logo
24 EKİM 2026

Galatasaray'ın sol stoper planında zorunlu değişiklik

Galatasaray, Leipzig'den El Chadaille Bitshiabu'yu kiralayarak sol ayaklı stoper konusunu çözmüştü. Aslında ilk hedef PSG'den Beraldo'ydu. Ancak iki takım Şampiyonlar Ligi'nde eşleşti

04.09.2026 20:14:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın sol stoper planında zorunlu değişiklik
Galatasaray'ın sol stoper planında zorunlu değişiklik
Galatasaray'da uzun süre Abdülkerim Bardakcı dışında sol ayaklı bir stoper yoktu. Yönetim, transfer döneminin son virajında Leipzig Kulübü'nden El Chadaille Bitshiabu'yu kiraladı. Fransız futbolcu için 2 milyon euro kiralama bedeli ödendi. 21 yaşındaki savunmacının, 28 milyon euroluk satın alma opsiyonu da mevcut...

GÖRÜŞMELER İLERLEMİŞTİ

Aslında Galatasaray'ın solak stoperdeki önceliği PSG'den Beraldo'ydu... Fransız ekibiyle temasa da geçildi. Ve görüşmeler ilerlemişti. Ta ki Şampiyonlar Ligi kura çekimine kadar... İki kulüp, grup aşamasında rakip oldu. Sonrasında PSG, Brezilyalı futbolcuyu göndermekten vazgeçti.






KRİTERE UYUYORDU

22 yaşındaki savunmacı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği "genç yabancı" kriterini de karşılıyordu. Sarı-Kırmızılılar, Beroldo işinin yatması sonrasında El Chadaille Bitshiabu'ya yoğunlaştı. 1.96 boyundaki savunmacı kısa süre içinde bitirildi. Şampiyonlar Ligi listesine de eklendi.

Bravo! Kerem Aktürkoğlu köprüleri attı

Saha içindeki vasat istatistikleri ve ceza sahasındaki bitiricilik sorunuyla eleştirilerin hedefi olan Kerem Aktürkoğlu için Slavia Prag maçı son durak olabilir!

24.10.2026 14:45:00
Haber Merkezi
 
Bravo! Kerem Aktürkoğlu köprüleri attı
Bravo! Kerem Aktürkoğlu köprüleri attı
Oyundan çıkarken kendisini protesto eden taraftara "bravo" çekip direkt soyunma odasının yolunu tutan yıldız oyuncu, İsmail Kartal'ı dinlemeden stadı terk etti.
Ertesi gün de kendisine tesislerde pasta bile kesilmemesi ayrılık iddialarını güçlendirdi.






Fenerbahçe'de krizler bitmek bilmiyor… Slavia Prag maçında alınan 2-2'lik beraberlik, İsmail Kartal'ın istifasının istenmesi, Aziz Yıldırım ve yönetimin sessizliğini koruması, Asensio'nun uzun süre sahalardan uzak kalacak olması, Nathan Aké'nin derbide oynayamayacak olması yetmiyormuş gibi bir de Kerem Aktürkoğlu krizi patladı.






Slavia Prag maçında Kartal'ın "İyi defans yapıyordu" diyerek korumaya aldığı Kerem'in oyundan alındığında kendisini yuhalayan tribünlere "bravo" diyerek tepki gösterdiği görüntüler ortaya çıktı.






Oyundan alınmasından sonra direkt soyunma odasına giden Kerem, sadece bu kadarla kalmadı; iddialara göre İsmail Kartal'ın maç sonu konuşmasını beklemeden stadı terk eden isim oldu.






Ertesi gün Kerem'in yaş günüydü. Ancak takımdaki en ücra köşede kalmış oyuncuya pasta kesilip bunun görüntüleri basına servis edilirken Kerem'le ilgili herhangi bir görüntü paylaşılmadı. Sadece bir kaç takım arkadaşı kendisini sosyal medyadan tebrik etti.






