logo
27 MAYIS 2026

Tuncay deplasmanda coşuyor

21.11.2008 00:00:00
A Milli Futbol Takımı'nın özel maçta Avusturya'yı 4-2 yendiği karşılaşmada 3 gol birden atan Tuncay Şanlı, deplasman gollerine yenilerini ekledi.

 

16 golü yurtdışında attıA milli forma altındaki gol sayısını 19'a çıkaran Tuncay Şanlı, bu gollerden 16'sını Türk Milli Takımı'nın yurt dışında oynadığı maçlarda filelere göndererek, ilginç bir grafik çizdi. Tuncay, şimdiye dek gol attığı 14 milli maçtan sadece 1'inde Türkiye sınırları içinde gol sevincini yaşarken, diğer 13'ünde ise bu mutluluğu yurt dışında tattı. Tuncay Şanlı, Türkiye sınırları içinde tek gol sevincini, İsviçre ile yapılan 2006 Dünya Kupası Avrupa elemeleri baraj rövanş maçında 3 gol attığı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaşadı. Türk Milli Takımı, Tuncay Şanlı'nın gol attığı 14 maçtan 11'ini kazanırken, 2'sinde berabere kaldı, sadece 1'ini yitirdi.

 En golcü isim olduFutbol yaşantısını İngiltere Premier Ligi takımlarından Middlesbrough'ta sürdüren 26 yaşındaki Tuncay Şanlı, (A) milli formayı giydiği 62 maçta 19 gole ulaşarak, faal futbolcular içinde ay-yıldızlı formayla en çok gol atan isim unvanını aldı.51 gollü Hakan Şükür, 21 gollü Lefter Küçükandonyadis'in ardından, 19 golle Metin Oktay ve Cemil Turan'a ortak olarak kürsüye çıkan Tuncay Şanlı, golcü özelliğini sürdürmesi durumunda Hakan Şükür'ün rekorunu kırmaya en yakın aday olarak gösteriliyor.

UEFA'dan 'Şanlı' manşetAvrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), (A) Milli Futbol Takımı'nın, deplasmanda Avusturya'yı 4-2 mağlup ettiği hazırlık maçına, "Tuncay'ın hat-trick'i, Avrupa Şampiyonası yarı finalisti Türkiye'yi zafere taşıdı" yorumunu yaptı. UEFA'nın internet sitesindeki önceki gün Avrupa'da oynanan hazırlık maçlarını anlatan derleme haberde, "Çarşamba günkü hazırlık maçlarında hat-trick yapan tek futbolcu, Tuncay Şanlı idi. Türkiye, Viyana'da 4-2 galip geldi" denildi.

Salih Özcan ile sadece bir takım ilgileniyor!


 
Borussia Dortmund ile bağlarını kopardıktan sonra bonservisi elinde bulunan Salih Özcan için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Türkiye’den gelecek tekliflere açık olan gurbetçi orta saha oyuncusu için 4 büyüklerin hiç birisinden net bir teklif yok. Sadece Trabzonspor'un bir ilgisi olabilir ancak Salih'in istediği rakamlarla olmasına imkan yok.

27.05.2026 11:31:00
Haber Merkezi
Salih Özcan ile sadece bir takım ilgileniyor!
Salih Özcan ile sadece bir takım ilgileniyor!

Borussia Dortmund ile yollarını ayıran ve an itibarıyla bonservisi elinde olan milli futbolcu Salih Özcan, Süper Lig'de kendine yeni bir rota çizmek için kulüp arayışlarını sürdürüyor. Ancak gurbetçi oyuncunun transfer dönemi öncesindeki durumu, Süper Lig devlerinde bambaşka senaryolara yol açmış durumda.







Beşiktaş da istekli değil

Ara transfer döneminde Beşiktaş'ın kapısından dönen Salih Özcan için siyah-beyazlı cephede şu an hiçbir hareketlilik yok. Yönetimin ve transfer komitesinin milli oyuncuyla herhangi bir ilgisi bulunmuyor. Devre arasında gelmeyi kabul etmeyen Salih'i, görevden ayrılan Sergen Yalçın da yeni sezon planlamasında kesinlikle kadrosunda istemiyordu. Futbol aklı olarak göreve gelen Önder Özen'in bu konuda nasıl bir rapor sunacağı ise henüz net değil.







Buruk'un önceliği Atakan

Orta sahaya yerli takviyesi düşünen Galatasaray'ın, bonservisi elinde olan Salih Özcan ile bir dirsek teması yok. Okan Buruk'un listesinin ilk sırasında Salih yer almıyor. Buruk'un bu bölge için kesin ve net önceliği, Stuttgart'ta kaptanlığa kadar yükselen Atakan Karazor.







