logo
24 EKİM 2026

Fenerbahçe Vlahovic'i neden Beşiktaş'a kaptırdı?

Beşiktaş, Juventus'la mukavelesi bittikten sonra boşa çıkan Dusan Vlahovic'i kadrosuna katmıştı. Fenerbahçe ise Napoli'ye bonservis ödeyerek 33 yaşındaki Romelu Lukaku'yu aldı. Sarı-Lacivertli taraftarlar bu durumdan pek memnun değil

07.09.2026 19:04:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Vlahovic'i neden Beşiktaş'a kaptırdı?
Fenerbahçe Vlahovic'i neden Beşiktaş'a kaptırdı?
Geride bıraktığımız transfer döneminde en ilgi çekici isimlerden biri Dusan Vlahovic'ti... Sırp forvet, Juventus'la sözleşmesi bittikten sonra boşa çıktı. Ve uzun süre "serbest oyuncu" statüsündeydi. Beşiktaş, 26 yaşındaki santrforla temaslarını hiç kesmedi. Sonunda da imzayı attırdı.






HENÜZ TABELA DEĞİŞTİRMEDİ
 
Fenerbahçe ise Vedat Muriqi sonrasında Napoli'ye 6 milyon euro ödeyerek 33 yaşındaki Romelu Lukaku'yu kadrosuna kattı. Belçikalı futbolcunun şu ana kadarki Süper Lig performansı şöyle:
 
Gençlerbirliği (1-2): İdman eksiği
Konyaspor (4-2): 21 dakika, skor katkısı yok
Samsunspor (2-0): 27 dakika, skor katkısı yok
Beşiktaş (1-2): 22 dakika, skor katkısı yok







TABLO TAMAMEN FARKLI
 
Dusan Vlahovic'teki tablo ise tamamen farklı... Sırp santrfor, 3 lig sınavında toplam 189 dakika forma giydi. Toplamda 4 gole ulaştı. Fenerbahçe derbisinde de takımına 3 puanı getiren golü ağlara göndermişti. Sosyal medyadaki birçok Sarı-Lacivertli taraftar, Lukaku yerine Vlahovic'in alınmaması sebebiyle yönetime tepki gösteriyor.

Bile bile lades!

Lesley Ugochukwu imza atmadan evvel Okan Buruk'un tempolu ve yaratıcı orta saha isteğine uymadığı, set hücumunda eksik kalacağı ve 20 maçlık opsiyon kılıcının teknik heyetin elini kolunu bağlayacağı belliydi.

24.10.2026 14:49:00
Haber Merkezi
 
Bile bile lades!
Bile bile lades!
Galatasaray yönetimi şimdi Fransa U-21 Milli Takımı'nın değişmez oyuncusundan nasıl kurtulacağını düşünüyor.
Barcelona hezimeti sonrasında Galatasaray'da kriz devam ediyor... Katalan ekibine yenilmek tüm dünyada futbolu bilenler için normal, beklenen bir durumdu.






Ancak bu kadar büyük bir infiale neden olmasının sebebi, oynanan kötü futbol ve sezonu kurtarması beklenen yeni transferlerin ortada görünmemesi oldu.






Özellikle sezonun ilk transferi Lesley Ugochukwu üzerinden yapılanlar ve söylenenler tam anlamıyla bir kriz işareti.






Ugochukwu, Rennes ve Premier League kariyerinde maç başına 1,5 - 2 top kapma ortalaması tutturan, saf bir "çapa" profiliydi. Ancak 5 sezonda ürettiği toplam kilit pas sayısı sadece 41, yarattığı büyük şans ise koca kariyerinde sadece 1'di.






Süper Lig'de rakiplerinin %80'ine karşı oyunu rakip yarı alana yığan ve kapanan savunmaları açmak için orta sahasından kilit pas verimi bekleyen Okan Buruk'un sisteminde bu profilde bir oyuncunun set hücumunu kilitleyeceği istatistiksel bir gerçekti.






Çıplak gözle görülen taktiksel uyumsuzluğa ve bağırarak gelen istatistiksel uyarılara rağmen atılan bu imza, profesyonel kulüp yönetiminde "bile bile lades" deyiminin tam karşılığı oldu.

