Bolu İl Sağlık Müdürü Osman Nacaroğlu, okulların çevresinde açıkta satılan gıdaların sağlıksız ortamlarda imal edildiğini belirterek, bu besinlerin bozulma riskinin ambalajlı besinlere göre daha fazla olduğunu kaydetti. Bozulmuş gıdaların üzerinde bulunan bakterilerin ürettiği toksinlerin besin zehirlenmesine neden olduğunu anlatan Nacaroğlu, şöyle konuştu: "Besin zehirlenmeleri kusma, ishal gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Bu tür zehirlenmeler öldürücü olmamakla birlikte çocuğun sosyal ve özel hayatını olumsuz etkiliyor. Aileler okul önlerinde sağlıksız gıda maddelerinin satıldığını tesbit ettiklerinde en yakın sağlık ocağı veya zabıta karakoluna bildirip gerekli işlemin yapılmasını istemeliler" dedi.
Sabah kahvaltısı çok önemli
Ailelerden, çocuklarını iyi bir kahvaltı yapmadan okula göndermemelerini isteyen Nacaroğlu, "Çocuk kahvaltısını tam olarak yapmadan gittiği için, okul çevresinde bulunan satıcılardan bozuk gıdalar alıyor. Evde yapılan kahvaltı çocukları her anlamda olumlu etkiliyor. Aileler özellikle okula yeni başlamış çocuklarını bu tehlikeden ancak hazırlayacakları, beslenme çantaları ile koruyabilirler" diye konuştu. Nacaroğlu, ideal bir beslenme çantasında, 2 dilim ekmek, bir parçapeynir, 1 yumurta, 1 kutu bal, meyve suyu veya süt bulunması gerektiğini söyledi.
Sabah kahvaltısı çok önemli
Ailelerden, çocuklarını iyi bir kahvaltı yapmadan okula göndermemelerini isteyen Nacaroğlu, "Çocuk kahvaltısını tam olarak yapmadan gittiği için, okul çevresinde bulunan satıcılardan bozuk gıdalar alıyor. Evde yapılan kahvaltı çocukları her anlamda olumlu etkiliyor. Aileler özellikle okula yeni başlamış çocuklarını bu tehlikeden ancak hazırlayacakları, beslenme çantaları ile koruyabilirler" diye konuştu. Nacaroğlu, ideal bir beslenme çantasında, 2 dilim ekmek, bir parçapeynir, 1 yumurta, 1 kutu bal, meyve suyu veya süt bulunması gerektiğini söyledi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.