Balık yemeyi bırakanlara uzmanlardan uyarı geldi. Yapılan bilimsel araştırmaların sonuçları balık yemenin faydalarının bu riski gözardı etmeye yetecek kadar fazla olduğunu ortaya koydu. FAYDASIÖzellikle kirli deniz ve göllerden tutulan balıklarda sağlığa zararlı bazı kimyasalların bulunması birçok kişiyi balık yemekten vazgeçiriyor. Uzmanlar ise balıktan alınabilecek bu kimyasalların kırmızı et, tavuk, yumurta ve tereyağı gibi diğer hayvansal kaynaklı gıdalardan alınabileceğine dikkat çekiyor. Ve balıkların içerdiği zararlı kimyasal oranın çok küçük miktar olduğunu vurguluyor. Buna karşın balıktan alınacak omega-3 yağının sağlığa büyük faydaları var. Araştırmalar, balık yemenin kalp hastalıklarından ölüm riskini yüzde 36 oranda azalttığını ortaya koyuyor. Ayrıca omega-3, anne karnındaki bebeğin ve küçük çocukların beyin gelişimini olumlu etkilediğinde hamilelere ve annelere balık yemeleri tavsiye ediliyor. Yağlı balığın daha fazla omega-3 içermesi nedeniyle de sağlığa daha yararlı olduğu çalışmadan çıkan bir başka sonuç. Uzmanlar, hafta iki öğün balık yenmesini tavsiye ediyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.