Bravo! Kerem Aktürkoğlu köprüleri attı

Saha içindeki vasat istatistikleri ve ceza sahasındaki bitiricilik sorunuyla eleştirilerin hedefi olan Kerem Aktürkoğlu için Slavia Prag maçı son durak olabilir!

24.10.2026 14:45:00
Haber Merkezi
 
Bravo! Kerem Aktürkoğlu köprüleri attı
Bravo! Kerem Aktürkoğlu köprüleri attı
Oyundan çıkarken kendisini protesto eden taraftara "bravo" çekip direkt soyunma odasının yolunu tutan yıldız oyuncu, İsmail Kartal'ı dinlemeden stadı terk etti.
Ertesi gün de kendisine tesislerde pasta bile kesilmemesi ayrılık iddialarını güçlendirdi.






Fenerbahçe'de krizler bitmek bilmiyor… Slavia Prag maçında alınan 2-2'lik beraberlik, İsmail Kartal'ın istifasının istenmesi, Aziz Yıldırım ve yönetimin sessizliğini koruması, Asensio'nun uzun süre sahalardan uzak kalacak olması, Nathan Aké'nin derbide oynayamayacak olması yetmiyormuş gibi bir de Kerem Aktürkoğlu krizi patladı.






Slavia Prag maçında Kartal'ın "İyi defans yapıyordu" diyerek korumaya aldığı Kerem'in oyundan alındığında kendisini yuhalayan tribünlere "bravo" diyerek tepki gösterdiği görüntüler ortaya çıktı.






Oyundan alınmasından sonra direkt soyunma odasına giden Kerem, sadece bu kadarla kalmadı; iddialara göre İsmail Kartal'ın maç sonu konuşmasını beklemeden stadı terk eden isim oldu.






Ertesi gün Kerem'in yaş günüydü. Ancak takımdaki en ücra köşede kalmış oyuncuya pasta kesilip bunun görüntüleri basına servis edilirken Kerem'le ilgili herhangi bir görüntü paylaşılmadı. Sadece bir kaç takım arkadaşı kendisini sosyal medyadan tebrik etti.






Bu sezon beklentilerin altında kalan Kerem'in mutsuz olduğu ve ayrılmak istediği bir süredir zaten iddia ediliyor. Süper Lig'de ceza sahası içinden attığı 8 şutta 0 gol, Şampiyonlar Ligi'nde ise ceza sahası içinden 3 şutta 0 gol istatistiği var. Ceza sahası dışı haricinde bitiriciliği tamamen durmuş durumda.






Yüksek riskli pas tercihleri ve başarısız çalım denemeleri nedeniyle maç başına 8'e yakın top kaybı yapması, takımın hücum setlerinde ritim bulmasını engelliyor.






İkili mücadele kazanma oranının Şampiyonlar Ligi'nde %28 seviyesine kadar gerilemesi, tempolu ve fiziki takımlara karşı kaybolmasına yol açıyor.

Trabzonspor'a Venezuelalı koşan beyin

Trabzonspor'da Hearts maçı öncesi Başkan Ertuğrul Doğan'ın işaret ettiği isme ulaştı! Veri analizlerinin ardından bordo-mavililerin gündemine Toulouse'un Venezuelalı yıldızı Cristian Cásseres Jr. geldiği bilgisi verildi

24.10.2026 14:36:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'a Venezuelalı koşan beyin
Trabzonspor'a Venezuelalı koşan beyin
Trabzonspor'da Hearts maçı öncesi Başkan Ertuğrul Doğan'ın işaret ettiği isme Fotospor ulaştı! Veri analizlerinin ardından bordo-mavililerin gündemine Toulouse'un Venezuelalı yıldızı Cristian Cásseres Jr. geldiği bilgisi verildi. 11.1 km koşu mesafesi, maç başı 3.1 kilit pası ve 9 top geri kazanma istatistiğiyle Cásseres, bordo-mavililerin aradığı "koşan beyin" olmaya hazır.






Hearts maçından önce Başkan Ertuğrul Doğan'ın "İzleme ekibimizin raporlama sistemine göre hareket ediyoruz" açıklamasının ardından Trabzonspor'da gözler transfere çevrildi.