Fenerbahçe ilgilenmiyor

Orta saha rotasyonu zaten güçlü olan Fenerbahçe cephesinde ise Salih Özcan ismi hiçbir şekilde gündemde yer almıyor. Kadrosunda İsmail Yüksek ve N'Golo Kante gibi iki çok güçlü alternatifi bulunduran sarı-lacivertliler, bu bölgeye yeni bir yerli oyuncu takviyesi yapmayı kesinlikle düşünmüyor.







Trabzonspor 'pahalı' buldu

Dört Büyüklerden bir tek Trabzonspor, Salih Özcan seçeneğine belki sıcak bakabilir ancak burada da karşılıklı beklentiler arasında uçurum var. Bonservisi elinde olan 28 yaşındaki oyuncunun Türkiye haklarından beklentisi yıllık 3-4 milyon Euro civarında. Bordo-mavili kulübün mevcut ekonomik yapısıyla bu rakamları karşılama veya bu maliyetlerin altına girme ihtimali neredeyse sıfır.

Fenerbahçe'de Ederson'un kaderi çizildi! Jorge Mendes uyarmıştı

Aziz Yıldırım'dan radikal bir Ederson kararı geldi. Taraftarın "gitsin" dediği sambacıya sahip çıkan Yıldırım, seçimi kazanması halinde Brezilyalı eldivenle yola devam etme kararı aldı 

27.05.2026 11:20:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de Ederson'un kaderi çizildi! Jorge Mendes uyarmıştı
Fenerbahçe'de Ederson'un kaderi çizildi! Jorge Mendes uyarmıştı
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi Aziz Yıldırım'dan radikal bir Ederson kararı geldi. Camianın ve taraftarın bir kısmının "gitsin" dediği sambacıya sahip çıkan Yıldırım, seçimi kazanması halinde Brezilyalı eldivenle yola devam etme kararı aldı. Astronomik kaleci maliyetlerinin ve yeni bir macera arayışının takımı krize sokacağını düşünen Yıldırım ve ekibinin bu hamlesi Jorge Mendes'in, Hakan Safi'ye tavsiyesiyle de uyuşuyor.






Fenerbahçe'de haziran başında yapılacak seçim öncesi başkan adaylarının hamleleri ve transfer kulisleri baş döndürücü bir hıza ulaştı. Bu sırada Aziz Yıldırım'dan "aklı selim" bir hamle geldi. Camianın ve taraftarın bir kısmının performansını eleştirdiği ve "gitsin" yorumları yaptığı Ederson için Yıldırım'dan radikal bir hamle geldi: Efsane başkan seçilirse Ederson'la devam edecek.






EDERSON'DAN İYİSİ ÇOK ZOR BULUNUR

Aziz Yıldırım tarafının bu kararı almasındaki en büyük etken, piyasada Ederson'dan daha kaliteli ve kalibresi yüksek bir kaleci bulmanın neredeyse imkansız olması. Yeni bir kaleci transferinin sadece astronomik bir maliyet getirmekle kalmayacağını, aynı zamanda Ederson'un kalitesinin altında kalacak bir ismin takımda çok daha büyük krizlere yol açacağını düşünen Yıldırım ve ekibi, Ederson'la devam edip bütçeyi diğer bölgelere harcamayı hedefliyor.






JORGE MENDES, SAFİ'YE ANLATMIŞTI

Bu arada akıllara gazetemizin yaklaşık 15 gün önce yaptığı "Hakan Safi'ye dev tavsiye: Ederson Fenerbahçe'de kalsın" haberi akıllara geldi.






Asensio, Semedo ve Ederson gibi dünya yıldızlarının haklarını elinde bulunduran Jorge Mendes ile masaya oturan Hakan Safi, Portekizli menajerden "Ederson krizini çözmesi" tavsiyesi almıştı.






Ederson'un hala dünyanın en iyi 5-10 kalecisi arasında yer aldığını yedeği Livakovic'in de bu listede olduğunu hatırlattı. Elindeki en iyi kaleci Diogo Costa'yı (Porto) Fenerbahçe'ye gelmeye ikna edemeyeceğini savundu.

Guirassy'nin Fenerbahçe'ye maliyeti Osimhen'i geçecek

Fenerbahçe’de başkanlık seçimi öncesi tırmanan transfer popülizmi, geri dönülemez bir mali kaosa sürükleme riski taşıyor

27.05.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Guirassy'nin Fenerbahçe'ye maliyeti Osimhen'i geçecek
Guirassy'nin Fenerbahçe'ye maliyeti Osimhen'i geçecek
Fenerbahçe'de başkanlık seçimi öncesi tırmanan transfer popülizmi kulübü geri dönülemez bir mali kaosa sürükleme riski taşıyor. Aziz Yıldırım'ın işaret ettiği Serhou Guirassy transferinin perde arkasındaki devasa rakamlar gün yüzüne çıktı. Sözleşmesindeki 35 milyon euro'luk özel serbest kalma maddesi sarı-lacivertlileri kapsamazken, Dortmund'da servet kazanan 30 yaşındaki Gineli golcünün imza parası, imaj hakları ve bonuslarla birlikte Fenerbahçe'den yıllık talebi tam 25 milyon euro'yu buluyor.






