logo
16 MAYIS 2026

Burası dağ başı mı!

Volkan Demirel'i Türk Telekom Arena'dan almak için stada gelen güvenlik görevlilerin medya mensuplarına saldırması büyük tepki çekti

18.11.2014 00:00:00
Basın Konseyi, A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan ile yaptığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri maçından sonra bazı güvenlik elemanları tarafından gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı. Önceki gece yaşanan olayın anlatıldığı açıklamada, Demirel ve Belözoğlu'nun yanında bulunan özel güvenlik elemanlarının, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırdığı bildirildi. "Gazetecileri, kameramanları, yumruk ve tekmelerle yerlere yatırıp döven, elindeki makineleri kıran güvenlik güçlerinin, bu gücü nereden aldıklarını soruyoruz? Gazetecilerin örselenmesi, dövülmesi ne yazık ki alışkanlık haline geldi. Bu durum, demokratik ülkelere de yakışmamaktadır" değerlendirmesinin bulunduğu açıklamada, özel güvenlik görevlilerinin, haddi olmayan davranışlarda bulunmasının kabul edilemez olduğunu ifade edildi. Açıklamada, "Görüntülerden yola çıkılarak, gazetecilere tekme, yumruk atan, görevlerini yapmalarını engelleyen özel güvenlik görevlilerinin, ivedi olarak bulunup, hesap sorulmasını bekliyoruz" denildi. Konuya ilişkin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden (TGC) yapılan açıklamada ise barış ve kardeşlik dilinin hakim olması gereken spor alanlarında her gün bir başka şiddet olayına tanık olunduğunu, kamuoyunu bilgilendirme amacıyla görev yapan gazetecilere özel güvenlik elemanlarının saldırılarının her gün biraz daha arttığının gözlemlendiği kaydedildi.TSYD: Saldırıyı kınıyoruzTürkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu, Türk Telekom Arena'da dün oynanan Türkiye-Kazakistan milli maçı sonrası özel güvenlik görevlilerinin gazetecilere saldırmasını kınadı. TSYD İstanbul Şubesi'nden yapılan açıklamada, "Spor basını başta olmak üzere gazetecilere yönelik saldırgan davranışlar pazar gecesi TT Arena'da oynanan Türkiye-Kazakistan maçı sonrası tavan yapmış ve meslektaşlarımız 'sözde' güvenlik görevlilerince darp edilmiştir. Değerli üyemiz Gökhan Kılınçer başta olmak üzere çok sayıda emekçi arkadaşımıza TV kameraları önünde yapılan vahşi saldırıyı kınıyoruz" denildi.

Galatasaray başlayacak devlet tamamlayacak!

Galatasaray yönetimi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ni dünya standartlarına taşımak ve EURO 2032’nin kalbi yapmak için tarihi bir operasyon başlattı

16.05.2026 16:27:00
Haber Merkezi
Galatasaray başlayacak devlet tamamlayacak!
Galatasaray başlayacak devlet tamamlayacak!
Galatasaray yönetimi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ni dünya standartlarına taşımak ve EURO 2032'nin kalbi yapmak için tarihi bir operasyon başlattı.

"Koltuk koltuk, santim santim" planlanan bu dev projeyle kapasite 60 binin üzerine çıkacak. Gelen bilgilere göre Dursun Özbek yönetimi fitili ateşleyecek... geri kalan dev modernizasyonu "Devlet Baba" tamamlayacak.

Galatasaray'da Dursun Özbek yönetimi, Rams Park'ın çehresini ve kapasitesini değiştirecek dev proje için düğmeye bastı. Hedef net: Kapasiteyi 60 binin üzerine çıkarmak ve stadı EURO 2032'nin yarı final maçlarından birisinin oynanacağı stat haline getirmek.







YÖNETİM GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Yeni sezona yetişmesi planlanan ilk etap, UEFA izni gerektirmeyen iç düzenlemeleri kapsıyor. Seçim sonrası hızlanacak bu süreçte öncelikle localardaki koltuk sayıları artırılacak.

Ardından Batı ve Doğu alt tribünlerde yapılacak teknik düzenlemelerle ortalama 2 bin kişilik bir artış sağlanacak. Mevcut koltukların daha modern ve ince sırtlıklı modellerle değiştirilmesi gündemde.







