIFA Dünya Kupası play-off maçları için A Milli Takım aday kadrosuna davet edilen Semih, Romanya ile dün oynanan karşılaşmanın ardından Ümit Milli Takım aday kadrosuna geçti.

2027 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası finallerine gidebilmek için Hırvatistan ile grup liderliği mücadelesi veren ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturan Ümit Milli Takım, rakibiyle 31 Mart'ta deplasmanda kritik bir müsabakaya çıkacak. Osijek kentindeki Opus Arena'da oynanacak maç, TSİ 18.30'da başlayacak.

Antalyaspor'da 2. Bülent Korkmaz dönemi

Süper Lig'den 1. Lig'e düşen Antalyaspor'da teknik direktörlük görevine 6.5 yıl aradan sonra yeniden Bülent Korkmaz getirildi. Korkmaz ile 1 yıllık sözleşme imzalandı

27.06.2026 00:25:00
İhlas Haber Ajansı
Antalyaspor'da 2. Bülent Korkmaz dönemi
Antalyaspor'da 2. Bülent Korkmaz dönemi
Süper Lig'den 1. Lig'e düşen Antalyaspor'da teknik direktörlük görevine 6.5 yıl aradan sonra yeniden Bülent Korkmaz getirildi. Korkmaz ile 1 yıllık sözleşme imzalandı.

Antalyaspor'da teknik direktörlük görevine 6.5 yıl aradan sonra yeniden Bülent Korkmaz getirildi. Kulübün Döşemealtı ilçesinde bulunan Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Antalyaspor Başkanı Mustafa Ergün, Antalyaspor'un layık olduğu Süper Lig'e dönmesi için Korkmaz ile anlaştıklarını belirterek, "Ona güveniyoruz. İnşallah bu yıl Süper Lig'e çıkacağız" dedi.

"Amacımız Süper Lig'e çıkmak"



Kırmızı-beyazlı takımın başına getirilen Teknik direktör Bülent Korkmaz da, "Amacımız Süper Lig'e çıkmak. Bunu da başarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gönül isterdi ki Süper Lig'de teknik direktör olarak buraya gelmek. Geçmişte yapılan hataların sonucu Antalyaspor ligden düştü. Amacımız Süper Lig'e çıkmak. Bunu da yapmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Zor bir süreç. Her başarıda o zor süreçler oluyor" ifadelerini kullandı.

"Antalya'yı ve Antalyaspor'u seviyorum"

Gençlere önem veren bir teknik direktör olduğunu belirten Korkmaz, "Genç yetenekli, oyuncuları potansiyeli oyuncuları, kadroda oynatmak istiyoruz. Rekabet ortamını oluşturmak istiyorum. Antalya'yı ve Antalyaspor'u seviyorum. Benim için özel bir kulüp. Burada birçok oyuncuyu Türk futboluna kazandırdık. Her yönden 1. Lig'de olması üzücü" şeklinde konuştu
Konuşmaların ardından Korkmaz, kendisini 1 yıllığına Antalyaspor'a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Metehan Mimaroğlu resmen Bordo-Mavili

Bordo-mavili kulüp, 32 yaşındaki deneyimli sol kanat oyuncusunun transferini Türkiye Futbol Federasyonu’na resmen bildirdi

27.06.2026 00:22:00
Haber Merkezi
Metehan Mimaroğlu resmen Bordo-Mavili
Metehan Mimaroğlu resmen Bordo-Mavili
Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'deki yerli oyuncu rotasyonunu güçlendirme hamleleri kapsamında sürpriz bir transfere imza atarak Gençlerbirliği forması giyen Metehan Mimaroğlu'nu kadrosuna kattı.

Bordo-mavili kulüp, 32 yaşındaki deneyimli sol kanat oyuncusunun transferini Türkiye Futbol Federasyonu'na resmen bildirdi. Yapılan anlaşmaya göre Trabzonspor, başarılı futbolcu ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.



Geçtiğimiz sezon 1. Lig ekibi Gençlerbirliği formasıyla oldukça istikrarlı bir grafik çizen Metehan Mimaroğlu, çıktığı 36 resmi müsabakada 7 gol ve 4 asist üreterek toplam 11 gole doğrudan katkı sağlamıştı.

Yerli havuzunu genişletmek isteyen Karadeniz ekibi, bu hamleyle kanat bölgesindeki rekabeti artırmayı hedefliyor.

Gelişmenin ardından oyuncunun lisans işlemlerinin tamamlanması ve transferin mali detaylarının kısa süre içinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirilmesi bekleniyor.

