logo
28 NİSAN 2026

Ü.KARAN REST ÇEKTİ

05.07.2001 00:00:00
Gençlerbirliği Kulübü'nün bonservis konusunda G.Saray ile anlaşamamasına rağmen, sarı kırmızılı takımla anlaşan ve idmanlara çıkan milli futbolcu Ümit Karan, "Ben artık G.Saraylıyım" dedi.

Sözünde durmadı

Transferiyle ilgili gelişmeleri açıklayan Ümit Karan, "Bu transfer bir yıl gecikmiş bir transfer. Geçtiğimiz sene başkanımız İlhan Cavcav, gitmek istediğimi söylediğimde, 'Sana bu sene çok ihtiyacımız var. Bir sene daha kal, önümüzdeki sene istediğin takıma gitmende bizzat ben kolaylık sağlayacağım' demişti. Bunun üzerine, çocukluğumdan beri hayalini kurduğum sarı-kırmızılı formayı giymeyi bir yıl ertelemiştim. Sezon sona erdiğinde, gönül rahatlığı ile tüm teklifleri geri çevirip, doğrudan Galatasaraylı yöneticilerle anlaştım. Ama, ben ve Galatasaray, anlaştığımızı açıkladığımızda, başkanımız 180 derecelik bir dönüşle, beni vermeyeceğini söylemeye başladı. Açıkcası şok oldum. Ben artık Galatasaraylıyım ve bu nedenle de kampa geldim. Gerekirse futbolu bile bırakabilirim bu uğurda. Hiçbir şey ve hiç kimse beni bu formadan artık koparamaz."

Kırk yıllık

G.Saraylı gibiyim

"Ben tipik bir gurbetçi çocuğuyum" diyen Ümit Karan, "Gurbette gözümüzü Galatasaray'la açtık. Diğer takımlar Edirne dışına çıktıklarında fark yerken, Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final oynamıştı. Daha bu formayı sırtıma geçireli birkaç gün oldu ama inanın kırk yıllık Galatasaraylı gibiyim."

Serkan veya Berkant yedek kalır

Ümit Karan takımda kendine yer bulup bulamaması konusunda ise, "Elbette takıma girmek için mücadele edeceğim. Gerek Serkan'ın, gerek Berkant'ın ne kadar iyi olduğunu biliyorum. Gerektiğinde yedek de beklenir, ama ben ilk 11 için olanca gücümle çalışacağım ve iki arkadaşımdan birini mutlaka kulübeye yollayacağım." dedi.

Fatih Tekke'den zehir zemberek açıklama


 
 
Süper Lig'de Pazartesi akşamı Konya'da Konyaspor'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor'un Teknik Direktörü Tekke, "Belki de geldiğimden bu yana antrenörlük kariyerimdeki en kötü ilk yarılardan birisi oldu" dedi.

28.04.2026 06:22:00
Haber Merkezi/AA
Fatih Tekke'den zehir zemberek açıklama
Fatih Tekke'den zehir zemberek açıklama

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında, konuk oldukları TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor'un teknik direktörü Fatih Tekke, üzücü bir gece yaşadıklarını söyledi.
Tekke, maçın ardından MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Konyaspor'u tebrik eden Tekke, takımdaki bazı eksikler olsa da ilk yarıdaki oyunu kabul etmediğini belirtti.

İkinci yarıda Trabzonspor tek kale oynadı

İkinci yarı aldığı tüm riskler ve değişikliklerin hemen karşılığını bulduğunu anlatan Tekke, "Belki de geldiğimden bu yana antrenörlük kariyerimdeki en kötü ilk yarılardan birisi oldu. Bunun sebebini kendime yazmak zorundayım. Son bölümdeki küçük detaylarla maç dönebilirdi, Konyaspor ikinci yarı iyi savunma yaptı" dedi.

Bu kadroyla bu kadar!

Ligde yakaladıkları ikincilik fırsatına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tekke, "Bu oyuncularla buraya kadar geldik. Özellikle bugün galip gelseydik üçüncülüğümüz garanti olacaktı. Sonra ikinciliği hedef olarak belirleyecektik. Dolayısıyla maç maç gitmek zorundayız. Alt tarafıyla, üst tarafıyla zor geçen bir lig oldu. Oyuncularıma bu umudu yeşerttikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Tekke, Trabzonspor'un Avrupa'da olması gerektiğini ve bu aşamada ciddi kadrolara ihtiyaç duyduklarını, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise hedeflerinin kupayı almak olduğunu dile getirdi.

