logo
17 NİSAN 2026

Suriye’de yalan ve talan

16.12.2024 00:00:00

Değerli dostlarımız, Suriye'de yaşanan olaylar baş döndürücü bir hızla devam ederken dünyaya farklı bir algıyla gösterilmeye çalışılıyor. Kim ne derse desin Suriye asla özgürlüğüne kavuşmadı ve kavuşmayacak da. 

BOP kapsamında "Arap Baharı" isyanlarıyla başlatılan ABD ve İsrail'in Ortadoğu'yu işgal etme planı tıkır tıkır işlemektedir. Bu projenin gerçekleşmesinde de AKP iktidarı en büyük fedakârlık ve gayretleri ortaya koymuştur. 

Gerek Suriye'de gerek Türkiye'de sevinç gösterilerinin yapılmasını biz üzülerek izliyoruz. Bu üzülmemiz değişen Esad rejiminden dolayı değildir. Rejim değişikliği kendi meseleleridir. Sevabını da günahını da rol oynayanların kendileri çekecekler. 

Bizim üzüldüğümüz nokta Suriye'deki dönen dolapları, başımıza örülen çorapları halkımızın bilmemesinden kaynaklanmaktadır. Suriye'de ne olursa olsun asla bizim hayrımıza bir şey olmayacaktır. Çünkü iktidar sahiplerinin davranışları ABD ve İsrail'i sevindirdiğine göre bu proje bizden çok onların menfaatine olacaktır. Dolayısıyla bizim başımız da günden güne daha çetin belalara bulaşacaktır. 

Halkımızın yaşanan olayları anlayamamasından ve kendine hazırlanan tuzakları görememesinden dolayı üzüntümüzü ve duygularımızı bir şiirle dile getirmeye çalıştık. Şiirimizi siz değerli dostlarımla paylaşmak istedik. 

SURİYE'DE YALAN VE TALAN

Yazık oldu komşuya Suriye oldu talan 

Huzur gelmiş oraya hepsi kuyruklu yalan

Bir Deccal oyunu bu beladır bize kalan

Allah'ım kahreylesin zalimlerin topunu

 

Arap kardeşlerimiz gülüp sevinmesinler

Zafer kazandık diye sakın övünmesinler

Başlarına gelene boşa dövünmesinler

Allah'ım kahreylesin zalimlerin topunu 

 

Cümlenin teröristi Suriye'ye geldiler

Vatandaşın aklını yalanlarla çeldiler

Nice canlar ölürken gizli gizli güldüler 

Allah'ım kahreylesin zalimlerin topunu 

 

Onlara olan oldu vay bizim başımıza 

Fırsat bulunca zehir katarlar aşımıza

Bir de göz dikerlerse bir çakıl taşımıza 

Allah'ım kahreylesin zalimlerin topunu 

 

Bu devran böyle gitmez milletim artık uyan

Şayet geç kalır isen olmaz feryadın duyan

Düşmanlarını tanı haydi Rabbine dayan

Allah'ım kahreylesin zalimlerin topunu

 

Nazarî de biliyor burda dönen oyunu

Gün gelecek herkesin ölçecekler boyunu 

Tanıyoruz zalimin hilesini huyunu 

Allah'ım kahreylesin zalimlerin topunu.

(Uğur Kepekçi /13.12.2024)

 
 
Uğur Kepekçi / diğer yazıları
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.