logo
13 HAZİRAN 2026

"Tudor'dan formayı alacağım"

Galatasaray'ın genç futbolcusu Atalay Babacan, "17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda iyi bir performans sergileyerek Galatasaray'a hazır olduğumu göstermek istiyorum. İlk hedefim sarı-kırmızılı formayı giymek" ifadelerini kullandı

27.09.2017 00:00:00
FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda mücadele edecek Türk Milli Futbol Takımı'nın orta sahasında görev yapan Galatasaray'ın genç oyuncusu Atalay Babacan, ortaya koyacağı futbolla Igor Tudor'un dikkatini çekmek ve Galatasaray'ın vazgeçilmez isimlerinden biri olmak istediğini söyledi.

Atalay, yaptığı açıklamada, Galatasaray ve Dünya Kupası'ndaki hedeflerini anlattı. Ay-yıldızlı formayı Dünya Kupası'nda giyecek olmanın heyecanını yaşayan Atalay, 6-28 Ekim'de Hindistan'da düzenlenecek organizasyonda ortaya koyacağı performansla Galatasaray ve A Milli Takım'ın değişmez ismi olmak için önemli bir adım atacağına inanıyor. Milli takımda da bulunan Galatasaray'dan takım arkadaşı Ozan Kabak ile aynı hedef doğrultusunda çalıştıklarını dile getiren Atalay, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Şimdi 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda iyi bir performans sergileyerek Galatasaray'a hazır olduğumu göstermek istiyorum. İlk hedefim sarı-kırmızılı formayı giymek. Galatasaray altyapısından 7-8 kişi bütün kamplara gidiyoruz. 2000 doğumlu yaş grubu yalnızca Galatasaray'a değil Türk futboluna büyük katkı sağlayacaktır. Ozan Kabak'la da aynı mahallede oturuyoruz, onunla bir hayalimiz var. Galatasaray ve A Milli Takım formasını birlikte giymek istiyoruz. İnşallah bu da yakın zamanda nasip olur."

Galatasaray'da temposu yüksek antrenmanlarla kendisini geliştirdiğinin altını çizen Atalay, "Igor Tudor genç futbolcuları seviyor. Dünya Kupası'nda iyi bir performans sergilersek Igor Tudor'dan formayı alacağıma inanıyorum. Galatasaray'da çok kaliteli oyuncular var ama bu beni korkutmuyor. Saha içi ve saha dışında hep bizimle ilgileniyorlar. Onlarla birlikte biz de savaşacağız, Galatasaray'da bu sene şampiyonluk yaşamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yabancı sayısı önemli değil, bir oyuncu iyiyse oynar"

Atalay, Türk futbolundaki yabancı sayısı tartışmalarıyla ilgili, "Yabancı sayısı önemli değil, bir oyuncu iyiyse oynar. Yeter ki yeteneği ve azmi olsun. Oyuncunun yabancı ya da Türk olmasının hiçbir önemi yok. Formayı hak eden alacak." değerlendirmesinde bulundu. 10 numara pozisyonunda oynayan ve her iki ayağını da kullanabilen genç futbolcu, şöyle konuştu: "Herkes beni bir futbolcuya benzetmeye çalışıyor. Elbette hayranlık duyduğum oyuncular oldu ama bugüne kadar onları taklit etmek yerine kendi özelliklerimin üzerinde çalıştım. Bu özelliklerimi geliştirmek istiyorum."

"Final oynamak istiyoruz"

Atalay Babacan, 17 Yaş Altı Milli Takımı'nın yaklaşık 3 yıldır birlikte oynayan isimlerden kurulduğunu ve Mehmet Hacıoğlu yönetiminde Hindistan'da iddialı olduklarını söyledi. Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynayarak öz güvenlerinin arttığını belirten Atalay, "Çok iyi bir arkadaşlığımız var ve çok iyi bir takım olduk. Birbirimizi tamamlıyoruz ve herkes birbirinin ne yapacağını biliyor. Avrupa Şampiyonası'nda da maç maç bakarak yarı finale kadar çıktık. Aslında final de görebilirdik ama bazı talihsizlikler oldu. Yarı finale çıkıp Dünya Kupası'na gitmeye hak kazandık. Hindistan'da da elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

B Grubu'ndaki rakipleri Paraguay, Mali ve Yeni Zelanda'yı değerlendiren genç orta saha oyuncusu, "Rakipler isim olarak güçsüz gibi dursalar da ben güçlü olduklarını düşünüyorum. Fizik güçleri çok fazla ama bizim de tekniğimiz ve kondisyonumuzla onlara üstünlük sağlayacağımızı düşünüyorum. Milli takım olarak Hindistan'da ilk olarak gruptan çıkmak ve sonrasında Dünya Kupası'nda final oynamak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan

Charlotte FC ile yollarını ayıran Fildişi Sahilli dünya yıldızı Wilfried Zaha menajeri tarafından İstanbul devlerine önerildi... ancak beklenen yanıtı alamadı. Transfer piyasasını altüst eden bu gelişme sonrası tecrübeli kanat oyuncusuna Süper Lig’den resmi teklif yapan tek kulüp Amedspor oldu. Teknik direktör Besnik Hasi’nin de onay verdiği bu sansasyonel hamle için yeşil-kırmızılı yönetimin ısrarcı olduğu ve yıldız oyuncunun kabul etmesi halinde 1+1 yıllık resmi sözleşmeye imza atacağı öğrenildi

13.06.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan
Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan
Charlotte FC ile olan sözleşmesinin sonuna gelen ve boşa düen Fildişi Sahilli yıldız Wilfried Zaha'nın yeni adresinin Türkiye olabileceği konuşuluyor. Üstelik iddialara göre bu takım, İstanbul devleri değil, Süper Lig'in çiçeği burnunda ekibi Amedspor.






