logo
16 MAYIS 2026

B.Münih'e Ribery müjdesi

22.08.2008 00:00:00
Alman 1. Ligi (Bundesliga) şampiyonu FC Bayern Münih'te forma giyen ve 2008 Avrupa Şampiyonası'nda çıktığı İtalya maçında sakatlanan Fransız oyuncu Franck Ribery, 63 günlük bir aradan sonra çalışmalara başladı.

 

Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild, dün internet sayfasından verdiği haberde, FC Bayern Münih'in yıldız oyuncusu Ribery'nin önceki gün düz koşuyla antrenmana başladığını yazdı. İtalya maçında sol ayağına aldığı darbeyle sakatlanan Ribery'nin iki ayrı ameliyat geçirdigini yazan Bild, Fransız oyuncunun ancak Eylül ortasında hazır olabileceğini belirtti.

Aziz Yıldırım'ın yeni Fenerbahçe'si

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, kulübün çehresini değiştirecek radikal bir yönetim operasyonu için düğmeye bastı

16.05.2026 16:38:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'ın yeni Fenerbahçe'si
Aziz Yıldırım'ın yeni Fenerbahçe'si
Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, kulübün çehresini değiştirecek radikal bir yönetim operasyonu için düğmeye bastı.

22 Mayıs Cuma gününe çekilen büyük basın toplantısı öncesi "Krallar gidiyor, prensler geliyor" dedirten yeni liste, sadece bugünü değil sarı-lacivertli kulübün önümüzdeki 20-30 yılına damga vuracak bir saltanatın ilk adımı olarak nitelendiriliyor.







Fenerbahçe'de yaklaşan seçimli olağan genel kurul öncesi adaylığını açıklayan efsane başkan Aziz Yıldırım, stratejik bir hamleyle basın toplantısını erteledi.

İlk etapta 18 Mayıs Pazartesi günü yapılacağı duyurulan toplantı, Yıldırım'ın listesinde yapacağı "sürpriz dokunuşlar" ve hazırlıklar nedeniyle 22 Mayıs Cuma gününe alındı. Yıldırım'ın bu toplantıda, kulübü önümüzdeki yıllara taşıyacak olan "yeni nesil" yönetim kurulunu resmen kamuoyuna tanıtması bekleniyor.







1 YA DA 2 İSİM OLMAYACAK

Aziz Yıldırım'ın yeni döneminde en çok merak edilen konu, yıllardır beraber yol yürüdüğü "çekirdek kadro"da yaşanacak değişim. Gelen kulis bilgilerine göre; Yıldırım ile özdeşleşen şu isimlerden bir veya ikisi yeni listede yer almayacak:







- Mithat Yenigün
- Mahmut Uslu
- Nihat Özbağı
- İlhan Ekşioğlu
- Önder Fırat
- Selim Kosif

Bu hamle, camiada "tecrübe ile dinamizmin yer değiştirmesi" olarak yorumlanıyor.







4 YENİ İSİM DİKKAT ÇEKECEK

Yeni yönetim yapılanmasının merkezinde iki güçlü ismin yer alacağı belirtiliyor; Batuhan Özdemir ve Ahmet Özokur. Aziz Yıldırım'ın bu iki ismi listenin omurgası olarak belirlediği ve kulübün gelecekteki yönetim vizyonunu bu isimler üzerine inşa edeceği konuşuluyor.

Yıldırım, sadece bugünü değil, Fenerbahçe'nin gelecek 20-30 yılını yönetecek bir ekip kurma niyetinde. Bu doğrultuda listede yer alması hemen hemen kesinleşen genç isimler şunlar:







- Fatih Öztürk
- Hande Tibuk
- Emin Selim Akgül
- Emrah Tünay

YILDIRIM YENİ EKİBİNE ÇOK GÜVENİYOR

Aziz Yıldırım'ın yakın çevresine bu ekibi, "Kulübe uzun yıllar kesintisiz hizmet edecek, Fenerbahçe geleneklerini geleceğe taşıyacak bir yapı" sözleriyle tanımladığı öğrenildi. Kulislerde, özellikle Batuhan Özdemir'in liderliğinde şekillenecek bu yeni dönemin, kulüpte çok uzun sürecek bir "yönetim ekolü" başlatacağı vurgulanıyor.

