Trump bu kez Venezuela'yı tehdit etti: 'Vururuz'
ABD Başkanı Donald Trump dün Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, Venezuela ordusuna ait savaş uçaklarının ABD Donanması'na ait bir geminin yakınından uçmasına ilişkin, "Eğer bizi tehlikeye atacak olurlarsa onları vururuz" ifadelerini kullandı
İhlas Haber Ajansı





ABD-Venezuela arasındaki gerilim yükselmeye devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, dün Beyaz Saray'da ABD Savunma Bakanlığı'nın adının "Savaş Bakanlığı" olarak değiştirilmesini öngören kararnameyi imzaladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Trump, yönetiminin uluslararası uyuşturucu çetelerine yönelik operasyonlar kapsamında Porto Riko'daki bir hava üssüne 10 adet F-35 konuşlandırıldığını açıkladı.
ABD Başkanı ayrıca geçtiğimiz Perşembe günü Venezuela'ya ait 2 F-16 savaş uçağının ABD Donanması'na ait Jason Dunham savaş gemisinin yakınından uçmasını "son derece kışkırtıcı bir hareket" olarak değerlendirerek, "Eğer bizi tehlikeye atacak olurlarsa onları vururuz" ifadelerini kullandı.
Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun "ABD, askeri tehdit ile Venezuela'da rejim değişikliği hedefliyor" açıklamasına da tepkisini gösterdi. ABD Başkanı, Venezuela'da geçtiğimiz yıl düzenlenen genel seçimlere değinerek, "Biz rejim değişikliğinden bahsetmiyoruz. Kibarca söylemek gerekirse biraz tuhaf bir seçim gerçekleştirmiş olma durumunuzdan bahsediyoruz" ifadelerini kullandı.















































































