logo
09 ŞUBAT 2026

BTP'den anlamlı ziyaret

Bağımsız Türkiye Partisi Trabzon'a çıkarma yaptı. BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş öncülüğündeki BTP'liler, Viyana'da düzenlenecek 11. MEM Kongresi öncesi, partinin kurucu lideri Prof. Dr. Haydar Baş'ın Akçaabat ilçesindeki kabrini ziyaret etti 

26.01.2026 12:39:00 / Haber Merkezi
Ziyaretin ardından açıklama yapan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Babamın doğum günü 28 Ocak. Hem doğum günü öncesindeki hafta sonu burada bir araya gelmiş olduk, hem de 7 - 8 Şubat'ta Avusturya Viyana'da Uluslararası Milli Ekonomi Modeli Kongresi'nin 11.sini yapacağız. Bu modelin sahibi Prof. Dr. Haydar Baş... Biz de tabiri caizse ruhaniyetinden bir müsaade sadedinde geldik, duamızı yaptık. Buradan bir dahaki hafta sonu Viyana programı için hazırlıklarımızı yapıp Avusturya'ya gideceğiz" dedi.

"20 ülkeden 60'a yakın akademisyen katılacak"

BTP lideri Hüseyin Baş şunları söyledi:

"Dünyanın sıkıştığı, çaresiz kaldığı ekonomik düzlemde bütün dünyaya tabiri caizse deniz feneri olmuş modeli bütün dünyaya tekrar haykıracağız. Daha önce Azerbaycan Bakü'de, Almanya Heildelberg Üniversitesi'nde bu kongreler gerçekleşmişti. Bu uluslararası anlamda İstanbul ve Türkiye'deki diğer kongreler haricinde üçüncü büyük uluslararası kongre olmuş oluyor. Bunu da Viyana'da gerçekleştiriyoruz. Kongreye 20 farklı ülkeden 60'a yakın profesör, akademisyen, ekonomist gelecek ve modele ilişkin, modelin dünyadaki uygulanabilirlik alanına ilişkin tebliğler sunacak. 

"Milli Ekonomi Modeli Türkiye için yazıldı"

Bütün dünyaya yayılan Milli Ekonomi rüzgarını görmek biz çok mutlu ediyor. Dünyanın da başka bir çıkış yolu da kalmadı. Ama bu model bu topraklar için, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları için, bu millet için ilk defa ortaya konulmuştu. İlk hedefimiz de bunun Türkiye'de uygulanabilir alanını oluşturmak. Bu vesile burada da biz toplanmış olduk, buluşmuş olduk.

"Haydar hoca çok büyük bir isimdi"

Haydar hoca çok büyük bir isimdi, çok kıymetli bir isimdi. O kadar büyük bir isimdi ki - aramızdan ayrılışının üzerinden 6 yıl geçti neredeyse-  bugün hala bütün milletin bir araya gelmesine vesile oluyor. Hayatını birlik ve beraberlik için yaşadı. Bugün de onu adeta bize tekrar yaşatıyor. Ruhu şad olsun. Bu millete, bu vatana çok büyük hizmet etmiş çok değerli insanlardan biriydi Prof. Dr. Haydar Baş. Nasıl ki bu topraklarda yaşayabilmemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz, nasıl ki bu vatanı sahiplenebilmemizi ecdadımıza borçluyuz, bu fikirlere sahip olabilmeyi de bizler ebedi liderimiz Prof. Dr. Haydar Baş'a borçluyuz. O yüzden bu kıymetleri unutmadan anarak ve gelecek nesillere de aktararak onların fikirlerini, dünyalarını, düşüncelerini yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz."

BTP lideri Hüseyin Baş daha sonra illerden gelen partililerle bir araya gelip yemek yedi, istişarelerde bulundu.

BTP'nin Trabzon çıkarması Başkanlık Divanı toplantısıyla sonar erdi.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.