logo
22 HAZİRAN 2026

Başakşehir'in gözü Emre'de

Başakşehir, teknik direktör Emre Belözoğlu'nun raporu doğrultusunda Galatasaray'da forma şansı bulamayan Emre Kılınç'ı kadrosuna katmak istiyor

23.07.2023 15:06:00 / Güncelleme: 23.07.2023 16:09:44
Spor Servisi
Başakşehir'in gözü Emre'de
Başakşehir'in gözü Emre'de
Emre Belözoğlu'nun raporu doğrultusunda takımın eksiklerini gidermeye çalışan Başakşehir şimdiye kadar Krzysztof Piatek, Dimitris Pelkas ve Mehdi Abeid'i transfer etmişti. Başakşehir, yeni sezonun 4. transferini Galatasaray'dan yapıyor. Ajansspor'un haberine göre İstanbul ekibi, Emre Kılınç ile anlaşma sağladı. Emre Belözoğlu ile görüşen 28 yaşındaki futbolcu ikna edildi.

İki taraf pazarlığa oturdu

Oyuncuyla anlaşan turuncu-lacivertliler, Galatasaray ile bonservis pazarlığına girişti. Sarı-Kırmızılılarla sözleşmesinin son yılına giren Emre Kılınç'ın Başakşehir'e transfer olmasının beklendiği vurgulandı. Geçtiğimiz sezonu Ankaragücü'nde kiralık geçiren milli futbolcu, Galatasaray ile toplam 80 maça çıktı ve 9 gol, 8 asistlik skor katkısı verdi.

Rıza Çalımbay'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı

Sivasspor'un eski teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın annesi Fatma Çalımbay, son yolculuğuna uğurlandı

21.06.2026 17:30:00
İhlas Haber Ajansı
Rıza Çalımbay'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı
Rıza Çalımbay'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı
Futbolculuk kariyerinde sayısız başarıya imza atan eski milli futbolcu Rıza Çalımbay'ın 85 yaşındaki annesi Fatma Çalımbay hayatını kaybetti. Fatma Çalımbay'ın cenazesi, dün Etiler Camii'sinde kılınan namazın ardından memleketi Sivas'a götürüldü.

Çalımbay'ın cenazesi, Yıldızeli ilçesine bağlı Topulyurt köyündeki evinin önünde kılınan namazın ardından köy mezarlığına defnedildi.

Hollanda: 5 - İsveç: 1

FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu 2. hafta maçında Hollanda, İsveç'i 5-1 mağlup ederek puanını 4'e yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu.

21.06.2026 10:29:00
İhlas Haber Ajansı
Hollanda: 5 - İsveç: 1
Hollanda: 5 - İsveç: 1
FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu 2. hafta maçında Hollanda, İsveç'i 5-1 mağlup ederek puanını 4'e yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu.

FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu'nun 2. haftasında Hollanda ile İsveç, NRG Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İngiliz hakem Michael Oliver'ın yönetti maçın 6. dakikasında Brobbey'in golüyle Hollanda 1-0 öne geçti. 17. dakikada yine Brobbey'in fileleri havalandırmasıyla Hollanda farkı 2'ye çıkardı ve ilk yarı Portakalların 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.



İkinci yarıya da hızlı başlayan Hollanda, 47. dakikada Gakpo'nun golüyle skoru 3-0'a getirdi. 54. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Gakpo Portakalları 4-0 öne geçirdi. İsveç'in tek sayısını 59. dakikada Elanga kaydederken, 89. dakikada Summerville'nin golüyle Hollanda mücadeleyi 5-1 kazandı. Bu sonuçla puanını 4'e yükselten Ronald Koeman'ın öğrencileri liderliğe yükseldi.

Grubun son haftasında Hollanda ile Tunus karşılaşacak. İsveç de Japonya ile kozlarını paylaşacak.

Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0

Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti.

21.06.2026 10:14:00
Haber Merkezi
Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0
Tunus, Japonya’ya direnemedi: 4-0
Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti.



Japonya, bu sonuçla puanını 4'e yükselterek grupta ikinci sıraya yerleşti. Puanı bulunmayan Tunus ise gruptan çıkma şansını kaybetti.

Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda Ekvador ile Curaçao, 0-0 berabere kaldı.

21.06.2026 10:08:00
Anadolu Ajansı
Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı
Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda Ekvador ile Curaçao, 0-0 berabere kaldı.

Gruptaki ilk maçında Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü Almanya'ya atan Curaçao, Ekvador beraberliği ile de turnuva tarihindeki ilk puanını almayı başardı.

Almanya'nın 6 puanla son 32 turuna kalmayı garantilediği grupta, Fildişi Sahilleri'nin 3, Ekvador ve Curaçao'nun 1'er puanı bulunuyor.

