Okul çağı döneminde beslenme alışkanlıkları üzerine yapılan araştırmada, öğrencilerin kahvaltılarının yüzde 79 oranında anneleri tarafından hazırlandığı ortaya çıktı. Yüzde 5'inin ise canı istemediği için kahvaltı yapmadığı belirlendi
Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Dilek Aslan ve çalışma arkadaşları Dr. Özlem Çelik, Dr. Ayşegül Arık, Dr. Cemile Arıkan, Dr. Gönül Bayram ve Dr. Zeliha Demirtaş, bir ilköğretim okulu sekizinci sınıf öğrencileri arasında kahvaltı yapma alışkanlıklarının saptaması amacıyla araştırma yaptı. Proje kapsamına alınan 193 öğrenciden 188'i araştırmaya katıldı, annelerden 140'ı da verilen anketi yanıtladı. Ankete katılan öğrencilerin yüzde 70.7'sinin her gün kahvaltı yaptığı tespit edildi. Bunlardan yüzde 79.2'sine kahvaltılarını annelerinin hazırladığı, yaklaşık her iki öğrenciden birinin de kahvaltı için 6-15 dakika zaman ayırdığı anlaşıldı. Dr. Aslan, kahvaltı yapılmadığında diğer öğünler ve atıştırmalarla günlük beslenme ihtiyacının karşılanamayacağını belirtti. Gerçekleştirdikleri çalışmayla öğrencilerin yüzde 60.1'inin kuşluk öğününü yapmadıklarının anlaşıldığını belirten Aslan, yüzde 43.1'inin de ikindi saatlerinde herhangi bir şey yemediklerini vurguladı.
Ankete katılan öğrencilerin yüzde 96.7'sine evinde kahvaltı hazırlandığını ifade eden Aslan, şunları kaydetti: "Bu öğrencilerin yüzde 79.2'sinin evinde kahvaltıyı anneleri hazırlıyor. Öğrencilerin her gün yüzde 70.7'si kahvaltı yapıyor ve bunların da yüzde 97.1'i bu ihtiyacını evde karşılıyor. Hiç kahvaltı yapmayan öğrencilerden yüzde 5'i (canı istemediği) için, yüzde biri (vakit bulamadığı), biri (kilo almamak) gibi gerekçelere sığınıyor.
Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Dilek Aslan ve çalışma arkadaşları Dr. Özlem Çelik, Dr. Ayşegül Arık, Dr. Cemile Arıkan, Dr. Gönül Bayram ve Dr. Zeliha Demirtaş, bir ilköğretim okulu sekizinci sınıf öğrencileri arasında kahvaltı yapma alışkanlıklarının saptaması amacıyla araştırma yaptı. Proje kapsamına alınan 193 öğrenciden 188'i araştırmaya katıldı, annelerden 140'ı da verilen anketi yanıtladı. Ankete katılan öğrencilerin yüzde 70.7'sinin her gün kahvaltı yaptığı tespit edildi. Bunlardan yüzde 79.2'sine kahvaltılarını annelerinin hazırladığı, yaklaşık her iki öğrenciden birinin de kahvaltı için 6-15 dakika zaman ayırdığı anlaşıldı. Dr. Aslan, kahvaltı yapılmadığında diğer öğünler ve atıştırmalarla günlük beslenme ihtiyacının karşılanamayacağını belirtti. Gerçekleştirdikleri çalışmayla öğrencilerin yüzde 60.1'inin kuşluk öğününü yapmadıklarının anlaşıldığını belirten Aslan, yüzde 43.1'inin de ikindi saatlerinde herhangi bir şey yemediklerini vurguladı.
Ankete katılan öğrencilerin yüzde 96.7'sine evinde kahvaltı hazırlandığını ifade eden Aslan, şunları kaydetti: "Bu öğrencilerin yüzde 79.2'sinin evinde kahvaltıyı anneleri hazırlıyor. Öğrencilerin her gün yüzde 70.7'si kahvaltı yapıyor ve bunların da yüzde 97.1'i bu ihtiyacını evde karşılıyor. Hiç kahvaltı yapmayan öğrencilerden yüzde 5'i (canı istemediği) için, yüzde biri (vakit bulamadığı), biri (kilo almamak) gibi gerekçelere sığınıyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.