İŞTE MASADAKİ PROGRAMLAMA

Mevcut kapasitesi 52 bin 223 olan Rams Park'ta, santim santim hesap yapılarak ek kontenjan oluşturulacak. Yönetimin masasındaki teknik veriler şu şekilde:

-Diz Mesafesi Optimizasyonu (%10 daraltma)       %5 - %8     2 bin 500 - 4 bin koltuk
-Koltuk Genişliği Düzenlemesi (Omuz mesafesi)    %7 - %9     3 bin - 5 bin koltuk

Genel Toplam Hedef                        Kritik Eşik 60 bin ve üzeri seyirci







60 BİN KİŞİ ÜSTÜNE ÇIKILACAK

Ekim ayına kadar tüm taslakları netleştirilecek olan proje, 2030 yılına kadar tamamen bitirilmiş olacak. Ayakta seyirci uygulaması için UEFA'dan resmi bir izin çıkmış değil. Bu durumun önümüzdeki sezonda da uygulanması zor görünüyor. Ancak Galatasaray yönetimi, koltuk yenileme ve tribün daraltma yöntemleriyle bu engeli (60 bin +) aşarak kapasiteyi dünya standartlarına taşımakta kararlı.







YARI FİNAL GARANTİ OLACAK

Bu hamle ile birlikte Ali Sami Yen Spor Kompleksi, sadece bir kulüp stadı değil, EURO 2032'nin en görkemli duraklarından biri haline gelecek. Rams Park'ta Euro 2032'nin en azından bir yarı final maçının oynanması için sorun ortadan kalkacak.







GERİ KALANI DEVLET YAPACAK

Geri kalan altyapı, teknoloji ve VIP alanları gibi modernizasyon devlet desteğiyle (İtalyan ve Türk hükümetleri statlar ile ilgili yapılacak alt yapıları üstlenme konusunda UEFA'ya söz vermişti) tamamlanacak.

Turnuva standartları sayesinde, kulübün maç günü gelirleri kalıcı olarak 1.5-2 kat artacak. UEFA Kategori 4 sertifikası alınacak. Yüksek kapasite, stadyum isim sponsorluğu anlaşmalarında kulübün eline devasa bir koz geçecek.

Hakan Safi ile Icardi'nin menajeri ne konuştu?

Galatasaray’da Mauro Icardi’nin geleceği belirsizliğini korurken menajeri Elio Letterio Pino'nun Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile bir araya geldiği iddiası gündeme bomba gibi düştü

16.05.2026 16:23:00
Haber Merkezi
Hakan Safi ile Icardi'nin menajeri ne konuştu?
Hakan Safi ile Icardi'nin menajeri ne konuştu?
Galatasaray'da Mauro Icardi'nin geleceği belirsizliğini korurken menajeri Elio Letterio Pino'nun Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile bir araya geldiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İddialara göre Safi'nin masada somut bir teklif yerine "İmza atmak için acele etmeyin" mesajı vermesi, transfer dünyasında "stratejik bir hamle" olarak yorumlandı.

Pino cephesinin görüşmeleri yalanlaması kafaları karıştırdı. Pazartesi günü Başkan Dursun Özbek ile yapılacak kritik randevu öncesi işler sarpa sardı.







Galatasaray'da şampiyonluk kutlamaları öncesi Mauro Icardi'nin geleceğiyle ilgili sıcak saatler yaşandı. Yıldız golcü takım arkadaşlarıyla 26. şampiyonluğu kutlarken, İstanbul'da bulunan menajeri Elio Letterio Pino'nun Fenerbahçe başkan adaylarından Hakan Safi ile bir araya geldiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Hem Galatasaray hem Fenerbahçe camiasında bomba etkisi yaratan bu iddianın devamına göre Salı akşamı İstanbul'a iniş yapan ancak Başkan Özbek'in "haftaya konuşuruz" sözüyle şok olan Pino, Safi ile yaptığı görüşmeden kafası karışık ayrıldı.







DURSUN ÖZBEK'İN ACELESİ YOK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Pazartesi günü Icardi'nin menajeriyle bir araya gelecek. Görüşmede yönetimin daha önce ilettiği teklif masaya yatırılacak ve Özbek, Pino'ya teklifin kabul edilip edilmediğine dair nihai kararı soracak.







