logo
26 MAYIS 2024

'Sınırları koruyamayanlar devleti yönetemezler'

21.05.2022 21:50:00
'Sınırları koruyamayanlar devleti yönetemezler'
'Sınırları koruyamayanlar devleti yönetemezler'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde Orta Doğu Barış ve İş Birliği Teşkilatı'nı kuracaklarını ve sadece bölgeye değil, Suriye'ye ve Orta Doğu'ya da barış getireceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, partisince Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlenen "Milletin Sesi" mitinginde, gençlerden, Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir nesil beklediklerini dile getirdi.

Hatalarının gençler tarafından özgürce eleştirilebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, "kullanışlı aparatlar" diye tanımladığı grupla kavga edeceklerini ve mücadeleyi kazanacaklarını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de güvensizlik ortamı yaratılmak istendiğini, ülkenin ağır bir ekonomik buhran içinde olduğunu savundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerin yüzde 70'inin yurt dışına gitmek istediğini, 550 bin gencin yurt dışına çıktığını ileri sürdü.

Siyasi iktidarın hamasi söylemlerde bulunduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Onların hamasi söylemlerinden, yalanlardan hepimiz bıktık. Hep aynı muhabbetleri yapıyorlar. Ağızlarını açtıklarında yok efendim '2023', yok efendim '2071', yok efendim 'dış güçler', yok efendim 'Almanlar bizi kıskanıyor', yok efendim 'Japonya bizi kıskanıyor', yok efendim 'anlaşmalarda gizli maddeler var.' Bunların tamamı yalan. Çok uzun süredir söyleyecekleri elle tutulur hiçbir şey kalmadı artık ama az kaldı, uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Türkiye değişime hazır." dedi.

Kolları sıvayıp çalışmaya başlamak durumunda olduklarına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Ekonomiyi yeniden inşa etmek zorundayız. Yolsuzluk yapanların, kul hakkı yiyenlerin kim olduklarına bakmadan hepsinin kafalarına inmek zorundayız.'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, milyonların sesi olmak için bir hafta karanlıkta kaldığını belirterek şöyle devam etti:

"O zaman söylemiştim yine tekrar edeyim, ben neoliberalizme karşıyım. 'Bırakın halkı sömüren sömürsün, piyasa kendi dengesini bulur.' söylemine karşıyım. Türkiye'de toplumun belleğine yerleştirilen bu anlayış, iktidar destekli sömürme ve köleleştirmeye dönüştü. Bu yüzden insanların geçim kaynaklarını korumak ve yeni fırsatlar yaratmak için devletin müdahil olması gerektiğine inanıyorum."

Suçla mücadeleye inandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Buraya bir parantez daha açacağım. İki kadın gazeteci, sadece işlerini yaptıkları için tehdit ediliyor. Lafı dolandırmadan açıkça ifade ediyorum; paramiliterlere, mafyalara, uyuşturucu baronlarına, kendini derin devlet olarak ilan eden müptezellere, SADAT'a, Asrika mensuplarına olur da bu onurlu gazetecilerin tırnağına zarar gelirse siz kendinizi unutun." ifadelerini kullandı.

- "Suriye'ye, Orta Doğu'ya da barış getireceğiz"

Türkiye'ye gelen kaçakların, özellikle Afganlar ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğine inandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Benim vatan sevgimde, 'sınır namustur' anlayışı var. Yol geçen hanına dönen bu sınırları koruyamayanlar devleti yönetemezler. 8 milyon kişiyi plansız, programsız başımıza indirdiler ve ülkemiz artık bu yükü taşıyamıyor. Sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik olarak bu yük taşınamıyor. Bu nedenle gitmek zorundalar. Gidecekler; davulla, zurnayla, kardeşçe göndereceğiz kendi ülkelerine. Bununla birlikte hiç kimse unutmasın biz ırkçı değiliz, ırkçılığa karşıyız. Asla ve asla bu temiz milletin alnına bir kara lekenin sürülmesine izin vermeyeceğiz. İktidara geldiğimizde kısa adı OBİT olan Orta Doğu Barış ve İş Birliği Teşkilatı'nı kuracağız. Sadece bölgeye barış getirmeyeceğiz, aynı zamanda Suriye'ye, Orta Doğu'ya da barış getireceğiz. Sığınmacıların can ve mal güvenliklerini sağlayacağız. Çünkü bizim ilkemiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği, 'yurtta barış, dünyada barış' ilkesidir."

