Çocuklar Kocaeli'de buluşuyor
41 ülkeden 1000 çocuk Kocaeli 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nde buluşuyor. Çocuklar, renkli kıyafetleriyle, şarkılarıyla, danslarıyla renkli gösterilere imza atacaklar
16.04.2012 00:00:00
YENİ MESAJ - KOCAELİ
41 ülkeden 1000 çocuğun katılacağı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için geri sayım başladı. 41 ülkeden bin çocuk, renkli kıyafetleriyle, şarkılarıyla, danslarıyla Kocaeli Çocuk, Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda buluşacak. Uluslararası Çocuk Şenliği'nin bu yılki Türk büyüğü Piri Reis olarak belirlendi. Osmanlı Döneminde yaşamış büyük bir denizci olan Piri Reis aynı zamanda ilk dünya haritasını çizen dönemine ve günümüze ışık tutan önemli bir bilim adamı. Dünya ve Türk çocuklarına böylesine önemli bir tarihi şahsiyeti tanıtmak için Fuar alanında Piri Reis'le ilgili bir bölüm de hazırlanacak. Bunun yanısıra Piri Reis ile ilgili çocuk edebiyatı yazarları ve çizerleri tarafından hazırlanan bir masal kitabı İngilizce ve Türkçe olarak basıldı.
Festival kapsamında 19 Nisan Perşembe günü Merkez Bankası önünden Büyükşehir hizmet binasına kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüşün ardından Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde ışıklı 1000 adet balon dünya çocukları tarafından gökyüzüne bırakılacak ve şenliğin startı verilecek. Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı ise 19 - 23 Nisan tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi'nde saat 10.00 - 20.30 arası çocukların ve ailelerinin hizmetinde olacak.
Çocuklar Kocaeli'yi tanıyacak
Dünya çocukları Çocuk, Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda Hereke Halısından, Karamürsel Sepetine, Kandıra Bezinden, Pişmaniye Çekimine kadar Kocaeli'ye özgü değerleri tanıma fırsatı bulacaklar. Hereke bölgesinin dünyaca ünlü Hereke Halısı bir stantta ustası tarafından dokunarak hem misafirlere tanıtılacak hem de arzu eden çocuklara dokuma tezgâhında ilmek attırılacak, Kocaeli'nin en önemli değerlerinden olan Karamürsel Sepeti'nin yapımı ustası tarafından çocuklara gösterilecek, Kocaeli denilince ilk akla gelen pişmaniye, çekimi ve tadıyla en güzel şekilde tanıtılacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Çocuk Festivaline katılan 41 ülke çocukları milli kıyafetleriyle ülkelerine ait folklorik gösteriler sunacak. Sahneye çıkacak olan çocukların ülkelerinin renkleriyle geçmişten geleceğe uzanan tarihlerini gözler önüne sürecek.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.





























































