Son maçlardaki veri analizleri bordo-mavililerin merkezdeki yaratıcı ve iki yönlü lider eksikliğini net bir şekilde ortaya koyarken; gündeme Toulouse'un Venezuelalı orta saha oyuncusu Cristian Cásseres Jr. geldi.






Doğan'ın izleme ekibinin sistemli bir raporlama süreciyle hareket ettiğini belirttiği ortamda Venezuelalı oyuncu Trabzonspor'un aradığı oyun kurma noktasındaki eksikliği dolduracak isim olarak öne çıktı.






Casseres, Toulouse formasıyla bu sezon maç başına 107 topla buluşma ve 70.7 isabetli pas ortalamasıyla oyunun tüm trafiğini yöneten oyuncu, %84 pas isabet oranıyla dikkat çekiyor.






Daha şimdiden Ürettiği 7 büyük şans ve maç başına 3.1 kilit pas ile hücum hattını besleyen Venezuelalı orkestra şefi, 7 karşılaşmada 5 asist ve 1.94 xA (asist beklentisi) yakalayarak Trabzonspor'un yaratıcılık sorununa çözüm sunacağını gösteriyor.






Gündemdeki ismin en büyük farkı ise sadece teknik bir 10 numara değil, aynı zamanda temposu yüksek iki yönlü bir profil olması. Maç başına 11.1 kilometre katetme ve 9.1 depar ortalamasına sahip olan oyuncu, savunma katkısıyla da öne çıkıyor.






Zeminde %68 ikili mücadele başarısı yakalayan Venezuelalı yıldız, maç başına 4.3 top çalma ve 9.0 top geri kazanma istatistikleriyle Fırtına'nın orta sahadaki pres gücünü de üst seviyeye taşıyacak özelliklere sahip.

İsmail Kartal ne istedi, Aziz Yıldırım ne verdi?

Fenerbahçe'deki 4. döneminde 1.88'lik puan ortalamasıyla kariyerinin en düşük performansını sergileyen İsmail Kartal tartışmaların hedefinde

24.10.2026 12:42:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal ne istedi, Aziz Yıldırım ne verdi?
İsmail Kartal ne istedi, Aziz Yıldırım ne verdi?
Fenerbahçe'deki 4. döneminde 1.88'lik puan ortalamasıyla kariyerinin en düşük performansını sergileyen İsmail Kartal tartışmaların hedefinde.

Yönetim mevcut kadroyu kulüp tarihinin en iyilerinden biri olarak görürken; Kartal'ın hayal ettiği 11 ile elindeki kadro arasındaki uçurum, "Başarısızlık kadro yetersizliğinden mi, yoksa hoca tercihlerinden mi?" sorusunu gündeme getirdi.







Fenerbahçe bu sezon İsmail Kartal'la tüm kulvarlarda (Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ön eleme ve lig aşaması) 17 maça çıktı; 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı. 33 gol atıp 18 gol yiyen sarı-lacivertliler, 1.88 puan ortalaması yakaladı.






Kartal'la sarı-lacivertliler daha önceki dönemlerinde; 2023-24 sezonunda 58 maçta 2.40, 2021-22 sezonunda 21 maçta 1.95 ve ilk kez birinci adam olduğu 2014-15 sezonunda ise 2.17 puan ortalaması yakalamıştı. İsmail Kartal, ilk 17 maçlık performansıyla 4. kez geldiği Fenerbahçe'nin başındaki en düşük puan ortalamasına ulaşmış durumda.