Fenerbahçe, Tedesco ve ekibini gönderdi

Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco ve sportif direktör Devin Özek ile yollar ayrıldı

28.04.2026 00:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe, Tedesco ve ekibini gönderdi
Fenerbahçe, Tedesco ve ekibini gönderdi
Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco ve sportif direktör Devin Özek ile yollar ayrıldı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray'a 3-0 yenilerek zirve yarışına veda eden sarı-lacivertlilerde teknik direktör Tedesco ve sportif direktör Özek ile yolların ayrıldığı, kalan 3 haftada takımın başında yardımcı antrenör Zeki Murat Göle'nin yer alacağı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Yönetim kurulumuzun yapmış olduğu toplantıda alınan kararlar doğrultusunda teknik direktör Domenico Tedesco ve teknik heyeti ile yollarımız ayrılmıştır. Sportif direktörümüz Devin Özek ve futbol koordinatörümüz Berke Çelebi ile de yollarımızın ayrılması kararlaştırılmıştır. Kendilerine kulübümüze yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür eder; bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz. Yardımcı antrenörümüz Zeki Murat Göle, sezonun kalan maçlarında takımımızın başında sahaya çıkacaktır."

2027 Avrupa Halter Şampiyonası Türkiye’de

2026 Avrupa Halter Şampiyonası’nda bayrak teslim töreniyle 2027 Avrupa Halter Şampiyonası’nın ev sahipliği resmen Türkiye’ye verildi 
 

27.04.2026 18:07:00
Haber Merkezi
2027 Avrupa Halter Şampiyonası Türkiye’de
2027 Avrupa Halter Şampiyonası Türkiye’de
Türkiye Halter Federasyonu, büyük bir başarıya imza attı. Gürcistan'ın Batum kentinde devam eden 2026 Avrupa Halter Şampiyonası sırasında Avrupa Halter Federasyonu bayrağı Türkiye'ye teslim edildi. Böylece 2027 Avrupa Halter Şampiyonası'nın ev sahipliği Türkiye'ye verildi.

Federasyondan yapılan resmi açıklamada, kararın Batum'daki törende duyurulduğu belirtildi. Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü ve milli sporcuların da katılımıyla gerçekleşen törende, Avrupa halter camiası Türkiye'nin ev sahipliğini alkışlarla karşıladı.

Bu organizasyon, Türk halter tarihinin en önemli kilometre taşlarından biri olacak. Türkiye, Avrupa'nın en güçlü halter ülkelerinden biri olarak hem sporcu hem de organizasyon anlamında büyük bir sınav verecek. Şampiyonanın tam yeri ve tarihinin önümüzdeki dönemde netleşmesi bekleniyor.

Yıllardır Avrupa kürsülerini sallayan milli haltercilerimiz, 2027'de kendi ülkelerinde madalya için ter dökecek. Bu ev sahipliği, Türk sporuna ve gençlere de önemli motivasyon sağlayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finali yarın başlıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı yarın başlayacak

 

27.04.2026 10:29:00
Anadolu Ajansı
UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finali yarın başlıyor
UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finali yarın başlıyor

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda yarı final ilk maçları, yarın ve 29 Nisan Çarşamba günü başlayacak.

Organizasyonda Fransa ekibi Paris Saint-Germain, Alman temsilcisi Bayern Münih'i yarın TSİ 22.00'de konuk edecek.

İspanyol kulübü Atletico Madrid ise 29 Nisan Çarşamba günü TSİ 22.00'de İngiliz ekibi Arsenal ile karşı karşıya gelecek. 

Fenerbahçe 'acil' koduyla toplanıyor

Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Ertan Torunoğulları, mağlup oldukları Galatasaray derbisinin ardından yaptığı açıklamada, yönetim olarak bazı kararlar alacaklarını belirtti.

27.04.2026 00:19:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe 'acil' koduyla toplanıyor
Fenerbahçe 'acil' koduyla toplanıyor
Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Ertan Torunoğulları, mağlup oldukları Galatasaray derbisinin ardından yaptığı açıklamada, yönetim olarak bazı kararlar alacaklarını belirtti.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe, derbide konuk olduğu Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Ertan Torunoğulları basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Torunoğulları yaptığı açıklamada, "'Sakın ha' sezonu herkese hayırlı olsun. Biz de yönetim olarak bazı kararlar alacağız. Bu kararları alırken de en kısa zamanda bir yönetim kurulu toplantımız olacak. Bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Tekrar söylüyorum; 'Sakın ha' sezonu herkese hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Domenico Tedesco: 'Eğer bir suçlu varsa, o benim'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Galatasaray derbisinin özellikle ikinci yarısının zorlu olduğunu belirterek, "Girmiş olduğumuz net pozisyonlar vardı. Bu akşam gol atamamamız çılgınca geliyor; girdiğimiz pozisyonları düşünce yazık oldu ama bunlar futbolun bir parçası" dedi.