Bilal-Beşiktaş iddiaları arasında Samsunspor işi bitirdi

Ersin Destanoğlu, Beşiktaş'tan ayrılmaya hazırlanıyor. Kartal'ın yedek kaleci konusunda Bilal Bayazıt'la ilgilenmeye başladığı konuşuluyor. Ancak Samsunspor bu işi gizlice bitirdi

26.06.2026 12:20:00
Haber Merkezi
Bilal-Beşiktaş iddiaları arasında Samsunspor işi bitirdi
Bilal-Beşiktaş iddiaları arasında Samsunspor işi bitirdi
Beşiktaş'la sözleşmesini yenilemeyen Ersin Destanoğlu'nun ayrılması bekleniyor. Yönetim bu sebeple yerli bir yedek kaleci konusunda temaslarını sürdürüyor. Gündeme son olarak Kayserispor'la küme düşme üzüntüsü yaşayan Bilal Bayazıt'ın geldiği konuşuluyordu...

TARAFLAR EL SIKIŞTI

Bilal'in mukavelesi de tıpkı Ersin gibi 30 Haziran'da bitiyor. Yani boşa çıkacak. Ortada Beşiktaş iddiaları dolaşsa da Samsunspor'un bu transferi kısa süre önce bitirdiği iddia edildi. Buna göre; Karadeniz temsilcisi kişisel konularda 27 yaşındaki futbolcuyla el sıkıştı.

TEMMUZ BAŞINDA AÇIKLANACAK

Resmi açıklamanın 1 Temmuz'da yapılacağı ifade ediliyor. Beşiktaş, kesinlikle yabancı bir eldiven getirecek. Ancak 2 yabancı kontenjanı kalede kullanılmayacak. Bu sebeple de yerli alternatiflere bakılıyor. Kartal'ın mevcut kadrosunda Emre Bilgin ve Emir Yaşar gibi isimler bulunuyor.

Galatasaray'ın listesinde o da var: Promise David

Galatasaray'ın santrfor alternatifleri arasında Promise David'in de bulunduğu öğrenildi. Union SG forması giyen Kanadalı forvet aslında Sarı-Kırmızılı ekibe yabancı bir isim değil...

26.06.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın listesinde o da var: Promise David
Galatasaray'ın listesinde o da var: Promise David
Galatasaray, Mauro Icardi'nin ardından kadrosuna yabancı bir santrfor katacak. Çok geniş bir liste oluşturuldu. Alternatifler arasında Promise David'in de bulunduğu öğrenildi. 24 yaşındaki forvet, Şampiyonlar Ligi'nde Union SG'nin 1-0 kazandığı Galatasaray maçında tek golü kaydetmişti.

DAHA FAZLASINI BEKLİYORLAR

Yani Sarı-Kırmızılı taraftarlar onu tanıyor... Kanada Milli Takımı'nın da önemli parçalarından biri olan 1.95 boyundaki yıldızın Union SG ile 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavelesi bulunuyor. Tahmini piyasa değeri 17 milyon euro civarında... Fakat Belçika ekibinin kafasındaki rakamın çok daha fazla olduğu belirtildi.

İLK SIRALARDA DEĞİL

Promise David, Galatasaray'ın öncelikli golcü hedefleri arasında değil. Fakat geniş listede yer alıyor. Sarı-Kırmızılılar, alternatiflerin durumuna göre ağırlığını ona verebilir. Cim-Bom, transferlerde acele etmeyecek. Çünkü önlerinde zaman var. Rakiplerine oranla da sezonu daha geç açacaklar (Avrupa maçları)...

Kenan'ın sözlerine tepki: İyi de 5 yemiştiniz!

Milli futbolcumuz Kenan Yıldız, ABD maçı öncesinde ev sahibi ülkeyle ilgili, "Galatasaray deplasmanından da hatırlıyorum... Büyük taraftarların önünde oynamaya alışkınım" ifadelerini kullandı. Bu sözlere sosyal medyada büyük tepki geldi

26.06.2026 12:02:00
Haber Merkezi
Kenan'ın sözlerine tepki: İyi de 5 yemiştiniz!
Kenan'ın sözlerine tepki: İyi de 5 yemiştiniz!
Bilindiği üzere Dünya Kupası'na grup aşamasında veda ettik. ABD mücadelesi sadece prestij maçı olacak. Mücadele öncesinde konuşan Kenan Yıldız'ın kullandığı ifadeler arasında bir bölüm dikkat çekti: "Galatasaray deplasmanından da hatırlıyorum... Büyük taraftarların önünde oynamaya alışkınım."