SOMUT BİR TEKLİF YOK

Gelen bilgilere göre Hakan Safi ile Elio Pino arasındaki görüşme gerçekleşti. Ancak Safi'nin masaya somut bir teklif koymadığı, bunun yerine Pino'ya "İmza atmak için acele etmeyin" dediği iddia ediliyor. Kulislerde konuşulanlara göre Hakan Safi'nin bu hamlesi, Icardi'yi transfer etmekten ziyade iki stratejik amaca hizmet ediyor:







SAFİ'NİN AMACI TRANSFER DEĞİL

- Arjantinli yıldızın Galatasaray ile olan sözleşmesini yenileme sürecini baltalamak.
- Sarı-kırmızılı taraftara "Bakın, menajeri para için bize geliyor" imajını çizmek.







Görüşmelerin basına sızması üzerine Elio Pino cephesi, Hakan Safi ile yapılan temasları net bir dille yalanladı. Safi tarafı sessizliğini koruyor. Galatasaray yönetiminin bu "menajer oyunları" karşısında Pazartesi günü nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu.

"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"

Fenerbahçe’de başkanlık yarışı kızışırken Hakan Safi’den camiayı heyecanlandın, Aziz Yıldırım'ı "yerinden hoplatan" bir hamle geldi

16.05.2026 15:50:00
Haber Merkezi
"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"
"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"
Fenerbahçe'de başkanlık yarışı kızışırken Hakan Safi'den camiayı heyecanlandın, Aziz Yıldırım'ı "yerinden hoplatan" bir hamle geldi. Milano'da dünya futbolunun yaşayan efsanelerinden Paolo Maldini ile bir araya gelen Safi, masaya sadece bir kontrat değil, kulübün geleceğini değiştirecek bir "futbol anayasası" koydu. Safi'nin teklifi Türk futbolunda yöneticilik anlayışını kökten değiştirecek tarihi bir devrimin ilk adımı olarak görülüyor.






Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi, Milano'da gerçekleştirdiği sürpriz Paolo Maldini görüşmesi ile seçilmesi durumunda "vizyon devrimi" yapmaya hazır olduğunun mesajını verdi.

İtalyan gazeteci Maurizio Pistocchi'nin paylaştığı detaylar, bu buluşmanın sadece bir tanışma değil, kulübün geleceğini teslim etme projesi olduğuna işaret ediyor.






FİNANSAL KONUDA SÖZ VERDİ

İddialara göre Hakan Safi, Maldini ile yediği öğle yemeğinde kulübün son yıllarda yaşadığı sportif istikrarsızlığa dikkat çekti. Sadece yıldız futbolculara değil, güçlü bir futbol aklına ihtiyacı olduklarını anlattı. Kendisinin finansal ve idari şartları sağlayacağına söz verdi. Saha içini ve teknik yapılanmayı tamamen bırakmak istediğini ve Fenerbahçe'nin futbol aklı olmasını teklif etti.






AVRUPA KULÜBÜ GİBİ YÖNETİLECEK

Safi'nin projesine göre Maldini, sadece bir sportif direktör değil, futbol şubesinin en üst düzeydeki karar verici mercii olacak. Safi'nin bu hamleyle, yöneticilerin teknik konulara müdahale ettiği dönemi kapatmayı ve kulübü Avrupa'daki dev kulüpler gibi profesyonel bir liyakat sistemiyle yönetmeyi hedeflediği belirtiliyor.






MALDINI "NEDEN OLMASIN" NOKTASINDA

Milan'daki başarılı yönetim döneminden sonra RedBird yönetimiyle yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle görevinden ayrılan Maldini'nin, Safi'nin "tam profesyonellik ve bağımsızlık" vaadinden etkilendiği gelen bilgiler arasında.

İtalya tarafından gelen haberlere bakılacak olursa Fenerbahçe gibi bir devde geniş yetkilerle çalışma teklifine Maldini'nin "neden olmasın" diyebileceği savunuluyor.

