'Türkiye ABD için olağanüstü bir ortak'
ABD İstanbul Başkonsolosu Jennifer L. Davis, "Şu anda (Başkonsolos Türkçe olarak 'çok şükür' ifadesini kullanıyor) ilişkiler iyileşiyor. Türkiye ABD için olağanüstü bir ortak" dedi.





AmCham Türkiye/ABFT Başkanı Serra Akçaoğlu da, Amerikan şirketlerinin Türkiye'de yatırım yapmaktan memnun olduğunu dile getirerek, "İki ülke arasındaki ticaret hacmi son 10 yılda 2 katına çıktı. Derneğimizde bulunan 110'un üzerinde Amerikan şirketinin Türkiye ekonomisine yaklaşık 55 milyar dolar katkısı bulunuyor ve 90 binden fazla istihdam yaratıyorlar. Bu rakamı daha yukarılara taşımaya kararlıyız" dedi.
Akçaoğlu, iki ülke arasındaki ticaret hacminin son 10 yılda 2 katına çıkarak 20 milyar dolar seviyesine ulaştığına işaret ederek, "Derneğimiz Yönetim Kurulu ve üyelerinde de kadın temsili yüksek seviyede. Bu değerli kadın liderlerin, uzun vadede ikili ekonomik ilişkilerin inşasında rol alacaklarına inanıyoruz" dedi.
Etkinlikte konuşan ABD Başkonsolosu Jennifer L. Davis de, "Bu etkinlik, ABD-Türkiye ekonomik ilişkilerinin güçlendirilmesi ve Türkiye'de iş yapan Amerikan firmalarına destek olmanın önemine olan inancımı tazeledi. Karşılıklı yatırımları ve iş birliğini artırmak ekonomilerimiz ve vatandaşlarımızın refahı da gelişecektir" dedi.
YENİ MESAJ/İSTANBUL














































