Türkiye vizyonunun, kendisi için değerli olan "eşitlik" ve "değerler" kelimelerine dayandığını anlatan Kılıçdaroğlu, insanlar arasında eşitlik istediğini ve "değerler siyaseti" yapılmasını talep ettiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, iki kelimede vücut bulan anlayışı iktidara getirmek için hep birlikte çalışmak durumunda olduklarını dile getirerek "İfade edeyim herkese, 84 milyona, ülke elden gidiyor, birlikte olmak zorundayız. Birlikte mücadele etmek zorundayız. Vatan bizim vatanımız, bayrak bizim bayrağımız. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazandığımız milli Kurtuluş Savaşı gibi. Neye inandığımız, geçmişte hangi partiyi desteklediğimiz önemli değil, eski tartışmaları bir tarafa bırakıp gerçek değişimi sağlamak için birlikte çalışmak zorundayız. Demokrasi ve adalet mücadelesini kimseyi ayırmadan, kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi dışlamadan hep birlikte bu mücadeleyi vermeliyiz." dedi.

- "Vicdanımızın sesini dinlemek zorundayız''

İktidara geldiklerinde değişmeyeceğinin sözünü veren Kılıçdaroğlu, şunları aktardı:

"Bugüne kadar değinmediğim iki konuya daha değineceğim. Samimi olacağım, düşündüklerimi amasız, fakatsız sizlerle paylaşıyorum. Bir, bazıları halen öğretilmiş çaresizlikle bir partinin ve bir parti liderinin halkını dinlemesini bir zayıflıkmış olarak algılıyor. Bir liderin kibar olmaması gerektiğini söylüyorlar. İyi kalpli olmak, iyi olmak, devlet adamı olmak zayıflıkmış gibi gösteriyorlar. Dostlarım, biz birlikte oluyoruz ve birlikte iktidar oluyoruz ve ben iktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim. Ben neysem oyum. Nerede durduğumu biliyorsunuz ve bunu değiştirmek niyetinde değilim. Kibar olmayı, dinlemeyi, anlamayı, dezavantajlı olanların derdine koşmayı değiştiremem, değiştirmeyeceğim, tam aksine inadına koşacağım. Unutmayın, iyi insan olmayı zayıflık olarak gösterenler, bir yüzükle yola çıkanlar bugün milletin celladı haline geldi. Onlar saraylarda fink atıyorlar, millet ise aç. Kendi celladınızı seçmeyin. Bu şov dünyası da değil, bu bir demokrasi arayışı. Ciddi olmak zorundayız, vicdanımızın sesini dinlemek zorundayız, ahlaklı olmak zorundayız ve en önemlisi ahlaki değerlerimizi yüceltmek zorundayız."

CHP'nin geçmişte hatalar yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz bugün çok mükemmel bir parti iddiasında değiliz ama biz hatalarımızdan ders çıkarmasını bilen bir partiyiz. Siz de Allah da şahidimdir ki kendimizi geliştirmek ve düzeltmek için çok çaba harcıyoruz. İnanmaktan, denemekten, öğrenmekten ve şükretmekten vazgeçmeyenlerin başına harika şeyler gelir. İşte biz şu an bu ortamdayız ve tam anlamıyla mükemmel olmasak da mükemmel bir göreve talibiz. İşsizlere iş sağlamak, ülkeye kardeşliği getirmek, milleti huzura kavuşturmak. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, bölgesinde ve dünyada saygınlığı olan bir ülkeyi yeniden inşa etmek. Bu söylediklerime inandıysanız bize katılın." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile katılımcılara karanfil dağıttı. Kılıçdaroğlu, sahnede seslendirilen "Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz" ve "Güzel günler göreceğiz" şarkılarına eşlik etti.

