Sibirya'da organik tarım hamlesi
Sibirya'daki tarım alanlarından birisi olan Kemerovo Oblastı valisi Sergey Tsivilev, Sibirya’nın şu anda dünyada tarım için en umut verici alan olduğunu ve Kuzbass’ın “ciddi” bir tarım bölgesi haline gelmek için tüm koşullara sahip olduğunu belirtti
26.11.2018 00:00:00





Tsivilev yaptığı açıklamada, "Daha önce Sibirya tarım için son derece riskli bir bölge olarak düşünülürken, şimdi hepimiz Sibirya topraklarının, ki Kuzbass buna örnek, dünyadaki en çok ümit vaat eden tarım toprakları olduğunu söylüyoruz. Neden olduğunu anlatıyorum. Her yıl artan verimli günlerimiz var. Daha önce, kış uzundu, yaz ise çok kısaydı ve verimli günler azdı.
Şimdi giderek daha fazla oluyorlar" dedi. Vali açıklamalarında "İşlenmemiş tahılın olduğu çok fazla iyi arazimiz var, böylece maksimum hasat veriyor. Bu hasat için en modern gübreyi seçiyoruz.
Tüm bunların birleşimi bizi çok umut verici, çok ciddi bir tarım bölgesi alanına dönüştürüyor, ancak bı işlemenin olması koşulunda geçerli" ifadelerini kullandı. Tsivilev, bölgede genetik mühendislik teknolojisinin hiç kullanılmadığını ve kullanılmayacağını vurguladı.
DIŞ HABERLER
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.