logo
16 NİSAN 2024

"Hakaretler karşılıksız kalmayacak, Tahkim Fenerbahçe'yi reddetti"

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, Fenerbahçe'nin şampiyonluk talebiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Böyle bir karar alınabileceğine hiç ihtimal vermiyoruz. Olabileceğini düşünmüyorum. Görüşülmeden reddedileceğini düşünüyorum. Kamu kurumları kanundan aldıkları yetkileri hukuka uygun kullanmak durumundalar. Şayet ligde Fenerbahçe, Galatasaray'ın önünde olsaydı böyle bir talepte bulunur muydu'" dedi
01.04.2021 18:03:00
"Hakaretler karşılıksız kalmayacak, Tahkim Fenerbahçe'yi reddetti"
"Hakaretler karşılıksız kalmayacak, Tahkim Fenerbahçe'yi reddetti"
Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ve Spor Tarihçisi Melih Şabanoğlu, 1959 yılı öncesi mahalli lig organizasyonları ve gündeme dair GS TV'de açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe yöneticisi Metin Sipahioğlu'nun açıklamalarıyla ilgili sözlerine başlayan Yusuf Günay, "Üzücü nitelendirmelerle karşı karşıya bir programı izledik. Türk sporunda kalitenin bu noktaya gelmesi beni üzdü. 2018 yılı Galatasaray ve Fenerbahçe'de yönetimlerin değiştiği bir yıl oldu. Bu süreçte başkanımızın 'Rakibe saygı, kendine saygı' beyanatı oldu. Rakiplerimize saygı göstererek hareket ettik. Bir yönetici çıkıp rencide edici üslupla konuşmamalıdır. Camiayı ve yönetim kısmını ayırıyoruz. Aziz Yıldırım ve Ali Yıldırım seçime katıldığında söylemleri oldu. Ali Yıldırım Bey, rekabette kalitenin arttıracağını daha kaliteli bir kulüp yönetime kavuşacağını iddia etti. Biz de Türk sporu için yeni bir dönem başlayacak dedik. Bu şekilde beklenti oluşmuştu. Sahadaki başarısızlıklar Türkiye'yi yeni bir gündemin içine itmiş oldu. Genel başarısızlık her iki kulüp arasındaki sonuçlar bu noktaya getirdi. Galatasaray - Fenerbahçe rekabetinde son 3 yılda hiç mağlubiyet almadığı gibi onların sahasında üst üste 2 kez galip gelmiştir. Bu başarısızlıkları örtmek ve gündemi değiştirmek adına yakın tarihte federasyona başvuru yapıldı" diye konuştu.

"Fenerbahçe yöneticisinin söylediği sözler, asla kabul edilemez"

Fenerbahçe'nin başvurusunu başta ciddiye almadıklarını söyleyen Günay, "Çünkü haksız, meşru değil, hukuki değil. 90 yıl evvele giderek şampiyon olarak kabul edilmesi başvurusu. Daha önce federasyon tarafından Beşiktaş kararı var. Bu konu Türkiye'de çok tartışıldı. Türkiye bugünkü anlamda oynanan, kuralları olan bir lige 1959'dan sonra kavuşuyor. 90 yıl evvel geriye gidip, sürekli olmayan bir yılda 2 ayrı şampiyon çıkaran turnuva sonuçlarını 90 yıl sonra bugün etki edecek tasarrufta bulunmayın, bulunamazsın. Federasyona yapılan başvuru hukuka uygun olmalıdır. Tahkim kurulu bu konuda karar vermiş. Aynı konunun tekrar gündeme getirilmesi spordaki barış ve kardeşliği bozucu bir etki yapar. Önüne geçen bir konu. Fenerbahçe yöneticisinin Galatasaray camiası için söylediği sözler. Bu son derece yanlış, asla kabul edilemez. Sorumluluk sahibi bir kişinin ağzından çıkmayacak, Galatasaray Spor Kulübü bu ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bir terör örgütü mensubuymuş gibi suçlayacak gibi duruma gelmesi ülke için üzüntü vericidir. Zaman zaman taraftar grupları arasında oluyor. Bugün Türkiye'nin izlediği ortamda bu şekilde sorumsuzca Türkiye'nin önde gelen en büyük sivil toplum kuruluşu olan Galatasaray'a bu şekilde iftiralarda bulunulması kabul edilebilecek bir şey değildir. Bizim hiçbir başkanımız, başkan adayımız birbirleri ile böyle bir konuşmaya girmediler. Bunun karşılığında Fenerbahçe'yi temsil eden bir kişi çıkıp da Galatasaray'ı terör örgütü mensubu gibi bir laf söylemesi asla kabul edilebilir bir şey değil. Bu tip insanların yöneticilik yapmaması lazım. Bizim camiamızda tartışma olmadı. Bir iki tane profesyonel sporcudan kaynaklanarak bu iddiaların atılması hiçbir şekilde fayda sağlamaz. Biz bunun daha fazlasını gösterebiliriz" şeklinde konuştu.