UMARIZ BİZİ BEŞLEMEZLER!

Kenan'ın bahsettiği karşılaşmada Galatasaray, Juventus'u 5-2 mağlup etmişti. Sosyal medyada, "Unuttuysan hatırlatalım Kenan... O maçta 5 yemiştiniz. ABD de 5'lemez umarım! Galatasaray örneği veriyorsun da o taraftar önünde 5 gol yemiştiniz. Kenan o maçta hiçbir şey oynamamıştın" tarzında yorumlar yapıldı.

PEK HAZIRLIKLI DURMUYORDUNUZ

Kullanıcılar ayrıca, "5 yeriz mi diyorsun yani! O maçta Ali Sami Yen'de pek de ortama hazırlıklı gibi durmuyordunuz... Ev sahibi taraftarın önünde oynayacağın bir maçla ilgili verilebilecek en kötü örnek! Galatasaray'ı yenseydiniz güzel konuştun derdim. Fark yediniz Kenan!" ifadelerini de kullandı.

Ekvador, Almanya'yı devirdi

2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu son hafta maçında Ekvador, Almanya'yı 2-1 mağlup etti

26.06.2026 10:30:00
İhlas Haber Ajansı
Ekvador, Almanya'yı devirdi
Ekvador, Almanya'yı devirdi
2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu son hafta maçında Ekvador, Almanya'yı 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla Almanya 6 puanla grubu ilk sırada tamamlarken, Ekvador da 4 puanla üçüncü sırada kaldı.



2026 FIFA Dünya Kupası E Grubu son hafta maçında Ekvador ile Almanya, Metlife Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. ABD'li hakem Tori Penso'nun yönettiği mücadeleyi Ekvador 2-1 kazandı. Ekvador'a galibiyeti getiren golleri 9. dakikada Nilson Angulo ve 77. dakikada Gonzalo Plata attı. Almanya'nın tek golünü ise 2. dakikada Galatasaraylı oyuncu Leroy Sane kaydetti.

Grubun diğer maçında ise Fildişi Sahili, Curaçao'yu 2-0 yendi. Grup maçlarının tamamlanmasının ardından Almanya 6 puanla gruptan lider olarak çıkarken, Fildişi Sahili de aynı puanla ikinci sırada yer aldı ve son 32 tur biletini aldı. Ekvador ise Dünya Kupası'ndaki ilk galibiyetini elde ederek 4 puana yükseldi ve en iyi üçüncü takımlar arasına adını yazdırmak için için büyük avantaj yakaladı.

Grubu lider bitiren ABD'nin teknik direktörünün başı Montella kadar dik değil!


 
ABD Teknik Direktörü Mauricio Pochettino, "Türkiye turnuvadan gidiyor, ben mi yanlış anlıyorum ama sanki biz eve dönüyormuşuz da Türkiye turnuvada kalıyormuş gibi bir hava var bunu anlamıyorum" dedi.

26.06.2026 09:01:00
HABER MERKEZİ/AA
Grubu lider bitiren ABD'nin teknik direktörünün başı Montella kadar dik değil!
Grubu lider bitiren ABD'nin teknik direktörünün başı Montella kadar dik değil!

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında Türkiye'ye 3-2 mağlup olan ABD'nin teknik direktörü Mauricio Pochettino, kaybettiklerini ancak gruptan birinci çıktıklarının unutulmaması gerektiğini söyledi. Los Angeles Stadyumu'nda oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mauricio Pochettino, "Türkiye turnuvadan gidiyor, ben mi yanlış anlıyorum ama sanki biz eve dönüyormuşuz da Türkiye turnuvada kalıyormuş gibi bir hava var bunu anlamıyorum" dedi.

Grup lideriyiz

Oyuncularının maçın tamamında çok iyi mücadele ettiğinin altını çizen deneyimli teknik adam, şöyle konuştu: "Şunu unutmamalıyız, bu gruptan birinci çıktık. Bu gruptaki tüm beklentileri iyi yönettik, sonuçta bu bir turnuva, bugün Almanya-Ekvador maçını gördük Almanya favorilerden bir tanesi ama kaybetti. Karşımızda elenmiş bir takım vardı ama olay sadece bundan ibaret değil. Dünya Kupası'na gelmeden önce amacımız Dünya Kupası'na gelebilmekti. Tabii sonrasında mümkünse, bir sonraki amacımız grubun içinde birinci olmaktı ki bunu da başardık. Önceliklerimiz vardı, bu maçta da galibiyet istiyorduk ama dengelememiz gereken şeyler de vardı (sakat ve cezalı oyuncular) ve onları düşünmem gerekiyordu. Şimdi bundan sonraki aşamaya bakıyoruz, hazırız. Gayet olumlu ve memnunum. Kazanamadık ama oyundan memnunum çünkü oyuncularım gayet iyi performans gösteriyor ve gruptan birinci çıkıyoruz."