Bu sezon beklentilerin altında kalan Kerem'in mutsuz olduğu ve ayrılmak istediği bir süredir zaten iddia ediliyor. Süper Lig'de ceza sahası içinden attığı 8 şutta 0 gol, Şampiyonlar Ligi'nde ise ceza sahası içinden 3 şutta 0 gol istatistiği var. Ceza sahası dışı haricinde bitiriciliği tamamen durmuş durumda.






Yüksek riskli pas tercihleri ve başarısız çalım denemeleri nedeniyle maç başına 8'e yakın top kaybı yapması, takımın hücum setlerinde ritim bulmasını engelliyor.






İkili mücadele kazanma oranının Şampiyonlar Ligi'nde %28 seviyesine kadar gerilemesi, tempolu ve fiziki takımlara karşı kaybolmasına yol açıyor.

Beşiktaş "intikam" alamadı! Vitor Pereira'ya iş bulamadı

Vincenzo Italiano’nun ağır rotasyonu ve Ümit Akdağ’ın kırmızı kartı, Beşiktaş’ın Crystal Palace karşısındaki galibiyet fırsatına engel oldu

24.10.2026 14:02:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş "intikam" alamadı! Vitor Pereira'ya iş bulamadı
Beşiktaş "intikam" alamadı! Vitor Pereira'ya iş bulamadı
Siyah-beyazlılar, 2-2'lik beraberlikle hem sezon başında kendisini reddeden Pierre Sage'den intikam alma şansını kaçırdı hem de Vitor Pereira'ya Crystal Palace'a hoca olma yolunu kapattı.






Vincenzo Italiano'nun ağır rotasyonu olmasaydı Beşiktaş, Crystal Palace'ı yenerek hem sezon başında takımın başına geçmeyi reddeden Pierre Sage'den intikamını alabilir hem de Vitor Pereira'ya iş bulabilirdi.






Ancak Italiano'nun ağır rotasyonu, buna rağmen maçın toparlanması ancak sahaya çıkan "Kung Fu" Ümit Akdağ planları altüst etti.






Italiano'dan önce takımın teslim edilmesi düşünülen Pierre Sage bu beraberlikle koltuğunu korudu. Sage kovulsaydı, Palace'ın teknik direktörlük görevi için bir numaralı aday olan Fenerbahçe eski teknik direktörü Vitor Pereira da belki de işsizlikten kurtulacaktı.






Karşılaşmanın ardından konuşan Palace'ın hocası Pierre Sage, takımın performansından memnun olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:






"Pazar günkü Brighton maçına kıyasla çok daha iyi bir duruş sergiledik. Mateta'nın dönüşü ve sahaya koyduğu karakter bizim için belirleyici oldu. Ancak 2-1 öne geçtikten sonra yaşadığımız anlık konsantrasyon kaybının bedelini çabuk ödedik. Yine de maça çıkarken bulunduğumuz durumun daha kötü olduğunu unutmamalıyız."

Italiano ateşi yaktı! Stoper harekatı başlıyor

Beşiktaş yönetimi, Crystal Palace beraberliği sonrası teknik direktör Vincenzo Italiano’nun savunma alarmı vermesi üzerine harekete geçme kararı aldı. Siyah-beyazlılar, Alman kaleci Nübel’in daha önce tavsiye ettiği West Ham’ın 1.94’lük Yunan kulesi Konstantinos Mavropanos için hamle yapacak

24.10.2026 13:52:00
Haber Merkezi
 
Italiano ateşi yaktı! Stoper harekatı başlıyor
Italiano ateşi yaktı! Stoper harekatı başlıyor
Beşiktaş'ta ara transfer için dün gece itibarıyla düğmeye basıldı... Crystal Palace karşısında alınan 2-2'lik beraberliğin ardından teknik direktör Vincenzo Italiano'nun yaptığı "Kolay goller yiyoruz. Basit pozisyonlar hediye ediyoruz. Sezon başındaki savunma performansımıza geri dönmeliyiz. Çözmemiz gerekiyor. Beni rahatsız eden bir konu." açıklaması, Serdal Adalı ve yönetimini harekete geçirdi.








