Turfanda erik cep yakıyor
Türkiye'de yılın ilk turfanda eriği Mersin'in Erdemli ilçesinde çıktı





Serada yetiştirilen ilk erik meraklısı tarafından kilosu 250 liradan alıcı buldu. Erdemli ilçesinin mikro klima iklime sahip eski sahil beldesi Ayaş'ta Cengiz Yıldız adlı üreticinin serasında yılın ilk turfanda eriği hasat edildi.
Bir kilosu 250 liradan alıcı bulan eriği, ilk olarak İstanbullular tadacak. Üretici Cengiz Yıldız, "Bu sene yoğun geçen kış şartlarından sonra nihayet ilk erik hasadını yapmak nasip oldu. Umduğumuz gibi inşallah fiyatlar iyi olur. Tüm çiftçi arkadaşları memnun eder" dedi. İlk çıkan 1 kilo eriği alan Refik Küçük, "Cengiz arkadaşımızın yetiştirdiği turfanda eriği 250 liradan alıyoruz. Cengiz beyi tebrik ederiz. Eriklerin yetişmesini uzun süredir bekliyorduk" diye konuştu.
İstanbul'da komisyonculuk yapan Haydar Canbay ise hasat edilecek eriklerin İstanbul'da vatandaşlarla buluşacağını söyledi. Öte yandan Mersin'de serada üretilen yeşil eriğin kilosu Antalya'da 750 liradan satışa çıktı. 16 eriğin bulunduğu 70 gramlık paket ise 50 liradan satılıyor.
40 yıldır komisyonculuk yapan Tahsin Yılmaz ise gelen yoğun talep üzerine özel aracıyla Mersin'e gidip 3.5 kilo 2 kutu erik satın aldı.
Yılmaz, içinde 16-17 adet eriğin bulunduğu 70 gramlık paketleri 50 liradan satışa çıkardı. Kilo ile almak isteyenlere ise fiyat 750 olarak belirlendi.
İHA