Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıklar Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Değertekin, sıcak havalarda ağır ve yağlı yemeklerin tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Değertekin, yaz aylarında gıda tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Sıcak havayla birlikte terleme sonucu vücutta su ve tuz kaybının olduğunu, temel olarak bol sıvı alınması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Değertekin, kaybedilen sıvının yerine konulması için bol su, tuzlu ayran, meyve suyu ve açık çay içilmesini önerdi.
Öğlenleri az yiyin
Ağır ve kızartılmış yemeklerin zararlı ve tehlikeli olduğunu ifadeeden Prof. Dr. Değertekin, şöyle dedi: "Yağlı yemekler, midede şişkinlik ve ishal yapar. Rahatsızlık ve fenalık hissi verir. Sıcak havalarda ağır gıdalar tüketilmemelidir. Daha çok sulu gıdalar almak lazım. Özellikle öğlen yemeklerini az yemek gerekir. Yaz aylarında enerji ihtiyacı azaldığı için insanlar hafif gıdalar almalıdır. Ağır yemekler yerine sebze ve meyve tüketilmelidir."
Öğlenleri az yiyin
Ağır ve kızartılmış yemeklerin zararlı ve tehlikeli olduğunu ifadeeden Prof. Dr. Değertekin, şöyle dedi: "Yağlı yemekler, midede şişkinlik ve ishal yapar. Rahatsızlık ve fenalık hissi verir. Sıcak havalarda ağır gıdalar tüketilmemelidir. Daha çok sulu gıdalar almak lazım. Özellikle öğlen yemeklerini az yemek gerekir. Yaz aylarında enerji ihtiyacı azaldığı için insanlar hafif gıdalar almalıdır. Ağır yemekler yerine sebze ve meyve tüketilmelidir."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.