Gelen ilk bilgilere göre Uluslar Ligi'nde devleri dize getiren Yunanistan'ın savunmadaki kulesi Konstantinos Mavropanos için hamle yapılması kararı alındı.






Gazetemiz daha önce siyah-beyazlıların Alman kalecisi Nübel'in, Championship'te fırtınalar estiren Yunan stoper için teknik direktör Vincenzo Italiano ve kulüp profesyoneli Graf'a tavsiyede bulunduğu haberini yapmıştı.






Siyah-beyazlıların en kısa zamanda West Ham'la temas kuracağı ve 28 yaşındaki, 1.94 boyundaki Yunan stoper Mavropanos için hamle yapacağı bildirildi. Ancak adeta santrfor gibi bir performans gösteren ve 10 maçta 5 gol atan 1.94'lük Yunan stoper transferinde işler biraz zor.






Çünkü Premier Lig'e dönmek isteyen West Ham'ın maddi sıkıntısı yok. Takımın yıldızını da sezon devam ederken ocak ayında bırakması pek olası değil. Ancak siyah-beyazlılar, geçen sezon Agbadou için çıktığı gibi 18 milyon euro seviyelerine çıkarsa başka şeyler konuşulabilir.






Mırettı'de büyük korku

Orkun Kökçü'den yararlanamayan Beşiktaş, üstüne üstlük bir de Fabio Miretti’nin omzundan sakatlanmasıyla sarsıldı

24.10.2026 13:17:00
Haber Merkezi
 
Mırettı'de büyük korku
Mırettı'de büyük korku
Orkun Kökçü'den yararlanamayan Beşiktaş, üstüne üstlük bir de Fabio Miretti'nin omzundan sakatlanmasıyla sarsıldı.

23 yaşındaki İtalyan yıldızın Genoa döneminde sezonu kapatmasına neden olan eski omuz sakatlığının nüksetme ihtimali endişe yarattı. Sağlık kurulu alarm durumunda. Miretti en iyi ihtimalle 3 hafta sahalardan uzak kalacak.







Beşiktaş hem kazanabileceği maçta Crystal Palace ile 2-2 berabere kaldı hem de Orkun Kökçü'den yararlanamazken İtalyan orta saha oyuncusu Fabio Miretti'den gelen sakatlık haberiyle sarsıldı.






Daichi Kamada ile girdiği ikili mücadelede sağ omzunun üzerine düşen 23 yaşındaki oyuncu, yapılan ilk müdahalenin ardından oyuna devam edemedi.

Miretti'nin Crystal Palace karşısında yaşadığı omuz sakatlığı, Genoa'da kiralık olarak forma giydiği 2024-25 sezonunun son bölümündeki ağır omuz sakatlığını akıllara getirdi.







O dönem yine sağ omzundaki bağ hasarı ve zorlanma nedeniyle yaklaşık 2,5 ay sahalardan uzak kalan ve sezonu erken kapatan genç yıldızın, aynı bölgeden tekrar hasar almış olma ihtimali sağlık kurulunu alarma geçirdi. Beşiktaş Sağlık Kurulu, İtalyan oyuncunun çekilecek detaylı MR'ı ve yapılacak instabilite testlerinin ardından tedavi haritasını netleştirecek.






İlk etapta ameliyatsız güçlendirme tedavisi planlanırken, oyuncunun en az 3 hafta sahalardan uzak kalması öngörülüyor.

İsmail Kartal ne istedi, Aziz Yıldırım ne verdi?

