Başta kanser, kalp, sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi hastalıkların engellenmesinde meyve ve sebzelerin önemine dikkat çeken uzmanlar azar azar ve sık aralıklarla beslenmeyi öneriyor Yaz mevsimi sebze ve meyveleri, sağlıklı vücuda sahip olmada büyük bir rol oynuyor. Sebze ve meyveye ağırlık verilmeliUzmanlar, başta kanser, kalp, sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi bir çok hastalığın önlenmesinde, kan şekerinin düzenlenmesinde, kabızlık gibi hastalıkların engellenmesinde meyve ve sebzelerin önemine dikkat çekiyor.Yazın artan meyve ve sebze çeşidinden yararlanılmasını tavsiye eden beslenme uzmanları, "Yazı, hem daha sağlıklı geçirin hem de ideal kilonuzu koruyun" tavsiyesinde bulunuyor. Yaz aylarında meyve-sebze çeşidindeki artışlardan yararlanmak gerektiğini belirten Diyet ve Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, şunları söyledi: Bol vitaminli hafif besinler"Yaz aylarında meyve ve sebzeler günde 6-7 öğün tüketilmelidir. Başta kanser, kalp hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları gibi bir çok hastalığın önlenmesinde, kan şekerinin düzenlenmesinde, kabızlık gibi hastalıkların engellenmesinde meyve ve sebzeler büyük rol oynamaktadırlar. Ayrıca yine bu aylarda antioksidanlardan zengin meyve ve sebzelerin tüketilmesine de özen gösterilmelidir. Yeşil biber, maydanoz, çilek, erik gibi meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunan C vitamini de antioksidandır. Yumurta, süt ve türevleri, havuç, kayısı gibi besinlerde bulunun A vitamini ve tahin, kurubaklagil, fındık, badem gibi yağlı tohumlarda bol miktarda bulunan E vitamini antioksidandır. Bu gıdaların özellikle yaz aylarında sıkça tüketilmesini öneriyoruz".
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.