"Tahkim kararları yargıya kapalı"
Anayasanın 59. maddesine 2011 yılında 3. fıkra olarak bir fıkra eklendiğini ifade eden Yusuf Günay, "Spor federasyonları üzerine tahkim ön görüldü. Tahkim kararlarının yargıya kapalı olduğu, en üst karar olduğu anayasal olarak hükme bağladılar. Tahkim kurulunda karara bağlandıktan sonra yeniden o konuda bir başvuru olamaz. Diğer bir karar daha var. 2002 yılında Beşiktaş'ın şampiyonluk talepleri ile ilgili olan. Orada ilgi çekici bir ifade var. 1956, 1957 ve 1958 yılları öncesi şampiyonlukların ulusal lig statüsünde bir şampiyonluk olamayacağı da hükme bağlanmış. 2002 yılında tahkim kurulu 1956 yılı öncesini yeni bir şampiyonluk olarak addedemeyeceğini bir hüküm olarak karara bağlamış durumda" dedi.

"Bu hakaretlerin hiçbiri karşılıksız kalmayacak"
Fenerbahçe'nin başvurusunu rekabette geri kalmanın çaresizliği olarak değerlendiren Günay, "Saha dışında olaylar daha fazla konuşuldu. 3 yıl içerisinden birkaç örnek vereyim. İlk etapta Fatih Terim hocamızın federasyondan aldığı tazminatla ilgili spekülasyonlar. Çocuk Esirgeme Kurulu'na bağışlanmış bir konudur. Daha yakında Oğulcan davası. Şu an içinde bulunduğumuz defterleri karıştırma noktası buradan kaynaklanıyor. Sahadaki başarısızlığın oluşturduğu psikolojik bir durumdur. Herhalde ciddi bir travma ile karşı karşıyalar. Galatasaray'a, Galatasaray'ın başkanına bu hakaretlerin hiçbiri karşılıksız kalmayacak. Gerekli hukuki başvuruları yapacağız. Karşınızdaki kulübü terör örgütü ile suçlamak akıl almaz bir şey. Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Krallık pankartının Real Madrid maçında taraftarların Madrid'e yaptığı bir gönderme olduğunu ifade eden Günay, "Cumhuriyet meselesi aynı şey değil" dedi.

"Böyle bir karar alınabileceğine hiç ihtimal vermiyoruz"
TFF'nin verdiği her kararın hukuka uygun olması gerektiğini vurgulayan Yusuf Günay, "Böyle bir karar alınabileceğine hiç ihtimal vermiyoruz. Olabileceğini düşünmüyorum. Görüşülmeden reddedileceğini düşünüyorum. Kamu kurumları kanundan aldıkları yetkileri hukuka uygun kullanmak durumundalar. Şayet ligde Fenerbahçe, Galatasaray'ın önünde olsaydı böyle bir talepte bulunur muydu' Sahada mücadele vermek durumdayız. Başka kin ve nefret duyguları ile hareket etmememiz gerekir. Galatasaray olarak karşılıksız bırakmayacağız. Hukuk önünde bunun hesabını soracağız" açıklamasında bulundu.