Fenerbahçe'deki 4. döneminde 1.88'lik puan ortalamasıyla kariyerinin en düşük performansını sergileyen İsmail Kartal tartışmaların hedefinde

24.10.2026 12:42:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal ne istedi, Aziz Yıldırım ne verdi?
İsmail Kartal ne istedi, Aziz Yıldırım ne verdi?
Fenerbahçe'deki 4. döneminde 1.88'lik puan ortalamasıyla kariyerinin en düşük performansını sergileyen İsmail Kartal tartışmaların hedefinde.

Yönetim mevcut kadroyu kulüp tarihinin en iyilerinden biri olarak görürken; Kartal'ın hayal ettiği 11 ile elindeki kadro arasındaki uçurum, "Başarısızlık kadro yetersizliğinden mi, yoksa hoca tercihlerinden mi?" sorusunu gündeme getirdi.







Fenerbahçe bu sezon İsmail Kartal'la tüm kulvarlarda (Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ön eleme ve lig aşaması) 17 maça çıktı; 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı. 33 gol atıp 18 gol yiyen sarı-lacivertliler, 1.88 puan ortalaması yakaladı.






Kartal'la sarı-lacivertliler daha önceki dönemlerinde; 2023-24 sezonunda 58 maçta 2.40, 2021-22 sezonunda 21 maçta 1.95 ve ilk kez birinci adam olduğu 2014-15 sezonunda ise 2.17 puan ortalaması yakalamıştı. İsmail Kartal, ilk 17 maçlık performansıyla 4. kez geldiği Fenerbahçe'nin başındaki en düşük puan ortalamasına ulaşmış durumda.






Aziz Yıldırım yönetimi şu anda Fenerbahçe'nin elindeki kadronun tarihin en iyileri arasında olduğunu savunuyor. İşte İsmail Kartal'a verilen kadroların ideal 11'leri:

2026-27 sezonu kadrosu
Ederson
Semedo, Skriniar, Ake, Brown
Kante, Guendouzi
Greenwood, Asensio, Kerem
Lukaku
2023-24 sezonu kadrosu
Livakovic
Osayi, Djiku, Becao, Ferdi
İsmail, Fred
Tadic, Szymanski, İrfan Can
Dzeko







2021-22 sezonu kadrosu
Altay
Osayi, Kim, Szalai, Ferdi
Crespo, Zajc
Rossi, İrfan Can, Valencia
Serdar Dursun
2014-15 sezonu kadrosu
Volkan
Gökhan Gönül, Bruno Alves, Kadlec, Caner
Mehmet Topal, Meireles, Emre
Kuyt, Moussa Sow, Emenike







Kartal'ın 4 sezonda elinde olan kadrolar incelendiğinde iki soru karşımıza çıkıyor:
İsmail Kartal bu sezon eline verilen kadroyu iyi değerlendiremiyor mu?
Aziz Yıldırım yönetimi İsmail Kartal'ın eline iyi bir kadro veremedi mi?







Tabii bir de göreve gelirken İsmail Kartal'ın kafasında olan bir kadro yapılanması vardı. İsmail Kartal'ın görevi kabul ederken kafasında kurduğu 11 bambaşkaydı:
Mert Günok
Genç sağ bek, Skriniar, Malang Sarr, genç sol bek
Kante
İrfan Can, Andre Luiz, Rafael Leao
Muriqi, Ollie Watkins

Osimhen ne dedi, ne demek istedi?

Galatasaray'ın golcüsü Lille maçı sonrası açtı ağzını yumdu gözünü. "Kimse bana gol atmayı öğretemez!" diyerek boş laflara karnının tok olduğunu gösteren Victor Osimhen; özgüven, aidiyet ve derbi mantalitesi dolu açıklamalarıyla sarı-kırmızılı camiayı heyecanlandırdı. Saha içindeki hırsının alt metnini tek tek açıklayan Nijeryalı santrfor, hem Fenerbahçe derbisine gözdağı verdi hem de ligdeki müthiş istatistikleriyle kalitesini bir kez daha kanıtladı

23.10.2026 14:12:00
Haber Merkezi
 
Osimhen ne dedi, ne demek istedi?
Osimhen ne dedi, ne demek istedi?
Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen; tek işleri laf üretmek olanların hakkında çıkardığı "gergin" safsatalarına çizgi çekti, kendine olan sarsılmaz özgüvenini vurguladı. Hem saha içindeki hırsının nedenini açıkladı, hem de lig ve Şampiyonlar Ligi istatistikleriyle kalitesini kanıtladı.