Curaçao kalecisi Eloy Room, yaptığı 15 kurtarışla ülkesinin ilk puanı almasında büyük pay sahibi oldu.

Curaçao, Karayip Denizi'nin güneyinde, Venezuela kıyılarının yaklaşık 65 kilometre kuzeyinde yer alan 160 bin nüfuslu bir ada ülkesidir.

Belçikalı golcüye Kartal presi

Geride bıraktığımız sezonda hem yönetim hem de teknik heyetle problemler yaşayan Romelu Lukaku'ya iki takım ilgi gösteriyor 

20.06.2026 19:00:00
Haber Merkezi
Belçikalı golcüye Kartal presi
Belçikalı golcüye Kartal presi
Napoli ile köprüleri atan Romelu Lukaku bu yaz kesinlikle ayrılacak. Belçikalı forvete en fazla ilgi gösteren 2 takımın Beşiktaş ve Anderlecht olduğu öğrenildi.






Geride bıraktığımız sezonda hem yönetim hem de teknik heyetle problemler yaşayan Romelu Lukaku, Napoli tarafından satış listesine konulmuştu. 33 yaşındaki tecrübeli santrforun 30 Haziran 2027 tarihine kadar mukavelesi var. Yani sözleşmesinin son senesine girmiş durumda...






DAHA UYGUNA BIRAKILABİLİR

İtalyan ekibinin 10 milyon euro civarında bonservis beklentisi vardı. Fakat bugün itibarıyla 1.90 boyundaki futbolcuyu daha uyguna bırakabilecekleri konuşuluyor. Şu anda Belçikalı yıldıza en fazla ilgi gösteren iki kulüp ise Beşiktaş ve Anderlecht... Lukaku şu anda milli takım kampında bulunuyor.






ALTYAPISINDAN ÇIKTI

Anderlecht'in bu transferdeki en önemli kozu; Lukaku'nun kendi altyapılarından çıkması... Belçikalı futbolcu, ülkesine dönmeye karar verirse dengeler değişecek. Ancak Beşiktaş'ın daha cazip maddi koşullar sunabileceği belirtildi. Tecrübeli forvet, kesin kararını Dünya Kupası sonrasında verecek.

Semedo-Samuel değişimi!

Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine getirilen İsmail Kartal sonrasında gözler eski oyunculara döndü. Bunlardan biri de Bright Osayi-Samuel... Nijeryalı futbolcunun tekrar Sarı-Lacivertli formayı giyebileceği konuşuluyor

20.06.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Semedo-Samuel değişimi!
Semedo-Samuel değişimi!
2025 yazında Fenerbahçe'yle sözleşmesi sona eren Bright Osayi-Samuel, bedelsiz şekilde Birmingham Kulübü'nün yolunu tutmuştu. Bu transfer öncesinde herkes Nijeryalı sağ bekin Beşiktaş'a gideceğini düşünüyordu. Fakat Osayi-Samuel ters köşe yaptı. 28 yaşındaki futbolcu, Birmingham ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşme imzaladı.






SEMEDO TARTIŞILIYOR

Şu anda Fenerbahçe'de Nelson Semedo'nun geleceği tartışılıyor. Tecrübeli futbolcunun kontratı 30 Haziran 2027 tarihinde bitecek. Yani mukavelesinin son senesine girdi. Portekizli oyuncunun 32 yaşına gelmesi ve yaşadığı sakatlık sorunlarının ardından satılması bekleniyor. Yönetim, teklif gelirse değerlendirecek.






UYGUN BİR BEDELLE

İsmail Kartal'ın tekrar Fenerbahçe Teknik Direktörü olmasının ardından Osayi-Samuel'in de takıma dönebileceği konuşuluyor. Birmingham City Kulübü'nün, 1.75 boyundaki savunmacıyı uygun bir bedelle bırakması bekleniyor. Ayrılık sürecinde Nijeryalı futbolcu sürekli Fenerbahçe'den övgüyle bahsetmişti. Önümüzdeki haftalarda çok sürpriz gelişmeler yaşanabilir.

Arjantinli yıldızda ortalık karışık

UEFA kıskacındaki Roma, Arjantinli kanat oyuncusu Matias Soule'yi satış listesine koydu. Galatasaray bir süredir tangocuyla ilgileniyordu. Borussia Dortmund ve Aston Villa cephesinden de hamle gelebilir

20.06.2026 16:28:00
Haber Merkezi
Arjantinli yıldızda ortalık karışık
Arjantinli yıldızda ortalık karışık
İtalyan ekibi Roma, finansal sıkıntılar sebebiyle UEFA incelemesi altında bulunuyor. Serie A ekibi bu sebeple bazı futbolcularıyla yollarını ayırmalı... Konuyla ilgili ilk hamle geldi. Matias Soule resmen satış listesine konuldu. Galatasaray bir süredir oyuncunun durumunu takip ediyordu.