27.04.2026 00:11:00
İhlas Haber Ajansı
Domenico Tedesco: 'Eğer bir suçlu varsa, o benim'
Domenico Tedesco: 'Eğer bir suçlu varsa, o benim'
Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Galatasaray derbisinin özellikle ikinci yarısının zorlu olduğunu belirterek, "Girmiş olduğumuz net pozisyonlar vardı. Bu akşam gol atamamamız çılgınca geliyor; girdiğimiz pozisyonları düşünce yazık oldu ama bunlar futbolun bir parçası" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Derbide oyuncu değişikliğine yönelik soruya Tedesco, "Ben ilk 11'e koyduğum oyunculara güveniyorum. Bütün hafta boyunca en iyi 11'i belirliyoruz. Bazı pozisyonlarda seçim yaparken zorlanıyoruz. Bugün hissiyatım goller bulacağımız, goller atmamız gerektiğiydi. İlk 25 dakika iyiydik. Oyunu sakinleştirmeyi bildik.

Galatasaray'ın baskısından çıkabildik. Önde çok top kazandık. Penaltı kırılma anı oldu. Sonrasında işler bizim için zora girdi. Yazık oldu. Taç atışından golü yedik; Osimhen harika bir gol attı. Rakibimizin de kalitesini kabul etmemiz gerekiyor. İkinci yarı bizim için daha zor oldu. Girmiş olduğumuz net pozisyonlar vardı. Bu akşam gol atamamamız çılgınca geliyor; girdiğimiz pozisyonları düşünce yazık oldu ama bunlar futbolun bir parçası" yanıtını verdi.

"Eğer bir suçlu varsa, o benim"



Derbide özellikle ilk yarıda istediği oyunu sergilediklerini vurgulayan İtalyan teknik adam, "1-0'a kadar kalemize gelen bir şut vardı. Sallai'nin çektiği bir şut kalenin 5 metre ilerisinden gitti. Bizler son oynadığımız Konya maçından dersler çıkardık. Daha kompakt oynamamız gerekiyordu. Galatasaray ve diğer rakipler bize karşı kolay oynayabilirler. Talisca 10 numarada, Sidiki 9 numarada oynadı. Sadece Musaba'yı 11'e koyamadık. Onu da oynatsaydık yeni bir sistem geliştirmemiz gerekirdi. Kötü bir sonuç aldık ama maç bizim için bir yere kadar iyi gidiyordu. Eğer bir suçlu varsa, maçta benimsenen oyunla ilgili suçlu kişi benim. Oyuncuların bir suçu yok. Kerem kaç defa savunma arkasına koşu attı. Sanchez ile mücadeleye girdi, ayağa kalktı. Sidiki, benim suçum. Ben oynamasını istedim. Evet, kaçırdığı bir gol var ama nasıl koşu yaptığını görüyorum. Penaltıyı da o kazandırdı. Onun nasıl geliştiğini görüyorum. Böyle bir sonuç aldığınız zaman kafalarda soru işareti olabiliyor. Bunu da normal karşılıyorum" diye konuştu.

"Zorlu bir sezon oldu bizim için"



Sezona başlanan 3 forvetin de devre arası gönderilmesi ve transfer döneminin gelinen noktada etkisi olup-olmadığına dair Tedesco, "Takım devre arası transfer dönemi sonrası iyi maçlar çıkardı. Buraya kadar geldik. 3-0'lık yenilgiden sonra herkesin kafası aşağı eğildi. Soyunma odasına negatifliğin gelmesini istemem. Samandıra'da bile oyuncuların soyunma odasına girmem, çünkü orası onların evi. Yapmamız gereken biraz pozitif enerji olmasını sağlamak. Dışarıdaki faktörlerin içeri girmemesini sağlamak. Birlikte kazanıp, birlikte kaybediyoruz. Hatalar da bu oyunun parçası. Rize ve kupada oynadığımız Konya maçlarında hata yaptık. Kimse bu hataları bilerek yapmıyor. Önemli olan şey ben değilim. Önemli olan işim ve Fenerbahçe. Kendimle ilgili değerlendirme yapıyorum. Bu akşam daha fazla yapacağım. Bir sonraki maçta doğru yolu bulmak istedim. Bir sonraki maçta yine iyi bir takımla oynayacağız. Eksik oyuncularımız olacak; Ederson, Guendouzi, Archie ve Mert Müldür olmayacak. Bu sezon bu çok fazla başımıza geldi. Zorlu bir sezon oldu bizim için. Özellikle son periyotta. Yarın yeni bir gün olacak bizim için. Önemli olan takım" ifadelerini kullandı.

