logo
23 EYLÜL 2025


Trabzonspor'un profesyonel ligdeki 5. gol kralı

Trabzonspor'dan ayrılarak Almanya'nın Leipzig takımına transfer olan Alexander Sörloth, geçen sezona damga vurdu

23.09.2020 21:42:00
Trabzonspor'un profesyonel ligdeki 5. gol kralı
Trabzonspor'un profesyonel ligdeki 5. gol kralı
Alexander Sörloth, Süper Lig'e damga vurdu

Almanya'nın Leipzig Kulübüne transfer olan Norveçli oyuncu, geçen sezon bordo-mavili takımda lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa kupası olmak üzere forma giydiği 49 resmi maçta kaydettiği 33 golle kariyer rekoru kırarak takımının en fazla skor üreten yabancı futbolcusu unvanını elde etti 

Trabzonspor'dan ayrılarak Almanya'nın Leipzig takımına transfer olan Alexander Sörloth, geçen sezona damga vurdu.
 
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Aytemiz Alanyaspor karşısında attığı gol ve verdiği gol pası ile takımının kupayı elde etmesinde büyük pay sahibi olan, ligde de 24 golle gol krallığı unvanını kazanan Sörloth, kariyerinin en parlak sezonunu bordo-mavili takımda geçirdi.
 
Sezon başında İngiltere'nin Crystal Palace Kulübünden satın alma opsiyonuyla iki sezonluğuna 750 bin avroya kiralanan Norveçli futbolcu, ligde 34 maçta 24, Ziraat Türkiye Kupası'nda 7 karşılaşmada 7, Avrupa kupalarında ise 8 mücadelede 2 gol olmak üzere 49 müsabakada 33 kez fileleri havalandırdı. Sörloth, bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu olarak da kulüp tarihine geçti.
 
1995-96 sezonunda ligde 34 maçta 25 gol atarak bordo-mavili takımın tek yabancı gol kralı olan Şota Arveladze, Avrupa'da 4 karşılaşmada 1, Türkiye Kupası'nda ise 3 mücadelede 2 gol atarak toplamda 41 müsabakada 28 kez rakip fileleri havalandırmıştı.
 
Kariyerinin en parlak dönemi 
 
Sörloth, Trabzonspor'da kariyerinin en golcü dönemini yaşadı.

Norveç Ligi'nde 2014-2015 sezonunda 13 gol kaydeden Sörloth, bordo-mavili takımda 24 golle zirve yaptı. 

Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda 7, UEFA Avrupa Ligi'nde de 2 gol olmak üzere tüm resmi maçlarda 33 gol atan Sörloth, 2017-2018 sezonunda Crystal Palace ve Midtjylland formalarıyla resmi maçlarda en fazla 15 gole ulaşabilmişti.
 
Trabzonspor'un profesyonel ligdeki 5. gol kralı 
Sörloth, Süper Lig'de 2019-2020 sezonunu kaydettiği 24 golle gol kralı olarak tamamladı.
24 yaşındaki Norveçli forvet, Necmi Perekli, Fatih Tekke, Gürcü oyuncu Şota Arveladze ve Burak Yılmaz'dan sonra bordo-mavili takım forması altında gol krallığı başarısı gösteren 5. isim oldu.
 
Bordo-mavili takımda ikinci kez yabancı bir futbolcu gol krallığı mutluluğu yaşarken, Sörloth ile Karadeniz ekibi, ligde 8 sezon sonra gol kralı çıkardı. 
 
Sörloth, Ziraat Türkiye Kupası'nda da attığı 7 golle ilk sırada yer aldı.
 
Ligde 42 puanlık katkı 
 
Trabzonspor, Sörloth'un gol attığı 19 lig maçında 12 galibiyet, 6 beraberlik, 1 mağlubiyet yaşadı.
Geçen sezon ligi 65 puanla tamamlayan Karadeniz ekibi, Norveçli oyuncunun gol attığı müsabakalarda 42 puan elde etti.
 
Sörloth, sezonun ilk yarısındaki Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Gaziantep FK, Medipol Başakşehir, MKE Ankaragücü, Galatasaray, Fraport TAV Antalyaspor ve İttifak Holding Konyaspor maçlarında birer, Hes Kablo Kayserispor karşılaşmasında ise 2 gol kaydetti.
 
Norveçli santrfor, ikinci yarıda ise Kasımpaşa maçında 3, Beşiktaş ile İttifak Holding Konyaspor müsabakalarında 2'şer, Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor, MKE Ankaragücü, Galatasaray ve Hes Kablo Kayserispor karşılaşmalarında da birer gol attı.
 
Kupa golleri 
 
Sörloth, kupaya 5. turdan katılan Trabzonspor'un Altay ile oynadığı karşılaşmada rakip fileleri bir kez havalandırdı.

Kupada sadece son 16 turunda Yukatel Denizlispor ile yapılan müsabakalarda gol kaydedemeyen Norveçli oyuncu, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanan çeyrek final ilk maçında 2 gol attı.
 