Fenerbahçe'yi karıştıran teklif

UEFA cezalarından, transfere ve hocaya kadar hayati konuların konuşulması beklenen Fenerbahçe durup dururken "akil adamlık" tartışmalarının içine çekildi

16.05.2026 15:46:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'yi karıştıran teklif
Fenerbahçe'yi karıştıran teklif
UEFA cezalarından, transfere ve hocaya kadar hayati konuların konuşulması beklenen Fenerbahçe durup dururken "akil adamlık" tartışmalarının içine çekildi. Yüksek Divan Kurulu'nda sergilediği denetleyici tavırla "Ombudsman" yakıştırmalarına yeşil ışık yakan Aziz Yıldırım'ın, Hakan Safi kanadından Abdullah Kiğılı aracılığıyla gelen "akil adamlık" teklifine verdiği sert yanıt kulisleri adeta ateşe verdi.






Fenerbahçe'de yaklaşan genel kurul öncesi kulisler hareketlendi. UEFA cezası tehlikesi, stat inşaatının zorunluluğu ya da transferler ile hoca konusunun konuşulması gerekirken bir anda patlak veren "akil adamlık" gündemi camianın yeni ve "suni" gündemi haline geldi "Akil adamlık" kavramı ise Yıldırım'ın Yüksek Divan Kurulu (YDK) toplantısındaki çıkışları sonrasında "ombudsman" konuşmalarının adeta bir devamı niteliğinde.






YILDIRIM'DAN SERT TEPKİ GELDİ

Son dönemde defalarca "bir daha asla" diyerek adaylık kapılarını kapatan Yıldırım, kendisi için ortaya atılan "akil adam" formülüne sert tepki gösterdi:

- Ben Fenerbahçe'nin akil insanı olmak istemiyorum, ben icraat yaparım. Yaptıklarım ortada. Seçimden çekilmiyorum.






TEKLİFİ ABDULLAH KİĞILI GETİRDİ

Kulislerde dolaşan iddialara göre; Hakan Safi adına Aziz Yıldırım'a "akil adamlık" teklifini götüren Abdullah Kiğılı oldu.

Camiada konuşulanlara göre Safi, kısa süre önce Yıldırım'ın yarım asırlık arkadaşı Abdullah Kiğılı'ya Futbol A.Ş.'nin başına geçmesini teklif etti. Aynı Kiğılı üzerinden de Yıldırım'a "akil adamlık" teklifini iletti.






ASLINDA KENDİSİ İSTEMİŞTİ

YDK'da yaptığı konuşmada aslında "akil adamlığa" hazır olduğunu hissettiren Yıldırım, üslubuyla da dikkat çekmişti. Rakamları sorgularken kullandığı, "Okur yazarım, anlatın" ve "Beni sıradan bir üyeyle karıştırmayın, her hamlenizi takip ediyorum" ifadeleri, kendisini başkanların da üzerinde bir denetleyici mekanizma veya bir "ombudsman" olarak konumlandırdığı şeklinde yorumlamıştı.






YILDIRIM NEDEN VAZGEÇTİ?

Yıldırım, geçmiş söylemlerinde; "Beni bırakın, gençler bir araya gelmeli ve vizyon koymalı" diyerek Batuhan Özdemir veya Ahmet Özokur gibi isimlerin desteklenmesi gerektiği mesajını vermişti. Ancak gelinen noktada; camiadaki belirsizlik, mali tabloların sorgulanması ve yönetimle olan fikir ayrılıkları Aziz Yıldırım'ı "elini taşın altına sokma" noktasına geri getirdi.

Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" dedi.

16.05.2026 10:53:00
İhlas Haber Ajansı
Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'
Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" dedi.

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, açıklamalarda bulundu. İlk yarıda maç oynadıklarının farkında olmadığını gösteren bir futbol sergilediklerini kaydeden Yalçın, "İlk yarı çok kötü bir maç oynadık. Mental durumdan uzak maç oynadığımızın farkında bile değildik ki çok zor geçti ilk yarı. İkinci yarı oyuncuları uyandırmak zorunda kaldık. Üç tane hamleyle başladık. İkinci yarı bizim için daha iyi oldu. Çocuklar çevirmek için mücadele etti. 2-2'lik bir skor. Ama bence güzel maç oldu diyebilirim" diye konuştu.