"Lütfen oyuncularımı sakin bırakın"

Derbide alınan farklı mağlubiyetin sorumlusunun kendisi olduğunu aktaran Tedesco, "Her zaman bir suçlu aranıyor. Suçlu benim. Benim için problem yok. Yeter ki oyuncuları sakin bırakın. Kerem zorlu bir süreçten geçti. Son maçta rakibine müdahalede bulundu ve bu maçı kaçırabilirdi ama o bunu düşündü. Harika karakterli oyunculara sahibim. Gelecekseniz benim üzerime gelin. Belki maç içerisindeki taktik üzerine eleştirebilirsiniz. 4 gol atamadık mı benim suçum. Cherif'in, Kerem'in değil. Lütfen oyuncularımı sakin bırakın" şeklinde konuştu.

"Samandıra'nın kapalı olması beni mutlu eder"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, transfer için konuşmanın doğru zaman olmadığını ifade ederek takımın antrenman yaptığı Samandıra Can Bartu Tesisleri ile ilgili dikkat çeken açıklama yaptı. Tedesco, "Şampiyonluk şansımızı bilmiyorum ama yapmam gereken işime odaklanmam. Zor maçlar oynayacağız özellikle Başakşehir ile oynayacağımız maç. Sonrasında tekrar Konya'ya gideceğiz zorlu bir stat olduğunu gördük. Matematiksel olarak mümkün olduğu müddetçe deneyemeye çalışacağız. Transfer için doğru zaman değil. Sezon bittikten sonra analiz yapacağız, konuşacağız. Bazen küçük şeyleri değiştirmeniz gerekir. Beni ne mutlu eder' Samandıra'nın kapalı olması beni mutlu eder. Rakiplerimiz ne yapmamız gerektiğini biliyordu. Kimseyi şaşırtamıyoruz. Sahalarımız herkese açık. Herhangi bir apartman kiralayıp antrenmanı izleyebilirsiniz. Yüksek atmosfer oluşturmamız gerekiyor. Yapmamız gereken şey işime odaklanmam. Lig bittikten sonra çok fazla çalışmamız gerekiyor. Hiçten hiç, çoktan çok gelir" dedi.

Maratonda tarihi gün


Dünya spor tarihinde bugün tarihi bir gün yaşandı. Maratonda resmi bir yarışta ilk kez 2 saatin altına inildi. Hem de iki atlet birden bu tarihi dereceyi Londra Maratonu'nda elde etti. 

26.04.2026 13:50:00 / Güncelleme: 26.04.2026 21:04:21
MURAT ÇORBACI
Maratonda tarihi gün
Maratonda tarihi gün

Kenyalı atlet Sebastian Sawe, 26 Nisan Pazar günü koşulan Londra Maratonu'nda tarihte ilk defa bir yarışta 2 saatin altına inen atlet oldu. Yarışı 1.59.30 ile tamamlayan Sawe'yi kariyerinde ilk defa maraton koşan Etiyopyalı atlet Yomif Kejelcha takip etti. Kejelcha 1.59.41 ile koşarak yarışı 2 saatin altında tamamladı. Üçüncü sırayı ise 2.00.28 ile yarışı tamamlayan Ugandalı Jacob Kiplimo aldı. Her üç derece de Ekim 2023'te Kenyalı atlet Kelvin Kiptum'un Chicago Maratonu'nda kırdığı 2.00.35'lik dünya rekorundan daha iyi.... Kiptum, Şubat 2024'te ülkesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. 
 
Kenyalı ünlü atlet Eliud Kipchoge, 2019'da özel bir parkurda tempocu atletlerin eşliğinde 1.59.41 koşmuştu. Bu performans, yarış ortamında elde edilmediği için dünya rekoru olarak tescillenmedi.

