logo
24 EKİM 2026

Derbinin kilidi ilk gol

Dev derbi öncesinde Florya'da coşku, Samandıra'da ise var olma mücadelesi hâkim! Lille zaferiyle moral depolayan Galatasaray ile taraftarına kendini affettirmek isteyen Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek dev derbinin kaderini, saha içinde atılacak ilk gol ve yaşanacak psikolojik kırılma belirleyecek

24.10.2026 16:10:00
Haber Merkezi
 
Derbinin kilidi ilk gol
Derbinin kilidi ilk gol
Galatasaray derbiye "kazanma alışkanlığı ve hediye tamamlama" heyecanıyla hazırlanırken, Fenerbahçe "taraftarla helalleşme ve ayakta kalma" derdiyle bekliyor.






Derbide erken gelebilecek bir gol; iki farklı psikolojik altyapıyı darmadağın edebileceği gibi, takımları zirveye de çıkarabilir. Galatasaray öne geçerse Fenerbahçe'deki kriz derinleşebilir. Fenerbahçe öne geçerse baskıyı kırıp saha içindeki motivasyonunu bir anda katlayabilir.






Lille deplasmanında alınan net galibiyetin ardından Galatasaray'da yüzler gülüyor. Teknik direktör Okan Buruk'un "Doğum günümde iki hediye istemiştim, ikincisini oyuncularım pazartesi verecek" açıklaması, Florya'daki coşkulu havanın özeti niteliğinde.






Tepkilerin hedefi hâline gelen İsmail Kartal ve öğrencileri için bu derbi bir maçtan çok daha fazlasını ifade ediyor. Deneyimli teknik adamın "Derbiyi kazanıp taraftara kendimizi affettiririz" sözleri, Samandıra'daki taraftarla helalleşme ve ayakta kalma arayışını net bir şekilde ortaya koyuyor.






Sarı-lacivertli cephede yaşanan bu yüksek gerilim; takımı maça ya son derece agresif bir reaksiyonla hazırlayacak ya da hata yapma korkusunu beraberinde getirecek.






Soyunma odasında yakalanan sinerji ve yüksek özgüven, Galatasaray'ın maça kendi oyununu dikte eden taraf olarak başlama ihtimalini güçlendiriyor.

Tekke haksızlık etmiş olabilir mi?

Trabzonspor'da Fatih Tekke tarafından Süper Lig listesine alınmayan Batista Mendy, Konferans Ligi’ndeki elit pas isabetiyle Thomas Reis’in vazgeçilmezi oldu ve performansıyla teknik heyete kendini kanıtladı

24.10.2026 15:50:00
Haber Merkezi
 
Tekke haksızlık etmiş olabilir mi?
Tekke haksızlık etmiş olabilir mi?
Süper Lig kadrosuna alınmayıp liste dışı bırakılan Batista Mendy, Konferans Ligi'nde sergilediği %92 pas isabeti ve kusursuz oyun kurucu performansıyla Thomas Reis'in vazgeçilmezi oldu bile...

Trabzonspor'un Fransız ön liberosu, eski teknik direktör Fatih Tekke'nin hatalı bir karar verdiğini istatistiklerle kanıtlamaya çalışıyor.






Geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Sevilla'da oldukça iyi bir sezon geçirmesine rağmen Fatih Tekke'nin isteğiyle dışarıda kalan Batista Mendy, Trabzonspor'un Konferans silahı oldu.

Deplasmanda 4-2 kazanılan KuPS maçından sonra Thomas Reis, Fransız ön liberoyu Hearts karşısında da sahaya sürdü. Mendy de 2-0'lık galibiyette beklentilerin üzerine çıkmayı başardı.






KuPS maçından sonra Reis, Mendy'nin kadro dışı kalmasının Tekke'nin kararı olduğunu belirtip "Zor bir durum" demişti. Dün gece de Hearts maçından sonra benzer ifadeler kullandı.

