Balık sezonunun açılması en çok dargelirliyi sevindiriyor. Kırmızı etin kilosunun 9 milyon liraya yükseldiği şu günlerde, dargelirliler, et ihtiyacını fiyatı ucuz olan hamsiye yönelerek karşılamayı tercih ediyor. Balık Hali'nde hamsi kilosu 1 milyon 500, istarvit 2 milyon 500, alabalık ve kefal 3 milyon 500, uskumru 5 milyon, gümüş 6,çinekop 6 milyon 500, çupra, levrek palamut 7 milyon, mercan ve lagos ise 10 milyon liraya satılıyor. Tüketiciler, ekonomik güçlerine göre balık alıyorlar. Balık satıcıları, kırmızı ete göre balık fiyatlarının ucuz olduğunu ve daha çok dargelirlilere satış yaptıklarını söyledi. Gaziantep'te balık kültürünün gelişmesine bağlı olarak tüketimin önemli ölçüde arttığını belirten balıkçılar, "Balığa ilgi her yıl daha çok artıyor. Kırmızı et fiyatlarının aşırı artması ve ekonomik kriz nedeniyle bu sezon özellikle ucuz olan hamsi ve istavrit satışlarımız çok iyi" açıklamasında bulundu.
Balık kültürü gelişiyor
Ekonomik durumu iyi olanların kilosu 10 milyon liradan satışa sunulan mercan, lagosu tercih ettiklerini anlatan balıkçılar, "Balık, tüketicilere ekonomik durumuna göre tercih olanağı sağladığı için, herkesime hitap ediyor. Ayrıca, sağlıklı bir besin kaynağı" diye konuştu. Tüketicinin balık konusunda bilinçlenmeye başladığını vurgulayan balıkçılar, "Daha çok canlı satılan tatlı su balıklarına ilgi gösteren insanlar, son yıllarda deniz balığı türlerini de tercih etmeye başladı. Tüketiciler, balık alırken, taze olup-olmadığına bilinçli olarak dikkat ediyorlar. Tüketici, balık almaya geldiğinde, çeşidini belirtip alıyor. Bu da bilinçlenmenin ifadesidir" dedi.
Balık kültürü gelişiyor
Ekonomik durumu iyi olanların kilosu 10 milyon liradan satışa sunulan mercan, lagosu tercih ettiklerini anlatan balıkçılar, "Balık, tüketicilere ekonomik durumuna göre tercih olanağı sağladığı için, herkesime hitap ediyor. Ayrıca, sağlıklı bir besin kaynağı" diye konuştu. Tüketicinin balık konusunda bilinçlenmeye başladığını vurgulayan balıkçılar, "Daha çok canlı satılan tatlı su balıklarına ilgi gösteren insanlar, son yıllarda deniz balığı türlerini de tercih etmeye başladı. Tüketiciler, balık alırken, taze olup-olmadığına bilinçli olarak dikkat ediyorlar. Tüketici, balık almaya geldiğinde, çeşidini belirtip alıyor. Bu da bilinçlenmenin ifadesidir" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.