Üç maçı kazanmak önemli değil

"Şu ana kadar kimse bizi zor bir grupta birinci bitirdiğimiz için kutlamadı" sözlerini kullanan Pochettino, "Oyuncuları, personeli ve taraftarları tebrik ediyorum çok zor bir grupta birinci çıktık. İnsan her zaman öğreniyor, bugün pek çok olumlu şey gördük. Pek çok oyuncu sahaya ilk kez çıktı, şu an bence çok daha iyi bir ekibiz. Tarihe geçmek için üç maçı kazanmak değil Dünya Kupası'nı kazanmak gerek. Üç maçı kazanıp kazanamamak o kadar önemli değil, önemli olan bir sonraki aşamaya geçip ilerlemek. Gayet iyi oynadık, derinliği olan bir takım olduğumuzu da ispat ettik ama Türkiye 3 puan aldı" değerlendirmesinde bulundu.

ABD, son 32'de Bosna-Hersek ile karşılaşacak... Türkiye ise eve dönüyor!

Stres olmayınca galibiyet zor olmadı


 
2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve şampiyonaya 3 puanla veda etti.

26.06.2026 08:28:00 / Güncelleme: 26.06.2026 08:36:30
HABER MERKEZİ/AA
Stres olmayınca galibiyet zor olmadı
Stres olmayınca galibiyet zor olmadı

2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında, grup liderliğini ilk iki maçını da kazanarak garantileyen ABD'yi 3-2 mağlup etti ve şampiyonaya 3 puanla veda etti. Karşılaşma boyunca iki taraf da açık futbol oynadı. Dolayısıyla ilk iki maçını da kaybederek grup sonunculuğunu garantileyen A Milli Takım, istediği boş alanları buldu. Oysa Avustralya ve Paraguay Millilerimiz önünde etten, kemikten duvarlar örmüştü. 

Los Angeles Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı da ay-yıldızlı ekibin 2-1'lik üstünlüğüyle sona eren mücadelede milli takımın gollerini Arda Güler, Orkun Kökçü ve Kaan Ayhan'dan geldi. Milli takıma galibiyet golünü Kaan 90+8. dakikada ağlara yolladı.
İlk iki maçını kaybeden ve üçüncü maçında ilk galibiyetini ve puanlarını alan Türkiye, şampiyonayı 3 puanla tamamladı. ABD ise 6 puanla grubu lider tamamladı. ABD, son 32 turunda Bosna Hersek ile eşleşti.

Dünya Kupası'ndaki ilk golümüz Arda'dan

A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki ilk golü Arda Güler'den geldi.
Ay-yıldızlı ekibin 10. dakikada gelişen atağında Barış Alper Yılmaz'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Arda, düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı.

Arda, Emre Belözoğlu'nu geçti

Arda, ABD'ye attığı golle Türkiye'nin Dünya Kupası'nda gol atan en genç oyuncusu oldu. 21 yaş 120 günlükken Dünya Kupası'nda golünü atan Arda, 21 yaş 275 günlük iken 2002 Dünya Kupası'nda Kosta Rika filelerini havalandıran Emre Belözoğlu'nu geride bıraktı.


Milli takımın ikinci golü Orkun'dan

Milli takımımız ikinci golünü 31. dakikada Orkun Kökçü ile buldu.
Eren'in pasıyla altıpas önünde topla buluşan Orkun'un gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti.
Ay-yıldızlı ekibin galibiyet golünü 88. dakikada oyuna giren Kaan Ayhan, 90+8. dakikada ağlara yolladı. Karşılaşmayı 70 bin 492 taraftarın izlediği açıklandı.
MAÇIN EN AKILDA KALAN TARAFI İSE KALECİMİZ UĞURCAN'IN İKİ GÖLÜ DE YİNE KAPATTIĞI KÖŞEDEN YEMESİ OLDU. 