OSIMHEN'DEN SALVOLAR

Yıldız golcü "Topla nasıl oynayacağımı, nasıl gol atacağımı bana kimse öğretemez; çünkü dünyanın en iyi santrforlarından biriyim. Buralara takılmıyorum, bu tarz yorumlara kulak asmıyorum. Her zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum. Dışarıdan gergin gibi görünüyor olabiliriz ama o gerginlik değil, sadece o an gösterdiğimiz bir reaksiyon." sözleriyle kendisine olan güveni gösterdi.






HEDEF FENERBAHÇE DERBİSİ

Fenerbahçe maçını ve şampiyonluk yarışını da değerlendiren golcü oyuncu, "Derbiden bahsettiğimiz zaman tabii ki duygu yüklü bir oyundan bahsediyoruz, kaos da olabiliyor. Dört gözle bekliyoruz şu anda! Şampiyonluk için de neredeyse yarı yoldayız, derbilerin hepsini kazanmak istiyoruz. Evde oynayacağız, avantajımız olacak" diyerek sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandırdı.






GALATASARAY'IN EN BÜYÜK KOZU

Süper Lig'de 406 dakikada 6 gol ve 3 asistle oynayarak her 68 dakikada bir fileleri havalandıran Osimhen, 35.7 km/h hıza ulaşarak atletizm sınırlarını zorlamaya devam ediyor.






Victor Osimhen son açıklamasında aslında şunları da söyledi:

Özgüven: "Benim santrforluğumu sorgulamayın, elit seviye bir golcüyüm."
Niyet: "Sahadaki hırsımı gerginlik sanmayın, sadece kazanmak istiyorum."
Aidiyet: "Egom ne kadar büyük olursa olsun, kulübün ve takımın başarısı her şeyin önündedir."
Mantelite: "Derbi baskısından korkmuyoruz, o kaosu sahada avantaja çevirip kazanacağız."






Galatasaray 'ihaneti' affetmedi

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk iki maçından puansız ayrılan Galatasaray, aradığı nefesi Fransa'da buldu! 

22.10.2026 13:55:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray 'ihaneti' affetmedi
Galatasaray 'ihaneti' affetmedi
Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk iki maçından puansız ayrılan Galatasaray, aradığı nefesi Fransa'da buldu! Berke Özer'in gecesinde Lille'i deplasmanda 4-2 mağlup eden sarı-kırmızılılar, Devler Ligi'ndeki ilk 3 puanını aldı. Fransız basını ise Lille savunmasını 'ihanet' ile suçlarken Galatasaray'ın zaferini manşetlere taşıdı.






Şampiyonlar Ligi'nin ilk iki maçından puansız ayrılan Galatasaray, aradığı nefesi Fransa'da buldu... Millî takıma dönmesi beklenen Berke Özer'in aslan adına harikalar yarattığı gecede sarı-kırmızılılar, Lille'i deplasmanda 4-2 yenerek bu sezonun ilk 3 puanını aldı. Fransız basını ise Galatasaray'ın başarısı karşısında adeta gömlek ilikledi. 






İşte Fransız basınının maçla ilgili başlıkları:

BUT: Güvercinler (Lille), Şampiyonlar Ligi'nde yine mağlup oldu!

Foot Mercato: LOSC, Galatasaray karşısında çöktü.