Fransız oyuncu ise kendisini nasıl hazır tuttuğunu, "Her gün bu formayı almak için çok sıkı ve iyi bir şekilde çalışıyorum" açıklamasıyla özetledi.






Lig maçları için kendisine lisans çıkarılmayan Mendy'nin iki maçlık Konferans Ligi performansı ise hiç de fena değil. İki maçta maç başına yaptığı 38 isabetli pas ve %92'lik pas başarısı, orta sahada bir "çapa" ön libero için elit seviyede kabul edilebilir.






Kendi yarı sahasında %94, rakip yarı sahada %89 pas isabeti yakalaması; oyunun her iki yönünde de topu ezdirmeyen, güvenli bir istasyon olduğunun en net kanıtı.






Maç başına attığı 4.0 isabetli uzun topta %89 başarı oranına ulaşması sayesinde Trabzonspor, iki maçta da kanatlara ve ceza sahasına oyunu dikine genişletebildi.

Fenerbahçe'de hoca arayışları başladı

Fenerbahçe'de Roma beraberliğiyle derinleşen İsmail Kartal krizi, olası bir Galatasaray yenilgisinde Antonio Conte ihtimalini gündeme getirdi. Yönetim derbi sonucuna göre yeni teknik adam arayışına hız verecek

24.10.2026 15:40:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de hoca arayışları başladı
Fenerbahçe'de hoca arayışları başladı
Slavia maçında yenen gol sonrası yanında oturan Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a "Gitti 2 puan" diyen Aziz Yıldırım, Galatasaray yenilgisi gelirse İsmail Kartal'ın arkasında durmayacak.






Roma beraberliğinden sonra Antonio Conte'nin kapısını çalan yöneticiler ise derbiden çıkacak sonuca göre B planı olarak yeni teknik direktör arayışlarına başladılar.






18 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ne kalmak maddi açıdan Fenerbahçe için büyük bir kaldıraç oldu... Ancak manevi açıdan şampiyonluk yolunda ciddi darbeler vurmaya başladı.






Kadıköy'de 1-1 biten Roma maçından sonra İsmail Kartal istifa etti, bir gün idmana çıkmadı. Zar zor göreve döndürüldü. İkinci maçta Aston Villa'dan alınan 6 gollü yenilgi tarihe geçen bir hezimet oldu. Salı akşamı da bitti denilen maçta Slavia'ya 2-2'lik beraberlikle 1 puan bırakıldı.






Aziz Yıldırım, Roma beraberliği sonrasında istifa eden İsmail Kartal'ı zorla göreve döndürdü. Kendisi olduğu sürece Kartal'ın bir yere gidemeyeceğini söyledi.






6-0'lık Aston Villa hezimeti sonrasında ortada görünmedi. Dün gece ise 2-2 biten maçın uzatma anlarında maçı beraber izlediği Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a, "Gitti 2 puan" demekle yetindi.






Fenerbahçe yönetimi İsmail Kartal'ı adeta kaderiyle baş başa bırakmış durumda. Her kötü sonucun ardından tecrübeli teknik adam basının ve taraftarın hedefine otururken, yönetim ise hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi köşeye çekilmiş durumda.

Ancak yönetim içinde büyük bir kaynama var. İsmail Kartal'ın istifa ettiği Roma maçından sonra Antonio Conte ile temas kuran ekip, şu anda hamlesini yapmadı. Ancak Galatasaray karşısında bir hezimet ortaya çıkarsa Kartal'ın gitmesi için bu kez çok daha net hamle yapacaklar.






Aziz Yıldırım'ın da zaten o dönemden sonra "Kartal" demeyeceğini bildikleri için menajerlerle yeni teknik direktör için çalışmalara başladılar.

Bile bile lades!