- Mitingden notlar

Çok sayıda polisin görev aldığı ve güvenlik amacıyla bariyerlerle kapatılan alanda, yaya ekiplerin yanı sıra mobil görüntüleme ve plaka tanıma sistemiyle denetimler yapıldı. Çevrede atlı zabıtalar da yer aldı.

Toplumsal olaylara müdahale aracı, itfaiye aracı ve ambulansların meydanın farklı noktalarında tedbir amaçlı bekletildiği görüldü. Deniz tarafında ise deniz polisi botu, deniz zabıtası botu ve Sahil Güvenlik teknesi güvenlik amacıyla hazır bulundu.

- İETT ek seferler düzenledi

Ek seferler düzenleyen İETT, Maltepe Etkinlik Alanı'ndaki miting için mevcutta hizmet veren hatlara ek olarak dört geçici hat oluşturdu.

CHP üyeleri ve vatandaşlar, miting saatinin yaklaşmasıyla kara yolunda otobüslerle, deniz yolunda ise feribotlarla alana yakın noktaya geldi.

Güvenlik nedeniyle alana çıkan yolların trafiğe kapatıldığı noktalarda vatandaşlar otobüslerden inerek alana yürüdü. Bazı vatandaşlar ise yakındaki iskeleye feribotlarla gelerek alana ulaştı. Ellerinde Türk bayrağı, CHP flaması ve Atatürk portresi bulunan vatandaşlar, kontrol noktalarındaki üst aramalarının ardından etkinlik alanına giriş yaptı.

Katılımcılar, sahneden seslendirilen şarkılara eşlik etti ve zaman zaman sloganlar attı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları ve parti meclisi üyeleri, platforma çıkarak katılımcıları selamladı. 

Pahalılığın nedenini daha net görecekler
Askıda gözlük kampanyası!
Dışarı çıkmadan hava durumuna bakın
Bazı iller için sağanak uyarısı
Üniversiteli Aslıhan'ı bıçaklayan saldırgan aranıyor
Görüntü var fail yok
Karpuzu iade etmek istedi, elde bıçakla itiraz etti
Vatandaşa kelek!
Özgür Demirtaş'tan felaket senaryosu
'Maalesef size iyi haber veremiyorum'
Lunaparkta yangın faciası
9'u çocuk 27 kişi hayatını kaybetti
20 yıl önce kaybolan evladından haber bekliyor
'Ölü veya diri bulunmasını istiyorum'
El-Kassam Tugaylarından açıklama
'Bir grup İsrail askerini esir aldık'
Caddeler göle döndü, araçlar suya gömüldü
Meteorolojini turuncu kod vermişti
Hayvan tartışması kavgaya dönüştü
2'si ağır 7 yaralı
ABD'de yargılanmaları da gündemde
Eylem Tok ile oğlunu ABD iade edecek mi?
Ablası sağlık gerekçesiyle tahliye edilmişti.
Bahar Candan hastaneye kaldırıldı
Ayşe Ateş'ten MHP’li vekil hakkında çarpıcı iddia
PTS kayıtlarını paylaştı
Yaş 20’lere indi
Fast-food bir neslin baş belası
'Erdoğan bütün ülkeyi harama teşvik ediyor'
Uygulanan ekonomik modeli ifşa etti
Pahalılığın nedenini daha net görecekler
Askıda gözlük kampanyası!
Dışarı çıkmadan hava durumuna bakın
Bazı iller için sağanak uyarısı
Üniversiteli Aslıhan'ı bıçaklayan saldırgan aranıyor
Görüntü var fail yok
Karpuzu iade etmek istedi, elde bıçakla itiraz etti
Vatandaşa kelek!
Özgür Demirtaş'tan felaket senaryosu
'Maalesef size iyi haber veremiyorum'
Lunaparkta yangın faciası
9'u çocuk 27 kişi hayatını kaybetti
20 yıl önce kaybolan evladından haber bekliyor
'Ölü veya diri bulunmasını istiyorum'
El-Kassam Tugaylarından açıklama
'Bir grup İsrail askerini esir aldık'
Caddeler göle döndü, araçlar suya gömüldü
Meteorolojini turuncu kod vermişti
Hayvan tartışması kavgaya dönüştü
2'si ağır 7 yaralı
ABD'de yargılanmaları da gündemde
Eylem Tok ile oğlunu ABD iade edecek mi?
Ablası sağlık gerekçesiyle tahliye edilmişti.
Bahar Candan hastaneye kaldırıldı
Ayşe Ateş'ten MHP’li vekil hakkında çarpıcı iddia
PTS kayıtlarını paylaştı
Yaş 20’lere indi
Fast-food bir neslin baş belası
'Erdoğan bütün ülkeyi harama teşvik ediyor'
Uygulanan ekonomik modeli ifşa etti