Aziz Yıldırım yönetimi şu anda Fenerbahçe'nin elindeki kadronun tarihin en iyileri arasında olduğunu savunuyor. İşte İsmail Kartal'a verilen kadroların ideal 11'leri:

2026-27 sezonu kadrosu
Ederson
Semedo, Skriniar, Ake, Brown
Kante, Guendouzi
Greenwood, Asensio, Kerem
Lukaku
2023-24 sezonu kadrosu
Livakovic
Osayi, Djiku, Becao, Ferdi
İsmail, Fred
Tadic, Szymanski, İrfan Can
Dzeko







2021-22 sezonu kadrosu
Altay
Osayi, Kim, Szalai, Ferdi
Crespo, Zajc
Rossi, İrfan Can, Valencia
Serdar Dursun
2014-15 sezonu kadrosu
Volkan
Gökhan Gönül, Bruno Alves, Kadlec, Caner
Mehmet Topal, Meireles, Emre
Kuyt, Moussa Sow, Emenike







Kartal'ın 4 sezonda elinde olan kadrolar incelendiğinde iki soru karşımıza çıkıyor:
İsmail Kartal bu sezon eline verilen kadroyu iyi değerlendiremiyor mu?
Aziz Yıldırım yönetimi İsmail Kartal'ın eline iyi bir kadro veremedi mi?







Tabii bir de göreve gelirken İsmail Kartal'ın kafasında olan bir kadro yapılanması vardı. İsmail Kartal'ın görevi kabul ederken kafasında kurduğu 11 bambaşkaydı:
Mert Günok
Genç sağ bek, Skriniar, Malang Sarr, genç sol bek
Kante
İrfan Can, Andre Luiz, Rafael Leao
Muriqi, Ollie Watkins

Lukaku ile İsmail Kartal arasındaki ipleri kopartan restleşme

Fenerbahçe, pazartesi akşamı RAMS Park'ta ezeli rakibi Galatasaray'a konuk olacak; ancak dev derbi öncesinde sarı-lacivertlilerde Slavia Prag beraberliği yüzünden işler sarpa sarmış durumda

23.10.2026 14:23:00
Haber Merkezi
 
Lukaku ile İsmail Kartal arasındaki ipleri kopartan restleşme
Lukaku ile İsmail Kartal arasındaki ipleri kopartan restleşme
Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçe'de yangın var. Slavia Prag beraberliği sonrası Romelu Lukaku'nun Çek ekibinin teknik direktörü Trpišovský'ye söylediği iddia edilen sözler, Samandıra'yı karıştırmaya yetecek cinsten. İsmail Kartal ile sezon başından bu yana soğuk savaş yaşadığı iddia edilen Belçikalı yıldız da çok rahatsız.








Fenerbahçe, pazartesi akşamı RAMS Park'ta ezeli rakibi Galatasaray'a konuk olacak; ancak dev derbi öncesinde sarı-lacivertlilerde Slavia Prag beraberliği yüzünden işler sarpa sarmış durumda.

Üstüne bir de Romelu Lukaku'nun 2-2'lik beraberliğin ardından Slavia teknik direktörü Jindřich Trpišovský'ye söylediği iddia edilen bir söz var ki ortalığı daha da alevlendirecek cinsten.







FENERBAHÇE İÇİN BU SÖZLERİ SÖYLEDİ Mİ?

Sezon başından bu yana teknik direktör İsmail Kartal ile soğuk savaş yaşadığı gözlenen tecrübeli golcünün, Çek çalıştırıcıya "Keşke Fenerbahçe'nin başında sen olsaydın" dediği iddia edildi.

Mücadelenin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Trpišovský, Lukaku ile aralarında geçen diyaloğun bir kısmını paylaştı:







TRPISOVSKY SER VERDİ SIR VERMEDİ

"Lukaku, takımımızın zihniyetini takdir etti. Kadro kalitemizin çok yüksek olmamasına rağmen muazzam bir zihinsel güce ve yüreğe sahip olduğumuzu söyledi."

Ancak tecrübeli teknik adam, konuşmanın geri kalanını açıklamaktan kaçınarak, "Gerisi çok kişisel, o yüzden bahsetmek istemiyorum" demekle yetindi. Bu durum, "Keşke Fenerbahçe'nin başında sen olsaydın" dediği iddiasını çok daha güçlendiren bir ifade oldu.







LUKAKU İLE TEKNİK HEYET ARASINDA GERİLİM

Belçikalı santrforun teknik heyetle yaşadığı uyuşmazlık aslında yeni değil. Takıma katıldığı ilk günden itibaren teknik direktör İsmail Kartal ve Futbol Direktörü Oğuz Çetin ile arasında soğuk rüzgârlar esiyor.