Lesley Ugochukwu imza atmadan evvel Okan Buruk'un tempolu ve yaratıcı orta saha isteğine uymadığı, set hücumunda eksik kalacağı ve 20 maçlık opsiyon kılıcının teknik heyetin elini kolunu bağlayacağı belliydi.

24.10.2026 14:49:00
Haber Merkezi
 
Bile bile lades!
Bile bile lades!
Galatasaray yönetimi şimdi Fransa U-21 Milli Takımı'nın değişmez oyuncusundan nasıl kurtulacağını düşünüyor.
Barcelona hezimeti sonrasında Galatasaray'da kriz devam ediyor... Katalan ekibine yenilmek tüm dünyada futbolu bilenler için normal, beklenen bir durumdu.






Ancak bu kadar büyük bir infiale neden olmasının sebebi, oynanan kötü futbol ve sezonu kurtarması beklenen yeni transferlerin ortada görünmemesi oldu.






Özellikle sezonun ilk transferi Lesley Ugochukwu üzerinden yapılanlar ve söylenenler tam anlamıyla bir kriz işareti.






Ugochukwu, Rennes ve Premier League kariyerinde maç başına 1,5 - 2 top kapma ortalaması tutturan, saf bir "çapa" profiliydi. Ancak 5 sezonda ürettiği toplam kilit pas sayısı sadece 41, yarattığı büyük şans ise koca kariyerinde sadece 1'di.






Süper Lig'de rakiplerinin %80'ine karşı oyunu rakip yarı alana yığan ve kapanan savunmaları açmak için orta sahasından kilit pas verimi bekleyen Okan Buruk'un sisteminde bu profilde bir oyuncunun set hücumunu kilitleyeceği istatistiksel bir gerçekti.






Çıplak gözle görülen taktiksel uyumsuzluğa ve bağırarak gelen istatistiksel uyarılara rağmen atılan bu imza, profesyonel kulüp yönetiminde "bile bile lades" deyiminin tam karşılığı oldu.

Beşiktaş "intikam" alamadı! Vitor Pereira'ya iş bulamadı

Vincenzo Italiano’nun ağır rotasyonu ve Ümit Akdağ’ın kırmızı kartı, Beşiktaş’ın Crystal Palace karşısındaki galibiyet fırsatına engel oldu

24.10.2026 14:02:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş "intikam" alamadı! Vitor Pereira'ya iş bulamadı
Beşiktaş "intikam" alamadı! Vitor Pereira'ya iş bulamadı
Siyah-beyazlılar, 2-2'lik beraberlikle hem sezon başında kendisini reddeden Pierre Sage'den intikam alma şansını kaçırdı hem de Vitor Pereira'ya Crystal Palace'a hoca olma yolunu kapattı.






Vincenzo Italiano'nun ağır rotasyonu olmasaydı Beşiktaş, Crystal Palace'ı yenerek hem sezon başında takımın başına geçmeyi reddeden Pierre Sage'den intikamını alabilir hem de Vitor Pereira'ya iş bulabilirdi.






Ancak Italiano'nun ağır rotasyonu, buna rağmen maçın toparlanması ancak sahaya çıkan "Kung Fu" Ümit Akdağ planları altüst etti.






Italiano'dan önce takımın teslim edilmesi düşünülen Pierre Sage bu beraberlikle koltuğunu korudu. Sage kovulsaydı, Palace'ın teknik direktörlük görevi için bir numaralı aday olan Fenerbahçe eski teknik direktörü Vitor Pereira da belki de işsizlikten kurtulacaktı.






Karşılaşmanın ardından konuşan Palace'ın hocası Pierre Sage, takımın performansından memnun olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:






"Pazar günkü Brighton maçına kıyasla çok daha iyi bir duruş sergiledik. Mateta'nın dönüşü ve sahaya koyduğu karakter bizim için belirleyici oldu. Ancak 2-1 öne geçtikten sonra yaşadığımız anlık konsantrasyon kaybının bedelini çabuk ödedik. Yine de maça çıkarken bulunduğumuz durumun daha kötü olduğunu unutmamalıyız."

