Şırnak'ta kuyulardan petrol fışkırıyor
Şırnak Valisi Atay, Şırnak'ta şu anda 14 kuyuda sondaj, 30 kuyuda lokasyon çalışmaları olduğuna işaret ederek, "27 bin varil günlük üretimimiz var, ana hedefimiz 100 kuyuda 100 bin varil" dedi.
HABER MERKEZİ/AA





Şahin'den çalışmalara ilişkin bilgi alan Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şehit Esma Çevik Petrol Kuyularından 30 No'lu Petrol Üretim Kuyusu'nun üretime başladığını, toplamda 22. kuyuyu devreye aldıklarını söyledi.
Açılan kuyuda günlük 2 bin varil petrol çıkarılacağını belirten Atay, kuyudan yaklaşık 1600 metreden petrol çıktığını, 12 saat içerisinde de 32 No'lu kuyuyu devreye alacaklarını bildirdi.
Huzurla beraber, özverili çalışmayla çok güzel sonuçlar almaya başladıklarını kaydeden Atay, "İnşallah memleketimiz, milletimiz için hayırlar getirir. Bunlar sadece Şırnak için değil Türkiye için umut verici gelişmeler" ifadelerini kullandı.
Hedef günlük 100 bin varil petrol
Bölgede 30 kuyuda lokasyon çalışmalarının devam ettiğini bildiren Atay, şöyle konuştu:
"Şu anda 14 kuyuda sondaj, 30 kuyuda lokasyon çalışmalarımız var. 27 bin varil günlük üretimimiz var. Yıl sonuna kadar hizmete girecek kuyularımızla birlikte günlük 35 bin varile ulaşacağız. Ana hedefimiz 100 kuyuda 100 bin varil. 2024 yılı sonuna kadar inşallah bu hedefimize de ulaşacağız. Çalışmalarımız Allah'a hamdolsun kazasız belasız bir şekilde sürüyor. Bu çalışmalarımızda jandarmamız, güvenlik korucularımız, buradaki çalışanların büyük bir özverileri var."
Türkiye'de yılda yaklaşık 300 milyon varil petrol kullanılıyor. Günlük kullanılan miktar ise yaklaşık 820 bin varil. Halen bu ihtiyacın 8'de biri yerel kaynaklardan tedarik edilebiliyor.













































































