'Topraklarımızda mineral kalmadı'
Toprakların tarım zehirleri ile dolu olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, "Topraktaki canlılar öldüğü için toprakta mineral kalmadı. Onun için meyvelerin hepsi maalesef şeker dolu. Ben meyve yemeyin demiyorum. Sağlıklı 3 türlü meyve var. Biri kurtlu elmadır. Dağdan toplayıp kurtlu elma yiyebilirsiniz" dedi
06.05.2018 00:00:00
Elazığ'da yapılan 1,5 milyon metrekarelik CİP mesire alanını gezen Prof. Dr. Canan Karatay Ramazan pidesi, ekmek, meyve ve tuz hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Ramazanın çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Canan Karatay, "Ramazan geldi hoşgeldi, ramazan tepsisi boş geldi demeyeceğiz. Ama pide Ramazanın bulunmaz objelerinden biri. Yapılırken ince ve yaş maya ile yapılması lazım. İftarda ve sahurda ince bir ramazan pidesi, ikiye ayrılacak. Bunun yarısına bol tereyağı sürülecek ve o şekilde tüketilecek. Tereyağsız olmaz" şeklinde konuştu.
'Dağdan toplayıp kurtlu elma yiyebilirsiniz'
Sağlıklı meyve konusuna değinen Karatay, "İbn-i Sina'ya soruyorlar: 'Hiç mi meyve yemeyeceğiz?' İbn-i Sina da, 'Eğer bir meyve yerseniz 5 kilometre koşmanız lazım ki, meyvenin zehirli etkisini vücudunuzdan atasınız' diyor. Bu onun zamanındaki meyve. Yani petrol, uçak, egzoz ve fabrika yok. O meyveyi söylüyor. Şimdiki meyveye geldiğimiz zaman, topraklar tarım zehirleri ile dolu.
Topraktaki canlılar öldüğü için toprakta mineral kalmadı. Onun için meyvelerin hepsi maalesef şeker dolu. Bu yüzden de yapılan araştırmalar hastalıkların arttığını gösteriyor. Ben meyve yemeyin demiyorum. Sağlıklı üç türlü meyve var. Biri kurtlu elmadır. Dağdan toplayıp kurtlu elma yiyebilirsiniz. İkincisi Anamur muzu ve üçüncüsü zeytindir. En sağlıklı meyvelerdir. İlaçlanmadığı zaman en sağlıklı meyvelerdir. İstediğiniz kadar tüketin" diye aktardı.
'Tam buğday ekmek bile tehlikeli'
Türkiye'de dünya sağlık organizasyonun 2006 raporuna göre, kişi başına 200 kilo ekmek tüketildiğine dikkat çeken Karatay, "Ekmek tüketimi çok fazla. Azıcık yemenin bir şeyi yok. Ben bunu şimdi yiyorum.
1 ay sonra yine bu kadar bir şey yiyeceğim. Bu her gün oturup 2 somun ekmek veya tam buğday ekmek yemek değil. Tam buğday bile tehlikeli. Ona da inanmayın. Çünkü modern buğday ve cüce buğday tehlikeli. Cüce buğdayda da yüzde 80 oranında gluten var. Cüce buğdaydan yapılan ekmekler iştahı açıyor. İştahı kamçılıyor. Onun için yemeyin diyorum" ifadelerini kullandı.
İHA
Ramazanın çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Canan Karatay, "Ramazan geldi hoşgeldi, ramazan tepsisi boş geldi demeyeceğiz. Ama pide Ramazanın bulunmaz objelerinden biri. Yapılırken ince ve yaş maya ile yapılması lazım. İftarda ve sahurda ince bir ramazan pidesi, ikiye ayrılacak. Bunun yarısına bol tereyağı sürülecek ve o şekilde tüketilecek. Tereyağsız olmaz" şeklinde konuştu.
'Dağdan toplayıp kurtlu elma yiyebilirsiniz'
Sağlıklı meyve konusuna değinen Karatay, "İbn-i Sina'ya soruyorlar: 'Hiç mi meyve yemeyeceğiz?' İbn-i Sina da, 'Eğer bir meyve yerseniz 5 kilometre koşmanız lazım ki, meyvenin zehirli etkisini vücudunuzdan atasınız' diyor. Bu onun zamanındaki meyve. Yani petrol, uçak, egzoz ve fabrika yok. O meyveyi söylüyor. Şimdiki meyveye geldiğimiz zaman, topraklar tarım zehirleri ile dolu.
Topraktaki canlılar öldüğü için toprakta mineral kalmadı. Onun için meyvelerin hepsi maalesef şeker dolu. Bu yüzden de yapılan araştırmalar hastalıkların arttığını gösteriyor. Ben meyve yemeyin demiyorum. Sağlıklı üç türlü meyve var. Biri kurtlu elmadır. Dağdan toplayıp kurtlu elma yiyebilirsiniz. İkincisi Anamur muzu ve üçüncüsü zeytindir. En sağlıklı meyvelerdir. İlaçlanmadığı zaman en sağlıklı meyvelerdir. İstediğiniz kadar tüketin" diye aktardı.
'Tam buğday ekmek bile tehlikeli'
Türkiye'de dünya sağlık organizasyonun 2006 raporuna göre, kişi başına 200 kilo ekmek tüketildiğine dikkat çeken Karatay, "Ekmek tüketimi çok fazla. Azıcık yemenin bir şeyi yok. Ben bunu şimdi yiyorum.
1 ay sonra yine bu kadar bir şey yiyeceğim. Bu her gün oturup 2 somun ekmek veya tam buğday ekmek yemek değil. Tam buğday bile tehlikeli. Ona da inanmayın. Çünkü modern buğday ve cüce buğday tehlikeli. Cüce buğdayda da yüzde 80 oranında gluten var. Cüce buğdaydan yapılan ekmekler iştahı açıyor. İştahı kamçılıyor. Onun için yemeyin diyorum" ifadelerini kullandı.
İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.