Mehmet Şabanoğlu: "Kimse 1959 öncesini yok saymıyor"
Kimsenin 1959 yılı öncesini yok saymadığını ifade eden Mehmet Şabanoğlu ise, "En önemli kanıtı Türker Arslan'ın tahkim kurulu başkanı iken o karar. O kararla 1959 öncesine geçilmiştir. Anayasa'nın 59. maddesinin ek fıkrasında belirtildiği üzerine tartışılmaz. Zaten Beşiktaş'a 2 şampiyonluk yazılmış durumda federasyon kupasından. Kupa mühendisliği gözü ile bakılıyor. Galatasaray'ın Türkiye Futbol Birinciliği'nde 1953 yılında kupası var. Hemen itiraz geliyor amatör profesyonel dönemden sonra oldu diye. Niye 1951'den sonra başlatıyoruz' 1954 yılında UEFA kuruluyor. 1955 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı düzenlemeye başlıyor. Türkiye'ye senin ülkenin şampiyonu kim diye soruyor. Böyle bir organizasyon yok. 1954-55 yılında Galatasaray'ı Türkiye şampiyonu olarak gönderiyor. 1955'den itibaren ulusal bir organizasyon kurmak için çalışmalara başlıyor. Bu kapsamda Federasyon Kupası kuruluyor. Beşiktaş 2 kez kazanıyor. Türkiye şampiyonu sıfatıyla Avrupa'da oynuyor. 2002 yılında bunu gerekçe göstererek 2 şampiyonluk istedi. Bunu kabul ettiler ve 2 şampiyonluk verdiler. Kupa mühendisliği yapılıyor. Kimse 1959 öncesini yok saymıyor. Milli Küme aslında ulusal organizasyon yapabilir miyiz diye yapılıyor. Önce İstanbul Ligi oynanıyor. İlk 4 sıraya girenler bu lige katılabiliyor. Milli küme böyle bir sistem. Milli Lig, Milli Küme'den farklıdır. Milli Lig başladığı zaman TFF mahalli ligleri kapatıyor. Burada artık ulusal bir turnuva başlamıştır, mahalli liglere gerek yoktur deniyor. Milli Lig tek ve ana turnuva oluyor. 1960'lı yılların başında ikinci lig kuruluyor. 3. yılında 3 şehir dışına takım katılmış oluyor. Milli Küme 3 yıl oynanmıyor. Bir düzenlilik yok. Ankara ve İzmir'in bütün önemli takımları Milli Lig'e katılıyor. Temsiliyet olarak çok farklı. 1937 yılında Milli Küme başladıktan sonra en önemli turnuva İstanbul Ligi. İstanbul Amatör Lig o dönemki Milli Küme'den daha zor bir lig" değerlendirmesinde bulundu.