"Karakter olarak çok böyle şeyleri kaldıracak bir yapıya sahip değilim"

Taraftarın istifa protestosundan utandığını dile getiren Yalçın "Kupada çok ciddi bir hedefimiz vardı. Final oynamak istiyorduk ama bunu beceremedik. Son kalan iki maçta oyuncular tabii taraftar protestosu, tepkiler çocuklar çok genç çocuklar bunu kaldırmaları biraz zor oluyor. Onları son iki maça konsantre etmekte çok zorlandık. Buna biz de dahiliz. Çok ciddi protesto altında taraftar baskısı altında oynamak zorunda kaldık. İstifa cümlelerini duyunca, gerçekten kulübede otururken biraz utandım açıkçası onu söyleyeyim.

Çünkü karakter olarak çok böyle şeyleri kaldıracak bir yapıya sahip değilim. Çok üzüldüm ama oynadığımız oyun maalesef bu tür sonuçlara açık bir oyun. Yani her türlü şey insanın başına gelebiliyor. Hedef olmadığı zaman, hedefi yakalayamadığın zaman özellikle büyük camiada çalışıyorsan sonuçları çok ağır oluyor. Biz de bu sonuçlarla bugün ve geçen hafta yüzleştik. Biz de yüzleştik protestoyla. O yüzden üzgünüz. Beklenmedik bir durum son bölümde.

Konyaspor maçından sonra yaşanan kaos ortamı, protestolar, camianın düşüşü çok sağlıklı gelmedi bana. Benim tarafımdan bakarsak çok da bu kaosun yaşanacağı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sezon başında da zaten koyulmuş çok ciddi hedefler yoktu. Uzun dönemli planlama vardı. Bunları çok net bir şekilde anlatmaya çalıştığım süre boyunca. Ama maalesef işte başarısızlık olduğu zaman, ki başarısızlık kriteri de çok tartışılır.

Yani başarı ve başarısızlık kriteri çok tartışılır. Neye göre başarılı, neye göre başarısız, ne bekleniyordu, ne oldu' Soruların cevapları olmalı bence. Ama dediğim gibi oyun acımasız bir oyun. Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe, sezonu Eyüpspor maçıyla kapatacak

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in son haftasında yarın Eyüpspor'u konuk edecek

16.05.2026 10:16:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, sezonu Eyüpspor maçıyla kapatacak
Fenerbahçe, sezonu Eyüpspor maçıyla kapatacak
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in son haftasında yarın Eyüpspor'u konuk edecek.

Trendyol Süper Lig'in 34. ve son hafta maçında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de evinde Eyüpspor ile karşılaşacak. Sezonu 2. sırada kapatacak olan sarı-lacivertliler, geride kalan 33 maçta 21 galibiyet, 10 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 73 puan topladı. Eflatun-sarılılar ise 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 17 mağlubiyetle 32 puanla averajla 13. sırada yer alıyor.

Ligde 4. randevu



Fenerbahçe ile Eyüpspor, Süper Lig tarihinde 4. kez kozlarını paylaşacak. Kanarya, Süper Lig'de 2. sezonunu yaşayan eflatun-sarılılara karşı 2 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe, 3-0'lık skorla galibiyete ulaştı.

İç sahada kaybetmedi

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de bu sezon evinde 16 maça çıktı. Fenerbahçe, 11 maçta galibiyet elde ederken, 5 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçların tamamında rakip filelere gol atmayı başarırken, bu süreçte 37 kez gol sevinci yaşadı. Kanarya, iç sahada kalesinde ise 16 gol gördü.

Ederson cezalı, 3 futbolcu sakat



Galatasaray ile oynanan derbide kırmızı kart gören Ederson, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan aldığı men cezası nedeniyle kadroda olmayacak. Kasığında fıtık tespit edilen Dorgeles Nene ile hafif sakatlığı bulunan Milan Skriniar ve Talisca son lig maçında forma giyemeyecek.

