TL değer kaybedince Ruslar Antalya'yı doldurdu
Koronavirüs günlerinde uzaktan çalışmak için Türkiye sahillerini tercih eden Rusya vatandaşlarının sayılarında dikkat çekici artış yaşanıyor
24.11.2020 13:40:00





Koronavirüs günlerinde uzaktan çalışmak için Türkiye sahillerini tercih eden Rusya vatandaşlarının sayılarında dikkat çekici artış yaşanıyor. Türkiye'de yaşayan bir Rus kadının kendi blogunda paylaştığı izlenimleri bu tespiti doğrular nitelikte. Rus bloger'a göre, sonbaharda Ruslar "sıcak bir ülkede yaşamanın avantajlarını" anladıkları için hazırlık yaptılar, işlerini ayarladılar ve şimdi Türk sahillerinde huzur içinde Rusya için uzaktan çalışıyorlar. Yazara göre, kışı Türkiye'de geçirmenin en az üç makul nedeni var: Birincisi, korona önlemlerine rağmen yılın bu dönemi, ülke içinde dolaşmak ve turist kalabalığı olmadan yeni yerleri görmek için ideal. İkincisi, liranın değer kaybı sayesinde Antalya'da yaşamak Rusya'dakinden çok daha ucuz. Üçüncüsü, Türkiye'ye gitmek, daire kiralayarak uzun süreli ikamet izni almak kolay.
Kendisi Türkiye'de uzun yıllardır yaşayan Rus bloger, "Ama sorunlarımız da var: Anaokullarında neredeyse herkes Rus. Zaten Ekim ayında başlayarak kış için epeyce yeni Rus ailesinin Türkiye'ye geldiği hemen anlaşıldı. Hatta kızımızın gittiği yuvayı, genelde sadece Rusça konuşulduğu için değiştirmek zorunda kaldık. Çünkü orada Türkçe öğrenmeyecekti" diye yazdı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.