TAM BİR JOKER

Asıl yeri sağ kanat olan 23 yaşındaki futbolcu aynı zamanda forvet arkası ve 10 numara bölgelerinde de görev yapabiliyor. Yani hücum anlamında joker... 30 Haziran 2029 tarihine kadar sözleşmesi bulunan Arjantinli yıldızın tahmini piyasa değeri 35 milyon euro civarında...






ÖNEMLİ RAKİPLER

Galatasaray'ın bariz bir ilgisi olsa da Borussia Dortmund ve Aston Villa gibi takımlar da 1.82 boyundaki futbolcuyu izliyor. Kısa süre içinde sıcak gelişmeler yaşanabilir. Hatırlanacağı üzere Lang ve Asprilla'nın satın alma opsiyonları kullanılmamıştı. Cim-Bom bu sebeple her iki kanat bölgesini de güçlendirmek istiyor.






Okan Buruk, Samet Akaydın'a kapıyı açmadı


 
Milli takımdaki Galatasaraylı oyuncuların tamamı Samet Akaydın'ı kadrolarında görmek isterken, teknik direktör Okan Buruk 'daha üst düzey bir stoper istiyorum' diyerek son sözü söyledi! Ozan Kabak, Emin Bayram ve Yusuf Akçiçek isimleri üzerinde durulurken, genç savunmacıların yedek kalma endişesi Galatasaray'ın yerli stoper denklemini zora soktu.

20.06.2026 13:37:00
Haber Merkezi
  Okan Buruk, Samet Akaydın'a kapıyı açmadı
  Okan Buruk, Samet Akaydın'a kapıyı açmadı

Galatasaray yerli takviyeler için de çalışmalarını sürdürürken, savunma hattı için sürpriz isimlere gündeme geliyor gidiyor... bunlardan birisi de Milli Takım'da yer alan Samet Akaydın. Sarı-kırmızılı ekipte forma giyen yerli oyuncuların tamamının, yakından tanıdıkları Samet'i takımda görmek istediği ve Okan Buruk'a bu doğrultuda olumlu görüş bildirdiği biliniyor.
Oyuncunun da Galatasaraylı futbolcularla sürekli bir arada olması bu ihtimali kuvvetlendirse de transfer teknik heyet engeline takıldı. Teknik direktör Okan Buruk, Samet Akaydın ismine sıcak bakmayarak rotasyonu daha üst profil bir stoperle güçlendirmek istediğini yönetime iletti.







Bu süreçte Galatasaray'a Ümit Akdağ ve Ahmetcan Kaplan gibi genç yerli isimler de önerildi. Ancak Buruk'un "Daha üst düzey bir stoper istiyorum" şeklindeki net tavrı sonrası bu alternatifler de şu aşamada geri plana itildi.

Okan Buruk'un yerli stoper konusundaki önceliği sakatlıktan dönüş sürecinde olan Ozan Kabak. Deneyimli teknik adam, eğer Ozan Kabak transferi gerçekleşmeyecekse listedeki diğer iki yerli aday olarak Emin Bayram ve Yusuf Akçiçek'i belirledi. Buruk, her iki oyuncunun da rotasyona derinlik katabileceği raporunu sundu.







Ancak bu formüldeki en büyük engel oyuncuların kariyer planlaması oldu. Hem Emin Bayram hem de Yusuf Akçiçek, yeni sezonda kulübede beklemek ve yedek stoper konumuna düşmek istemiyor. Düzenli olarak ilk 11'de oynayabilecekleri bir projede yer almayı hedefleyen genç savunmacıların bu yaklaşımı, Galatasaray'ın yerli stoper arayışındaki denklemi zorlaştırıyor.

Aykut Kocaman'ı, transfer talepleri yaktı


 
Fenerbahçe'de Aykut Kocaman dönemini başlamadan bitiren transfer krizinin perde arkasındaki detaylar aralanmaya devam ediyor! İddialara göre çift forvet ısrarı ve Talisca vetosuyla başlayan gerilim, Kocaman'ın Marco Asensio için 'yeri yok, verim alamazsam yerine takviye isterim' restiyle zirve yaptı. 

20.06.2026 13:29:00
Haber Merkezi
 Aykut Kocaman'ı, transfer talepleri yaktı
 Aykut Kocaman'ı, transfer talepleri yaktı

Aykut Kocaman, neden Fenerbahçe'ye teknik direktör olamadı? Çok net... Asensio'yu istemedi. Dünyaca ünlü yıldızın taktik tahtasından silinmesine çılgına dönen Başkan Aziz Yıldırım, son ana kadar arkasında durduğu tecrübeli hocanın biletini tek kalemde kesti. Fenerbahçe'de teknik direktörlük koltuğuna oturması beklenen Aykut Kocaman dönemi başlamadan kapandı. Başkan Aziz Yıldırım'ın son ana kadar arkasında durduğu Kocaman'dan vazgeçme nedeni, iddialara göre tecrübeli teknik adamın transfer planlamasındaki katı ve şaşırtıcı talepleri oldu.







