Türk büyükelçiliğinden müthiş savurganlık
Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da 21-27 Mayıs'ta yapılacak 'Türk Mutfağı Haftası' tanıtım etkinliği kapsamında 'Türk Yemekleri Gala Gecesi' düzenlendi. Açık büfe şeklinde 10'dan fazla ana yemeğin sunulduğu etkinlikte bir tek kuş sütü' eksikti.
18.05.2022 11:55:00





Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da 21-27 Mayıs'ta yapılacak 'Türk Mutfağı Haftası' tanıtım etkinliği kapsamında 'Türk Yemekleri Gala Gecesi' düzenlendi. Açık büfe şeklinde 10'dan fazla ana yemeğin sunulduğu etkinlikte bir tek kuş sütü' eksikti. Gece için harcanan para ise Türk milletinin cebinden çıktı.
Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiliği himayesinde ve Kuala Lumpur Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından organize edilen gala gecesi, Malezya Kültür, Turizm ve Sanat Bakanı Nancy Shukri,Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı ve çok sayıda ülkeden 250 özel misafirin katılımıyla Kuala Lumpur'daki bir otelde yapıldı. Etkinlik dolayısıyla hazırlanan 'açık büfe'de ise savurganlık had safhadaydı. Misafirlere 'İstanbul menüsü' ikram edildi.
Zeytinyağlı enginar, vişneli yaprak sarma, hünkar beğendi gibi saymakla bitmeyecek kadar yemek misafirlere Türk müziği eşliğinde ikram edildi. Yemeğin hemen ardından konuklara Türk kahvesi tanıtıldı. AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.