Eyüpspor'un küme düşme ihtimali var

Ligde son 4 maçta 10 puan toplayarak küme düşme hattından çıkan Eyüpspor'un ligde kalma durumu aynı saatte oynanacak maçların sonuçlarına bağlı olacak. Ligde 16. sırada bulunan 29 puanlı Antalyaspor, sahasında Kocaelispor ile oynayacak, kırmızı-beyazlıların mücadeleden galip ayrılması halinde 31 puanlı Gençlerbirliği, 32'şer puanlı Kasımpaşa ve Eyüpspor'un maçlarındaki skorlara göre sıralama netlik kazanacak. Antalyaspor'un, bu 3 takıma karşı da ikili averajda üstünlüğü bulunuyor. Son hafta maçlarında alınacak skorlara göre ikili, üçlü veya dörtlü averaj durumu da hesaba katılabilir. Eyüpspor, rakiplerine karşı ikili averajda Gençlerbirliği ile eşit, Kasımpaşa'ya karşı üstünlüğü bulunuyor.

Mehmet Türkmen düdük çalacak

Fenerbahçe ile Eyüpspor arasında oynanacak müsabakada hakem Mehmet Türkmen düdük çalacak. Türkmen'in yardımcılıklarını Süleyman Özay ile Samet Çiçek yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Melih Aldemir olacak.

Şampiyon kupasını kaldırdı


 
Sarı-kırmızılı kulüp, Trendyol Süper Lig'de üst üste 4, toplamda 26. şampiyonluk için kutlama organizasyonu düzenledi. Türkiye Futbol Federasyonundan hiçbir yetkilinin katılmadığı törende Galatasaraylı futbolculara şampiyonluk kupasıyla madalyalarını kulüp başkanı Dursun Özbek verdi.

16.05.2026 00:45:00
HABER MERKEZİ/AA
Şampiyon kupasını kaldırdı
Şampiyon kupasını kaldırdı

Trendyol Süper Lig'de üst üste 4, toplamda 26. kez mutlu sona ulaşan Galatasaray, şampiyonluk kupasına kavuştu. Ligde bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden sarı-kırmızılı takım için RAMS Park'ta kutlama organizasyonu düzenlendi.

İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi'nde bir araya gelen Galatasaray teknik ekibi ve futbolcuları, üstü açık otobüsle şampiyonluk turu attı. Galatasaray Lisesi'nden hareket eden otobüsle yola çıkan sarı-kırmızılılar, sonrasında Meşrutiyet Caddesi, Tepebaşı Işıklar, Tarlabaşı Bulvarı, Taksim Tüneli, Cumhuriyet Caddesi, Halaskargazi Caddesi, Mecidiyeköy Meydanı, Esentepe Büyükdere Caddesi, Büyükdere Caddesi Gültepe Kavşağı, 4. Levent'ten geçerek yaklaşık 3 saatlik yolculuğun ardından RAMS Park'a geldi. Galatasaraylı oyunculara yol boyunca çok sayıda taraftar eşlik etti.

"Dört Dörtlük Ş4mpiyon" sloganıyla düzenlenen kutlama için RAMS Park'a sahne kuruldu. Sarı-kırmızı sahnenin etrafında kulübün 25 şampiyonluğunu simgeleyen 5 adet büyük yıldız yer aldı.







Kasa da doldu

Kutlama organizasyonu için Galatasaray Kulübü, 190.5 lira ile bin 905 lira arasında değişen fiyatlarla bilet satışı gerçekleştirdi. Yaz döneminde çimleri yenileyecek kulüp, saha içine ise 19 bin 50 lira karşılığında taraftar aldı. Kulübün satışa çıkardığı tüm biletler tükenirken kutlama tamamen dolu tribünler önünde yapıldı.

Stat kapılarının saat 17.00'de açılmasıyla başlayan kutlamalarda 20.15'e kadar Suat Ateşdağlı, Yalçın Asan ve Doğuş Çabakçor, DJ performansı sergiledi. DJ performanslarının ardından Doğuş Çabakçor eşliğindeki senfoni orkestrası Galatasaray marşları çaldı.

Yaklaşık 55 bin taraftar tribünde

Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamasını yaklaşık 55 bin sarı-kırmızılı futbolsever statta izledi. Kulübün açıklamasına RAMS Park'taki şampiyonluk gecesine RAMS Park'a 54 bin 527 taraftar bilet alarak giriş yaptı.