Mırettı'de büyük korku

Orkun Kökçü'den yararlanamayan Beşiktaş, üstüne üstlük bir de Fabio Miretti’nin omzundan sakatlanmasıyla sarsıldı

24.10.2026 13:17:00
Haber Merkezi
 
Mırettı'de büyük korku
Mırettı'de büyük korku
Orkun Kökçü'den yararlanamayan Beşiktaş, üstüne üstlük bir de Fabio Miretti'nin omzundan sakatlanmasıyla sarsıldı.

23 yaşındaki İtalyan yıldızın Genoa döneminde sezonu kapatmasına neden olan eski omuz sakatlığının nüksetme ihtimali endişe yarattı. Sağlık kurulu alarm durumunda. Miretti en iyi ihtimalle 3 hafta sahalardan uzak kalacak.







Beşiktaş hem kazanabileceği maçta Crystal Palace ile 2-2 berabere kaldı hem de Orkun Kökçü'den yararlanamazken İtalyan orta saha oyuncusu Fabio Miretti'den gelen sakatlık haberiyle sarsıldı.






Daichi Kamada ile girdiği ikili mücadelede sağ omzunun üzerine düşen 23 yaşındaki oyuncu, yapılan ilk müdahalenin ardından oyuna devam edemedi.

Miretti'nin Crystal Palace karşısında yaşadığı omuz sakatlığı, Genoa'da kiralık olarak forma giydiği 2024-25 sezonunun son bölümündeki ağır omuz sakatlığını akıllara getirdi.







O dönem yine sağ omzundaki bağ hasarı ve zorlanma nedeniyle yaklaşık 2,5 ay sahalardan uzak kalan ve sezonu erken kapatan genç yıldızın, aynı bölgeden tekrar hasar almış olma ihtimali sağlık kurulunu alarma geçirdi. Beşiktaş Sağlık Kurulu, İtalyan oyuncunun çekilecek detaylı MR'ı ve yapılacak instabilite testlerinin ardından tedavi haritasını netleştirecek.






İlk etapta ameliyatsız güçlendirme tedavisi planlanırken, oyuncunun en az 3 hafta sahalardan uzak kalması öngörülüyor.

İsmail Kartal ne istedi, Aziz Yıldırım ne verdi?

Fenerbahçe'deki 4. döneminde 1.88'lik puan ortalamasıyla kariyerinin en düşük performansını sergileyen İsmail Kartal tartışmaların hedefinde

24.10.2026 12:42:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal ne istedi, Aziz Yıldırım ne verdi?
İsmail Kartal ne istedi, Aziz Yıldırım ne verdi?
Fenerbahçe'deki 4. döneminde 1.88'lik puan ortalamasıyla kariyerinin en düşük performansını sergileyen İsmail Kartal tartışmaların hedefinde.

Yönetim mevcut kadroyu kulüp tarihinin en iyilerinden biri olarak görürken; Kartal'ın hayal ettiği 11 ile elindeki kadro arasındaki uçurum, "Başarısızlık kadro yetersizliğinden mi, yoksa hoca tercihlerinden mi?" sorusunu gündeme getirdi.







Fenerbahçe bu sezon İsmail Kartal'la tüm kulvarlarda (Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ön eleme ve lig aşaması) 17 maça çıktı; 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı. 33 gol atıp 18 gol yiyen sarı-lacivertliler, 1.88 puan ortalaması yakaladı.






Kartal'la sarı-lacivertliler daha önceki dönemlerinde; 2023-24 sezonunda 58 maçta 2.40, 2021-22 sezonunda 21 maçta 1.95 ve ilk kez birinci adam olduğu 2014-15 sezonunda ise 2.17 puan ortalaması yakalamıştı. İsmail Kartal, ilk 17 maçlık performansıyla 4. kez geldiği Fenerbahçe'nin başındaki en düşük puan ortalamasına ulaşmış durumda.