Foot Sur 7: Osimhen, eski kulübü LOSC'ye ağır bir darbe indirdi.

Le Dauphiné Libéré: Lille, Galatasaray karşısında ezici bir yenilgi aldı.

SO FOOT: LOSC, evinde Galatasaray tarafından darmadağın edildi.

Dicodusport: Savunmasının ihanetine uğrayan Lille, Galatasaray karşısında çöktü.







L'Equipe: Lille, Galatasaray karşısında dağıldı

"Yakaladığı ivmeyi sürdüremeyen Lille, sonrasında çektiği yedi şutun hiçbirinde isabet sağlayamadı, savunmada ise yine zor anlar yaşadı. Bunu fırsata çeviren Galatasaray, iki gol daha bularak 24. sıraya yükseldi. Henüz puanı bulunmayan LOSC ise puan tablosunun sondan ikinci sırasında yer alıyor."

Sport.fr: Galatasaray, LOSC'yi daha da aşağı çekti…

Le Figaro: Galatasaray karşısında silinip giden Lille, (gerçekten) bu seviyede değil
"Kuzey Fransa temsilcisi, Çarşamba akşamı kendi taraftarı önünde Türk ekibine (2–4) mağlup oldu; böylece üç maçta üç yenilgi almış oldu. Şampiyonlar Ligi'ne başlangıçları tam bir fiyasko. Ortaya koyacak bu kadar az şeyiniz varken Şampiyonlar Ligi'nde yer almanın pek bir anlamı yok. Turnuvada içler acısı bir görüntü sergileyen LOSC, puan tablosunun en dibine demir atmış durumda."







France Info: Galatasaray'a mağlup olan Lille, Şampiyonlar Ligi'ndeki üç maçından da yenilgiyle ayrıldı

"LOSC için Avrupa macerası bir kâbusa dönüşüyor. Real Betis ve Arsenal karşısında aldığı yenilgilerin ardından Şampiyonlar Ligi'nde puanla tanışmaya çalışan Lille, Galatasaray'a da mağlup oldu. Eski kulübüne karşı Stade Pierre-Mauroy'da sahaya çıkan Victor Osimhen, Lille'in başına bela oldu. Galatasaray'ın 4. golünü kaydeden Osimhen, maçın sonucunu belirlerken, Lille cephesini de büyük bir sarsıntıya uğrattı."

La Nouvelle Republique: Soriba Diaoune'nin iki golüne rağmen Lille, Galatasaray karşısında kabus gibi bir gece yaşadı

"Galatasaray karşısında ilk yarıda skoru lehine çevirmeyi başaran Lille, ikinci yarıda kontrolü kaybederek sahasında 4–2'lik bir mağlubiyet aldı. 19 yaşındaki Soriba Diaoune'nin iki golüyle desteklenen gayretli bir ilk yarı performansına karşın Lille, tıpkı Real Betis'e 3–2 kaybettikleri maçta olduğu gibi, karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde savunmada yaptığı hataların bedelini ağır ödedi."







Sud Ouest: İlk başta şaşırtıcı bir performans sergileyen Lille, Galatasaray karşısında çöktü

"İlk yarıda dirençli bir oyun sergileyen Lille, sonrasında kontrolü kaybederek Şampiyonlar Ligi'ndeki üçüncü maçından da mağlubiyetle ayrıldı. İlk yarıda istekli bir oyun ortaya koyan ve 19 yaşındaki Soriba Diaoune'nin iki golüyle öne geçen Lille savunmada yaptığı hataların bedelini ağır ödedi."

RMC Sport: LOSC bu sezon üçüncü mağlubiyetini aldı; elenme tehlikesi kapıda

"Lille'in Şampiyonlar Ligi'ndeki sıkıntıları devam ediyor; Stade Pierre-Mauroy'da Galatasaray'a 4-2'lik ağır bir yenilgi aldılar. Genç oyuncu Diaoune'nin iki golüne rağmen, Lille üst üste üç maç kaybetti ve mucize olmazsa elenmeye doğru ilerliyor."