Başkanlık seçimi öncesi transfer hareketliliği Fenerbahçe'de ciddi boyutlara ulaştı. İki başkanın da sadece paradan ve transferlerden bahsetmesi, kendilerine sorulan soruların da sadece transferlerle ilgili olması camianın 'aklı selim' insanlarının gözünü korkutuyor.






35 MİLYON EURO FENERBAHÇE İÇİN DEĞİL

Son olarak başkan adaylardan Aziz Yıldırım, "bazı oyuncuların çıkış maddesi var. Çıkış maddesini zaten yatıracağız. 60'a (milyon euro) falan gerek kalmayacak" açıklaması transfer beklentisi içinde bekleyen taraftarın gönlünde heyecan yarattı. İddialara göre, Yıldırım'ın işaret ettiği isim Serhou Guirassy.






Transferin önünü açacak olan sözleşmesinde yer alan serbest kalma maddesine göre; 1 Temmuz-31 Temmuz arası sözleşmede belirlenen kulüpler (Man.City, Barcelona ve Real Madrid vb...)  35 milyon euro yatırarak Dortmund'u devre dışı bırakabiliyor. Ancak bu takımlar arasında Fenerbahçe'nin adı yer almıyor. Fenerbahçe'nin Guirassy'yi alması için ödemesi gereken rakam 42 milyon euro.






İŞTE DORTMUND'DAKİ SÖZLEŞMESİ

30 yaşındaki Gineli santrfor, 2028 yılına kadar sözleşmesinin bulunduğu Dortmund'da da servet kazanıyor. Süle'nin (10 milyon euro) ardından takımın en yüksek maaş alan ikinci oyuncusu olan Guirassy'nin mevcut gelir tablosu şöyle:

- Garanti Maaşı: Yıllık net 9.4 milyon euro
- Bonuslar: Performans maddeleriyle bu rakam 11 milyon euro seviyesine çıkıyor.
- Skor Katkısı: 20 gol + asist barajına ulaştığında 250 bin euro ekstra prim.
- Puan Başına Prim: İlk 11 başladığı maçlarda alınan her puan başına 15 bin euro.
- Başarı Ortaklığı: Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final (2 milyon euro), Bundesliga şampiyonluğu (1 milyon euro)






OSIMHEN'DEN FAZLASINI İSTİYOR

Guirassy, Fenerbahçe'ye gelmek için Dortmund'daki kazancını ikiye katlamak istiyor. Yıldız golcünün başkan adaylarından talepleri (Aziz Yıldırım'la beraber Hakan Safi de istiyor) bonuslar dahil yıllık 25 milyon euro (Osimhen 21 milyon euro kazanıyor) civarında.

- 15 milyon euro net garanti maaş.
- İmaj hakları, sadakat bonusu ve imza parası olarak ekstra 10 milyon Euro.
- Dortmund'da olduğu gibi; puan, asist ve gol odaklı ekstra başarı bonusları.

Muhammed Salah, Fenerbahçe'ye göz kırpıyor


 
Liverpool’a veda eden Muhammed Salah’ın geleceği yılan hikayesine dönerken, Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım’ın işaret ettiği 90 milyon Euro’luk dev paket transfer piyasasını salladı. 
 

27.05.2026 11:06:00
Haber Merkezi
Muhammed Salah, Fenerbahçe'ye göz kırpıyor
Muhammed Salah, Fenerbahçe'ye göz kırpıyor

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun (PIF) 3 yıl için reklamlar dahil 200 milyon Dolar'ı bulan tarihi bir kontratla Mısırlı yıldızın aklını çelmeye çalıştığı bu dönemde, Muhammed Salah'ın sarı-lacivertliler için yapacağı fedakarlık hayallerin ötesinde.







Liverpool'a resmen veda eden Muhammed Salah'ın geleceğiyle ilgili transfer piyasası sıcak... Öyle ki Fenerbahçe'de başkan adayı Aziz Yıldırım'ın TRT Spor'da gündeme getirdiği rakamlar ise çok dikkat çekici: "20 milyon Euro maaş istiyor. Menajeri de 10 istese 30 oluyor. Vergilerle vesaire 90 milyon Euro'luk bir pakete denk geliyor."







Suud'un 200 milyon doları hazır!