İSTANBUL TAKIMLARINA DA ÖNERİLDİ

Gelen bilgilere göre, tecrübeli kanat oyuncusunun menajeri, oyuncusunu ilk olarak İstanbul'un önde gelen kulüplerine önerdi. Ancak İstanbul ekiplerinden beklenen ilgi gelmedi. Zaha'ya Süper Lig'den resmi teklif götüren tek kulübün, bu sezon Süper Lig'e yükselerek tarihi bir başarıya imza atan Amedspor olduğu öne sürüldü.






1+1 YILLIK SÖZLEŞME YAPILACAK

Charlotte'un, Wilfried Zaha'nın 30 Haziran'da sona erecek sözleşmesinin ardından takımdan ayrılacağını resmen açıklamasının ardından boşa çıkacak olan yıldız oyuncu, Amedspor'un teklifini masaya yatırdı.

Fildişili yıldızın bu sürpriz teklife sıcak baktığı ve değerlendirme aşamasında olduğu belirtiliyor. Tarafların anlaşması durumunda Zaha, Amedspor ile 1+1 yıllık sözleşmeye imza atacak.






BESNIK HASI'DEN ONAY ÇIKTI

Amedspor yönetiminin bu sansasyonel transfer için kulübün teknik direktörü Besnik Hasi ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve deneyimli teknik adamdan onay aldığı öğrenildi. Hasi'nin yeşil ışık yakmasıyla birlikte yönetim, Zaha transferini bitirmek için tüm şartları zorluyor. Dünya yıldızının bu teklife vereceği son yanıt, Türk futbol kamuoyunda şimdiden büyük bir merak konusu oldu.

Galatasaray hangisini getirecek?

Galatasaray transfer kulisleri, menajerlik oyunları ve yönetim içindeki güç savaşlarıyla çalkalanıyor

13.06.2026 16:30:00
Haber Merkezi
Galatasaray hangisini getirecek?
Galatasaray hangisini getirecek?
Galatasaray transfer piyasasında Eduardo Camavinga ve Khephren Thuram isimleri sosyal medyayı kasıp kavururken, Kemerburgaz koridorlarında yaşanan dev krizin ve menajerlik savaşlarının perde arkası aralandı! Sarı-kırmızılı taraftarlar "hangisini getireceğiz?" sorusunun cevabını merakla beklerken; bu iki dünya yıldızını kulübe sunan menajer ile yönetimdeki en yakın çalışma arkadaşı Abdullah Kavukçu'nun Dursun Özbek duvarına çarptığı ortaya çıktı.






Galatasaray transfer kulisleri, menajerlik oyunları ve yönetim içindeki güç savaşlarıyla çalkalanıyor. Son günlerde sarı-kırmızılı taraftarların heyecanla takip ettiği Eduardo Camavinga ve Khephren Thuram isimlerinin arka planındaki gerçekler, Kemerburgaz ve kulüp koridorlarındaki derin bir fikir ayrılığını ortaya çıkardı.






GETİRİM DİYE ORTAYA ÇIKAN MENAJER

Sosyal medyada sürekli pompalanan ve taraftarı heyecanlandıran Camavinga ile Khephren Thuram isimlerini Galatasaray'a sunan ve "bu oyuncuları getiririm" diyerek kulübün kapısını çalan isim A.B.

Camavinga'nın haklarını elinde bulunduran Stellar menajerlik şirketiyle Galatasaray'ın geçmişte de birçok iş birliği bulunuyor. Ancak bu operasyonda köprü görevini üstlenen A.B. Bilindiği üzere bu menajer, daha önce sarı-kırmızılı kulübe Przemyslaw Frankowski transferini de getiren isim olarak tanınıyor.






KABUKÇU TOPLANTIYA BİLE KATILMADI

İşin asıl çarpıcı kısmı ise yönetim ve Kemerburgaz ayağında yaşanıyor. Menajerin kulüpte en yakın çalıştığı isim, yönetim kurulu üyesi Abdullah Kavukçu. Ancak Kavukçu'nun kulüp içindeki kredisinin son dönemde ciddi şekilde sorgulandığı iddia ediliyor.

KAVUKÇU PASİVİZE Mİ EDİLDİ?

Son olarak Başkan Dursun Özbek ile Teknik Direktör Okan Buruk arasında gerçekleştirilen kritik transfer zirvesine Abdullah Kavukçu'nun alınmaması dikkat çekti. Bu hamlenin yankıları sürerken, Kavukçu'nun son yönetim kurulu toplantısına da katılmaması kulislerdeki "kriz" iddialarını güçlendirdi.






BİLGİ YA DA GİRİŞİM BULUNMUYOR

Taraftarın sosyal medyada adeta nöbet tuttuğu Camavinga ve Thuram isimleri için kulüp kaynaklarından gelen bilgi net... şu an için resmi bir ilgi ya da girişim söz konusu değil. İsimlerin tamamen Bu menajer ve ekibi tarafından gündemde tutulduğu, Kemerburgaz'ın ise bu isimlere karşı mesafeli olduğu belirtiliyor.