Sörloth, yarı finalde Fenerbahçe ile yapılan iki karşılaşmada 3 gol atarak takımının finale çıkmasında etkili oldu.
 
Alexander Sörloth, Aytemiz Alanyaspor ile oynanan finalde de bir gol atarak kupada takımına önemli katkı sağladı.
 
Sörloth'un transfer bedeli
 
Anlaşmaya göre Leipzig'in, Trabzonspor ve oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Crystal Palace'a yarı yarıya paylaşılmak üzere şu şekilde ödeme yapacağı açıklandı:

"Sözleşme fesih bedeli olarak 20 milyon avro ödenecektir. Futbolcunun maç oynama sayısına göre toplamda 2 milyon avro bonus ödenecektir. Futbolcunun başka bir kulübe transferi halinde, bu transfer dolayısıyla katlanılan maliyetler sonrası kalan transfer karının yüzde 20'si kulübümüze ödenecektir.

Futbolcunun ileriki dönemlerde Türkiye'ye transferi söz konusu olması durumunda kulübümüz öncelikle alma hakkına sahip olacaktır. Bu transfer dolayısı ile elde edilecek gelirler, Alexander Sörloth'un bonservisini elinde bulunduran Crystal Palace Kulübü ile yarı yarıya paylaşılacaktır." 

Alexander Sörloth, Trabzonspor'a veda mesajında

"Kalbim biraz buruk şekilde bu tercihi yapsam da kariyerimi düşünmek zorundaydım ve ayrıca aldığım karar Trabzonspor'dan ayrılmak değil, kariyerim için bir sonraki adımı atmak. Umuyorum herkes de bunu anlayacaktır." ifadesini kullanırken, bordo-mavili kulübün teşekkür mesajında "Alexander Sörloth'a bulunduğu süre içerisinde takımımıza verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarı diliyoruz." denildi. 
 
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Galatasaray ligde dolu dizgin
Konyaspor'u 3 golle geçti
12. toplantı saat 11'de başlayacak
Komisyon çarşamba günü toplanıyor
'Rumlar İsrail'e teslim oldu'
KKTC'den çarpıcı açıklama
'Kimliksiz bir toplum oluşuyor'
BTP sinsi tehdide karşı harekete geçti
44 ülkeden 50'den fazla gemi Gazze’ye hareket etti
Küresel Sumud Filosu üzerinde dron hareketliliği
5 büyüklüğündeki deprem kamerada
Balıkesir gece yarısı yine sallandı
Erdoğan: ‘Sanki Türkiye manda fakiri bir ülke’
TÜİK: 'Manda sayısı son 5 yılda yüzde 16 azaldı'
ABD'ye vergi jesti
Görüşme öncesi kritik adım
Gözler bu davada
Kartalkaya davasının 2'nci celsesi başlıyor
Avrupalı yetkililerden İsrail'e Batı Şeria uyarısı
"İlhak kararından vazgeçmeli"
Ömer Muhtar gemisi Gazze'ye doğru yola çıktı
Yoğun bakım ünitesi bulunuyor
Balıkesir'de 4,9 büyüklüğünde deprem
Merkez üssü Sındırgı ilçesi
Yeni başkana Kasımpaşa şoku
Fenerbahçe'de puan kaybı sürüyor
Fenerbahçe'de Ali Koç dönemi bitti
Fenerbahçe'nin 38. başkanı Sadettin Saran
Kura ile CHP'de kaldı
Bayrampaşa Belediyesinde gergin oylama
Galatasaray ligde dolu dizgin
Konyaspor'u 3 golle geçti
12. toplantı saat 11'de başlayacak
Komisyon çarşamba günü toplanıyor
'Rumlar İsrail'e teslim oldu'
KKTC'den çarpıcı açıklama
'Kimliksiz bir toplum oluşuyor'
BTP sinsi tehdide karşı harekete geçti
44 ülkeden 50'den fazla gemi Gazze’ye hareket etti
Küresel Sumud Filosu üzerinde dron hareketliliği
5 büyüklüğündeki deprem kamerada
Balıkesir gece yarısı yine sallandı
Erdoğan: ‘Sanki Türkiye manda fakiri bir ülke’
TÜİK: 'Manda sayısı son 5 yılda yüzde 16 azaldı'
ABD'ye vergi jesti
Görüşme öncesi kritik adım
Gözler bu davada
Kartalkaya davasının 2'nci celsesi başlıyor
Avrupalı yetkililerden İsrail'e Batı Şeria uyarısı
"İlhak kararından vazgeçmeli"
Ömer Muhtar gemisi Gazze'ye doğru yola çıktı
Yoğun bakım ünitesi bulunuyor
Balıkesir'de 4,9 büyüklüğünde deprem
Merkez üssü Sındırgı ilçesi
Yeni başkana Kasımpaşa şoku
Fenerbahçe'de puan kaybı sürüyor
Fenerbahçe'de Ali Koç dönemi bitti
Fenerbahçe'nin 38. başkanı Sadettin Saran
Kura ile CHP'de kaldı
Bayrampaşa Belediyesinde gergin oylama
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.