Öte yandan erkekler maratonda Londra Maratonu 2002'den bu yana ilk defa dünya rekoruna sahne oldu. Fas doğumlu ABD'li atlet Khalid Khannouchi (Halid Gannuşi), 2.05.38 ile bundan 24 yıl önce Londra'da dünya rekoru kıran isimdi. Bu Khannouchi'nin kariyerindeki en iyi maraton derecesiydi. 



İlk olarak Kiplimo düştü

Yarışın 35. kilometresine kadar Sawe, Kejelcha ve Kiplimo birlikte koştu. Akabinde Kiplimo bir miktar geride kaldı. Son kilometreye Kejelcha ve Sawe önde girdi. Ancak son 2 yıl içinde Valencia, Londra ve Berlin maratonlarını rahat kazanan Sawe, daha diri kaldı. Sawe, son dönemeçlerde atak yaparak yarışı 1.59.30 ile tamamladı. Yarı Maratonda 57.30 ile daha önce dünya rekoru kırmış olan Kejelcha ise 1.59.41 ile ikinci oldu. Bu yıl Mart ayında Lizbon'da 57.20 ile Yarı Maraton dünya rekorunu kıran Kiplimo ise 2.00.28 ile üçüncü sırada yer aldı. 

Tarihi dereceyle sonuçlanan erkekler yarışının teknik analizi
 
Londra Maratonu Erkekler kategorisi, en başından itibaren sanki özel bir şeye hazırlanıyordu. Sawe, Kejelcha, üç kez dünya kros şampiyonu Jacob Kiplimo, Olimpiyat şampiyonu Tamirat Tola, 2022 Londra Maratonu galibi Amos Kipruto ve Deresa Geleta'nın yer aldığı lider grup, ilk kilometreleri kontrollü ama iddialı bir tempoyla katederek 5 km'yi 14.14'te geçti.
Bu ekip; 10 km'yi (28.34) ve 15 km'yi (43.10) birlikte geçerek, yarıya (21.1K) 1.00.29'da ulaştılar.
Lider altılı, sonraki 10 kilometre boyunca birlikte koşmaya devam etti, ancak 30 km'de (1.26.03) dağılmaya başladılar ve sürekli artan tempo etkisini göstermeye başladı.
Belirleyici aşama 30 km ile 35 km arasında geldi. 13.54'lük 5 kilometrelik bir süreyle Sawe ve Kejelcha öne geçti ve Kiplimo'yu geride bıraktı; Kiplimo ise yaklaşık 21 saniye geride üçüncü sırada kaldı. Önde giden ikili daha sonra tekrar hızlanarak sonraki (35-40 kilometre arasını) 5 km'yi 13.42'de tamamladı ve iki saatin altında bitirme olasılığı her geçen adımda arttı. Normalde bir maratonda koşulması en zor kısım 35-40 kilometre arasıdır ancak bu ikili burada tarihi bir hıza ulaştı. Mesela Türkiye'de bu sürede (13 dakika 42 saniye) 5 kilometre koşabilen atlet yok! 
Son şampiyon Sawe, bitişe bir mil kala atağa geçti, sonunda Kejelcha'dan sıyrıldı ve tek başına ilerlemeye devam etti. İkinci yarıyı Sawe 59.01'de, Kejelcha 59.12'de, Kiplimo, 59.59'da tamamladı. Her üç atlet de 'negatif split'le yani ikinci yarıyı ilk yarıdan daha hızlı koştu. 

Londra Maratonu'nda erkeklerde ilk 10 derece
 
1 Sabastian Sawe (KEN) 1:59:30
2 Yomif Kejelcha (ETH) 1:59:41
3 Jacob Kiplimo (UGA) 2:00:28
4 Amos Kipruto (KEN) 2:01:39 (En İyi Derecesi)
5 Tamirat Tola (ETH) 2:02:59 (Son Olimpiyat Şampiyonu, En İyi Derecesi)
6 Deresa Geleta (ETH) 2:03:23
7 Addisu Gobena (ETH) 2:05:23
8 Geoffrey Kamworor (KEN) 2:05:38
9 Peter Lynch (IRL) 2:06:08
10 Mahamed Mahamed (GBR) 2:06:14



Assefa ve Sawe, dünya rekorlarını kırdıkları yarışı Adidas ayakkabılarıyla koştu. 