GETİREN DEĞİL GÖTÜREN ÖNEMLİ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transfer stratejisinde radikal bir değişikliğe gitti. Şu aşamada kulübe mali yük getirecek yeni yıldızlar yerine, eldeki yüksek maliyetli veya kadroda düşünülmeyen oyuncuların gönderilmesini öncelik olarak belirledi. Yani Özbek, şu an için "getiren değil, götüren" isim arıyor.






BAŞKAN ÖZBEK ÖNCE "SATAN" ARIYOR

Başkan Özbek, tıpkı ünlü menajer George Gardi'ye yaptığı gibi Bu menajere de Abdullah Kavukçu'dan bağımsız olarak şu net mesajı iletti:






- Önce eldeki oyuncuları satıp kulübe rahat bir nefes aldırın, eldekileri götürün; geleceklere daha sonra bakarız.

Galatasaray'da transferin önünü açacak tek formülün oyuncu satışı olduğu bu restle kesinleşirken, bu menajer ve Abdullah Kavukçu cephesinin bu hamleye nasıl bir karşılık vereceği ise merak konusu.

Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı


 
Elit bir golcü transfer etmek için dünyaca ünlü isimlerle masaya oturan Fenerbahçe, Serhou Guirassy ve Dusan Vlahovic hamlelerinde yaşanan pürüzlerin ardından rotayı Güney Amerika'ya kırdı gibi duruyor.
 

13.06.2026 15:37:00 / Güncelleme: 13.06.2026 15:45:55
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı

Serhou Guirassy transferinde işlerin sıkıntıya girmesi üzerine Fenerbahçe yönetimin gizli hamlesi ortaya çıktı. Brezilya basınından düşen son bilgilere göre Fenerbahçe, Flamengo'nun dünyaca ünlü 9 numarası Pedro'yu kadrosuna katmak için devreye girdi.







Arap takımları da istiyor

Katar ekibi Al-Rayyan'ın yanı sıra bir başka Arap kulübünün daha ilgilendiği Pedro için Fenerbahçe'nin de devreye girdiği iddia edildi. Flamengo yönetimi, Leonardo Jardim'in takımda en güvendiği isimlerin başında gelen Pedro'yu ucuza bırakmaya niyetli değil. Flamengo, yurt dışından gelecek tekliflerin 20 milyon Euro'yu aşmadığı sürece masaya oturmayacak.







Takımında kalmak istiyor

Mevcut sözleşmesi 2027 yılına kadar devam eden 9 numaralı yıldız, yurt dışından gelen astronomik tekliflere rağmen Rio de Janeiro'da mutlu olduğunu belirtti. Ünlü spor yorumcusu Paparazzo Rubro-Negro (Gabriel Reis) tarafından paylaşılan bilgilere göre; Pedro'nun önceliği alternatif pazarlara gitmek değil, Flamengo ile nikah tazelemek.







Vlahovic de zora girdi

Oyuncunun maaş artışı talebi bulunurken, Flamengo yönetimi de kontratı 2030 yılına kadar (3 yıl daha) uzatmayı hedefliyor. Taraflar arasında görüşmeler başlamış durumda. Aziz Yıldırım yönetiminin Guirassy başta olmak üzere Vlahovic gibi isimleri bitireceğinin konuşulduğu ortamda ortaya Pedro ile çıkarsa nasıl bir tepki alacağı ise merak konusu.

Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu


Savunmanın soluna ilaç arayan Trabzonspor, aradığı ismi Suudi Arabistan'da buldu! Bordo-mavililer, Al-Najma forması giyen ve başta Sao Paulo olmak üzere birçok Güney Amerika devinin peşinde olduğu 31 yaşındaki Brezilyalı stoper Samir Caitano'yukadrosuna katmak için kolları sıvadı. İtalya Serie A ve İngiltere Premier Lig geçmişiyle dikkat çeken tecrübeli savunmacı için diğer iddialı takım ise Süper Lig'den Göztepe.

13.06.2026 14:27:00 / Güncelleme: 13.06.2026 14:32:28
Haber Merkezi
Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu
Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor ve Göztepe, savunmanın soluna ilaç olması beklenen Samir ile yakından ilgileniyor. Oyuncunun savunmadaki liderlik özellikleri ve stoper pozisyonunun yanı sıra sol bekte de görev yapabilmesi, iki Türk kulübünün iştahını kabartıyor.







Göztepe de peşinde

Brezilya'nın köklü kulüplerinden Sao Paulo da Samir'i transfer hedefleri arasına eklemişti. Ancak gelen son bilgilere göre, oyuncuyla yürütülen müzakere süreci beklendiği gibi ilerlemedi. Al-Najma kulübünün talep ettiği mali şartların ağırlığı ve transfer piyasasındaki güçlü rakipler, Sao Paulo'nun bu hamlesini zora soktu.







Brezilya mı, Türkiye mi?

Yıldız savunmacı için sadece Türkiye'den değil, Brezilya'dan da Vasco da Gama ve Internacional gibi dev kulüpler devrede. Trabzonspor, Göztepe, Vasco ve Internacional arasındaki bu dörtlü transfer yarışı, Samir'in yeni sezondaki adresini belirleyecek. Maddi şartları en iyi sunan ve oyuncuyu ikna eden taraf, 31 yaşındaki savunmacıyı kadrosuna katacak.