Türker Arslan: "Fenerbahçe'nin talebini reddettik"
Türkiye Futbol Federasyonu eski Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan da yayına telefonla bağlandı. 15 sene tahkim kurulunda görev yaptığını hatırlatan Arslan, "Haluk Ulusoy federasyon başkanlığı döneminde böyle başvuru yaptı. Federasyon bir karar verdi. Biz de onayladık. Fenerbahçe'nin talebini reddettik. Federasyonun arşivlerinde bulunur. TFF'nin bunu bulup ortaya çıkarması lazım. Bu karar, yeni bir delil olmadan mahkeme yoluyla gündeme getirilemez. Üzüntü ile izledim. Beyanları seviyesi düşük, saygısızcaydı. Ben 50 sene sporun içindeyim. Beni o dönemdeki Fenerbahçe yöneticilerine sorarsa tarafız ve adil olduğunu öğrenirler. Manipüle deyip, tezgah kuruldu anlamında beyanda bulunuyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Öyle bir kararı TFF bu kararı çıkartıp hukukun gereğini yapmalıdır. Ben 12 sene CAS'ta görev yaptım. Bu evrak federasyonun sorumluluğunda. Bu konuda TFF'nin de verdiği bir karar var. O karara karşılık bize geldi. Gereğini de yapmaları lazım" diye konuştu.İHA
Erdoğan'dan 31 Mart yorumu
'İlk kazanan sandık olmuştur'
Tasarruf genelgeleri kağıt üstünde, vergi artışları gerçek
Kamu ne kadar tasarruf yaptı?
Vatandaşın kemeri değil boğazı da sıkılacak
Yeme içmeye KDV zammı geliyor!
Bakan Şimşek'ten açıklama geldi
'Söylentilere inanmayın'
Yeni imajıyla ilk grup toplantısını yaptı
'Teşekkür önce örgütümüze'
75 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 810 kişi yaralandı
Bayram trafiğinin acı bilançosu
Ticaret Bakanlığı'ndan çimento açıklaması
9 Nisan'dan önce gümrüklemesi yapıldı
Yerel seçimi kazanan CHP'yi uyardı
Bahçeli'den yeni anayasa çıkışı
Yargıtay'da başkanlık krizi sürüyor
17 turda da sonuç çıkmadı
Ölümden dönen Zehra nine konuştu
'Parçalayacaklardı, zor kurtuldum'
Sadece karın doyurmanın maliyeti
Minimum 16 bin 646 TL
Tarımda maliyetler yükselmeye devam ediyor
Tarım ÜFE yıllık yüzde 61.87 arttı
Metin Cihan'dan İsrail'le ticaret konusunda yeni belge
'Bize yalan söylediler'
Altınok'u memleketinde bile geride bıraktı
Yavaş AKP'nin kalelerini de yıktı!
Tarladaki fiyatı 7 liraya kadar düştü
Enkaz kentte bereketli hasat
Erdoğan'dan 31 Mart yorumu
'İlk kazanan sandık olmuştur'
Tasarruf genelgeleri kağıt üstünde, vergi artışları gerçek
Kamu ne kadar tasarruf yaptı?
Vatandaşın kemeri değil boğazı da sıkılacak
Yeme içmeye KDV zammı geliyor!
Bakan Şimşek'ten açıklama geldi
'Söylentilere inanmayın'
Yeni imajıyla ilk grup toplantısını yaptı
'Teşekkür önce örgütümüze'
75 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 810 kişi yaralandı
Bayram trafiğinin acı bilançosu
Ticaret Bakanlığı'ndan çimento açıklaması
9 Nisan'dan önce gümrüklemesi yapıldı
Yerel seçimi kazanan CHP'yi uyardı
Bahçeli'den yeni anayasa çıkışı
Yargıtay'da başkanlık krizi sürüyor
17 turda da sonuç çıkmadı
Ölümden dönen Zehra nine konuştu
'Parçalayacaklardı, zor kurtuldum'
Sadece karın doyurmanın maliyeti
Minimum 16 bin 646 TL
Tarımda maliyetler yükselmeye devam ediyor
Tarım ÜFE yıllık yüzde 61.87 arttı
Metin Cihan'dan İsrail'le ticaret konusunda yeni belge
'Bize yalan söylediler'
Altınok'u memleketinde bile geride bıraktı
Yavaş AKP'nin kalelerini de yıktı!
Tarladaki fiyatı 7 liraya kadar düştü
Enkaz kentte bereketli hasat

“Yabancı VAR da getirseniz tartışmalar bitmeyecek”

Eski hakem Deniz Ateş Bitnel, Türk futbolundaki temel sorunun hakemlerin vermiş olduğu standart dışı kararlar olduğunu söyledi
16.04.2024 18:12:00
Ruhi Sarı
“Yabancı VAR da getirseniz tartışmalar bitmeyecek”
“Yabancı VAR da getirseniz tartışmalar bitmeyecek”
Bu sezon ayyuka çıkan hakem hataları sonrası Türkiye Futbol Federasyonu, VAR koltuğunu yabancı hakemlere emanet etti.

Portekiz ve İspanyol VAR hakemleri, Ankaragücü-Gaziantep FK, Fatih Karagümrük-Fenerbahçe ve Corendon Alanyaspor-Galatasaray maçlarında görev yaptı. Bu hakemlerin müsabakalarda bariz bir hata yaptığı görülmedi.

"Portekizli de gelse İspanyol da gelse Türk gibi görülüp tartışılacak"

Yaşanan bu süreci değerlendiren eski hakem Deniz Ateş Bitnel, Türk futbolundaki esas sorunun hakem kararlarındaki standartsızlık olduğunu vurguladı.

Hakemlerin maçlarda farklı kararlar verdiğini, bunun da tartışmalara yol açtığını dile getiren tecrübeli futbol adamı, "Maçta verilen faul ertesi bir maçta verilmediği zaman insanların kafasında da tabii ki soru işareti oluyor. Diyorlar ki biz mi yanlış biliyoruz siz mi yanlış biliyorsunuz. Bir tanesine A diyorsunuz bir tanesine B diyorsunuz. Birine veriyorsunuz birine vermiyorsunuz. Bu verilen verilmeyen kararlarla aynı takımın lehine ve aleyhine olunca o zaman ligde tartışmalar ayyuka çıkıyor. Yabancı VAR hakemi getirseniz de ayyuka çıkıyor tartışılıyor, yerli VAR hakem olsa da tartışılıyor. O yüzden tartışmalar bitmeyecek devam edecek. Portekizli de gelse İspanyol da gelse Türk gibi görülüp tartışılacak. Diyecekler ki o takımın lehine aleyhine hep bunlar yapılıyor." ifadelerini kullandı.