İşin bir de Suudi Arabistan tarafı var... Kamu Yatırım Fonu (PIF) destekli kulüpler (özellikle Cristiano Ronaldo'lu Al-Nassr ve Al-Hilal,  Al-Ahli), bonservisi elinde olan 33 yaşındaki Mısırlı yıldızı getirmek için tüm finansal sınırları zorluyor. Suudi spor basınından sızan bilgilere göre masadaki net teklif yıllık garanti 30 milyon dolar. 20 milyon dolar imza parası ve reklam ve sponsorluk gelirleriyle birlikte 3 yıllık süreçte 200 milyon doları bulan tarihi bir kontrat.

Eğer Mısırlı, Suudların teklifini reddedip Fenerbahçe'ye gelmek isterse 3 yıl için yaklaşık 100 ila 150 milyon dolar'ı elinin tersiyle itmesi gerekiyor.







Önceliği Avrupa'da

İngiliz ve Suudi basınının orta yolu bulduğu nokta, Salah'ın henüz 'emeklilik kontratı' imzalamak istememesi. 33 yaşındaki kanat oyuncusu, Liverpool'da teknik direktör Arne Slot ile yaşadığı dönemsel krizlerin ardından Premier Lig defterini kapatmış olsa da, Şampiyonlar Ligi arenasında boy göstermek ve Avrupa futbolunun merkezinde kalmak istiyor.

Konferans Ligi'nde 5'inci final heyecanı

UEFA Konferans Ligi tarihindeki 5'nci finalde yarın Crystal Palace ile Rayo Vallecano, karşı karşıya gelecek

27.05.2026 08:43:00
AA
Konferans Ligi'nde 5'inci final heyecanı
Konferans Ligi'nde 5'inci final heyecanı
UEFA Konferans Ligi tarihindeki 5'nci finalde yarın Crystal Palace ile Rayo Vallecano, karşı karşıya gelecek.

Almanya'nın Leipzig şehrindeki Leipzig Stadı'nda oynanacak final, TSİ 22.00'de başlayacak.

UEFA tarafından 2021-22 sezonunda düzenlenmeye başlanan Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki üç numaralı turnuvasının ilk finalinde, İtalya'nın Roma ve Hollanda'nın Feyenoord ekipleri karşı karşıya geldi.

Arnavutluk'taki Air Albania Stadı'nda yapılan karşılaşmada rakibini 1-0 mağlup eden Roma, organizasyonda şampiyonluğa ulaşan ilk ekip oldu.

Kupayı ilk kazanan teknik adam Mourinho

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Jose Mourinho, 2021-22 sezonunda Roma ile bu kupayı kazanan ilk teknik adam ünvanını aldı.

Portekizli çalıştırıcı, İtalyan ekibiyle yaşadığı başarıyla kariyerinde Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ni kazanan tek teknik adam olarak kaydedildi.

Fiorentina, üst üste iki final kaybetti

İngiltere'nin West Ham United ekibiyle İtalya'nın Fiorentina takımı 2022-23 sezonu finalinde karşı karşıya geldi.

İngiliz ekibi, Jarrod Bowen'in 90. dakikada attığı golle karşılaşmayı 2-1 kazanarak şampiyon oldu.

Fiorentina, 2023-24 sezonunda da finale yükselme başarısı gösterdi.

İtalya temsilcisi, finalde Yunan ekibi Olympiakos ile karşılaştı. Normal süresi 0-0 biten karşılaşmada Olympiakos, 116. dakikada eski Hataysporlu futbolcu El Kaabi'nin golüyle 1-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Üst üste 2 sezon final oynayan Fiorentina, geçen sezon yarı, bu sezon ise çeyrek finalde organizasyona veda etti.

Son final İngiliz ekibinin

UEFA Konferans Ligi'nde son finali geçen sezon İngiltere temsilcisi Chelsea kazandı.

Polonya'nın Wroclaw kentindeki Wroclaw Stadı'nda oynanan finalde Chelsea, İspanyol ekibi Real Betis ile kozlarını paylaştı.

Real Betis, ilk yarıyı 1-0 önde tamamlarken İngiliz ekibi, ikinci yarıda üst üste bulduğu gollerle rakibini 4-1 yendi ve şampiyon oldu.

İspanyolların ikinci, İngilizlerin üçüncü finali

UEFA Konferans Ligi'nde geçen sezon olduğu gibi bu yıl da İspanyol ve İngiliz ekipleri finalde mücadele edecek.

Organizasyonun 5. sezonunda İspanyollar ikinci, İngilizler ise üçüncü kez finalde boy gösterecek.

Bugüne kadar oynanan 4 finalde 3 kez İtalyan takımı yer alırken 2 defa İngiliz, 1'er kez de Hollanda, Yunanistan ve İspanya takımları karşı karşıya geldi.