Bakan Yerlikaya: 'Sibergöz-41' operasyonlarında 65 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13 ilde jandarma tarafından yasa dışı bahis ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik düzenlenen 'Sibergöz-41' operasyonlarında 65 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
26.05.2024 08:52:00 / Güncelleme: 26.05.2024 08:56:11
İhlas Haber Ajansı
Bakan Yerlikaya: 'Sibergöz-41' operasyonlarında 65 şüpheli yakalandı
Bakan Yerlikaya: 'Sibergöz-41' operasyonlarında 65 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca Konya, Adana, Mersin, Ağrı, Kastamonu, Malatya, Antalya, Mardin, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay ve Karaman'da yasa dışı bahis ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik 'Sibergöz-41' operasyonları düzenlendi.



13 ilde düzenlenen operasyonlarda toplam 65 şüpheli yakalanırken Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda sanal devriyelerin devam ettiğini belirterek, 'Yasa dışı bahis oynatanların, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız. Kara Vatan olduğu gibi Siber Vatan'da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında' ifadelerine yer verdi.

Konya İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Organize suç örgütü kurarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şüphelilere yönelik Konya merkezli Adana, Mersin, Ağrı ve Kastamonu'da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformu üzerinden irtibat kurdukları vatandaşları kendi oluşturdukları internet sitelerine yönlendirdikleri, internet siteleri üzerinden paylaşım ve beğeni gibi görevler vererek, bu görevler karşılığında yüksek kazanç vaadiyle vatandaşları dolandırarak haksız kazanç sağladıkları ve bu kazançları da kripto borsalarında aklamaya çalıştıkları tespit edilen 14 şüpheli yakalandı.

Mersin merkezli Malatya ve Antalya'da düzenlenen operasyonlarda Organize suç örgütü kurarak çevrim içi yasa dışı bahis suçunu işleyen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonlarda ise yurt dışı bahis siteleri üzerinden yasa dışı bahis oynanmasına imkan sağlayarak, haksız kazanç sağladığı tespit edilen 31 şüpheli yakalandı.

Malatya ve Diyarbakır merkezli Adana, Mersin, Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Karaman'da düzenlenen operasyonlarda sosyal medya platformu üzerinden 'sahte klima ve tarım aleti satışı' ilanı vererek vatandaşları dolandıran ve haksız kazanç sağladıkları tespit edilen 20 şüpheli yakalandı.

Ayrıca operasyonlarda suçtan elde edildiği tespit edilen 5 adet lüks araç ile çok miktarda ziynet eşyası ile ele geçirilen 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda bilgisayar, telefon, simkart ve taşınabilir bellek, 4 bin 460 adet banka/kredi kartı ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.

Bahar Candan hastaneye kaldırıldı

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından hakkında hazırlanan iddianame kapsamında 14 yıldan 44 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen sosyal medya fenomeni Bahar Candan, tutuklu bulunduğu Marmara Cezaevi’nden hastaneye kaldırıldı. Candan’ın tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
26.05.2024 04:17:00
Haber Merkezi
Bahar Candan hastaneye kaldırıldı
Bahar Candan hastaneye kaldırıldı
Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından haklarında soruşturma başlatılan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşlerle ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanmıştı.

