Gaziantep'te İslami Eserler Müzesi kurulacak
Gaziantep İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Bakkal, İslami Eserler Müzesi kurmak için harekete geçtiklerini açıkladı
Toplumu dini konularda aydınlatmak amacıyla il genelinde Cuma günleri dışında öğle namazından önce, Tefsir, Hadis ve Siyer dersleri başlattıklarını ifade eden Bakkal, "Perşembe günü Öğle namazından önce Siyer dersleri, aynı gün yatsı namazından önce de İlmihal derslerine başladık. Cumartesi günü de Tefsir dersleri, Pazar günü de Hadis dersleri vaizlerimiz tarafından verilecektir. Dersler merkezi sistemde bütün camilerimizde takip edilebilecektir. Din görevlilerimiz de camilerinde kendileri ders vermek istiyorlarsa bu dersleri verebilirler" dedi.
Gaziantep'in 1400 yıllık geçmişinin olduğunu ifade eden Bakkal, "Bu kente İslami eserler müzesi kazandırmalıyız. İslami eserler müzesi için yer arıyoruz" dedi. Sivil toplum örgütleri ile istişare etmekten son derece mutluluk duyduğunu ifade eden Bakkal, "Amacımız, kentteki tüm kurum ve kuruluşlarla sürekli iletişim ve uyum içerisinde çalışarak hizmet vermek. Lokomotif olmamız gereken konularda lokomotif, vagon olmamız gereken konularda vagon olmaya hazırız" diye konuştu.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu temsilcileri ise diyanette yaşanan değişim ve dönüşümden memnun olduklarını ifade ederek, "Aynı değişimin ve gelişimin ilimiz içinde de olacağından şüphemiz yok. Hemşerimiz olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yaptığı çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Sayın Bakkal'ın da hayata geçirmeye çalıştığı projelerde yanındayız" dedi.(İHA)






















































