Fenerbahçe'yi UEFA tehlikesinden böyle kurtaracak

Fenerbahçe'nin Haziran başında açıklanması beklenen 15 milyon Euro’luk UEFA cezası ve kapıdaki transfer ambargosu tehlikesine karşı, Hakan Safi dev bir operasyon için düğmeye bastı

16.05.2026 16:31:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'yi UEFA tehlikesinden böyle kurtaracak
Fenerbahçe'yi UEFA tehlikesinden böyle kurtaracak
Fenerbahçe'nin Haziran başında açıklanması beklenen 15 milyon Euro'luk UEFA cezası ve kapıdaki transfer ambargosu tehlikesine karşı, Hakan Safi dev bir operasyon için düğmeye bastı.

Safi Holding'in uluslararası gücünü, şahsi finansal itibarını ve banka teminatlı sermaye artırımı sözlerini 'Nyon Dosyası'na ekleyerek "bize ceza vermeyin" diyecek. UEFA'nın katı Finansal Sürdürülebilirlik Kuralları'nı (FSR) sadece savunma yaparak değil, 'sıcak para' ve 'bağımsız denetim garantisiyle' aşmayı hedefliyor.







Fenerbahçe camiası, Haziran başında resmileşeceği iddia edilen 15 milyon Euro'luk UEFA cezası ve toplamda 150 milyon Euro'yu bulan kısa vadeli borç yüküyle sarsılırken, Aziz Yıldırım'ın karşısına "güçlü aday" olarak çıkan Hakan Safi, "finansal kurtarıcı" olarak plan yaptı. Safi, kulübü transfer blokajı ve ağır para cezalarından kurtarmak için dev bir operasyon başlatıyor.






2 FARKLI TEKLİF SUNACAK

Nyon'daki UEFA merkezine gidecek olan Hakan Safi, Safi Holding'in uluslararası finansal gücünü ve yaklaşık 750 milyon dolarlık şahsi servetini bir "güven teminatı" olarak masaya sürecek. Gelen bilgilere göre UEFA'ya şu bazı somut teklifler sunacak:







- Limit aşımına neden olan açığın, yeni yönetim tarafından yapılacak karşılıksız sermaye artırımı veya dev sponsorluk anlaşmalarıyla (Safiport üzerinden) derhal kapatılacağını taahhüt edecek.

- Cezanın nakit olarak ödenmesi yerine, transfer ve mevcut kadro maliyetlerinin sürdürülebilirliğini kanıtlayan 3 yıllık bir "Mali Disiplin Planı" imzalamayı önerecek.







DENETÇİLER VE SPOR HUKUKÇULARI

Safi'nin liderlik edeceği heyette sadece muhtemelen beraber çalışacağı yöneticiler değil, Avrupa spor hukukunun en kıdemli isimleri yer alacak.

- Kulübün acil ödeme planını "onaylı" şekilde sunacak bağımsız denetim uzmanları.
- Daha önce benzer FSR (Finansal Sürdürülebilirlik) dosyalarında ceza indirimini başarmış Avrupalı spor avukatları.







CFCB'NİN ÖNÜNDE İLK BÜYÜK SINAV

Safi ve ekibi UEFA Denetim Kurulu (CFCB) önünde yapacağı savunmanın merkezinde, Türkiye'deki yüksek enflasyon ve kur dalgalanmalarının bütçe üzerindeki "mücbir sebep" etkisi olacak. Safi, "kötü yönetim değil, kontrol dışı ekonomik sapma" diyecek. Sapmayı yeni yönetim olarak finanse etmeye hazır olduklarının mesajını verecek. 15 milyon Euro'luk cezayı "ertelenmiş cezaya" çevirmeye çalışacak.