İspanyol ekipleri finallerde başarılı

İspanyol takımları, Avrupa'nın üç önemli organizasyonundaki finallerde rakiplerine üstünlük kurdu.

İspanya temsilcilerinin 2000-01 sezonundan bu yana 26 kez yer aldığı Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi (UEFA Kupası) ve Konferans Ligi'ndeki finallerin 23'ünün sonucunda kupa İspanya'ya gitti.

Şampiyonlar Ligi'nde 2014 ve 2016'da oynanan finallerin yanı sıra 2007 ve 2012'deki Avrupa Ligi finallerinde İspanyol takımları karşı karşıya geldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2000-01 sezonunda oynanan finalde Alman ekibi Bayern Münih, Valencia'yı normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren karşılaşmada penaltılarda yenerek kupayı kazandı. Aynı sezon UEFA Kupası'nda ise Liverpool, gol düellosu yaşanan maçta İspanyol ekibi Alaves'i altın golle 5-4 yendi ve kupa 2'de mutlu sona ulaştı.

İspanyol ekipleri, 2000-01'den sonra 2024-25 sezonuna kadar çıktıkları hiçbir Avrupa finalini kaybetmedi. Konferans Ligi finalinde geçen sezon Chelsea, Real Betis'i 4-1 yendi ve İspanya temsilcilerinin serisini sona erdirdi.

Söz konusu süreçte İspanyollar, Şampiyonlar Ligi kupasını 11, Avrupa Ligi kupasını 12 kez müzesine götürdü.

Şampiyonlar

Konferans Ligi'nde geride kalan dört sezonda İngiliz ekipleri 2, İtalya ve Yunanistan temsilcileri ise 1'er kez kupayı kazandı.

Organizasyonda ilk kupayı 2021-22 sezonunda İtalyan ekibi Roma kazanırken 2022-23'te İngiliz takımı West Ham United, mutlu sona ulaştı.

Yunan takımı Olimpiakos, 2023-24 sezonunda kupa zaferi yaşarken 2024-25'te İngiltere temsilcisi Chelsea, organizasyonu şampiyon tamamladı.

Okan Buruk'u dinlemedi gitti! Beşiktaş'la dönüyor

Okan Buruk’un tüm "kal" ısrarlarına rağmen Galatasaray’dan ayrılıp Westerlo’nun yolunu tutan Emin Bayram, Beşiktaş formasıyla Süper Lig’e dönüş yapmaya hazırlanıyor

26.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'u dinlemedi gitti! Beşiktaş'la dönüyor
Okan Buruk'u dinlemedi gitti! Beşiktaş'la dönüyor
İki sezon önce Okan Buruk'un tüm "kal" ısrarlarına rağmen Galatasaray'dan ayrılıp Westerlo'nun yolunu tutan Emin Bayram, Beşiktaş formasıyla Süper Lig'e dönüş yapmaya hazırlanıyor. Futbol aklının lideri Önder Özen'in modern ve geriden oyun kuran stoper tanımına uyan genç yıldız, Beşiktaş'ın transfer listesinin ilk sırasına yerleşti.

Maliyeti el yakan Agbadou'yu olabilecek en yüksek rakama satarak dev bir bütçe amortisi hedefleyen Beşiktaş yönetimi boşluğu Emin'le doldurmak istiyor.






Beşiktaş transfer piyasasını altüst edecek sürpriz bir transfer için düğmeye bastı. Siyah-beyazlıların radarına giren son isim, Galatasaray altyapısından yetişen ve Avrupa'da sergilediği performansla dikkat çeken Emin Bayram oldu.

İki sezon önce Okan Buruk'un tüm "kal" ısrarlarına rağmen, düzenli oynamak adına Belçika ekibi Westerlo'nun yolunu tutan genç savunmacı, şimdi Beşiktaş formasıyla Süper Lig'e dönüş yapmaya çok yakın.






GERİDEN OYUNA KURAN STOPER

Önder Özen, modern futbolun gereksinimlerine uygun olarak hazırladığı transfer listesinin en üst sıralarına Emin Bayram'ı yazdı. Taktik tahtasında stoperlerin sadece top uzaklaştıran değil, birinci bölgeden oyunu kuran ana aktörler olmasını isteyen Özen, Emin'i tam bir geriden oyun kuran stoper olarak görüyor.






EMİN BAYRAM ÇOK ÖZEL BİR YERDE

Bayram'ın Westerlo'da kazandığı maç ritmi, Belçika Ligi'ndeki baskı altında soğukkanlı kalabilme yeteneği ve dikine attığı hat kıran paslar, Önder Özen'in elit savunma kriterleriyle %100 uyuşuyor. Genç oyuncunun bu üstün pas menzili, Beşiktaş'ın yeni sezondaki oyun kurulumunun da şifresi olacak.