Teknik heyetin ve yönetimin transfer edildiği anda yaptığı "Henüz hazır değil" açıklamalarına karşın tecrübeli golcü, ayağının tozuyla çıktığı ilk basın toplantısında "Ben hazırım" diye meydan okumuştu.






Belçika millî takımı formasıyla Türkiye'ye karşı oynadığı maçta golünü atan Lukaku, "Türkiye'ye dönünce durumum hakkında konuşacağım" diyerek krizin sinyallerini vermişti.






Bu süreçten sonra zaman zaman ilk 11'e girmeye başlayan ve son olarak 3-0 kazanılan Rizespor mücadelesine de ilk 11'de çıkan Lukaku, Slavia Prag maçında yine yedek başladı.

Osimhen ne dedi, ne demek istedi?

Galatasaray'ın golcüsü Lille maçı sonrası açtı ağzını yumdu gözünü. "Kimse bana gol atmayı öğretemez!" diyerek boş laflara karnının tok olduğunu gösteren Victor Osimhen; özgüven, aidiyet ve derbi mantalitesi dolu açıklamalarıyla sarı-kırmızılı camiayı heyecanlandırdı. Saha içindeki hırsının alt metnini tek tek açıklayan Nijeryalı santrfor, hem Fenerbahçe derbisine gözdağı verdi hem de ligdeki müthiş istatistikleriyle kalitesini bir kez daha kanıtladı

23.10.2026 14:12:00
Haber Merkezi
 
Osimhen ne dedi, ne demek istedi?
Osimhen ne dedi, ne demek istedi?
Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen; tek işleri laf üretmek olanların hakkında çıkardığı "gergin" safsatalarına çizgi çekti, kendine olan sarsılmaz özgüvenini vurguladı. Hem saha içindeki hırsının nedenini açıkladı, hem de lig ve Şampiyonlar Ligi istatistikleriyle kalitesini kanıtladı.






OSIMHEN'DEN SALVOLAR

Yıldız golcü "Topla nasıl oynayacağımı, nasıl gol atacağımı bana kimse öğretemez; çünkü dünyanın en iyi santrforlarından biriyim. Buralara takılmıyorum, bu tarz yorumlara kulak asmıyorum. Her zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum. Dışarıdan gergin gibi görünüyor olabiliriz ama o gerginlik değil, sadece o an gösterdiğimiz bir reaksiyon." sözleriyle kendisine olan güveni gösterdi.






HEDEF FENERBAHÇE DERBİSİ

Fenerbahçe maçını ve şampiyonluk yarışını da değerlendiren golcü oyuncu, "Derbiden bahsettiğimiz zaman tabii ki duygu yüklü bir oyundan bahsediyoruz, kaos da olabiliyor. Dört gözle bekliyoruz şu anda! Şampiyonluk için de neredeyse yarı yoldayız, derbilerin hepsini kazanmak istiyoruz. Evde oynayacağız, avantajımız olacak" diyerek sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandırdı.






GALATASARAY'IN EN BÜYÜK KOZU

Süper Lig'de 406 dakikada 6 gol ve 3 asistle oynayarak her 68 dakikada bir fileleri havalandıran Osimhen, 35.7 km/h hıza ulaşarak atletizm sınırlarını zorlamaya devam ediyor.






Victor Osimhen son açıklamasında aslında şunları da söyledi:

Özgüven: "Benim santrforluğumu sorgulamayın, elit seviye bir golcüyüm."
Niyet: "Sahadaki hırsımı gerginlik sanmayın, sadece kazanmak istiyorum."
Aidiyet: "Egom ne kadar büyük olursa olsun, kulübün ve takımın başarısı her şeyin önündedir."
Mantelite: "Derbi baskısından korkmuyoruz, o kaosu sahada avantaja çevirip kazanacağız."






Galatasaray 'ihaneti' affetmedi

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk iki maçından puansız ayrılan Galatasaray, aradığı nefesi Fransa'da buldu! 