Deneyimli oyuncu

Samir, çocuk yaşlarda Brezilya'nın dünyaca ünlü kulübü Fluminense'nin altyapısındaydı. Ancak o dönem akranlarına göre biraz "kilolu" olduğu gerekçesiyle kulüpte fazla şans bulamadı.
Daha da dramatik olanı, tam da doğum gününde kulüpten kovulduğunu öğrendi. Bu kırılma anından sonra Audax Rio'ya geçti, orada parlayıp Fluminense'nin en büyük ezeli rakibi Flamengo'ya transfer oldu. Burada profesyonel olarak devleşti. Premier Lig ve Serie A'ya uzanan bir kariyer yaptı.

Galatasaray'ın transferde ritmi bozuldu


 
 
Galatasaray'da yine transfer dönemi yine keyifsiz günler... Teknik patron Okan Buruk, Avrupa'da başarı için çok daha güçlü bir orta saha ve Osimhen'le oynayacak çift santrfor arayışına girerek Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın üstünü çizdi. Yeni transferler için büyük bonservisler ödemek istemeyen Başkan Dursun Özbek ise bu karara köpürdü.

13.06.2026 14:13:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın transferde ritmi bozuldu
Galatasaray'ın transferde ritmi bozuldu

Süper Lig'de üst üste gelen şampiyonlukların ardından gözünü Avrupa'ya diken Galatasaray'da, TFF'nin yeni 10+4 yabancı kuralı transfer masasını savaş alanına çevirdi. Okan Buruk ve yönetim kanadı arasında hem isimler hem de kontenjan planlaması konusunda tam bir fikir ayrılığı yaşanıyor.







İki emektarı istemiyor

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde "iş yapacak", çok daha güçlü ve dinamik bir kadro kurmak isteyen teknik direktör Okan Buruk, radikal bir rapor sundu. Başarılı çalıştırıcının sözleşmeleri biten Mario Lemina ve Mauro Icardi'nin takımda kalmasına sıcak bakmadığı öğrenildi.
Buruk'un planı çok net: Orta sahaya Şampiyonlar Ligi seviyesinde, fiziksel olarak çok daha güçlü ve dominant bir isim transfer etmek. Forvet hattına ise Icardi'nin yerine, taktiksel esneklik sağlayacak ve yeri geldiğinde Victor Osimhen ile çift santrfor oynayabilecek cinsten, yırtıcı bir golcü takviyesi yapmak.







Yönetimin önceliği bütçe!

Okan Buruk'un bu köklü değişim talebine karşılık Başkan Dursun Özbek ise tamamen ekonomik gerçeklerle hareket ediyor. Yeni transferler için kulübün kasasından büyük bonservis bedelleri çıkarmak istemeyen Özbek, maliyeti düşürmek adına hem Lemina hem de Icardi'nin takımda tutulmasından yana tavır koydu. Yönetim, bu iki isimle yola devam ederek macera aramama düşüncesinde.







Icardi ve Lemina kalırsa transfer yaş!

Galatasaray'ın elini kolunu bağlayan en büyük etken ise TFF'nin getirdiği yeni yabancı kuralı. Sarı-kırmızılıların elinde şu an 23 yaş üstü kuralına uyan tam 8 as oyuncu bulunuyor:
-Singo, Davinson Sanchez, Jakobs, Roland Sallai, Torreira, Gabriel Sara, Leroy Sane ve Victor Osimhen.
Eğer başkan Dursun Özbek'in istediği olur, Mario Lemina ve Mauro Icardi ile sözleşme yenilenirse, 23 yaş üstü için ayrılan 10 kişilik yabancı kotası tamamen dolmuş olacak. Bu durum, Okan Buruk'un istediği "orta saha ve santrfor" transferlerinin önünü tamamen kapatıyor.







Gençler için acele edilmeyecek

Kural gereği 23 yaş altı oyuncular için ayrılan +4 kontenjanı için de Okan Buruk'un stratejisi belli oldu. Şu anda kadroda bu kurala uyan genç sol bek Renato Nhaga bulunuyor. Kalan 3 genç oyuncu hakkı için Buruk, yönetime "Acele etmeyelim" mesajı gönderdi.
Deneyimli teknik adamın +4 stratejisinin detayları ise hemen hemen belli... acele edip kulübün elindeki nakit akışını (likiditeyi) bozmamak adına acele transfer yapılmayacak. Transfer döneminin sonuna doğru, Avrupa devlerinde şans bulamayan ve kiralanmaya uygun olan potansiyelli gençler beklenecek.









Statü değişebilir

Okan Buruk'a göre TFF'nin bu statüsü uzun ömürlü değil ve her an yeniden değişebilir. Bu yüzden geleceği belirsiz bir kural için kulübü büyük paralarla bağlamamak gerekiyor. Ancak devreye girilecekse, tıpkı Nhaga gibi scout ekibinin tam not verdiği, maliyeti düşük ve geleceği parlak bir isim fırsatı doğarsa bütçe kullanılacak.
Galatasaray'daki bu "istekler ve maliyetler" savaşı, önümüzdeki günlerde başkan Dursun Özbek ile Okan Buruk arasında yapılacak zirveyle netlik kazanacak.