İddianame kapsamında Alisya Bahar Candan'ın 14 yıldan 44 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilirken ablası Gülnihal Çiçek'in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapsi istenmişti.

Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak kardeşlerden Nihal Candan, anoreksiya rahatsızlığı yaşaması nedeniyle geçtiğimiz haftalarda tahliye edilmişti.

Ablası Nihal Candan'ın cezaevinden çıkmasının ardından Bahar Candan bugün bilinmeyen bir nedenle tutuklu bulunduğu Marmara Cezaevi'nden hastaneye sevk edildi.

Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Candan'ın tedavi altına alındığı öğrenildi.

Ankara'da pazar günü kapatılacak yollar belli oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkentte gerçekleştirilecek "Büyük Emekli Mitingi" nedeniyle kapatılacak yolları duyurdu.
26.05.2024 01:02:00
İhlas Haber Ajansı
Ankara'da pazar günü kapatılacak yollar belli oldu
Ankara'da pazar günü kapatılacak yollar belli oldu
Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Büyük Emekli Mitingi" nedeniyle kapatılacak yollar şu şekilde:

"Anıt Caddesi ve buraya açılacak yolların tamamı. Gençlik Caddesinin Akdeniz Caddesi kesişimi arasında kalan bölümü ve buraya açılan cadde ve sokakların tamamı. Dogöl Caddesinin Beşevler Kavşağı ile Anadolu Meydanı arasında kalan bölümü ve buraya açılan cadde ve sokakların tamamı. Celal Bayar Bulvarı'ndan Kazımkarabekir Caddesi'ne bağlantı sağlayan yan varyantlar ile Kazımkarabekir Caddesi'nden Celal Bayar Bulvarı'na bağlantıyı sağlayan yan varyantların tamamı. Hipodrom Caddesi'nden Anadolu Meydanı istikametine bağlantıyı sağlayan yan varyant ile Kazımkarabekir Caddesi'nden Gar Meydanı İstikametine bağlantıyı sağlayan yan varyantların tamamı. Kazımkarabekir Caddesi'nin İstanbul Caddesi ile Anadolu Meydanı arasında kalan bölüm."

Bingöl'de 31 yıl önce şehit edilen öğretmenin annesi: Acısı hala bağrımda

Bingöl'de 24 Mayıs 1993 yılında sivil ve silahsız bir şekilde bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından şehit edilen Selahattin Aysan'ın annesi Zehra Aysan, şehadetinin 31'nci yılında oğlunu kabri başında andı. Gözyaşı dökerek mezar taşını seven anne 'Acısı hala bağrımda, gitmiyor. Çok sıkılırsam mezarının başına geliyorum, onunla konuşuyorum, ağlıyorum, dua okuyorum' dedi.
25.05.2024 12:49:00 / Güncelleme: 25.05.2024 12:54:28
İhlas Haber Ajansı
Bingöl'de 31 yıl önce şehit edilen öğretmenin annesi: Acısı hala bağrımda
Bingöl'de 31 yıl önce şehit edilen öğretmenin annesi: Acısı hala bağrımda
Bingöl'de 24 Mayıs 1993 yılında sivil ve silahsız bir şekilde bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından 33 erin şehit edilmesinin üzerinden tam 31 yıl geçti.

Malatya'dan otobüslere binen 33 silahsız er ve aralarında öğretmenler, sivil vatandaşların bulunduğu otobüs Elazığ-Bingöl kara yolu üzerinde teröristler durdurularak rehin alındı. Aradan 31 yıl geçmesine rağmen yüreğindeki acıyı hala ilk gün ki gibi tazeliğinde hisseden şehit öğretmen Selahattin Aysan'ın 77 yaşındaki annesi Zehra Aysan oğlunun ölüm yıldönümünde kabrini ziyaret ederek gözyaşı döktü.

