Trump, İran'ın "askeri anlamda" yenildiğini savundu: Kimseyi ikna edemedi
ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın askeri kapasitesini büyük ölçüde ortadan kaldırdıklarını öne sürerek, "Askeri olarak yenilmiş durumdalar." ifadesini kullandı
AA





ABD Başkanı Trump, "Full Measure" adlı haber platformuna verdiği röportajın yayımlanan ilk bölümünde, İran'la ilgili son durumu değerlendirdi.
İran'ın hava, deniz ve kara unsurlarına çok ciddi zararlar verdiklerini savunan Trump, "Askeri olarak yenilmiş durumdalar. Belki bunun farkında değiller ama bence farkındalar, çünkü bu konuyla uğraşıyorlar. İran'ın asla nükleer silaha sahip olmasına izin vermeyeceğiz ve şu anda askeri olarak yenilmiş durumdalar." değerlendirmesini yaptı.
İran'ın önce bir anlaşmaya varıp sonra bunu bozduğunu ileri süren Trump, Tahran'daki liderler için "zor bir grup" ifadesini kullandı.
ABD Başkanı, "Bugün ayrılsak (İran'ı) yeniden inşa etmeleri 20 yıl sürer." dedi.
Röportajı yapan gazeteci Sharyl Attkisson, röportajın tamamının pazar günü paylaşılacağını ancak bazı bölümleri parça parça yayımlayacaklarını belirtti.
Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı: 'Trump tüm eksenlerde yenilgiye uğramıştır'
İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Muhammed Ekberzade, ABD'nin İran'a yönelik ortaya koyduğu hedeflerini gerçekleştiremediğine atıf yaparak, 'Trump, İran'da sistem değişikliği, uranyumun çalınması ve Hürmüz Boğazı'na hakim olma gibi tüm eksenlerde yenilgiye uğramıştır.' dedi.
Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Ekberzade, İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletine bağlı Bender Abbas kentinde halka hitaben yaptığı konuşmada, ABD'ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
ABD'nin İran'a yönelik ortaya koyduğu hedeflerini gerçekleştiremediğini vurgulayan Ekberzade, 'Trump, İran'da sistem değişikliği, uranyumun çalınması ve Hürmüz Boğazı'na hakim olma gibi tüm eksenlerde yenilgiye uğramıştır.' ifadelerini kullandı.
Ekberzade, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'ın deniz ve hava kuvvetlerini yok etmek için büyük çaba sarf ettiğini ancak bunda başarılı olamadığını söyledi.
ABD'nin, İran'ın İsfahan eyaletinde 'uranyumu çalmak' için gerçekleştirdiği askeri operasyonun başarısızlığa uğradığını belirten Ekberzade, 'Hürmüz Boğazı'nı açma ve deniz ablukası planı da başarısızlıkla sonuçlandı.' diye konuştu.
Ekberzade son olarak, Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetlerinin olası tüm saldırılara karşı hazırlıklı olduğunu ve 'düşmanı' şaşırtacak planlara sahip olduklarını sözlerine ekledi.


















































