Galatasaray'da gündem Fransız solak!

Galatasaray’ın Monaco forması giyen Fransa'nın 2002 doğumlu yükselen değeri Maghnes Akliouche için resmi olarak kolları sıvadığı iddia edildi

13.06.2026 13:54:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da gündem Fransız solak!
Galatasaray'da gündem Fransız solak!
Galatasaray'ın Monaco forması giyen Fransa'nın 2002 doğumlu yükselen değeri Maghnes Akliouche için resmi olarak kolları sıvadığı iddia edildi.

İtalyan basınının yüksek sesle duyurduğu transfer operasyonunda Aslan, genç yeteneği kadrosuna katmak için en yoğun çabayı harcayan kulüp olduğu belirtildi. Transferin önündeki tek engelin Juventus olmadığı bir de Khephren Thuram'la uğraşıldığı ortaya çıktı.







Yeni sezon kadro planlamasında sağ kanada takviye arayışları var mı bilinmez ama TMW, Galatasaray'ın Monaco'nun genç yıldızı Maghnes Akliouche için kolları sıvadığını iddia etti.

İtalyanların iddiasına göre son günlerde sarı-kırmızılı kulüp, 2002 doğumlu yetenekli oyuncuyla en çok ilgilenen ve transferi için en yoğun çabayı harcayan kulüp olarak öne çıktı. Ancak yıldız oyuncunun tek talibi sarı-kırmızılılar değil; Juventus da oyuncunun durumunu takip ediyor.







LA GAZZETTA DELLO SPORT'A KONUŞTU

La Gazzetta dello Sport'a özel bir röportaj veren Akliouche, transfer dönemiyle ve geleceğiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Monaco'dan eski takım arkadaşı ve şu anda Juventus forması giyen Khephren Thuram ile olan yakın dostluğuna değinen genç yıldız, İtalyan devinin ilgisini şu sözlerle itiraf etti:

- Khephren, Monaco'daki en zor anlarımda bana çok yardımcı olan harika bir arkadaş. Doğrusu, bazen yarı şaka yollu da olsa Juventus'a katılmamı istedi. Torino'da yaptıklarından dolayı onun adına çok memnunum.







KHEPHREN'İN AKLI BAŞKA YERDE GİBİ

Öte yandan Juventus'ta forma giyen Khephren Thuram için son dönemde sürekli olarak Galatasaray iddiaları ortaya atılıyordu... ancak Akliouche'un bu açıklamaları sanki Fransız oyuncunun Juventus'tan ayrılmak bir yana Akliouche gibi tanıdığı oyuncuları İtalyan devine getirmek için çalışıyor gibi bir durum ortaya çıkıyor.







TÜRKİYE'YE DE MAVİ BONCUK VERDİ

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps tarafından Dünya Kupası kadrosuna dahil edilen Akliouche, şu aşamada sadece turnuvaya odaklandığını ve geleceği hakkında aceleci bir karar vermek istemediğini belirtti.

- Tüm ligler zorlu, Serie A'yı kazanmak bile kolay değil. Bence tüm ligler harika ve oynaması bile ilgi çekici.







DÜNYA KUPASI SONRASINA KALACAK

Galatasaray yönetiminin, hem sağ kanatta hem de on numara pozisyonunda görev yapabilen solak oyuncu için bütçe ayırdığı ve önümüzdeki günlerde Monaco kulübüyle resmi temasları sıklaştıracağı iddia edildi.

Fransa ile Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan Akliouche'un, Serie A'dan gelecek tekliflerin yanı sıra Galatasaray'ın projesine de nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu

Fenerbahçe’de Samandıra’nın anahtarını Selçuk Şahin’e teslim etmeye hazırlanan Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek tarihi bir hamleye imza atacak

13.06.2026 13:38:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu
Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu
Fenerbahçe'de Samandıra'nın anahtarını Selçuk Şahin'e teslim etmeye hazırlanan Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek tarihi bir hamleye imza atacak.

Kulübün hafızasında yer edinen ve yıllarca İsmail Kartal'ın başarıyla uyguladığı "hem abi, hem baba, hem kardeş" formülünü yeniden hayata geçiren deneyimli teknik adam; futbolcularla köprü kurma, krizleri ilk elden çözme ve takımı tek bir yumruk yapma görevini eski kaptana emanet edecek.







Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi teknik direktörlük koltuğuna oturması beklenen Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek çok kritik bir hamleye imza atacak.

Samandıra'daki disiplini ve oyuncularla olan iletişimi en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen deneyimli teknik adam, kulübün hafızasında çok önemli bir yere sahip olan "İsmail Kartal modelini" yeniden hayata geçirecek.







HASSAS DENGEYİ ŞAHİN SAĞLAYACAK

Kocaman'ın bu kritik rol için belirlediği isim ise camianın yakından tanıdığı eski kaptan Selçuk Şahin oldu. Kocaman'ın planına göre Şahin, takım içerisinde kelimenin tam anlamıyla köprü görevi görecek. Yıllarca İsmail Kartal'ın başarıyla yürüttüğü, futbolcularla teknik heyet arasındaki o hassas denge artık Şahin'e emanet olacak.







KRİZ EN SON KOCAMAN'A GELECEK

Şahin; futbolcuların sahadaki ve saha dışındaki her türlü problemiyle yakından ilgilenecek, onlara hem bir lider hem de bir sırdaş olacak.