Talepleri bitmedi

Yıldırım'ın bu kararın ardından vakit kaybetmeden İsmail Kartal ile 1 yıllık sözleşme imzalaması, kulüpteki krizin büyümeden önüne geçti. Krizin temelinde, Kocaman'ın yeni sezonda ısrarla çift forvetli bir sistem oynamak istemesi yatıyordu. Aziz Yıldırım'ın transfer dönemi başından beri "2 forvet alacağız" açıklamalarının arkasında bu plan yer alıyordu. Ancak sistem dayatması, yönetim kuruluyla teknik kadro arasındaki ilk fikir ayrılıklarını da beraberinde getirdi.







Asensio'ya yeni rol

Sistem tartışmalarının yanı sıra, kadro yapılanmasındaki isimler ipleri tamamen kopardı. Aykut Kocaman, taraftarın beğendiği Talisca'nın kadrosunda kesinlikle yeri olmadığını net bir dille belirtti. Marco Asensio'yu ise kafasındaki 4-4-2 sisteminin sağ kanat oyun kurucusu olarak düşündüğünü, ancak oyuncudan verim alamama ihtimaline karşı mutlaka alternatif bir sağ kanat transferi yapılması gerektiğini savundu. İddialara göre hatta bu bölge için "En kötü ihtimalle Sidiki'yi oynatırım ama Asensio'ya net bir yerim yok" resti, yönetimin sabrını taşıran hamlelerden biri oldu. Kocaman'ın savunma hattındaki radikal talepleri de bardağı taşıran son damla oldu. Mevcut kadrodan kaleci Ederson'un kesinlikle takımda kalmasını istenirken, Semedo'nun ise takımdan gönderilmesi rapor edildi.







Oosterwolde'yi de beğenmiyordu

Sol bek ve sol stoper arayışları sürerken, Jayden Oosterwolde için "Ne sol stoper olur ne de sol bekte yeterli" şeklinde olumsuz rapor verilmesi ve yeni bir sol bek ısrarı, Aziz Yıldırım'ı tamamen vazgeçme noktasına getirdi.
Aykut Kocaman'ın hem maliyetli transfer talepleri hem de eldeki yıldızlara karşı mesafeli tutumu, Aziz Yıldırım'ın geri adım atmasına neden oldu.







Kadroda sorun yok

Çünkü Aziz Yıldırım aslında eldeki kadroyu beğeniyordu... 4 takviye ile "yenilmez" olacaklarını ve söz verdiği şampiyonluğa oynayacaklarına inanıyordu. Kulübün geleceğini riske atmak istemeyen Yıldırım, son ana kadar desteklediği Kocaman projesini rafa kaldırarak, camiayı ve kulüp dinamiklerini yakından tanıyan İsmail Kartal'ı 1 yıllığına göreve getirdi.

Jhon Duran'da acele edilmiyor

Galatasaray'ın Icardi ayrılığı sonrasında muhtemel forvet adaylarından biri Jhon Duran... Ancak Kolombiyalı futbolcu konusunda acele edilmeyecek...
 

20.06.2026 13:19:00
Haber Merkezi
Jhon Duran'da acele edilmiyor
Jhon Duran'da acele edilmiyor
Galatasaray'da, Icardi'nin gitme ihtimaline karşı çalışmalar devam ediyor. Listedeki adaylardan biri; bilindiği üzere Jhon Duran... Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Zenit'e kiralanan futbolcunun satın alma opsiyonu kullanılmamıştı. Al-Nassr Kulübü, onu kesinlikle başka bir takıma gönderecek (satılık veya kiralık).






BEDELSİZ YOLLAYABİLİRLER

Al-Nassr, 22 yaşındaki futbolcuyu bedelsiz olarak Galatasaray'a kiralayabilir. Ancak Sarı-Kırmızılılar bu konuda acele etmiyor. Öncelikle Icardi'nin durumunun netleşmesi bekleniyor. Ayrıca listede farklı adaylar da var... Bu arada Jhon Duran'a ilgi gösteren tek takım Lazio...






LAZİO'NUN KAFASI KARIŞIK

Lazio da Duran konusunda kesin bir karar vermedi... Sarı-Kırmızılılar, Kolombiyalı forvet farklı bir takıma gitse de büyük üzüntü yaşamayacak... Çünkü onun transferiyle ilgili kulüp içinde fikir birliği yok... Ayrıca Galatasaray'ın önünde ciddi zaman var. Şu anda acele adımlar atılmasını gerektirecek koşullar bulunmuyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.