Hakan Safi ile Icardi'nin menajeri ne konuştu?

Galatasaray’da Mauro Icardi’nin geleceği belirsizliğini korurken menajeri Elio Letterio Pino'nun Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile bir araya geldiği iddiası gündeme bomba gibi düştü

16.05.2026 16:23:00
Haber Merkezi
Hakan Safi ile Icardi'nin menajeri ne konuştu?
Hakan Safi ile Icardi'nin menajeri ne konuştu?
Galatasaray'da Mauro Icardi'nin geleceği belirsizliğini korurken menajeri Elio Letterio Pino'nun Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile bir araya geldiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İddialara göre Safi'nin masada somut bir teklif yerine "İmza atmak için acele etmeyin" mesajı vermesi, transfer dünyasında "stratejik bir hamle" olarak yorumlandı.

Pino cephesinin görüşmeleri yalanlaması kafaları karıştırdı. Pazartesi günü Başkan Dursun Özbek ile yapılacak kritik randevu öncesi işler sarpa sardı.







Galatasaray'da şampiyonluk kutlamaları öncesi Mauro Icardi'nin geleceğiyle ilgili sıcak saatler yaşandı. Yıldız golcü takım arkadaşlarıyla 26. şampiyonluğu kutlarken, İstanbul'da bulunan menajeri Elio Letterio Pino'nun Fenerbahçe başkan adaylarından Hakan Safi ile bir araya geldiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Hem Galatasaray hem Fenerbahçe camiasında bomba etkisi yaratan bu iddianın devamına göre Salı akşamı İstanbul'a iniş yapan ancak Başkan Özbek'in "haftaya konuşuruz" sözüyle şok olan Pino, Safi ile yaptığı görüşmeden kafası karışık ayrıldı.







DURSUN ÖZBEK'İN ACELESİ YOK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Pazartesi günü Icardi'nin menajeriyle bir araya gelecek. Görüşmede yönetimin daha önce ilettiği teklif masaya yatırılacak ve Özbek, Pino'ya teklifin kabul edilip edilmediğine dair nihai kararı soracak.







SOMUT BİR TEKLİF YOK

Gelen bilgilere göre Hakan Safi ile Elio Pino arasındaki görüşme gerçekleşti. Ancak Safi'nin masaya somut bir teklif koymadığı, bunun yerine Pino'ya "İmza atmak için acele etmeyin" dediği iddia ediliyor. Kulislerde konuşulanlara göre Hakan Safi'nin bu hamlesi, Icardi'yi transfer etmekten ziyade iki stratejik amaca hizmet ediyor:







SAFİ'NİN AMACI TRANSFER DEĞİL

- Arjantinli yıldızın Galatasaray ile olan sözleşmesini yenileme sürecini baltalamak.
- Sarı-kırmızılı taraftara "Bakın, menajeri para için bize geliyor" imajını çizmek.







Görüşmelerin basına sızması üzerine Elio Pino cephesi, Hakan Safi ile yapılan temasları net bir dille yalanladı. Safi tarafı sessizliğini koruyor. Galatasaray yönetiminin bu "menajer oyunları" karşısında Pazartesi günü nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu.

Fenerbahçe'nin transferlerlerden de önce gelen bir önceliği var!


 
Fenerbahçe’de camianın gözü kulağı yıldız transferlerde olsa da kulübün asıl geleceği Kadıköy’ün betonları arasında şekillenecek. Saracoğlu Stadyumu’nu 60 binin üzerine çıkaracak dev operasyon için "Ekim virajına" girilirken, bu hamlenin gecikmesi sadece koltuk kaybı değil, EURO 2032’nin kapılarının Fenerbahçe’ye kapanması ve dev gelirin ezeli rakip Galatasaray’a kaptırılması anlamına geliyor.