22.10.2026 13:55:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray 'ihaneti' affetmedi
Galatasaray 'ihaneti' affetmedi
Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk iki maçından puansız ayrılan Galatasaray, aradığı nefesi Fransa'da buldu! Berke Özer'in gecesinde Lille'i deplasmanda 4-2 mağlup eden sarı-kırmızılılar, Devler Ligi'ndeki ilk 3 puanını aldı. Fransız basını ise Lille savunmasını 'ihanet' ile suçlarken Galatasaray'ın zaferini manşetlere taşıdı.






Şampiyonlar Ligi'nin ilk iki maçından puansız ayrılan Galatasaray, aradığı nefesi Fransa'da buldu... Millî takıma dönmesi beklenen Berke Özer'in aslan adına harikalar yarattığı gecede sarı-kırmızılılar, Lille'i deplasmanda 4-2 yenerek bu sezonun ilk 3 puanını aldı. Fransız basını ise Galatasaray'ın başarısı karşısında adeta gömlek ilikledi. 






İşte Fransız basınının maçla ilgili başlıkları:

BUT: Güvercinler (Lille), Şampiyonlar Ligi'nde yine mağlup oldu!

Foot Mercato: LOSC, Galatasaray karşısında çöktü.

Foot Sur 7: Osimhen, eski kulübü LOSC'ye ağır bir darbe indirdi.

Le Dauphiné Libéré: Lille, Galatasaray karşısında ezici bir yenilgi aldı.

SO FOOT: LOSC, evinde Galatasaray tarafından darmadağın edildi.

Dicodusport: Savunmasının ihanetine uğrayan Lille, Galatasaray karşısında çöktü.







L'Equipe: Lille, Galatasaray karşısında dağıldı

"Yakaladığı ivmeyi sürdüremeyen Lille, sonrasında çektiği yedi şutun hiçbirinde isabet sağlayamadı, savunmada ise yine zor anlar yaşadı. Bunu fırsata çeviren Galatasaray, iki gol daha bularak 24. sıraya yükseldi. Henüz puanı bulunmayan LOSC ise puan tablosunun sondan ikinci sırasında yer alıyor."

Sport.fr: Galatasaray, LOSC'yi daha da aşağı çekti…

Le Figaro: Galatasaray karşısında silinip giden Lille, (gerçekten) bu seviyede değil
"Kuzey Fransa temsilcisi, Çarşamba akşamı kendi taraftarı önünde Türk ekibine (2–4) mağlup oldu; böylece üç maçta üç yenilgi almış oldu. Şampiyonlar Ligi'ne başlangıçları tam bir fiyasko. Ortaya koyacak bu kadar az şeyiniz varken Şampiyonlar Ligi'nde yer almanın pek bir anlamı yok. Turnuvada içler acısı bir görüntü sergileyen LOSC, puan tablosunun en dibine demir atmış durumda."







France Info: Galatasaray'a mağlup olan Lille, Şampiyonlar Ligi'ndeki üç maçından da yenilgiyle ayrıldı

"LOSC için Avrupa macerası bir kâbusa dönüşüyor. Real Betis ve Arsenal karşısında aldığı yenilgilerin ardından Şampiyonlar Ligi'nde puanla tanışmaya çalışan Lille, Galatasaray'a da mağlup oldu. Eski kulübüne karşı Stade Pierre-Mauroy'da sahaya çıkan Victor Osimhen, Lille'in başına bela oldu. Galatasaray'ın 4. golünü kaydeden Osimhen, maçın sonucunu belirlerken, Lille cephesini de büyük bir sarsıntıya uğrattı."

La Nouvelle Republique: Soriba Diaoune'nin iki golüne rağmen Lille, Galatasaray karşısında kabus gibi bir gece yaşadı

"Galatasaray karşısında ilk yarıda skoru lehine çevirmeyi başaran Lille, ikinci yarıda kontrolü kaybederek sahasında 4–2'lik bir mağlubiyet aldı. 19 yaşındaki Soriba Diaoune'nin iki golüyle desteklenen gayretli bir ilk yarı performansına karşın Lille, tıpkı Real Betis'e 3–2 kaybettikleri maçta olduğu gibi, karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde savunmada yaptığı hataların bedelini ağır ödedi."