HEDEF AGBADOU'YU EN YÜKSEĞE SATMAK

Bu transfer hamlesinin arkasında yasa sadece bir oyuncu takviyesi değil, aynı zamanda devasa bir mali strateji yatıyor. Özen'in planları arasında, uygun bir müşteri bulunması halinde Emmanuel Agbadou'nun satışı kesinleşti.






Fildişi Sahilli stopere ödenen bonservis bedeli kulüp bütçesi üzerinde ciddi bir yük oluşturdu. Hedef Agbadou'yu olabilecek en yüksek rakama satarak bu maliyeti amorti etmek.

Ahmetcan Kaplan, Abdülkerim'i unutturmaya geliyor! Uğurcan Çakır aracı oldu

Okan Buruk’un uzun süredir kadrosuna katmak istediği Yusuf Akçiçek’in transferi oyuncunun Fenerbahçe aidiyeti ve Avrupa hedefi nedeniyle çıkmaza girdi

26.05.2026 12:20:00
Haber Merkezi
Ahmetcan Kaplan, Abdülkerim'i unutturmaya geliyor! Uğurcan Çakır aracı oldu
Ahmetcan Kaplan, Abdülkerim'i unutturmaya geliyor! Uğurcan Çakır aracı oldu
Galatasaray'da sol stoper harekatı başladı. Teknik direktör Okan Buruk'un uzun süredir kadrosuna katmak istediği Yusuf Akçiçek'in transferi oyuncunun Fenerbahçe aidiyeti ve Avrupa hedefi nedeniyle çıkmaza girince rota Hollanda'ya çevrildi. Hem Abdülkerim Bardakcı'yı yedekleyecek hem de uzun vadede onun yerini alarak savunmanın yeni lideri olacak bir isim arayan Buruk, geçen sezon da gündeme gelen Ajax'ın genç yeteneği Ahmetcan Kaplan'da karar kıldı.






Galatasaray'da gelecek sezonun transfer planlaması doğrultusunda savunma hattı için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Teknik direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda sol stoper arayışlarını hızlandıran sarı-kırmızılı yönetim, rotasını Hollanda'ya çevirdi. Abdülkerim Bardakcı'yı hem yedekleyecek hem de uzun vadede yerini alabilecek potansiyelde bir isim arayan Buruk, kararını verdi.






"FENERBAHÇELİYİM" DEDİ KESTİRDİ ATTI

Okan Buruk'un listesinin ilk sırasında, şu anda Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal forması giyen Yusuf Akçiçek yer alıyordu. Ancak bu transfer hamlesi oyuncunun kariyer planlaması ve aidiyeti nedeniyle gerçekleşmedi. Fenerbahçe altyapısından yetişen ve sar-lacivertli kulübe bağlılığını gizlemeyen Yusuf, şu aşamada Türkiye'ye dönmeye sıcak bakmadığını söyledi. Genç savunmacı, Al-Hilal'den ayrılması durumunda kariyerine mutlaka Avrupa'da devam etmek istiyor.






BURUK'UN ÖNCELİĞİ YUSUF

Yusuf Akçiçek transferinin zora girmesiyle birlikte Okan Buruk, geçen sezon da sarı-kırmızılıların gündemine gelen Ahmetcan Kaplan ismini yeniden masaya getirdi.

Ajax'ta beklenen patlamayı yapamadıktan sonra kiralandığı NEC formasıyla oldukça başarılı ve istikrarlı bir sezon geçiren Ahmetcan, teknik heyetin tam notunu aldı.

Okan Buruk, genç stoperin yüksek potansiyeline fazlasıyla güveniyor. Deneyimli teknik adama göre Ahmetcan, hem kısa vadede Abdülkerim'i kusursuz şekilde yedekleyecek hem de uzun vadede Galatasaray savunmasının liderliğini üstlenebilecek kumaşa sahip.






AJAX İLE 2027'DE BİTİYOR

Transfer için resmi adımlar atılmadan önce ilk nabız yoklama operasyonu tanıdık bir isim üzerinden yürütüldü. Ahmetcan Kaplan ile ilk görüşmenin, Trabzonspor'dan eski takım arkadaşı olan milli kaleci Uğurcan Çakır aracılığıyla yapıldığı ve oyuncunun fikrinin alındığı öğrenildi.

Galatasaray'ın bu transferde elini güçlendiren en büyük etkenlerden biri ise oyuncunun sözleşme durumu. Ahmetcan Kaplan'ın Ajax ile olan kontratı 2027 yılında sona eriyor.






3-4 MİLYON EURO'YA BİTECEK

Sözleşmesinin son dönemine yaklaşılması ve Hollanda devinin kadro planlaması nedeniyle, kapının uçuk olmayan makul rakamlarla açılması bekleniyor. Futbol kulislerinde, Ajax'ın genç stoper için 3-4 milyon Euro civarında bir bonservis bedeline "Evet" diyeceği konuşuluyor.