Aziz Yıldırım yönetimi şu anda Fenerbahçe'nin elindeki kadronun tarihin en iyileri arasında olduğunu savunuyor. İşte İsmail Kartal'a verilen kadroların ideal 11'leri:

2026-27 sezonu kadrosu
Ederson
Semedo, Skriniar, Ake, Brown
Kante, Guendouzi
Greenwood, Asensio, Kerem
Lukaku
2023-24 sezonu kadrosu
Livakovic
Osayi, Djiku, Becao, Ferdi
İsmail, Fred
Tadic, Szymanski, İrfan Can
Dzeko







2021-22 sezonu kadrosu
Altay
Osayi, Kim, Szalai, Ferdi
Crespo, Zajc
Rossi, İrfan Can, Valencia
Serdar Dursun
2014-15 sezonu kadrosu
Volkan
Gökhan Gönül, Bruno Alves, Kadlec, Caner
Mehmet Topal, Meireles, Emre
Kuyt, Moussa Sow, Emenike







Kartal'ın 4 sezonda elinde olan kadrolar incelendiğinde iki soru karşımıza çıkıyor:
İsmail Kartal bu sezon eline verilen kadroyu iyi değerlendiremiyor mu?
Aziz Yıldırım yönetimi İsmail Kartal'ın eline iyi bir kadro veremedi mi?







Tabii bir de göreve gelirken İsmail Kartal'ın kafasında olan bir kadro yapılanması vardı. İsmail Kartal'ın görevi kabul ederken kafasında kurduğu 11 bambaşkaydı:
Mert Günok
Genç sağ bek, Skriniar, Malang Sarr, genç sol bek
Kante
İrfan Can, Andre Luiz, Rafael Leao
Muriqi, Ollie Watkins

Osimhen ne dedi, ne demek istedi?

Galatasaray'ın golcüsü Lille maçı sonrası açtı ağzını yumdu gözünü. "Kimse bana gol atmayı öğretemez!" diyerek boş laflara karnının tok olduğunu gösteren Victor Osimhen; özgüven, aidiyet ve derbi mantalitesi dolu açıklamalarıyla sarı-kırmızılı camiayı heyecanlandırdı. Saha içindeki hırsının alt metnini tek tek açıklayan Nijeryalı santrfor, hem Fenerbahçe derbisine gözdağı verdi hem de ligdeki müthiş istatistikleriyle kalitesini bir kez daha kanıtladı

23.10.2026 14:12:00
Haber Merkezi
 
Osimhen ne dedi, ne demek istedi?
Osimhen ne dedi, ne demek istedi?
Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen; tek işleri laf üretmek olanların hakkında çıkardığı "gergin" safsatalarına çizgi çekti, kendine olan sarsılmaz özgüvenini vurguladı. Hem saha içindeki hırsının nedenini açıkladı, hem de lig ve Şampiyonlar Ligi istatistikleriyle kalitesini kanıtladı.






OSIMHEN'DEN SALVOLAR

Yıldız golcü "Topla nasıl oynayacağımı, nasıl gol atacağımı bana kimse öğretemez; çünkü dünyanın en iyi santrforlarından biriyim. Buralara takılmıyorum, bu tarz yorumlara kulak asmıyorum. Her zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum. Dışarıdan gergin gibi görünüyor olabiliriz ama o gerginlik değil, sadece o an gösterdiğimiz bir reaksiyon." sözleriyle kendisine olan güveni gösterdi.






HEDEF FENERBAHÇE DERBİSİ

Fenerbahçe maçını ve şampiyonluk yarışını da değerlendiren golcü oyuncu, "Derbiden bahsettiğimiz zaman tabii ki duygu yüklü bir oyundan bahsediyoruz, kaos da olabiliyor. Dört gözle bekliyoruz şu anda! Şampiyonluk için de neredeyse yarı yoldayız, derbilerin hepsini kazanmak istiyoruz. Evde oynayacağız, avantajımız olacak" diyerek sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandırdı.