Sud Ouest: İlk başta şaşırtıcı bir performans sergileyen Lille, Galatasaray karşısında çöktü

"İlk yarıda dirençli bir oyun sergileyen Lille, sonrasında kontrolü kaybederek Şampiyonlar Ligi'ndeki üçüncü maçından da mağlubiyetle ayrıldı. İlk yarıda istekli bir oyun ortaya koyan ve 19 yaşındaki Soriba Diaoune'nin iki golüyle öne geçen Lille savunmada yaptığı hataların bedelini ağır ödedi."

RMC Sport: LOSC bu sezon üçüncü mağlubiyetini aldı; elenme tehlikesi kapıda

"Lille'in Şampiyonlar Ligi'ndeki sıkıntıları devam ediyor; Stade Pierre-Mauroy'da Galatasaray'a 4-2'lik ağır bir yenilgi aldılar. Genç oyuncu Diaoune'nin iki golüne rağmen, Lille üst üste üç maç kaybetti ve mucize olmazsa elenmeye doğru ilerliyor."







Championat: Alexey Batrakov, Galatasaray'da Mauro Icardi'nin başarısını tekrarladı

"Galatasaray'ın Rus orta saha oyuncusu Alexey Batrakov , eski forvet Mauro Icardi'nin başarısını yakaladı. Opta'nın X sosyal ağında yer alan haberine göre Batrakov, Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı üç maçın en az ilk ikisinde gol atarak Icardi'nin rekorunu egale etti. Osimhen'in ise bu tür üç maçı bulunuyor."







NSN: Batrakov gol attı ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Lille'i yenmesine yardımcı oldu

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi üçüncü maçına Fransız ekibi Lille'i 4-2 mağlup etti. Alexey Batrakov, Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında da gol atarak galibiyette önemli rol oynadı.

Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi

İsmail Kartal'ın 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakılan Slavia Prag maçından sonra soyunma odasında 'Bizim için önemli olan Galatasaray derbisi' manasına gelen konuşması tepki çekti.

22.10.2026 13:53:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi
Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi
İsmail Kartal'ın 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakılan Slavia Prag maçından sonra soyunma odasında 'Bizim için önemli olan Galatasaray derbisi' manasına gelen konuşması tepki çekti. Başta Greenwood, Ederson ve Guendouzi olmak üzere takımın kritik oyuncularının Şampiyonlar Ligi'nin bu kadar geri plana atılmasına tepki gösterdikleri iddia edildi.






Dün gece Slavia Prag karşısında 2-0 öne geçilmesine rağmen kaybedilen 2 puan sonrasında teknik direktör İsmail Kartal bir kez daha hedef tahtasında... Her ne kadar Roma maçından sonra "istifa" diyenlere boyun eğmiş olsa da bu kez Slavia beraberliği sonrasında tınlamadı bile.






Öyle ki 2-2 biten Şampiyonlar Ligi maçından sonra, "İstifa tezahüratları... Futbolda bunlar var. Keşke olmasaydı. Biz önümüze bakıyoruz. Derbi maçı var, kazanırız. Sonra tekrar maçlar var. Kazanırız, taraftarımızla barışırız. Bunlar olan şeyler." diyerek konsantrasyonlarının derbide olduğunu gösterdi.






Öyle olmasa takımı önde tutan Vedat Muriqi'yi 63'te oyundan alıp Lukaku'yu, yine aynı dakikada sahanın en iyilerinden Oğuz Aydın'ı çıkarıp Nene'yi ve 82'de de maç bitecekken sahanın yıldızı Greenwood'u çıkarıp İrfan Can'ı oyuna almazdı.






Zaten iddialara göre Kartal'ın maç sonu konuşmasında, "Slavia maçı önemli değil, hedef Galatasaray derbisi" tarzında yaptığı açıklamaya başta Ederson, Greenwood ve Guendouzi gibi isimlerin tepki verdiği iddia edildi.

Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı

Sergen Yalçın, Vincenzo Montella'nın kovulacağını anladığı andan itibaren mükemmel bir iletişim siyaseti uyguladı… Ortalık yanarken İbrahim Hacıosmanoğlu aleyhine tek söz etmedi. Bunun yanı sıra Yalçın döneminde millî takımda Berke Özer'i yeniden kadroda göreceğiz. Ancak özellikle Merih Demiral'ın çok daha ağırlıklı olacağına şahit olacağız.

