logo
04 KASIM 2025


“Türk milletinin başarısı, işgalcilerin hezimeti”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Lozan Barış Antlaşmasının 98. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı

24.07.2021 10:49:00
“Türk milletinin başarısı, işgalcilerin hezimeti”
“Türk milletinin başarısı, işgalcilerin hezimeti”
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Lozan Barış Antlaşmasının 98. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
“Lozan cephede Türk’ün tokadını yiyenlerin bir hezimeti, Türk milletinin ise büyük bir başarısıdır.” diyen BTP lideri, “Lozan’daki gizli madde nedeniyle madenlerimizi işletemiyoruz” iddiasının da işgalciler ve yerli işbirlikçileri tarafından üretilen profesyonel bir yalan olduğunu söyledi.
İşte BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın Lozan mesajı
…………
Şanlı bayrağımız altında özgürce yaşayabilmemizi sağlayan adımların ardı ardına atıldığı tarihi günlerin yıldönümlerindeyiz.
Önceki gün milli mücadelenin mihenk taşı olan, “Manda ve himaye kabul edilemez” ilkesinin hafızalara ve gönüllere kazındığı Erzurum Kongresi’nin ve yine Hatay’ın anavatana katılışının yıl dönümüydü.
Bugün ise bağımsızlığımızın uluslararası düzeyde tescillendiği Lozan Barış Antlaşması’nın yıl dönümü.
İsviçre’nin Lozan kentinde aylar süren müzakerelerin ardından imzalanan antlaşma ile milli mücadele sonucu elde ettiğimiz kazanımlar tescillenmiş, Türkiye Cumhuriyeti daha henüz 1 yaşını bile doldurmadan büyük bir diplomatik başarıya imza atılmıştır.
Bugün hala o diplomatik başarı sayesinde ve çerçevesinde varlığımızı sürdürmekteyiz.
Bu bakımdan müzakereleri baştan sona büyük bir titizlikle takip eden ve her aşamasında İsmet İnönü başkanlığındaki Türk heyetini yönlendiren Kurucu Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz.

“Lozan Türk milletinin başarısı, işgalcilerin hezimetidir”

Üzerinden bir asır geçmesine rağmen Lozan’ın hala birileri tarafından hedef alındığını üzüntüyle takip etmekteyiz.
Bu hedef almanın arka planına baktığımızda karşımıza milli mücadelede Mustafa Kemal liderliğindeki Türk halkından ağır bir tokat yiyen işgal ülkelerinin ve yerli işbirlikçilerinin çıktığını görüyoruz.
Bu kesimin, ‘Lozan hezimettir’ iddiası, aslında kendileri açısından bir bakıma doğru bir ifadedir.
Evet, Lozan cephede Türk’ün tokadını yiyenlerin bir hezimeti, Türk milletinin ise büyük bir başarısıdır.
Merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş’ın ifadesi ile Lozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedidir ve yine O’nun ifadesi ile, Atatürk’e ve Lozan’a yönelik karalama kampanyasının temelinde Yunan ve İngiliz istihbaratı yer almaktadır.

“Lozan’daki gizli madde nedeniyle madenlerimizi işletemiyoruz yalanı”

Bu vesileyle Lozan konusunda sürekli gündemde tutulan bir yalana da dikkatlerinizi çekmek isterim.
Bu da, ‘Lozan’da gizli bir madde olduğu ve bu gizli maddeye göre madenlerimizin 2023 yılına kadar işletilemeyeceği’ yalanıdır.
Üzülerek halk nezdinde karşılık bulduğunu gördüğümüz bu yalan, Türkiye’nin madenlerini uzun yıllardır sömüren küresel güçlerin ürettiği profesyonel bir yalandır.
Ne Lozan’da böyle bir gizli madde vardır, ne de bu anlaşmaya göre madenlerimizin çıkarılması önünde bir engel vardır.
Madem böyle bir madde var, bugün Türkiye’nin dört bir yanında faaliyette olan madenler de neyin nesidir.
Şunu ifade edelim ki; Türkiye’nin değeri 3 katrilyon doları bulan yeraltı kaynakları adeta yabancılara peşkeş çekilmiştir.
Bu millete bu devlete ait olması gereken madenlerimiz büyük ölçüde küresel şirketlerin kullanımına açılmıştır.