Championat: Alexey Batrakov, Galatasaray'da Mauro Icardi'nin başarısını tekrarladı

"Galatasaray'ın Rus orta saha oyuncusu Alexey Batrakov , eski forvet Mauro Icardi'nin başarısını yakaladı. Opta'nın X sosyal ağında yer alan haberine göre Batrakov, Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı üç maçın en az ilk ikisinde gol atarak Icardi'nin rekorunu egale etti. Osimhen'in ise bu tür üç maçı bulunuyor."







NSN: Batrakov gol attı ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Lille'i yenmesine yardımcı oldu

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi üçüncü maçına Fransız ekibi Lille'i 4-2 mağlup etti. Alexey Batrakov, Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında da gol atarak galibiyette önemli rol oynadı.

Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi

İsmail Kartal'ın 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakılan Slavia Prag maçından sonra soyunma odasında 'Bizim için önemli olan Galatasaray derbisi' manasına gelen konuşması tepki çekti.

22.10.2026 13:53:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi
Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi
İsmail Kartal'ın 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakılan Slavia Prag maçından sonra soyunma odasında 'Bizim için önemli olan Galatasaray derbisi' manasına gelen konuşması tepki çekti. Başta Greenwood, Ederson ve Guendouzi olmak üzere takımın kritik oyuncularının Şampiyonlar Ligi'nin bu kadar geri plana atılmasına tepki gösterdikleri iddia edildi.






Dün gece Slavia Prag karşısında 2-0 öne geçilmesine rağmen kaybedilen 2 puan sonrasında teknik direktör İsmail Kartal bir kez daha hedef tahtasında... Her ne kadar Roma maçından sonra "istifa" diyenlere boyun eğmiş olsa da bu kez Slavia beraberliği sonrasında tınlamadı bile.






Öyle ki 2-2 biten Şampiyonlar Ligi maçından sonra, "İstifa tezahüratları... Futbolda bunlar var. Keşke olmasaydı. Biz önümüze bakıyoruz. Derbi maçı var, kazanırız. Sonra tekrar maçlar var. Kazanırız, taraftarımızla barışırız. Bunlar olan şeyler." diyerek konsantrasyonlarının derbide olduğunu gösterdi.






Öyle olmasa takımı önde tutan Vedat Muriqi'yi 63'te oyundan alıp Lukaku'yu, yine aynı dakikada sahanın en iyilerinden Oğuz Aydın'ı çıkarıp Nene'yi ve 82'de de maç bitecekken sahanın yıldızı Greenwood'u çıkarıp İrfan Can'ı oyuna almazdı.






Zaten iddialara göre Kartal'ın maç sonu konuşmasında, "Slavia maçı önemli değil, hedef Galatasaray derbisi" tarzında yaptığı açıklamaya başta Ederson, Greenwood ve Guendouzi gibi isimlerin tepki verdiği iddia edildi.

Derbi öncesi psikolojik üstünlük Galatasaray'da! Fenerbahçe'nin işi zor

Şampiyonlar Ligi haftasında zıt kaderler yaşayan devler, Sami Yen'deki büyük randevuya kilitlendi. Prag karşısındaki kayıpla türbülansa giren Fenerbahçe’de İsmail Kartal derbiyi 'can simidi' olarak görürken, Fransa’da Lille’i darmadağın eden Galatasaray’da Okan Buruk ise soğukkanlılıkla zafere odaklandı

22.10.2026 10:59:00
Haber Merkezi
 
Derbi öncesi psikolojik üstünlük Galatasaray'da! Fenerbahçe'nin işi zor
Derbi öncesi psikolojik üstünlük Galatasaray'da! Fenerbahçe'nin işi zor
Fenerbahçe dün akşam 2-0 öne geçtiği maçta Slavia Prag ile 2-2 berabere kalarak dev bir türbülansa girdi... Galatasaray ise Fransa Ligue 1'de topladığı puanlarla PSG'nin averajla da olsa üstünde yer alan Lille'i hem de deplasmanda 4-2'lik skorla ezdi geçti.






