Anadolu halk mutfağının kaybolan değerlerini, kültürünü yeniden kazandırmak ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak amacıyla Tokat'ta ilki yapılan "Anadolu'dan Geleneksel Lezzetler Şenliği" başladı
Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Kelkit Havzası Kalkınma Birliği, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Mutfak Dostları Derneği, Avrasya Aşçılar Derneği, Anadolu Halk Mutfağı Araştırma Platformu ile Assos Vakfı'nın işbirliğinde düzenlenen şenliğe Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Tokat Belediye Başkan Vekili Sami Dutoğlu, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, Dostlar Sofrasının sahibi Hüseyin Özer, Aşçılar, basın mensuplar ve davetliler katıldı. Anadolu'nun kaybolan lezzetleri dünyaya tanıtmayı amaçlayan etkinlikler öncesi davetlilere 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı bahçesinde yöresel tatların yer aldığı kahvaltı verildi. Kahvaltı sonrası etkinlik alanında açılan standlar gezildi. Davetliler, dünyada ilk 10 yemek arasına giren İskilip pilavının yapılışı konusunda bilgi aldı. Program kortej yürüyüşüyle devam etti. 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı önünde başlayan kortejde Belediye Bandosu eşliğinde davetliler Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Kortejde ayrıca yöresel giysi ve ürünler sergilendi. Traktörler üzerinde yöresel kıyafetleriyle buğday döven erkelerle yöresel parçalarını okuyarak buğday öğüten bayanlar dikkat çekti. Kortej yürüyüş sonunda ise Vali Gürbüz, Vali Dalmaz Atatürk Anıtı önüne çelenk sundu.
Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Kelkit Havzası Kalkınma Birliği, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Mutfak Dostları Derneği, Avrasya Aşçılar Derneği, Anadolu Halk Mutfağı Araştırma Platformu ile Assos Vakfı'nın işbirliğinde düzenlenen şenliğe Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Tokat Belediye Başkan Vekili Sami Dutoğlu, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, Dostlar Sofrasının sahibi Hüseyin Özer, Aşçılar, basın mensuplar ve davetliler katıldı. Anadolu'nun kaybolan lezzetleri dünyaya tanıtmayı amaçlayan etkinlikler öncesi davetlilere 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı bahçesinde yöresel tatların yer aldığı kahvaltı verildi. Kahvaltı sonrası etkinlik alanında açılan standlar gezildi. Davetliler, dünyada ilk 10 yemek arasına giren İskilip pilavının yapılışı konusunda bilgi aldı. Program kortej yürüyüşüyle devam etti. 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı önünde başlayan kortejde Belediye Bandosu eşliğinde davetliler Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Kortejde ayrıca yöresel giysi ve ürünler sergilendi. Traktörler üzerinde yöresel kıyafetleriyle buğday döven erkelerle yöresel parçalarını okuyarak buğday öğüten bayanlar dikkat çekti. Kortej yürüyüş sonunda ise Vali Gürbüz, Vali Dalmaz Atatürk Anıtı önüne çelenk sundu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.