GALATASARAY'IN EN BÜYÜK KOZU

Süper Lig'de 406 dakikada 6 gol ve 3 asistle oynayarak her 68 dakikada bir fileleri havalandıran Osimhen, 35.7 km/h hıza ulaşarak atletizm sınırlarını zorlamaya devam ediyor.






Victor Osimhen son açıklamasında aslında şunları da söyledi:

Özgüven: "Benim santrforluğumu sorgulamayın, elit seviye bir golcüyüm."
Niyet: "Sahadaki hırsımı gerginlik sanmayın, sadece kazanmak istiyorum."
Aidiyet: "Egom ne kadar büyük olursa olsun, kulübün ve takımın başarısı her şeyin önündedir."
Mantelite: "Derbi baskısından korkmuyoruz, o kaosu sahada avantaja çevirip kazanacağız."






Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi

İsmail Kartal'ın 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakılan Slavia Prag maçından sonra soyunma odasında 'Bizim için önemli olan Galatasaray derbisi' manasına gelen konuşması tepki çekti.

22.10.2026 13:53:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi
Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi
İsmail Kartal'ın 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakılan Slavia Prag maçından sonra soyunma odasında 'Bizim için önemli olan Galatasaray derbisi' manasına gelen konuşması tepki çekti. Başta Greenwood, Ederson ve Guendouzi olmak üzere takımın kritik oyuncularının Şampiyonlar Ligi'nin bu kadar geri plana atılmasına tepki gösterdikleri iddia edildi.






Dün gece Slavia Prag karşısında 2-0 öne geçilmesine rağmen kaybedilen 2 puan sonrasında teknik direktör İsmail Kartal bir kez daha hedef tahtasında... Her ne kadar Roma maçından sonra "istifa" diyenlere boyun eğmiş olsa da bu kez Slavia beraberliği sonrasında tınlamadı bile.






Öyle ki 2-2 biten Şampiyonlar Ligi maçından sonra, "İstifa tezahüratları... Futbolda bunlar var. Keşke olmasaydı. Biz önümüze bakıyoruz. Derbi maçı var, kazanırız. Sonra tekrar maçlar var. Kazanırız, taraftarımızla barışırız. Bunlar olan şeyler." diyerek konsantrasyonlarının derbide olduğunu gösterdi.






Öyle olmasa takımı önde tutan Vedat Muriqi'yi 63'te oyundan alıp Lukaku'yu, yine aynı dakikada sahanın en iyilerinden Oğuz Aydın'ı çıkarıp Nene'yi ve 82'de de maç bitecekken sahanın yıldızı Greenwood'u çıkarıp İrfan Can'ı oyuna almazdı.






Zaten iddialara göre Kartal'ın maç sonu konuşmasında, "Slavia maçı önemli değil, hedef Galatasaray derbisi" tarzında yaptığı açıklamaya başta Ederson, Greenwood ve Guendouzi gibi isimlerin tepki verdiği iddia edildi.

Sergen Yalçın bu sefer aynı hatayı yapmayacak! Sürpriz isim

TFF ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Sergen Yalçın, Çağdaş Atan’ın da yer alacağı güçlü bir teknik kadro kuruyor

22.10.2026 11:20:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın bu sefer aynı hatayı yapmayacak! Sürpriz isim
Sergen Yalçın bu sefer aynı hatayı yapmayacak! Sürpriz isim
TFF ile 4 yıllık sözleşmeye imza atan Sergen Yalçın, A Millî Takım'da güçlü bir teknik kadro kurmak için kolları sıvadı. Daha önce karşılaştığı 'teknik ekibi yetersiz' eleştirilerine son vermek için; Çağdaş Atan başta olmak üzere eski yol arkadaşlarını yeniden bir araya getirmeye hazırlanıyor.






