Bahçeli'den Anayasa Mahkemesi'ne HDP tepkisi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: 'HDP'li vekillerin fezlekelerinin görüşülmesi niye gecikmektedir' Bu kapsamda TBMM başkanını göreve davet ediyorum.'
06.07.2021 11:02:00





Partisinin grup toplantısına konuşan Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:
- Tarkan ve Karaoğlan filmleriyle milli hafızalara kazanan oyuncu, yönetmen sayın Kartal Tibet son yolculuğuna uğurlanmıştır. Yeşilçam'a damga vuran Kartal Tibet'e ve muhterem ailesine baş sağlığı diliyor, mekanı cennet olsun diyorum.
- MHP Türkiye'nin tamamında zemin bulmuş, kök salmış bir seçmen kitlesine kavuşmuştur. Bugün üç hilal milyonlarca insanımızın kalbine girmiştir. Bu gurur tablosu karşısında ne kadar övünsek azdır. MHP bir demokrasi namusudur. MHP büyük bir millet eseridir. MHP huzurun, umudun, güvenliğin, istikrarın, vatanperverliğin bir markasıdır.
- Pireyi deve yapan palavracılar, bir kaşık suda fırtına koparan pervasızlar akıllarından çıkarmasınlar ki hak edene fırlatılacak taşlar cebimizdedir. Zillet ittifakıyla ayrıyız, uzağız çünkü yalancı, inkarcı, gündüz başka gece başka değiliz.
- Adaletin terazisi yeri geldi mi herkesi tartmalıdır. Eğer hukukun üstünlüğüne inanıyorsa Kılıçdaroğlu, mağduriyet pozlarını bıraksın da hangi eylemlerinin kanunlarla çeliştiğini düşünsün. Gazi Meclis, suçun barınağı, suçluların sığınağı meskeni ve mekanı olamaz.
- Anayasa Mahkemesi, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun bireysel başvurusunda hak ihlaline hükmederek tahliyesini istemiştir. PKK, KCK propagandası yaptığından dolayı 96 gündür Sincan Cezaevin'den bulunan söz konusu karanlık şahsın seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine AYM karar vermiştir. CHP'li Berberoğlu gibi Gergerlioğlu'nun da milletvekilliğine dönüş yolu açılmıştır. Terör propagandası nasıl oluyor da hak ihlali olarak değerlendiriliyor. Bununla birlikte günü geldiğinde dağdaki eşkiya için de hak ihlali kararı verilecek midir? Anayasa Mahkemesi bu tür davalara terör örgütlerinin hücre evinden ya da mağara deliklerinden mi bakıyor?
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.