16.05.2026 16:08:00
Haber Merkezi
 Fenerbahçe'nin transferlerlerden de önce gelen bir önceliği var!
 Fenerbahçe'nin transferlerlerden de önce gelen bir önceliği var!

Fenerbahçe'de çok az insanın konuştuğu ancak yeni başkanın transferden de (Rafael Leao ya da Paolo Maldini, gündemin en önemli isimleri) önce çözmek zorunda olduğu bir konu var: Stad inşaatı.
Sosyal medya her ne kadar öncelik "şampiyonluk ve transfer" dese de, Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkan ilk olarak ne yapıp edip stad kapasitesini 60 binin üzerine çıkarmak zorunda. Hem de Ekim ayına kadar tamamlanması gereken çok büyük bir hamleyle...







Ali Koç planı yapmıştı

Ali Koç yönetimi kalsaydı Hamdi Akın önderliğinde kapasite 64 bin 160'a çıkarılacaktı. Proje hazırdı. Hatta Ali Koç'un ifadesiyle inşaatın en kritik 4-6 aylık evresinde maçların başka bir stadda oynanması (Atatürk Olimpiyat) dahi göze alınmıştı. Ancak seçimi kaybetti. Sadettin Saran yönetimi stadın yenilenmesi konusunda adım atmadı. Bomba yeni yönetimin kucağına kaldı.







Hedef UEFA

Fenerbahçe'nin bu yatırımı taraftardan çok UEFA için yapmak zorunda. EURO 2032 için İstanbul'dan seçilecek stad sayısı sınırlı. Eğer Fenerbahçe stadını Ekim ayına kadar 60 bin üzerine çıkaracak projeyi fiilen başlatmazsa, UEFA'nın "hazır stad" tercihi otomatik olarak kapasite artırımını çok daha hızlı ve masrafsız yapabilen Galatasaray'ın (Rams Park) lehine dönecek.







Rams Park vize alırsa...

UEFA'nın çeyrek final ve yarı final maçları için koyduğu 60 bin+ barajı, Fenerbahçe için "ya tamam ya devam" sınırı. Mevcut kapasiteyle Kadıköy, sadece grup maçlarının "figüranı" olabilir. İstanbul'dan en fazla 2 stad (toplamda 5 stad) verilebileceği ortamda TFF'nin Atatürk Stadı'nın (ya açılış ya final) Rams Park'ı (yarı final maçlarından birisi için) ekleme ihtimali yükselecek.







Kategori 4 sertifikası alacak

Yeni başkanın stadı "birinci öncelik" yapmak zorunda olmasının nedenleri çok net; EURO 2032 listesine giren bir stad, devlet desteğiyle modernize edilecek. Altyapı, teknoloji ve VIP alanları turnuva standartlarına çıktığında, kulübün maç günü gelirleri kalıcı olarak 1.5-2 kat artacak. UEFA Kategori 4 sertifikası alınacak. Yüksek kapasite, stadyum isim sponsorluğu anlaşmalarında Fenerbahçe'nin eline devasa bir koz veriyor.







Ekim ayına kadar başlamak gerekiyor

Ekim 2026, UEFA'ya sunulacak stadyum listeleri için son büyük viraj. Eğer o tarihte inşaat şantiyesi kurulmamış ve işlem takvime bağlanmamış olursa; Fenerbahçe sadece ekstra seyirciden değil, Avrupa futbolunun elit stadyumları haritasından da silinebilir.

"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"

Fenerbahçe’de başkanlık yarışı kızışırken Hakan Safi’den camiayı heyecanlandın, Aziz Yıldırım'ı "yerinden hoplatan" bir hamle geldi

16.05.2026 15:50:00
Haber Merkezi
"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"
"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"
Fenerbahçe'de başkanlık yarışı kızışırken Hakan Safi'den camiayı heyecanlandın, Aziz Yıldırım'ı "yerinden hoplatan" bir hamle geldi. Milano'da dünya futbolunun yaşayan efsanelerinden Paolo Maldini ile bir araya gelen Safi, masaya sadece bir kontrat değil, kulübün geleceğini değiştirecek bir "futbol anayasası" koydu. Safi'nin teklifi Türk futbolunda yöneticilik anlayışını kökten değiştirecek tarihi bir devrimin ilk adımı olarak görülüyor.






Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi, Milano'da gerçekleştirdiği sürpriz Paolo Maldini görüşmesi ile seçilmesi durumunda "vizyon devrimi" yapmaya hazır olduğunun mesajını verdi.

İtalyan gazeteci Maurizio Pistocchi'nin paylaştığı detaylar, bu buluşmanın sadece bir tanışma değil, kulübün geleceğini teslim etme projesi olduğuna işaret ediyor.






FİNANSAL KONUDA SÖZ VERDİ

İddialara göre Hakan Safi, Maldini ile yediği öğle yemeğinde kulübün son yıllarda yaşadığı sportif istikrarsızlığa dikkat çekti. Sadece yıldız futbolculara değil, güçlü bir futbol aklına ihtiyacı olduklarını anlattı. Kendisinin finansal ve idari şartları sağlayacağına söz verdi. Saha içini ve teknik yapılanmayı tamamen bırakmak istediğini ve Fenerbahçe'nin futbol aklı olmasını teklif etti.






AVRUPA KULÜBÜ GİBİ YÖNETİLECEK

Safi'nin projesine göre Maldini, sadece bir sportif direktör değil, futbol şubesinin en üst düzeydeki karar verici mercii olacak. Safi'nin bu hamleyle, yöneticilerin teknik konulara müdahale ettiği dönemi kapatmayı ve kulübü Avrupa'daki dev kulüpler gibi profesyonel bir liyakat sistemiyle yönetmeyi hedeflediği belirtiliyor.






MALDINI "NEDEN OLMASIN" NOKTASINDA

Milan'daki başarılı yönetim döneminden sonra RedBird yönetimiyle yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle görevinden ayrılan Maldini'nin, Safi'nin "tam profesyonellik ve bağımsızlık" vaadinden etkilendiği gelen bilgiler arasında.

İtalya tarafından gelen haberlere bakılacak olursa Fenerbahçe gibi bir devde geniş yetkilerle çalışma teklifine Maldini'nin "neden olmasın" diyebileceği savunuluyor.

Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" dedi.

16.05.2026 10:53:00
İhlas Haber Ajansı
Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'
Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" dedi.

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, açıklamalarda bulundu. İlk yarıda maç oynadıklarının farkında olmadığını gösteren bir futbol sergilediklerini kaydeden Yalçın, "İlk yarı çok kötü bir maç oynadık. Mental durumdan uzak maç oynadığımızın farkında bile değildik ki çok zor geçti ilk yarı. İkinci yarı oyuncuları uyandırmak zorunda kaldık. Üç tane hamleyle başladık. İkinci yarı bizim için daha iyi oldu. Çocuklar çevirmek için mücadele etti. 2-2'lik bir skor. Ama bence güzel maç oldu diyebilirim" diye konuştu.

"Karakter olarak çok böyle şeyleri kaldıracak bir yapıya sahip değilim"

Taraftarın istifa protestosundan utandığını dile getiren Yalçın "Kupada çok ciddi bir hedefimiz vardı. Final oynamak istiyorduk ama bunu beceremedik. Son kalan iki maçta oyuncular tabii taraftar protestosu, tepkiler çocuklar çok genç çocuklar bunu kaldırmaları biraz zor oluyor. Onları son iki maça konsantre etmekte çok zorlandık. Buna biz de dahiliz. Çok ciddi protesto altında taraftar baskısı altında oynamak zorunda kaldık. İstifa cümlelerini duyunca, gerçekten kulübede otururken biraz utandım açıkçası onu söyleyeyim.