"18 Temmuz tarihi geç"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, TFF seçimine ilişkin konuştu
16.04.2024 17:47:00
Anadolu Ajansı
"18 Temmuz tarihi geç"
"18 Temmuz tarihi geç"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) 18 Temmuz'da yapılacağını açıkladığı genel kurul öncesinde, Kulüpler Birliği Vakfı'nın aklıselim bir karar alarak seçimi hızlandırması gerektiğini vurguladı.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın Maslak'ta bulunan binasında gerçekleştirilen toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hasan Arat, siyah-beyazlı kulüp olarak duruşlarının aynı olduğunu belirterek, 18 Temmuz tarihinin geç olduğunu dile getirdi. Tarihin geç olduğunu gerekçeleriyle daha önce açıkladıklarının altını çizen Arat, "Bu konuda ısrarcıyız. Ligin başlamasına çok az bir süre kala genel kurul yapılması, kurulların oluşturulması, problemlerin çözülmesi gibi kararlar var. Kulüpler Birliği aklıselim bir karar alarak bu seçimi hızlandırmalıdır. Seçim bir an önce yapılmalıdır. Türk futbolu açısından son derece kritik bir virajdır. Bu yapılanmanın Türk futboluna faydası olur, zararı olmaz. Demokratik bir seçim olması lazım, çok adaylı olmasında fayda vardır. Kurulların demokratik seçiminin önünün açılması lazım." açıklamasında bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için aday olacak isimlerin mutlaka bir kulübün sempatizanı olduğunun altını çizen Arat, şöyle devam etti: "Aday olmayı düşünenler üyeliklerini dondurmalılardır, tarafsızlık sözü vermelidir. Bunu çok çağdaş şekilde yapabileceğimize inanıyorum. Türkiye son 4 ayda futbolda dünyada iyi bir resim vermiyor. Bunu hep beraber düzeltebiliriz. Demokratik yollarla gelecek başkan ve heyetinin, tüm kulüplerin de desteğiyle, alt liglerdeki takımları da besleyerek birlik ve beraberlik içinde çözüm bulmalıdır. Beşiktaş Kulübü olarak bizim baştan beri durduğumuz yer ve söylemlerimiz aynıdır, geri adım atmayacağız."

Türkiye'de yaşanan her şeyin bütün dünyada anında görüldüğünü, bunun da savunulacak bir yeri olmadığını söyleyen Arat, Avrupa'da oynanan maçlarda benzer sıkıntıların yaşanmadığını belirtti. Türkiye'nin daha iyilerine layık olduğunu dile getiren Arat, "Bu iş sadece stat yapmakla, iyi takım kurmakla olmuyor. Yönetim açısından da hepimiz elimizi taşın altına koyup aday olacak kişileri dikkatlice gözden geçirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Demokrasilerde doğru yolun herkesin kendi düşüncesini söylemesi olduğunu vurgulayan Arat, şöyle konuştu: "Tüzük eğer bunu kulüplere hak olarak veriyorsa, kulüpler bunu hak olarak kullanır. Yolun hangisinin doğru, hangisinin yanlış olduğunu kulüpler belirler. Biz her zaman uzlaşmacıyız. Bu konuda her türlü öncülüğü yapmaya hazırız. Ama doğru yolun ne olduğunu içerideki kulüpler ve oy hakkı olan insanlar verecektir. Tüzük gereği haklarını kullanıyorlar, kullanılan bir hak mutlaka doğru bir haktır. Beşiktaş Kulübü, kulüp farkı gözetmeksizin, üzerindeki formayı aday olduğu anda çıkaran, uluslararası niteliğe sahip, Türk futbolunu ileriye götürecek her türlü adaya destek olur. Kişiler önemli değil, önemli olan Türk futboludur, Türkiye'dir. Biz bunu düzeltmek için her türlü öncülüğü yapacağız." AA

Özbek erken seçim için Büyükekşi ile görüşüyor

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, TFF seçimine ilişkin konuştu
16.04.2024 16:52:00
Anadolu Ajansı
Özbek erken seçim için Büyükekşi ile görüşüyor
Özbek erken seçim için Büyükekşi ile görüşüyor