İki takım pazartesi akşamı Sami Yen'de dev bir derbiye çıkacak... Dün gece istifaya davet edilen Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın ilk sözleri, "Galatasaray'ı yener kendimizi affettiririz" olmuştu.






Okan Buruk ise bu akşamki Lille zaferinden sonra, "Şimdi hedefimiz bu maçı unutup derbiye odaklanmak" dedi. İki teknik adamın açıklamalarına bakınca Kartal'ın önceliğinin derbi olduğu, Buruk'un ise bu akşamdan itibaren derbiye konsantre olmaya başlayacağı akıllara geldi.






Fenerbahçe için bu derbi artık sadece bir lig maçı değil; hem teknik heyetin geleceğini belirleyecek hem de sezonun kırılma noktasını oluşturacak bir "ya tamam ya devam" karşılaşması.






Sarı-kırmızılılar, Ali Sami Yen'e hem moral üstünlüğüyle hem de Avrupa zaferinin getirdiği ritimle giriyor. Buruk'un bu yaklaşımı, Galatasaray'ın maça daha rahat, özgüvenli ve baskıyı rakibine yıkan bir psikolojik yapıda çıkacağını gösteriyor.






Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı

Sergen Yalçın, Vincenzo Montella'nın kovulacağını anladığı andan itibaren mükemmel bir iletişim siyaseti uyguladı… Ortalık yanarken İbrahim Hacıosmanoğlu aleyhine tek söz etmedi. Bunun yanı sıra Yalçın döneminde millî takımda Berke Özer'i yeniden kadroda göreceğiz. Ancak özellikle Merih Demiral'ın çok daha ağırlıklı olacağına şahit olacağız.

21.10.2026 13:06:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı
Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı
Sergen Yalçın söyleye söyleye, araya hatırlı büyükleri koya koya Türk millî takımının başına teknik direktör oldu... İşin ilginç yanı ise her durumda ve her konuda söyleyecek bir sözü olmasına rağmen millî takımın yeni teknik direktörü; ne MHK başkanı tutuklanırken, ne Yasin Kol içeri alınırken, ne de tüm futbol kamuoyu İbrahim Hacıosmanoğlu'nun istifasını isterken sessiz kalmasıyla aslında net planlarını ortaya dökmüştü.






SERGEN YALÇIN İLE NELER OLACAK?

Sergen Yalçın'ın oyun tarzı ve futbol felsefesine bakarak millî takımda yeni dönemde nelerin değişip nelerin aynı kalacağına dair Fotospor editörleri bazı öngörülerde bulundu.

Yeni dönem millî takım, Arda Güler'in etrafında şekillenecek. Hakan Çalhanoğlu millî takımda kalmaya devam edecek ancak Arda takımın beyni olacak. Ancak Çalhanoğlu yavaş yavaş formasını Orkun Kökçü'ye devredecek. Kenan Yıldız da Arda'nın en önemli yardımcısı olacak.






BERKE ÖZER VE MERİH DEMİRAL

Berke Özer milli takıma dönecek. Merih Demiral da iddia edildiği gibi aforoz edilmeyecek. Zaten Sergen'i millî takıma öneren akılla, Merih'e destek veren akıl aynı olduğu için Suudi Arabistan'da forma giyen millî stoperin ayrılması söz konusu değil. Sergen kendi döneminde mutlak ama mutlak bir santrforla oynayacak. Ancak o santrfor olmadığı için sorunu nasıl çözeceği muamma. Deniz Gül, Bertuğ ya da Semih Kılıçsoy'la olacak gibi değil. Belki bu dönemde Enes Ünal'a forma gelir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.