Takımdaki herhangi bir oyuncu bir sıkıntı yaşadığında, doğrudan Aykut Kocaman'ın kapısını çalmayacak. Sorunlar ilk olarak Şahin'in süzgecinden geçecek.

Eğer kriz Selçuk Şahin tarafından çözülemezse, konu en son aşamada Aykut Kocaman'a aktarılacak.







HİYERARŞİK BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

İsmail Kartal, yıllarca Fenerbahçe bünyesinde bu görevi üstlenmiş, teknik direktör ile takım arasındaki krizi önleyen en önemli subap olmuştu. Aykut Kocaman, aynı huzur ortamını Selçuk Şahin liderliğinde yeniden kurmayı hedefliyor.







Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, takım içi iletişimi yönetmesi için eski kaptan Selçuk Şahin'e dev bir sorumluluk yükledi. Yıllarca İsmail Kartal'ın üstlendiği "hem abi, hem arkadaş, hem baba" formülünü geri getiren Kocaman, Samandıra'da yeni bir hiyerarşik dönem başlatıyor.

File'nin Efeleri'nden büyük başarı


 
A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) ikinci maçında Fransa'yı 3-0 yendi. Fransa, 2020 Tokyo ve 2024 Paris olimpiyatlarında şampiyon olmuştu. Filenin Efeleri ilk maçı ABD'ye karşı 3-1 kaybetmişti. 

13.06.2026 11:53:00
HABER MERKEZİ/AA
 File'nin Efeleri'nden büyük başarı
 File'nin Efeleri'nden büyük başarı

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) ikinci maçında Fransa'yı 3-0 yendi.
Ay-yıldızlılar, Kanada'nın başkenti Ottawa'da oynanan maçı 25-23, 27-25, 25-21 setlerle kazandı.

Milliler, 14 Haziran Pazar günü ilk etaptaki üçüncü maçını TSİ 02.30'da İtalya, son maçını da TSİ 21.30'da Kanada ile yapacak.

İşte kadrolar

Hakemler: Hector Ortiz (Porto Riko), Jiang Liu (Çin)

Türkiye: Murat Yenipazar, Efe Bayram, Bedirhan Bülbül, Adis Lagumdzija, Gökçen Yüksel, Ahmet Tümer (Berkay Bayraktar, Kaan Gürbüz, Cafer Kirkit, Mirza Lagumdzija)

Fransa: Iyekbekedo, Brizard, Henno, Magnin, Boyer, Clevenot (Ramon, Tizi-Oualou, Gueye, Duflos Rossi, Pujol)

Setler: 25-23, 27-25, 25-21

Süre: 96 Dakika

Avustralya Teknik Direktörü Popovic iddialı konuştu


 
2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ilk maçında yarın Kanada'da Türkiye ile karşılaşacak Avustralya Milli Takımı'nın teknik direktörü Tony Popovic, güçlü bir rakibe karşı oynayacaklarını ama kazanacaklarına inandıklarını belirtti. Popovic, "Türkiye’ye karşı nerede avantajlı olduğumuzu biliyoruz, bunu şimdi söylemeyeyim" dedi. 
 

13.06.2026 06:38:00
AA
 Avustralya Teknik Direktörü Popovic iddialı konuştu
 Avustralya Teknik Direktörü Popovic iddialı konuştu

Avustralya Milli Takımı'nın teknik direktörü Tony Popovic, karşılaşmanın oynanacağı Vancouver'daki BC Place'te düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Popovic, her Dünya Kupası maçının önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Rakibinizin kim olduğu fark etmeksizin, her zaman iyi başlamak istersiniz. Yarın oldukça güçlü bir rakiple karşılaşacağız, biz hazırız. Tabii ki kazanmak istiyoruz, hedefimiz bu. Türkiye'ye karşı nerede avantajlı olduğumuzu biliyoruz, bunu şimdi söylemeyeyim. Gruptaki tüm takımlar bizi yeneceklerini iddia edecektir, önemli olan bizim hazır olmamız ve elimizden geleni yapmamız. Uzun süredir bu maça çalışıyoruz. Maç saatine hazır olacağız."

'Yorumlara bakmıyoruz'

Popovic, "Avustralya futbolunun saygı görmediğini söylemiştiniz, Hakan Çalhanoğlu da Türkiye'nin üstün olacağını söyledi. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir?" sorusuna, "Bu yorumlara saygı duyuyorum, soru sorduğunuzda oyuncular istediği şekilde cevap verecektir, onlar da kazanmak istiyor. Türkiye'nin kazanmasını bekleyen de çok kişi var. Bizim yapacağımız şey bu beklentilerin aksini çıkarmak. Yarın da bunu yapmaya çalışacağız" cevabını verdi.
Tony Popovic, Türkiye'de en dikkat edecekleri oyuncuların sorulması üzerine, "Çalhanoğlu ve Arda Güler var ama pek çok başka isim de söyleyebilirim. Çok güçlü bir ekip, tek tek ve birlikte ne kadar güçlü olduklarını gösterdiler. Montella geldikten sonra 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katıldılar ve çok tutkulu bir takım, Türk halkı futbolu çok seviyor, Türkiye'nin taraftarları da çok tutkulu. Güçlü bir takım olduklarını biliyoruz. Türkiye'yi analiz ettik, kendimizi de düşünmemiz gerek, nasıl onlara sorun çıkarabiliriz, Avustralya futbolunu nasıl dünyaya güzel sunarız, güçlü ve saygı görmesi gereken bir takım olduğumuzu göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Montella güven oluşturdu