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) 18 Temmuz'da yapılacağını açıkladığı seçimli genel kurul tarihinin öne çekilmesi gerektiğini söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın Maslak'taki merkezinde gerçekleştirilecek toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özbek, Süper Lig kulüplerinin ortak görüşünün TFF'nin başarılı bir yönetim sergilemediği yönünde olduğunu dile getirdi. TFF Yönetimi'nin erken seçimle yenilenmesi gerektiğini kendisinin de defalarca belirttiğini söyleyen Özbek, erken seçim çağrısı yapılabilmesi için belli sayıda delege imzasına ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Galatasaray olarak oluşturulan imza kampanyasına destek vereceklerini açıkladıklarını ancak Mehmet Büyükekşi'nin bu açıklamanın ardından seçimli genel kurul kararı aldığını duyurduğunu hatırlatan Özbek, şöyle konuştu: "Bunun üzerine de imza kampanyasının, bize göre gerekliliği kalmadığını düşündük. Erken seçim tarihini 18 Temmuz olarak açıkladılar. Tarih uygun mudur, değil midir ayrı bir şey. Bizce seçimin daha erken tarihte yapılması esastır fakat bunun diyalogla çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Burada önemsediğim husus Kulüpler Birliği içindeki bölünmeyi engellemek. Burada imza verenler olacak, vermeyenler olacak bu da birlikteliği yaralayacaktır. Zaten Mehmet Büyükekşi erken seçime 'evet' dediğine göre, seçimin de daha erken tarihe çekilmesi yönünde kapının açık olduğunu düşünüyorum. Bu konuda da defalarca kendisiyle görüştüm. Türk futbolunun menfaati, bu seçimin daha erken yapılması. Bunun yolu da diyalog kapısını açık tutmak ve bu diyaloğu sürdürmek. İmza toplayarak bunun üzerine gitmektense bizim düşüncemiz görüşerek, mutabık kalarak erken seçimi yapmak. Buradaki en önemli husus imza veren, vermeyen diye bölünmenin önüne geçmektir."

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yle yaptığı görüşmelerden uzlaşmanın sonuç vereceği izlenimini aldığını da sözlerine ekleyen Dursun Özbek, "Uzlaşmanın sonucunu denemek gerekli. Bundan sonuç alınamazsa ne yapılacak konusu, uzlaşmanın sonucunu beklemekten geçer. Sayın Mehmet Büyükekşi'yle konunun ehemmiyeti sebebiyle görüşüyoruz. Bu seçimin haziran ayında yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Mehmet Büyükekşi'yi görüşerek ikna etme çabasındayım. Bunları denedikten sonra ne yapacağımızı o zaman düşünmek lazım." ifadelerini kullandı.

Mehmet Büyükekşi'yle yaptığı görüşmenin içeriğini aktarmanın doğru olmayacağını da aktaran Dursun Özbek, şunları söyledi: "Galatasaray'ın görüşünün en önemli maddesi, Kulüpler Birliği'ndeki birlikteliği bozmamak. İmza verenler olacaktır, vermeyenler olacaktır. Bu bölünmenin önüne geçmemiz gerekiyor. Birbirimizi ikna etmeye çalışıp bunu denemekte fayda olduğunu düşünüyorum." AA

Olimpiyat meşalesi yakıldı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları meşalesi yakıldı
16.04.2024 15:00:00
Anadolu Ajansı
Olimpiyat meşalesi yakıldı
Olimpiyat meşalesi yakıldı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları meşalesi yakılarak Yunanistan'dan Fransa'ya yolculuğu başladı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından yapılan açıklamada, 33. Olimpiyat Oyunları için düzenlenen geleneksel meşale yakma töreni, dün Yunanistan'daki Olympia Antik Kenti'nde gerçekleşti. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın olimpiyat meşalesi, antik olimpiyat oyunlarının doğduğu yer olan Olimpia antik kentinde düzenlenen özel bir törenle yakıldı.

Meşalenin Yunanistan'dan Paris'e olan yolculuğunun başlangıcı olan etkinliğe, IOC Başkanı Thomas Bach ve Paris 2024 Organizasyon Komitesi Başkanı Tony Estanguet'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Paris Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek. AA

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.