Çünkü karakter olarak çok böyle şeyleri kaldıracak bir yapıya sahip değilim. Çok üzüldüm ama oynadığımız oyun maalesef bu tür sonuçlara açık bir oyun. Yani her türlü şey insanın başına gelebiliyor. Hedef olmadığı zaman, hedefi yakalayamadığın zaman özellikle büyük camiada çalışıyorsan sonuçları çok ağır oluyor. Biz de bu sonuçlarla bugün ve geçen hafta yüzleştik. Biz de yüzleştik protestoyla. O yüzden üzgünüz. Beklenmedik bir durum son bölümde.

Konyaspor maçından sonra yaşanan kaos ortamı, protestolar, camianın düşüşü çok sağlıklı gelmedi bana. Benim tarafımdan bakarsak çok da bu kaosun yaşanacağı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sezon başında da zaten koyulmuş çok ciddi hedefler yoktu. Uzun dönemli planlama vardı. Bunları çok net bir şekilde anlatmaya çalıştığım süre boyunca. Ama maalesef işte başarısızlık olduğu zaman, ki başarısızlık kriteri de çok tartışılır.

Yani başarı ve başarısızlık kriteri çok tartışılır. Neye göre başarılı, neye göre başarısız, ne bekleniyordu, ne oldu' Soruların cevapları olmalı bence. Ama dediğim gibi oyun acımasız bir oyun. Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek, 'Icardi'nin geleceği ile ilgili açıklama

Dursun Özbek: "Icardi bizim ikon oyuncumuz kendisi ile yeni sezon için görüşeceğiz"

16.05.2026 10:42:00
İhlas Haber Ajansı
Dursun Özbek, 'Icardi'nin geleceği ile ilgili açıklama
Dursun Özbek, 'Icardi'nin geleceği ile ilgili açıklama
Galatasaray'ın RAMS Park'ta yaptığı şampiyonluk kutlamasının ardından Başkan Dursun Özbek gelenek olduğu üzere kupayı Galatasaraylılar Derneği'ne getirdi. Özbek, burada yaptığı açıklamada, "Icardi bizim ikon oyuncumuz kendisi ile yeni sezon için görüşeceğiz" dedi.

Galatasaray 26. şampiyonluğunu 15 Mayıs'ta RAMS Park'ta düzenlenen tören ile kutladı. Törenin ve kutlamanın ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yöneticiler şampiyonluk kupasını gelenek olarak Galatasaraylılar Derneği'nin Beşiktaş'ta bulunan binasına getirdi.

Özbek, burada yaptığı açıklamada, "26. şampiyonluğumuzu kutladık. Icardı ile görüşmemiz var, inşallah görüşeceğiz. Icardi bizim sevdiğimiz bir oyuncumuz, ikonumuz. Galatasaray'a çok şeyler kattı. Dolayısıyla kendisi ile görüşeceğiz" diye konuştu.

"Bekledik gelmediler"



Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinden kimsenin stada gelmemesi ile ilgili, "Bilmiyorum gelmediler. Bekledik ama gelmediler" yorumunda bulunurken, Lucas Torreira ile ilgili, "Torreira bizim oyuncumuz niye gitsin" sözlerini sarf etti.

Hedef: 27. şampiyonluk



Galatasaray olarak hedeflerinin 27. şampiyonluk olduğunu söyleyen Başkan Özbek, "Hedefimiz 27. şampiyonluk. Hazırlıklarımıza zaten başladık. İnşallah bu sezonda ipi göğüsleyip önce stadımızda kutlayacağız sonra kupayı evimize, cemiyetimize getireceğiz. Bugün de bu yüzden buradayız. Cemiyet bizim her şeyimiz, Galatasaray'ın doğduğu yer. Buradaki kardeşlerimizle mutluluğumuzu paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Geleneğin devam ettiğini söyleyen Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sinan Aslan da, "Kupanın cemiyete gelmesi bir gelenek. Başkanımız da bizi onurlandırdı, kupayı yine buraya getirdi. Çok mutluyuz. İnşallah seneye Avrupa'da daha başarılı olup Dursun abi başkanlığını taçlandıracak" diye konuştu.

Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu

Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mücadele eden milli güreşçi Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu oldu

16.05.2026 00:36:00
İhlas Haber Ajansı
Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu
Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu
Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mücadele eden milli güreşçi Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu oldu.

U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mindere çıkan Kıymet Rümeysa Tezcan, birinci turda Rus rakibi Polina Efimova'yı 7-5 mağlup etti. Çeyrek finalde ise Azerbaycanlı Simura Abdullayeva karşısında 17-6 galip gelerek yarı finale yükseldi.

Yarı finalde İsveçli rakibi Sofia Tuominen Mirkovic'i 6-4 öndeyken tuşla mağlup eden milli sporcu, adını finale yazdırdı. Final müsabakasında U15 Avrupa Şampiyonu Letonyalı rakibi Darja Markova ile karşılaşan Kıymet Rümeysa Tezcan, mücadelede 6-1 öndeyken rakibini tuş ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Fildişi Sahili'nin Dünya Kupası kadrosunda Süper Lig damgası


 
 
Fildişi Sahili, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edeceği kadroyu açıklarken listede Süper Lig'den 5 futbolcu yer aldı.
 

16.05.2026 00:11:00 / Güncelleme: 16.05.2026 09:06:31
AA
Fildişi Sahili'nin Dünya Kupası kadrosunda Süper Lig damgası
Fildişi Sahili'nin Dünya Kupası kadrosunda Süper Lig damgası

Fildişi Sahili Futbol Federasyonunun açıklamasına göre ABD, Meksika ve Kanada'da 11 Haziran - 19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2026 Dünya Kupası'nda E Grubu'nda yer alacak Afrika temsilcisinin kadrosu duyuruldu.

Fildişi Sahili; E Grubu'nda Almanya, Curaçao ve Ekvador ile mücadele edecek.

Kadroda yer alan Süper Lig'den 5 futbolcu şu şekilde:
Emmanuel Agbadou (Beşiktaş)
Wilfried Singo (Galatasaray)
Christ Inao Oulai (Trabzonspor)
Yahia Fofana (Çaykur Rizespor)
RAMS Başakşehir'den Christopher Operi ise yedek kadroda yer aldı.


Fildişi Sahili kadrosu şu şekilde:

Kaleci: Yahia Fofana, Mohamed Kone, Alban Lafont
Defans: Emmanuel Agbadou, Clement Akpa, Ousmane Diomande, Guela Doue, Ghislain Konan, Odilon Kossounou, Evan Ndicka, Wilfried Singo
Orta saha: Seko Fofana, Parfait Guiagon, Christ Inao Oulai, Franck Kessie, Ibrahim Sangare, Jean-Michael Seri
Forvet: Simon Adingra, Ange-Yoan Bonny, Amad Diallo, Oumar Diakite, Yan Diomande, Evann Guessand, Nicolas Pepe, Bazoumana Toure, Elye Wahi

Yedekler: Ira Tape, Christopher Operi, Malick Yalcouye, Martial Godo, Sebastien Haller

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı

Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mücadele eden milli güreşçi Şirin Askara, bronz madalya kazandı.

16.05.2026 00:10:00 / Güncelleme: 16.05.2026 10:31:02
İhlas Haber Ajansı
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı
Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mücadele eden milli güreşçi Şirin Askara, bronz madalya kazandı.

U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mindere çıkan Şirin Askara, çeyrek final müsabakasında Alman rakibi Nahla Maylin Eichheimer'i 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.



Yarı finalde Ukraynalı rakibi Valeriia Yatskiv ile karşılaşan milli sporcu, bronz madalya mücadelesine çıkmaya hak kazandı. Bronz madalya maçında Romanyalı rakibi Maria Pavel'i 6-1 mağlup eden Şirin Askara, Avrupa üçüncüsü oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.