Popovic, "Teknik direktör Vincenzo Montella ile Türk milli takımında nelerin değiştiğini düşünüyorsunuz?" sorusunu şöyle cevaplandırdı: "Güven oluştu, Türkiye'de çok iyi genç yetenekler var. Dünyanın iyi kulüplerinde oynuyorlar, elde ettikleri sonuçların da faydası oldu, Montella ile önemli başarılar elde ettiler. Oluşturdukları şey oldukça güçlü, Türkiye önümüzdeki 4 ila 8 sene boyunca etkili olacak çok kuvvetli bir ekip oluşturuyor. Çok pozitif bir futbolları var. Pek çok insan bizden bir şey beklemiyor, kendi ülkemiz hariç ama biz buna alışığız, yine de yarın iyi bir futbol oynayıp Avustralya futbolunun neler yapabileceğini göstereceğiz."

Popovic, turnuva öncesinde sözleşmesinin uzatılmasının da kendisini gururlandırdığını söyledi. Kanada'da Avustralyalı taraftarların kendilerine büyük destek vereceğini bildiklerini belirten Popovic, "Burada çok ciddi desteğe sahibiz, Avustralyalı taraftarların Vancouver'da hazır olduklarını biliyoruz. Biz de onları gururlandırmak istiyoruz. Ümit ediyorum ki maç bittikten sonra da gururlandırmış oluruz. Bu bizim için muhteşem. Kendi renklerinizi gördüğünüz zaman mutlaka bunu önemsiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Popovic, Mohamed Toure'nin sakatlığını atlattığını ve tüm oyuncularının oynamaya hazır olduğunu kaydetti. Avustralya'nın orta saha oyuncularından Aiden O'Neill, uzun zamandır Türkiye maçını beklediklerini belirterek, zaman yaklaştıkça heyecanlarının arttığını vurguladı. "Hazır ve yarın oynamayı bekliyoruz." ifadelerini kullanan O'Neill, "Oyunun başından itibaren iyi oynamak istiyoruz, topa sahip olmak istiyoruz. Ben de elimden geleni yapacağım. Avustralyalı taraftarları burada görmek de heyecan verici olacak. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, detaylı çalışıyoruz. Her şey kontrol edildi, uyuduğumuz yastıklara kadar kontroller yapıldı, hazırız" diye konuştu.

Montella'dan maç öncesi kritik açıklamalar


 
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avustralya maçı öncesinde yaptığı açıklamada, "Diğer maçlarda da çok önemli puanlar alabilirsiniz ama elbette ilk maç belirleyici olacak diye düşünüyorum. Galip gelmek takımımıza gelecekte önemli bir avantaj kazandıracaktır. Arda, Hakan ve Kenan'la şu anda 100 dakikayı çıkarabileceklerini düşünmüyorum. Bununla alakalı kafamda bazı soru işaretleri var. Aceleci olmayacağız, sabırlı bir şekilde kendi oyunumuzu ortaya koyacağız" dedi.

13.06.2026 06:29:00
AA
 Montella'dan maç öncesi kritik açıklamalar
 Montella'dan maç öncesi kritik açıklamalar

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ilk maçında yarın Kanada'da Avustralya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, şampiyonada başarılı olarak Türk halkını gururlandırmak istediklerini söyledi. Vincenzo Montella, karşılaşmanın oynanacağı Vancouver'daki BC Place'te düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Heyecan dorukta

"Uzun zamandır, 24 yıldır beklediğimiz bir maç öncesinde çok heyecanlıyız, iyi bir oyun çıkaracağımıza inanıyoruz" ifadesini kullanan Montella, şöyle konuştu: "Dünya kupasında karşılaşacağımız zorlukların farkındayız ama bunun üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz ve tadını çıkarmak istiyoruz. Ülkemizi gururlandırmak istiyoruz. Tutkulu bir takımımız var, sorumluluğu hissediyoruz, milyonların bizi desteklediğini ve büyük beklenti olduğunu da biliyoruz. Futbolcularımızla konuşurken kendi oyunlarını oynamalarını ve rahat olmaları gerektiğini söyledim. Bugüne kadar nasıl yaptıysak bu şekilde devam etmemiz gerekiyor. Aceleci olmayacağız, sabırlı bir şekilde kendi oyunumuzu ortaya koyacağız."

Avustralya disiplinli ve fizikli bir takım

Avustralya Milli Takımı'nı değerlendiren Montella, "Disiplinli ve fizikli oyunculara sahip olduklarını gördük. Hız, onlar için zorluk çıkarabilir. Ben de zorlu bir maç bekliyorum, tıpkı Kosova'da olduğu gibi her türlü şeye hazırız. Avustralya ön tarafta hızlı futbolculara sahip, kodlanmış bir şekilde oynayabiliyorlar, fazla fırsat vermeden kendi oyunumuzu oynamamız gerekiyor. Rakibimizin fiziksel bir takım olduğunu biliyoruz. Yarın maçta fiziksel oyun göstermemiz gerekecek ama teknik olarak da oynamamız gerekiyor. Tüm özelliklerimizi barındıran bir oyun oynamalıyız." ifadelerini kullandı.