Dron şovu beğeni topladı

Galatasaray Kulübü, şampiyonluk kutlamasına dron şovuyla devam etti. Gökyüzünde yüzlerde dron ile yapılan gösteri, "Dej4vu" ve "Domin4syon her sene sensin şampiyon" yazılarının gökyüzünde yer almasıyla başladı. Ardından 10 numaralı formasıyla Leroy Sane, Lucas Torreira, kurtarış yapan Uğucan Çakır, Fenerbahçe derbisine attığı golden sonra yaşadığı gol sevinciyle Barış Alper Yılmaz, kırık kolunda demir yumruk olan Victor Osimhen, asker selamı veren Mauro Icardi, futbolculuğunun ardından teknik adamlığında da Galatasaray ile 4 sezon üst üste şampiyonluk yaşayan Okan Buruk'un görselleri gökyüzüne yansıtıldı.
26. şampiyonluğa özel hazırlanan görselin ardından gelecek sezonki hedef belirlendi. Kulüp, üst üste 5, toplamda 27. şampiyonluğu, gökyüzüne "Hedef 27" yazarak belirledi.







Sahne sırası şampiyonluğun mimarlarında

Kutlamalarda podyuma sırasıyla A takım personeli, başkan Dursun Özbek, kulüp ve Sportif AŞ yöneticileri, teknik ekip ile futbolcular podyuma çağrıldı. Başkan Dursun Özbek, taraftarlar tarafından "Büyük başkan" tezahüratlarıyla karşılandı. Taraftarlar, kendilerini selamlayan Özbek'e "Bu taraftar seninle gurur duyuyor" şeklinde tezahürat yaptı.
Teknik direktör Okan Buruk ise sahneye büyük bir coşkuyla davet edildi. Tecrübeli teknik adam, sahneye çıkarken "Gerçekleri tarih yazar, tarihi Galatasaray" marşı çalınırken tribünler marşa coşkuyla eşlik etti. Tribünlere çağrılan Buruk, yumruk şov yaparak "oley" çektirdi. Son olarak futbolcular, podyuma teker teker kendi seçtikleri şarkılar eşliğinde geldi.

Kupa ve madalyaları başkan Dursun Özbek takdim etti

Galatasaraylı futbolcular, şampiyonluk kupası ile madalyalarını kulüp başkanı Dursun Özbek'in elinden aldı. Türkiye Futbol Federasyonundan hiçbir yetkilinin katılmadığı törende şampiyonluk kupasını Özbek, takım kaptanları Mauro Icardi, Abdülkerim Bardakcı ve Kaan Ayhan'a verdi. Futbolcular, kupayı coşkuyla havaya kaldırdı. Bu sırada konfeti, duman ve havai fişek gösterisi yapıldı.







En büyük coşku Icardi'de

Galatasaray'ın Arjantinli Mauro Icardi, sarı-kırmızılı taraftarın en büyük coşkuyla karşıladığı futbolcu oldu. Sözleşmesi sona eren ve takımda kalıp kalmayacağı belli olmayan kaptan Icardi, podruma en son çağrıldı. Kendisiyle özdeşleşen "Aşkın Olayım" şarkısıyla podyuma yürüyen Icardi'ye taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu. Tribünleri selamlayan Icardi, daha sonra takım arkadaşlarının oluşturduğu çemberin ortasında "üçlü" çektirdi. Golcü oyuncu etrafını saran arkadaşlarıyla şampiyonluğu kutladı.







Sacha Boey, sırtında Filistin bayrağı taşıdı

Fransız futbolcu Sacha Boey, İsrail'in soykırımına uğrayan Filistin'e destek verdi. Sağ bek Boey, sahneye sırtında Filistin bayrağı taşıyarak çıktı. Boey'in bu hareketi, taraftardan büyük alkış aldı. Galatasaray taraftarı, "Kahrolsun İsrail, Filistin'e özgürlük." şeklinde tezahürat yaptı.







Uğurcan, maziyi andı

Uğurcan, KADR'in "Hakim Bey" şarkısıyla podyuma yürüdü.
Sarı-kırmızılı ekibin milli file bekçisi Uğurcan Çakır, 2021-2022 sezonunda Trabzonspor ile yaşadığı şampiyonluğun kutlamasında takım arkadaşı Dorukhan Toköz ile "Hakim Bey" şarkısını söylemişti.