Okan Buruk'un yeni Yunus Akgün'ü! Daha 18 yaşında

Okan Buruk, Yunus Akgün gibi kiralık gönderilip parlayan Berat Luş'u yeni sezon planlamasına ekledi. Bu sezon kiralık gittiği Esenler Erokspor'da sergilediği 5 gol ve 4 asistlik performansla adından söz ettiren 18 yaşındaki genç yetenek için Buruk'tan sürpriz talep geldi. Sözleşmesi 2027'de bitecek olan altyapı patentli yıldız adayının kontratının uzatılmasını ve yeni sezonda doğrudan Galatasaray A Takım kadrosuna dahil edilmesini istedi

26.05.2026 12:03:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un yeni Yunus Akgün'ü! Daha 18 yaşında
Okan Buruk'un yeni Yunus Akgün'ü! Daha 18 yaşında
Galatasaray'da gelecek sezonun kadro planlaması şekillenmeye başladı. Sarı-kırmızılıların teknik patronu Okan Buruk, yerli rotasyonunu güçlendirmek ve öz kaynak düzeninden yeni yıldızlar çıkarmak için kollarını sıvadı. Deneyimli çalıştırıcının yeni sezondaki en büyük sürprizi ise Esenler Erokspor'da kiralık olarak harika bir sezon geçiren genç kanat oyuncusu Berat Luş olacak.






EROKSPOR'A ÖNEMLİ KATKI VERDİ

Sezon başında maç tecrübesi kazanması adına 1. Lig ekiplerinden Esenler Erokspor'a kiralanan 18 yaşındaki Berat Luş beklentilerin üzerinde bir sezon geçirdi. İstanbul ekibinde sergilediği etkileyici performansla takımın hücum hattındaki en önemli silahlarından biri haline gelen genç yetenek, sezonu 5 gol ve 4 asistle tamamlayarak dikkat çekici bir istatistiğe imza attı.






SÖZLEŞMESİNİ UZATIN TALİMATI

Genç oyuncunun gelişimini yakından takip eden teknik direktör Okan Buruk, Berat'ın performans raporlarından oldukça memnun kaldı. Gelecek sezon genç yıldız adayını A Takım kadrosuna dahil etmeyi düşünen Buruk, yönetimden de kritik bir talepte bulundu.

Başarılı teknik adam, sarı-kırmızılı kulüple olan mevcut sözleşmesi 2027 yılında sona erecek olan Berat Luş'un mukavelesinin uzun vadeli olarak uzatılmasını istedi. Yönetimin, önümüzdeki günlerde oyuncu ve menajeriyle masaya oturarak yeni sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.






YENİ BİR YUNUS AKGÜN HİKAYESİ

Berat Luş'un Galatasaray'daki bu yükselişi, akıllara sarı-kırmızılıların bir diğer altyapı patentli yıldızı Yunus Akgün'ü getirdi. Tıpkı Berat gibi Florya'da yetişen Yunus Akgün de daha önce Adana Demirspor ve Leicester City'de kiralık olarak forma giymiş, kazandığı tecrübeyle Galatasaray'a dönerek takımın vazgeçilmezi olmuş ve kaptanlık pazubandına kadar yükselmişti.






YAZ KAMPINDA YER ALACAK

Okan Buruk'un hızı, dripling yeteneği ve oyun zekasıyla ön plana çıkan Berat Luş'u da benzer bir gelişim formülüyle Türk futboluna kazandırmayı hedeflediği belirtiliyor. Florya'nın yeni "Yunus Akgün" etkisi yaratması beklenen Berat, yaz kampında kendisini kanıtlamak için sahaya çıkacak.

İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü

Beşiktaş’ta gelecek sezonun kadro planlaması için kollar erken sıvanırken, futbol direktörü Önder Özen transfer operasyonunun ilk resmi ve en çarpıcı hamlesini gerçekleştirdi. Siyah-beyazlıların radarına giren ilk isim, bu sezon Eyüpspor formasıyla adeta devleşen ve attığı kritik gollerle takımını ligde tutan Süper Lig'in eski gol kralı Umut Bozok oldu

26.05.2026 11:59:00
Haber Merkezi
İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü
İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü
Gelecek sezonun kadro planlaması için kollar sıvayan Beşiktaş futbol direktörü Önder Özen, transfer operasyonu için ilk resmi hamlesini yaptı. Siyah-beyazlıların radarına giren ilk isim, son haftalarda sergilediği muazzam performansla Eyüpspor'u adeta tek başına ligde tutan Umut Bozok oldu.






