HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 06 MAYIS 2021, PERŞEMBE

Yemek Tarifi

06.11.2005 00:00:00
Ispanak Sufle MALZEMELER1 Kilo ıspanak200 gram kadar kaşar rendesi1 kaşık tereyağı3 yumurtaHAZIRLANIŞIEn az 4-5 kez yıkanan ıspanaklar kaynayan suda haşlanır. Suyu süzüldükten sonra hafifçe sıkılarak ince ince kıyılır. 3 yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Hafifçe çırpılmış 3 yumurta sarısına rendelenmiş kaşar, yağ ve az tuz ilave edilip karıştırılır. Altı yağlanmış payrekse konulur. Yumurta beyazları koyu bir kar haline gelene kadar çırpılıp ıspanağın üzerine dökülür. Üzerine kaşar rendesi serpilerek 170 derecede yarım saat kadar pişirilir.Not: Kaşar peyniri taze ya da eski kaşar peyniri olarak kullanılabilir. Eski kaşar kullanılırsa tuz ilave edilmeyebilir. Taze kaşar tavsiye olunur.


logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 425 10 66
Faks: (212) 424 69 77
E-posta: [email protected]


WhatsApp haber: (0542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2021

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.