21.10.2026 13:06:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı
Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı
Sergen Yalçın söyleye söyleye, araya hatırlı büyükleri koya koya Türk millî takımının başına teknik direktör oldu... İşin ilginç yanı ise her durumda ve her konuda söyleyecek bir sözü olmasına rağmen millî takımın yeni teknik direktörü; ne MHK başkanı tutuklanırken, ne Yasin Kol içeri alınırken, ne de tüm futbol kamuoyu İbrahim Hacıosmanoğlu'nun istifasını isterken sessiz kalmasıyla aslında net planlarını ortaya dökmüştü.






SERGEN YALÇIN İLE NELER OLACAK?

Sergen Yalçın'ın oyun tarzı ve futbol felsefesine bakarak millî takımda yeni dönemde nelerin değişip nelerin aynı kalacağına dair Fotospor editörleri bazı öngörülerde bulundu.

Yeni dönem millî takım, Arda Güler'in etrafında şekillenecek. Hakan Çalhanoğlu millî takımda kalmaya devam edecek ancak Arda takımın beyni olacak. Ancak Çalhanoğlu yavaş yavaş formasını Orkun Kökçü'ye devredecek. Kenan Yıldız da Arda'nın en önemli yardımcısı olacak.






BERKE ÖZER VE MERİH DEMİRAL

Berke Özer milli takıma dönecek. Merih Demiral da iddia edildiği gibi aforoz edilmeyecek. Zaten Sergen'i millî takıma öneren akılla, Merih'e destek veren akıl aynı olduğu için Suudi Arabistan'da forma giyen millî stoperin ayrılması söz konusu değil. Sergen kendi döneminde mutlak ama mutlak bir santrforla oynayacak. Ancak o santrfor olmadığı için sorunu nasıl çözeceği muamma. Deniz Gül, Bertuğ ya da Semih Kılıçsoy'la olacak gibi değil. Belki bu dönemde Enes Ünal'a forma gelir.

İsmail Kartal'ın son barutu Galatasaray

Slavia Prag şoku sonrası Fenerbahçe'de kazan fokur fokur kaynıyor... Galatasaray derbisi öncesi kredisini tüketen İsmail Kartal için tehlike çanları çalarken, olası bir derbi mağlubiyetinde 'Onu Aziz Yıldırım bile kurtaramaz' iddiaları camiada yüksek sesle yankılanıyor

21.10.2026 11:46:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal'ın son barutu Galatasaray
İsmail Kartal'ın son barutu Galatasaray
Fenerbahçe'de işler iyi gitmiyor… Kazansa da tepki var, kaybetse de. Pazartesi akşamı oynanacak Galatasaray derbisinden önce 2-0 öne geçip Slavia Prag'la 2-2 berabere kalmak ise İsmail Kartal için olabilecek en kötü senaryo oldu.






Şampiyonlar Ligi'ne Roma beraberliği ile başlayan ve o maç sonunda istifaya davet edilen Kartal, o gece görevi bırakmıştı ancak zorla geri döndürüldü. Daha sonra da istifaya davet edildi ancak kulaklarını tıkadı. Bu gece Slavia Prag beraberliği sonrasında istifa çağrıları daha yüksek çıktı.






Kartal'ın şu an için istifa etmek gibi bir niyeti yok. Zaten maçtan sonra da, "Bu maç geride kaldı. Galatasaray maçına ekibimizle birlikte hazırlanacağız." diyerek tribünlerden yükselen çağrıya kulaklarının tıkalı olduğunu kanıtladı.






Daha önce istifa ettiğinde zaten Başkan Aziz Yıldırım izin vermemişti. Şu an istifa etse bile takımı Galatasaray derbisine çıkaracak kimse olmadığı için, Fenerbahçe'de en azından pazartesi gecesine kadar bir değişiklik söz konusu değil.

Ancak Fenerbahçe, Galatasaray'a da kaybederse işte o dakikadan sonra İsmail Kartal'ı Aziz Yıldırım bile kurtaramaz. Bu sözler camiada yüksek sesle yankılanıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.