Futbolcuların son durumu

Çok dengeli ve her zorluğa karşı mental olarak hazır olmaları gerektiğini vurgulayan Montella, "Her ne şekilde oynayacağımıza bağlı olarak maçta yapmamız gereken özel şeyler var. Tabii ki rakip takımın özelliklerine göre hazırlanmanız gerek, bunun üzerine çalıştık. Her zaman rakiplerimizin oyunlarını dikkate aldık. Çok sıkı çalıştık, rakibimizin de sıkı çalıştığını biliyoruz. Doğru hamleleri yapmamız gerekiyor, tüm futbolcularımız bazı zorlukları aşarak oynuyor. Arda, Hakan ve Kenan'la şu anda 100 dakikayı çıkarabileceklerini düşünmüyorum. Bununla alakalı kafamda bazı soru işaretleri var" değerlendirmesinde bulundu.
İtalyan teknik adam, gruptaki rakipler hakkında gelen bir soruyu, "Grubumuzda takımlar son derece dengeli, 4 takım da grup aşamasından başarıyla çıkmayı umut ediyor. İyi bir iş çıkaracağımıza inanıyoruz, elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Diğer maçlarda da çok önemli puanlar alabilirsiniz ama elbette ilk maç belirleyici olacak diye düşünüyorum. Galip gelmek takımımıza gelecekte önemli bir avantaj kazandıracaktır. Kendi maçımıza odaklanmamız gerek, rakipleri düşünmeden adım adım ilerlemeliyiz" şeklinde yanıtladı.


'Sonuç çabayla belirlenecek'

Vincenzo Montella, yetenekli oyunculara sahip olmalarının avantaj olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Yetenek bu maç için belirleyici olabilir ama sonuç tüm takımın vereceği çabayla belirlenecek. Avustralya zihinsel olarak çok güçlü ve dayanıklı, top geldiğinde ne yapmaları gerektiğini çok iyi biliyor. Dayanıklı bir takım var karşımızda, her takım onlar gibi oynayamaz, kompakt bir oyun sergiliyorlar. Beslendikleri kontra ataklar var, bunları engellememiz ve bu tuzaklara düşmememiz gerekiyor. İki hazırlık maçı oynadık, iyi yaptığımız ve iyileştirmemiz gereken şeyler vardı, son 10 günde bunun üzerine çalıştık. Ofansif ve defansif anlamda hazırlık maçlarına göre daha iyi performans göstermeliyiz" cevabını verdi.
Kanada'da Türk taraftarların kendilerini büyük bir coşkuyla karşıladığını aktaran Montella, "Kanada'daki karşılamayı görünce kendimizi evde hissettik, birçok Türk taraftar vardı, yanımızda oldukları için çok teşekkür etmek istiyorum. Onları her yerde görüyoruz, her ne kadar konuşacak vakit olmasa da sevgilerini hissediyoruz. Vancouver çok güzel bir şehir, ilk kez burada bulunuyorum. Çok güzel bir saha ve stadyum var. Bütün koşullar iyi başlamamız için yeterli."


'Tabii ki bir baskı altındayız ama bunu yönetebiliriz'

Deneyimli teknik adam, Avustralyalı bazı oyuncuların, "Türkiye 24 yıldır Dünya Kupası'nda yok, biz deneyimliyiz, onlar panik yapabilir" yönünde yorumlar yaptıklarının söylenmesi üzerine, şöyle konuştu: "Ben de bu tür yorumlar okudum, doğru şeyler de söylediler. 24 yıldır Dünya Kupası'nda oynamadık, onlar 6 turnuvada bulundular, tecrübeleri var ama tüm takımları tecrübeli değil. Tabii ki bir baskı altındayız ama bunu yönetebiliriz. Baskı altında büyük maçlarda oynamış futbolcularımız var. Milli takımda olmak çok özel ama futbolcularıma şunu söylüyorum; 24 yıldır katılamamak bizim sorumluluğumuzun dışındaydı, biz bunu yapmadık, 24 yıl sonra buraya katıldığınız için bununla gurur duymalısınız. Kendi futbolunuzu oynayın ve bu anların tadını çıkarın."

Şartlar kolay değil

2026 Dünya Kupası'nda mesafelerin uzun olduğunun hatırlatılması üzerine Montella, "Almanya'da her şey daha kolaydı, ulaşım açısından yerimiz çok iyiydi. Seyahat süreleri de en fazla 2 saatti, burada durum çok farklı ama buna adapte olmalıyız. Maçtan sonra sabahın 5'inde geri döneceğiz, benim yaşımda insanların bu saatlere alışması kolay değil ama alışacağız. Almanya'da oynarken kendi evimizde gibi oynuyorduk, çok fazla orada yaşayan insanımız var, burada ne kadar olacak bilmiyorum ama eminim ki bizi güçlü bir şekilde destekleyecekler" açıklamasında bulundu.

İtalyan teknik adam, "Maçlarda verilen su araları hakkında ne düşünüyorsunuz? Avantaj mı, dezavantaj mı?" sorusunu, "Bazı maçları seyrettim, en çok ABD-Paraguay maçıyla ilgileniyorum ama burada olduğum için seyredemiyorum. Su araları ilave ara gibi oluyor, takımla konuşmak için iyi bir fırsat" şeklinde yanıtladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.