“Hazine üzerindeki Türk milleti dilenci muamelesi görüyor”

Az önce dile getirdiğimiz yalanla avutulan milletimiz adeta hazine üzerindeki bir dilenci muamelesi görmektedir.
Bu acı bir durumdur ve yine bu biran evvel önüne geçilmesi gereken bir durumdur.
Bu da ancak tam bağımsızlığa inanmış, bu yönde hamaset değil projeler üreten Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ile Milli Ekonomi Modeli (MEM) ile mümkündür.
Milli Ekonomi Modeli’nin uygulanacağı BTP iktidarında madenlerimiz global şirketlerden alınarak devlet- millet ortaklığı ile hizmete sunulacaktır.
Kaynaklarını yabancılara peşkeş çekmek yerine kendi menfaatine kullanan bir Türkiye’de yine ebedi liderimiz Prof. Dr. Haydar Baş’ın dediği gibi vatandaşlarımız kıyamet sabahına kadar bir eli yağda bir eli balda yaşayacaktır.
Böyle bir Türkiye’de asgari ücret açlık sınırının altına olmak yerine insanca yaşam için gereken seviyede olacaktır.
Böyle bir Türkiye’de vatandaşlık maaşı, ev hanımı maaşı, doğum ikramiyesi, çocuk maaşı gibi sosyal devlet projeleri de rahatlıkla hayata geçirilecektir.
Bunun tercihini de yapacak olan milletin kendisidir.
Bu vesile ile bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi olan Lozan Barış Antlaşmasının yıl dönümünü kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bu vatanı emanet eden kadroları rahmet ve minnetle anıyorum.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Balıkesir'de 4,9 büyüklüğünde deprem
Merkez üssü Sındırgı ilçesi
BTP'den Bursa'da ‘Geleceği Savunmak’ programı
'Bir neslin yetişmesi 20 yıl'
Avrupa ortalamasının altındayız
Türkiye'de kalp krizi yaşı düşüyor
Yeniden değerleme oranı belli oldu
Vergi, harç ve cezalara zam geldi
Gazze, Suriye ve Kıbrıs mesajları
Erdoğan İSEDAK toplantısına konuştu
Emeklilerin 4 aylık enflasyon farkı belli oldu:
Yüzde 10.25
Öcalan'ın özerklik talebine destekle suçlanıyor!
Ahmet Özer'e 15 yıla kadar hapis talebi
Trump'ın saldırganlığının sebebi ortaya çıktı
ABD'nin kamu borcu 38 trilyon doları aşarak rekor düzeye ulaştı
Enflasyon yükselişte
TÜİK beklenen açıklamayı yaptı
Trump'tan Maduro'ya açık tehdit:
"Günleri sayılı"
İsrail basınından orduya '7 Ekim' suçlaması
'Saldırıdan önceki uyarılar dikkate alınmadı"
İsrail-Lübnan sınırında hareketlilik
Lübnan ordusu, İsrail'in hareketliliğine karşı güneyde alarma geçti
Müthiş geri dönüş
Fenerbahçe Beşiktaş'ı 2-0'dan gelip yendi
İşte fiyatı en çok artan ve azalan ürünler
Zam şampiyonu kadın kabanı
Büyük felaket kapıda
Hiç buz kalmayabilir
Balıkesir'de 4,9 büyüklüğünde deprem
Merkez üssü Sındırgı ilçesi
BTP'den Bursa'da ‘Geleceği Savunmak’ programı
'Bir neslin yetişmesi 20 yıl'
Avrupa ortalamasının altındayız
Türkiye'de kalp krizi yaşı düşüyor
Yeniden değerleme oranı belli oldu
Vergi, harç ve cezalara zam geldi
Gazze, Suriye ve Kıbrıs mesajları
Erdoğan İSEDAK toplantısına konuştu
Emeklilerin 4 aylık enflasyon farkı belli oldu:
Yüzde 10.25
Öcalan'ın özerklik talebine destekle suçlanıyor!
Ahmet Özer'e 15 yıla kadar hapis talebi
Trump'ın saldırganlığının sebebi ortaya çıktı
ABD'nin kamu borcu 38 trilyon doları aşarak rekor düzeye ulaştı
Enflasyon yükselişte
TÜİK beklenen açıklamayı yaptı
Trump'tan Maduro'ya açık tehdit:
"Günleri sayılı"
İsrail basınından orduya '7 Ekim' suçlaması
'Saldırıdan önceki uyarılar dikkate alınmadı"
İsrail-Lübnan sınırında hareketlilik
Lübnan ordusu, İsrail'in hareketliliğine karşı güneyde alarma geçti
Müthiş geri dönüş
Fenerbahçe Beşiktaş'ı 2-0'dan gelip yendi
İşte fiyatı en çok artan ve azalan ürünler
Zam şampiyonu kadın kabanı
Büyük felaket kapıda
Hiç buz kalmayabilir
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.