Bingöl'ün Genç ilçesi Çevirme Köyüne eş durumundan tayin olarak öğretmen oğlunun askerliğini yapması için o gün otobüse binerek Isparta'ya geleceğini söyleyen Zehra Aysan o kara günü anlattı. Gece haberlerde otobüsün teröristler tarafından durdurulduğunu öğrenen Aysan 'Haberlerde izledim. Biz oğlumuz o arabadaydı dedik. Oğlumu defalarca aradık ulaşamadık. 3 gün boyunca evde ağladık sızladık, 3 gün sonra haberini aldık. 4 öğretmenin de raporu geldi bize ten renginden, boyundan anladık rapordan tespit ettik daha sonra verdiler çocuğumuzun cenazesini. Akrabalarımız cenazeyi almaya gittiler 1 gün bekledik daha sonra defnettik. Hiç bakmadım. Tabutuyla gömdüler yüzünü göremedim. Türk bayrağına sarmışlardı oğlumu. Hala gözümün önünde o anlar' dedi.



Oğlumla o gün ikindi vakitlerinde konuştuk

Oğluyla şehit olmadan kısa süre önce konuştuğunu söyleyen anne Aysan 'Olayın olduğu gün ikindi vakitlerinde konuştuk. Anne biz arabaya bindik Isparta'ya geliyoruz, saat 6'da Ankara'ya varınca ben seni ararım dedi. Daha sonra hiç aramadı beni Isparta Gönen'e gelecekti. Oğlum öğretmendi, askerliği çıktı askerlik için geliyordu. Gelinimde vardı yanında burada biraz kalıp gelinim dönecekti oğlumda askere gidecekti. Askerde olduğunu bilemedi, öğretmen olduğunu da bilemedim. Oğlum şehit olduğunda 9 aylık evliydi. Gelinim de 20 günlük hamileydi. Torunum şimdi 30 yaşında annesinin yanında çalışıyor' şeklinde konuştu.

Eşim oğlunun acısına dayanamadı 3 ay sonra vefat etti

Oğlunun şehit edilmesinin ardından 3 ay sonra eşini kaybettiğini söyleyen Aysan eşinin oğlunun acısına dayanamadığını belirtti. Anne Aysan 'Oğlum şehit olduktan sonra sürekli düşünüyordu. Ben ağlıyordum ama eşim hiç ağlayamıyordu. Kara kara düşünüyordu. Bir gün uyumak için yatağa yattı. Göğsümde bir ağrı var bu ağrı beni öldürecek dedi. Bir anda kalp krizi geçirdi. Antalya'ya götürdük orada 17 gün tedavi gördü daha sonra vefat etti. Çocuğuna dayanamadı. Oğlumla eşim arasında 3 ay zaman var' açıklamalarında bulundu.

Acısı hala bağrımda, gitmiyor. Her zaman gece gündüz kalbimde

Yaşadığı acıyı hala ilk gün ki gibi hissettiğini söyleyen Aysan 'Acısı hala bağrımda, gitmiyor. Her zaman gece gündüz kalbimde. Bir tane oğlum vardı. Çok sıkılırsam mezarının başına geliyorum, onunla konuşuyorum, ağlıyorum, dua okuyorum daha sonra gidiyorum. Başka dayanağım yok. 1 kızım daha var onun yanında duruyorum. Elimden bir şey gelmiyor, teröre sürekli lanet ediyorum. Dalımı, budağımı kırdılar bıraktılar. Bu çok acı, çok üzüntülüyüm. Kimseye derdimi söyleyemiyorum. Oğlumun yaşıtlarını gördüğüm zaman ciğerlerim eziliyor. Onun yaşıtları belediyede çalışıyor. Benim çocuğumda keşke öyle çalışsaydı. Biz besicilik yapıyorduk, hayvanlarımız vardı besicilik mesleğini sevmediğim için oğluma oku kurtul git dedim. Bu işler zor dedim. Hep ben söyledim diye öğretmen oldu' şeklinde konuştu.

Anne Aysan konuşmasının devamında gözyaşları içerisinde oğlunun öğretmenliğinin ikinci yılında şehit olduğunu söyledi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.