TFF, sanki kendi geleceği garanti altındaymış gibi yaptığı toplantıda A Millî Takım teknik direktörlüğü görevine Sergen Yalçın'ı getirdi. 53 yaşındaki teknik adam ve ekibiyle 4 yıllık sözleşme imzalanacağını duyurdu. Beşiktaş'ta görev aldığı son dönemde ekibinin yetersizliği nedeniyle sık sık eleştirilen Sergen Yalçın'ın yeni dönemde kimlerle çalışacağı merak konusu oldu.






Gelen ilk bilgiler ise Yalçın'ın yeni dönemde eski silah arkadaşı Çağdaş Atan'ı da yanına alarak güçlü bir teknik ekip kurmak niyetinde olduğu yönünde.






Sergen Yalçın'ın olası geniş teknik kadrosunda yer alması beklenen isimler şu şekilde kamuoyunda konuşulmaya başlandı:






Hem Beşiktaş hem de Antalyaspor dönemlerinde Yalçın'ın saha içi antrenman yükünü ve taktik uygulamalarını çeken, hocanın güvendiği iki temel antrenör Ozan Köprülü ve Murat Kaytaz kesin olarak teknik ekipte yer alacak.






Son dönem teknik heyet yapılanmasında fiziksel ve atletik performans analizlerini yöneten bilimsel kurul ekibinde Prof. Dr. Niyazi Eniseler ve Barış Gürol'a yer açılması muhtemel.






Derbi öncesi psikolojik üstünlük Galatasaray'da! Fenerbahçe'nin işi zor

Şampiyonlar Ligi haftasında zıt kaderler yaşayan devler, Sami Yen'deki büyük randevuya kilitlendi. Prag karşısındaki kayıpla türbülansa giren Fenerbahçe’de İsmail Kartal derbiyi 'can simidi' olarak görürken, Fransa’da Lille’i darmadağın eden Galatasaray’da Okan Buruk ise soğukkanlılıkla zafere odaklandı

22.10.2026 10:59:00
Haber Merkezi
 
Derbi öncesi psikolojik üstünlük Galatasaray'da! Fenerbahçe'nin işi zor
Derbi öncesi psikolojik üstünlük Galatasaray'da! Fenerbahçe'nin işi zor
Fenerbahçe dün akşam 2-0 öne geçtiği maçta Slavia Prag ile 2-2 berabere kalarak dev bir türbülansa girdi... Galatasaray ise Fransa Ligue 1'de topladığı puanlarla PSG'nin averajla da olsa üstünde yer alan Lille'i hem de deplasmanda 4-2'lik skorla ezdi geçti.






İki takım pazartesi akşamı Sami Yen'de dev bir derbiye çıkacak... Dün gece istifaya davet edilen Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın ilk sözleri, "Galatasaray'ı yener kendimizi affettiririz" olmuştu.






Okan Buruk ise bu akşamki Lille zaferinden sonra, "Şimdi hedefimiz bu maçı unutup derbiye odaklanmak" dedi. İki teknik adamın açıklamalarına bakınca Kartal'ın önceliğinin derbi olduğu, Buruk'un ise bu akşamdan itibaren derbiye konsantre olmaya başlayacağı akıllara geldi.






Fenerbahçe için bu derbi artık sadece bir lig maçı değil; hem teknik heyetin geleceğini belirleyecek hem de sezonun kırılma noktasını oluşturacak bir "ya tamam ya devam" karşılaşması.






Sarı-kırmızılılar, Ali Sami Yen'e hem moral üstünlüğüyle hem de Avrupa zaferinin getirdiği ritimle giriyor. Buruk'un bu yaklaşımı, Galatasaray'ın maça daha rahat, özgüvenli ve baskıyı rakibine yıkan bir psikolojik yapıda çıkacağını gösteriyor.






logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.