Türk kahvesi: Keyif ve lezzetin adı
Türk kahvesi, geleneksel bir içecektir ve keyifli bir şekilde hazırlanır
20.04.2024 17:07:00 / Güncelleme: 20.04.2024 17:10:36
Ahmet Haydar Tarhanlı
Ahmet Haydar Tarhanlı





Ustasından sizler için keyifli ve lezzetli bir Türk kahvesinin tarifini aldık.
Cezve (tercihen bakır)
Türk kahvesi fincanı
Su
Şeker (isteğe bağlı)
Cezvenizi seçin. Bakır cezve, en iyi tadı almanızı sağlar. Ancak çelik cezve de iyi sonuç verebilir.
İçme suyu kullanın. Soğuk su tercih edilir, ancak oda sıcaklığındaki su da yeterli olacaktır.
Ardından iki fincan oda sıcaklığındaki suyu cezveye ekleyin.
Şeker eklemeyi unutmayın. Sade yapacaksanız şeker koymayın, az şekerli için 1 çay kaşığı, orta için 2 çay kaşığı, şekerli için 4 çay kaşığı ekleyin.
Hafifçe karıştırın ve kahvelerin tamamen suya karışmasını sağlayın.
Kahve köpürmeye başladığında fincana biraz köpük alın ve cezveyi hemen ocağa koyun. Bu ilk taşımı almaktır.
İkinci taşımı da kahveyi hafifçe kaynatarak alın.
Artık bol köpüklü Türk kahveniz hazır. Evinizde Türk kahvesi makinesi varsa da kullanabilirsiniz, ancak bakır cezvede yavaş yavaş pişerek hazırlanan Türk kahvesi kadar lezzetli olmayabilir.
Malzemeler:
Taze kahve çekirdekleri (ince toz halinde)Cezve (tercihen bakır)
Türk kahvesi fincanı
Su
Şeker (isteğe bağlı)
Hazırlık:
İlk adım, taze kahve çekirdekleri kullanmaktır. Eski kahve çekirdekleriyle yapılan Türk kahvesi, ağızda ekşi bir tat bırakabilir. Bu nedenle taze kahve kullanmanız önemlidir.Cezvenizi seçin. Bakır cezve, en iyi tadı almanızı sağlar. Ancak çelik cezve de iyi sonuç verebilir.
İçme suyu kullanın. Soğuk su tercih edilir, ancak oda sıcaklığındaki su da yeterli olacaktır.
Kahve Hazırlığı:
İki kişilik bir kahve yapacağımızı varsayalım. İki tatlı kaşığı kahveyi cezveye ekleyin.Ardından iki fincan oda sıcaklığındaki suyu cezveye ekleyin.
Şeker eklemeyi unutmayın. Sade yapacaksanız şeker koymayın, az şekerli için 1 çay kaşığı, orta için 2 çay kaşığı, şekerli için 4 çay kaşığı ekleyin.
Hafifçe karıştırın ve kahvelerin tamamen suya karışmasını sağlayın.
Pişirme:
Ocağın altını orta ateşe ayarlayın. Çok hızlı pişirirseniz köpüğünü kaybedebilirsiniz.Kahve köpürmeye başladığında fincana biraz köpük alın ve cezveyi hemen ocağa koyun. Bu ilk taşımı almaktır.
İkinci taşımı da kahveyi hafifçe kaynatarak alın.
Artık bol köpüklü Türk kahveniz hazır. Evinizde Türk kahvesi makinesi varsa da kullanabilirsiniz, ancak bakır cezvede yavaş yavaş pişerek hazırlanan Türk kahvesi kadar lezzetli olmayabilir.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.