ÖZEN GÖRÜŞTÜ VE SÖYLEDİ

Gelen son iddialara göre; Beşiktaş adına transfer çalışmalarını yürüten Önder Özen, daha önce Trabzonspor forması da giyen 29 yaşındaki golcü oyuncuyla yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdi. Umut Bozok'a olan beğenisini açıkça dile getiren Özen'in, deneyimli forvete "Hiçbir yere imza atma, bizi bekle" mesajını ilettiği öğrenildi.

Özen, yeni sezonda göreve gelecek teknik direktörün de onay vermesi durumunda, Umut'u mutlaka Beşiktaş formasıyla görmek istediğini oyuncunun kendisine bizzat aktardı.






ASLEN GALATASARAY TARAFTARI

Aslen Galatasaray taraftarı olduğu bilinen, Süper Ligin eski gol krallarından Umut Bozok, Türkiye kariyerinde daha önce bir başka dev; Trabzonspor'un da formasını terletmişti. Siyah-beyazl formayı giymeye de sıcak bakan tecrübeli futbolcu, Beşiktaş'ın teklifini masaya koydu ve gelecek resmi adımları beklemeye çekildi.






12 GOLE DOĞRUDAN KATKI

Bu sezon özellikle ligin son virajında Eyüpspor adına adeta bir kahramana dönüşen 29 yaşındaki santrfor, kritik anlarda sahneye çıktı. Sezon genelinde 6 gol ve 6 asistlik bir performans sergileyerek toplamda 12 gole doğrudan katkı sağlayan Umut Bozok, Eyüpspor'un ligde kalmasında başrolü oynadı.

Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı

Scout şefi Eren Mert’in İspanya’da en az 3 maçını tribünden bizzat takip ettiği 18 yaşındaki Thiago Helguera, Trabzonspor'un radarına girdi

26.05.2026 11:33:00
Haber Merkezi
Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı
Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı
Scout şefi Eren Mert'in İspanya'da en az 3 maçını tribünden bizzat takip ettiği 18 yaşındaki Thiago Helguera, Trabzonspor'un radarına girdi. Bonservisi Braga'da olan ve Mirandés formasıyla sergilediği pas kalitesi ile top geri kazanma istatistikleriyle parmak ısırtan 2006 doğumlu genç deha için yönetim, 3-4 milyon Euro'luk bir bütçeyle geleceğin multi-milyonluk yıldızını kadroya katmayı planlıyor.






Trabzonspor yeni sezon transfer çalışmalarında TFF'nin 2004 ve sonrası için belirlediği kota çerçevesinde genç yeteneklerin peşinden gidiyor. Bordo-mavililerin, İspanya 2. Lig ekiplerinden Mirandés'te kiralık olarak forma giyen ve bonservisi Portekiz ekibi Braga'da bulunan 2006 doğumlu ön libero Thiago Helguera'yı radarına aldığı ortaya çıktı.






MODERN BİR ÖN LİBERO GÖRÜNÜMÜNDE

Karadeniz fırtınasının scout şefi Eren Mert'in, 18 yaşındaki Uruguaylı oyuncuyu en az 3 maçta stadyumda bizzat canlı gözle takip ettiği bildirildi. Geleceğe yatırım gözüyle bakılan genç ön liberonun transferi için 3-4 milyon Euro civarında bir bonservis bedeliyle el sıkışılabileceği belirtiliyor.

Oyuncunun bu sezon İspanya 2. Ligi'nde sergilediği performans, Trabzonspor için hem potansiyelli bir modern ön libero profilini ortaya koydu.






İŞTE POTANSİYEL GÖSTERGELERİ

18 yaşında olmasına rağmen fiziksel direnci yüksek bir ligde maç başına 4 kereden fazla topu takımına kazandırması (4.3 topu geri kazanma, 1.4 top çalma ve 0.7 pas arası), savunma önünde tam bir "çapa" olabileceğini gösteriyor.

Kendi yarı sahasındaki %89'luk pas (rakip yarı sahada %72 isabet) başarısı, baskı altındayken bile topu stoperlerden alıp oyuna temiz sokabildiğini kanıtlıyor.

Avrupa'nın en sert liglerinden (34 maç-25 ilk 11), 2320 dakika süre.birinde 18 yaşında bu kadar düzenli süre bulması, oyuncunun taktik disiplininin yüksek ve sakatlık eğiliminin düşük olduğunun en büyük göstergesi.






BİR KAÇ SEZONA BÜYÜK KAZANÇ

Thiago Helguera, Trabzonspor için hem orta sahadaki defansif direnci ve pas kalitesini artırabilecek hem de birkaç yıl içinde çok yüksek kar marjıyla Avrupa'ya satılabilecek tam bir "scout transferi" potansiyeline sahip.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.