Maçın karnesi
 
Stat: Los Angeles
Hakemler: Mustapha Ghorbal, Mokrane Gourari, Abbes Zerhouni (Cezayir)
 
Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik (Dk. 84 Çağlar Söyüncü), Ozan Kabak, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, Salih Özcan, Orkun Kökçü (Dk. 88 Kaan Ayhan), Oğuz Aydın (Dk. 90+2 Mert Müldür), Kenan Yıldız (Dk. 84 Can Uzun), Arda Güler, Barış Alper Yılmaz (Dk. 90+2 İrfan Can Kahveci)
 
ABD: Turner, Trusty, McKenzie, Scally (Dk. 77 Freeman), Robinson, Reyna (Dk. 77 Dest), McKennie (Dk. 86 Tillman), Berhalter, Aaronson (Dk. 77 Zendejas), Weah (Dk. 58 Pulisic), Pepi
 
Goller: Dk. 3 Trusty, Dk. 49 Belharter (ABD), Dk. 10 Arda Güler, Dk. 31 Orkun Kökçü, Dk. 90+8 Kaan Ayhan (Türkiye)

Malang Sarr Fenerbahçe'ye blöf yapıyor

Fenerbahçe transferinde yılın blöfü deşifre oldu! Sarı-lacivertlilerin ısrarla istediği Malang Sarr ve menajerinin, piyasa kızıştırmak ve yönetimden daha yüksek koparmak için dev bir yalan tezgahladığı ortaya çıktı. İşte Fransa'dan sızan o gizli strateji ve transferin perde arkası...

25.06.2026 14:10:00
Haber Merkezi
Malang Sarr Fenerbahçe'ye blöf yapıyor
Malang Sarr Fenerbahçe'ye blöf yapıyor
Fenerbahçe ile adı ciddi şekilde anılan Fransız savunma oyuncusu Malang Sarr'ın transfer sürecine dair gündemi sarsacak bir iddia ortaya atıldı.

Fransız gazeteci Mohamed Toubache-Ter'in paylaştığı bilgilere göre; Malang Sarr ve menajerinin, transfer görüşmelerinde ellerini güçlendirmek ve kendi mali çıkarlarına hizmet etmek amacıyla "Marsilya ile görüşüyoruz" iddiasını tamamen uydurdukları öne sürüldü.

Gelen bilgilere göre oyuncu cephesi, piyasasını kızıştırmak ve Fenerbahçe yönetiminden daha yüksek şartlar koparabilmek adına bu yapay gündemi yarattı. Marsilya'nın oyuncuyla resmi bir teması olmadığı, bu iddianın tamamen Sarr ve menajerlik şirketinin bir stratejisi olduğu belirtiliyor.

Sarı-lacivertli yönetimin, ortaya çıkan bu "blöf" iddiasının ardından transferde nasıl bir duruş sergileyeceği ve masadan çekilip çekilmeyeceği ise merak konusu.

Can Uzun 'satılamaz' değil!

Yeni sezonda Avrupa'da başarı hedefleyen Galatasaray, Eintracht Frankfurt'un milli yıldızı Can Uzun için devrede. Alman kulübü, sözleşmesinde serbest kalma maddesi bulunmayan genç oyuncu için 60 milyon Euro’luk dev bir bonservis bedeli belirledi

25.06.2026 12:37:00
Haber Merkezi
Can Uzun 'satılamaz' değil!
Can Uzun 'satılamaz' değil!
Türkiye'nin Dünya Kupası'na erken vedasının ardından Frankfurt'a dönecek olan Can Uzun'un geleceği belirsizliğini koruyor. Bundesliga ekibinde sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken genç hücum oyuncusu için Galatasaray'ın devrede olduğu iddia ediliyor bir süredir.

Alman Absolut Eintracht'ın haberlerine göre, yeni sezonda Avrupa'da başarı hedefleyen son şampiyon Galatasaray, Can Uzun'u kadrosuna katmak için en güçlü aday konumunda.

Frankfurt'un yeni teknik direktörü Adi Hütter'in planlarında önemli bir yer tutan 20 yaşındaki yıldız, kulüp için tamamen "satılamaz" değil. Ancak Alman ekibinin kapıyı çalacak kulüplerden beklentisi oldukça yüksek.

Can Uzun'un sözleşmesinde herhangi bir serbest kalma maddesi bulunmazken, Frankfurt yönetiminin oyuncu için 60 milyon Euro'luk dev bir bonservis bedeli belirlediği iddia ediliyor. Sarı-kırmızılıların bu yüksek transfer engeli karşısında nasıl bir strateji izleyeceği ise merak konusu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.