ElmaElmanın anayurdu henüz kesinlikle bilinemiyor. Kimilerine göre bu değerli meyve önce Orta Asya'da yetişti ve ordan da Avrupa'ya geçti.Ünlü Türk hekimi İbni Sina zehirlenen hastalarını elma kürüyle iyileştiriyordu. Bu yöntemi İbni Sina'dan öğrenen Avrupa'nın saray hekimleri aynışekilde alkol ve besin zehirlenmesiyle karşılaşan krallara, prenslere, derebeylerine elma kürü uyguluyorlardı. Nitekim Avrupa'da uzun zaman elma ağacının çiçekleri, filizleri ve fidan kabuklan eczanelerde ilaç olarak satıldı.Elma bu büyük şifa gücünü yapısında bulunan A, B1, B2, PP ve C vitaminleri başta olmak üzere potasyum ve sodyum gibi çeşitli madensel tuzlardan ve meyve şekerinden alıyor.Faydaları nelerdir?Vücuttan fazla tuzların ve suyun atılmasına yardımcı olur. Viyana hastanesi doktorlarından profesör Jagic şu öneride bulunuyor: Günde bir buçuk kilo elmayı komposto haline getirin ve dört öğünde tüketin. Cildin taze ve güzel kalmasını sağlar. Taze elma suyu deriye sürülecek olursa, dokuları sağlamlaştırır, tene güzellik verir. Hazımsızlık ve pekliği giderir, bağırsakları düzenli bir şekilde çalıştırır.Enfarktüs ve damar sertliğine karşı ilaçtır: Günde iki elma yeyin.Migren ağrılarını dindirir.Gece yatmadan önce yenen bir elma uyku ilacı kadar etkilidir.Romatizmaya, böbrek ve karaciğer hastalıklarına, egzemaya ve bağırsak İshali iyileştirir.Dişleri temizler ve ağız kokularını giderir.Sinirleri ve adaleleri kuvvetlendirir.Uçukları geçirir.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.