Bir dünya rekoru da kadınlardan 
 
Etiyopyalı atlet Tigst Assefa da Londra'da üst üste ikinci zaferini elde ederek bitiş çizgisini geçerken büyük bir sevinç çığlığı attı ve 'sadece kadınlar' dünya rekorunu yaklaşık 10 saniye geliştirerek 2.15.41'lik bir süreyle yarışı tamamladı. Kadınların erkeklerle birlikte, erkek tempocu atletlerin desteğiyle koştuğu yarışlarda dünya rekoru 2.09.53 ile Kenyalı Ruth Chepngetich'e ait. Londra'da Hellen Obiri de 2.15.53 ile kişisel en iyi derecesini kırarak ikinci olurken, Joyciline Jepkosgei 2.15.55 ile üçüncü sırada yer aldı.
 

Derbinin VAR hakemi belli oldu

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin VAR hakemi belli oldu

26.04.2026 13:07:00
Haber Merkezi
Derbinin VAR hakemi belli oldu
Derbinin VAR hakemi belli oldu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), sezonun en kritik maçlarından biri olan derbi için VAR atamasını resmen duyurdu. RAMS Park'ta bugün saat 20.00'de başlayacak mücadelede Video Yardımcı Hakem (VAR) koltuğunda Ömer Faruk Turtay oturacak.

Turtay'a AVAR'da İbrahim Çağlar Uyarcan ve Abdullah Buğra Taşkınsoy eşlik edecek. Maçın orta hakemi ise Yasin Kol olarak belirlenmişti. Kol'a yardımcı hakemler olarak Abdullah Bora Özkara ve Bahtiyar Birinci, dördüncü hakem olarak da Çağdaş Altay görev yapacak.

Ömer Faruk Turtay kimdir?

Antalya doğumlu 30 yaşındaki Turtay, TFF kayıtlarına göre üst klasman hakemi olarak görev yapıyor. Hakemlik kariyerine genç yaşlarda başlayan Turtay, özellikle son yıllarda Süper Lig'de VAR ve AVAR görevleriyle sıkça ön plana çıkıyor. Daha önce Süper Kupa finali gibi büyük maçlarda da VAR olarak atandı.

Derbi öncesi kulüpler ve taraftarlar arasında hakem atamaları sıkça tartışılıyor. Yasin Kol'un orta hakemliği ve Turtay'ın VAR görevi, sosyal medyada ve spor kamuoyunda geniş yankı buldu. Maç, şampiyonluk yarışındaki kritik konumundan dolayı büyük önem taşıyor.

Süper Lig'in 31. haftası, derbiyle birlikte zirve mücadelesine sahne olacak. Tüm gözler RAMS Park'taki karşılaşmaya çevrildi. Maçın sonucu ve hakem performansları, ligdeki puan durumu açısından belirleyici olabilir.

Galatasaray maç saatini bekliyor

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla tamamladı

26.04.2026 10:51:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray maç saatini bekliyor
Galatasaray maç saatini bekliyor
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla tamamladı.



Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde dinamik ısınmayla başlayan idman, iki grup halinde 8'e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Antrenman, taktik çalışmayla sona erdi.



Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yarın saat 20.00'de RAMS Park'ta Fenerbahçe'yi konuk edecek.

Merih Demiral ikinci kez Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldıran ilk Türk olarak tarihe geçti

Milli oyuncu Merih Demiral'ın formasını giydiği Al Ahli, Asya Şampiyonlar Ligi finalinde Machida'yı uzatmalarda 1-0 yenerek şampiyon oldu

26.04.2026 10:49:00
İhlas Haber Ajansı
Merih Demiral ikinci kez Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldıran ilk Türk olarak tarihe geçti
Merih Demiral ikinci kez Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldıran ilk Türk olarak tarihe geçti
Milli oyuncu Merih Demiral'ın formasını giydiği Al Ahli, Asya Şampiyonlar Ligi finalinde Machida'yı uzatmalarda 1-0 yenerek şampiyon oldu.

Demiral, böylece üst üste ikinci kez Asya Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldıran ilk Türk olarak tarihe geçti.



Suudi Arabistan ekibi Al Ahli ile Japonya temsilcisi Machida, Asya Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya geldi. Kral Abdullah Stadyumu'nda oynanan müsabakanın normal süresinde eşitlik bozulmazken, mücadele uzatmalara gitti.



Suudi Arabistan ekibi, 96. dakikada Al Buraikan'ın fileleri havalandırmasıyla mücadeleyi 1-0 kazanarak üst üste ikinci kez şampiyon oldu.



Milli oyuncu Merih Demiral da böylece üst üste ikinci kez kupa kaldıran Türk oyuncu olarak önemli bir başarıya imza attı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.