Barış Alper, horona devam etti

Galatasaray'ın Rizeli futbolcusu Barış Alper Yılmaz, bu sezon da horon oynadı. Geçen sezon sahneye çıkarken horon oynayan Barış Alper, yine kemençe ve tulumu tercih etti. Yıldız futbolcunun horonuna takım arkadaşları da eşlik etti.

Torreira, gözyaşlarını tutamadı

Uruguaylı orta saha oyuncusu Lucas Torreira, duygulu anlar yaşadı. Galatasaray'ın üst üste 4 şampiyonluk yaşamasında büyük katkısı bulunan Torreira, sahneye geçen aylarda kalp rahatsızlığı yaşayan babasıyla geldi. Hayatını kaybeden annesini sık sık anan ve onu çok özlediğini vurgulayan Torreira'nın babasıyla sahneye çıkmadan duygulanarak ağladığı görüldü. Torreira, sahneye "hayatımı yaşamak" anlamına gelen, hayatın keyfini çıkarmayı, dans etmeyi ve neşeyle yaşamayı ifade eden İspanyolca "Vivir Mi Vida" şarkısıyla çıktı.

Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu

Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mücadele eden milli güreşçi Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu oldu

16.05.2026 00:36:00
İhlas Haber Ajansı
Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu
Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu
Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mücadele eden milli güreşçi Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu oldu.

U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mindere çıkan Kıymet Rümeysa Tezcan, birinci turda Rus rakibi Polina Efimova'yı 7-5 mağlup etti. Çeyrek finalde ise Azerbaycanlı Simura Abdullayeva karşısında 17-6 galip gelerek yarı finale yükseldi.

Yarı finalde İsveçli rakibi Sofia Tuominen Mirkovic'i 6-4 öndeyken tuşla mağlup eden milli sporcu, adını finale yazdırdı. Final müsabakasında U15 Avrupa Şampiyonu Letonyalı rakibi Darja Markova ile karşılaşan Kıymet Rümeysa Tezcan, mücadelede 6-1 öndeyken rakibini tuş ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı

Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mücadele eden milli güreşçi Şirin Askara, bronz madalya kazandı.

16.05.2026 00:10:00 / Güncelleme: 16.05.2026 10:31:02
İhlas Haber Ajansı
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı
Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mücadele eden milli güreşçi Şirin Askara, bronz madalya kazandı.

U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mindere çıkan Şirin Askara, çeyrek final müsabakasında Alman rakibi Nahla Maylin Eichheimer'i 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.



Yarı finalde Ukraynalı rakibi Valeriia Yatskiv ile karşılaşan milli sporcu, bronz madalya mücadelesine çıkmaya hak kazandı. Bronz madalya maçında Romanyalı rakibi Maria Pavel'i 6-1 mağlup eden Şirin Askara, Avrupa üçüncüsü oldu.

Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı

15.05.2026 22:26:00
Haber Merkezi
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı.

Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan ve ilk kadın hakem olarak tarihe geçen Asen Albayrak'ın yönettiği nefes kesen 34. hafta mücadelesinde kazanan çıkmadı.

Rize fırtınası erken başladı



Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Çaykur Rizespor, golcü oyuncusu Ali Sowe'un 18. ve 31. dakikalarda attığı gollerle bir anda 2-0'lık üstünlüğü yakaladı. İlk yarıda savunmada açıklar veren siyah-beyazlılar, soyunma odasına iki farklı geride girdi.

Kartal Geri Döndü



İkinci yarıya teknik direktör Sergen Yalçın'ın hamleleriyle daha agresif başlayan Beşiktaş, aradığı golü 55. dakikada Jota Silva ile buldu. Farkın bire inmesiyle baskısını artıran siyah-beyazlılar, 62. dakikada sahneye çıkan Vaclav Cerny'nin harika golüyle durumu 2-2'ye getirmeyi başardı.

Uzatmalarda VAR İptali



Mücadelenin 90+2. dakikasında Çaykur Rizespor, Halil İbrahim Dervişoğlu'nun kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ancak pozisyonu ekran başında inceleyen hakem Asen Albayrak, VAR uyarısı sonrası golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti ve maçın skorunu tayin etti.

Sezonun Son Puan Durumu

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş ligi 60 puanla 4. sırada tamamlarken, ev sahibi Çaykur Rizespor sezonu 41 puanla bitirmiş oldu
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.